AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ahmad_tz
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ahmad_tz » 06 jul 2014, 23:29

milanist je napisao/la:ma kakvi, nije nam on kriv, otjerase ga fakticki :( :( :(
a i dado 60 Km za njega, nisam tolko bogat :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jul 2014, 23:34

Ja bih se davno riješio njegovog dresa, mali pizdun kojeg sam još davno prokužio. A prelazak u Inter bi nadmašio čak i moja mišljenja o njemu.
Dabogda se naigrao kao i kod nas, huehuehuehue. :wave:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 jul 2014, 23:55

Balotelli danas u Miamiju :puke: :puke: :puke:

slika

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 jul 2014, 00:32

ovo je meni cista fotomontaza ali hajd ;)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jul 2014, 00:37

Meni ne smeta kada igraci puse niti ih treba razapinjati zbog toga. Njihova stvar.

Uostalom, Zizu je pusio i jos mnostvo velikih igraca. Aj cigara ko cigara, yebat je. :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 jul 2014, 01:34

Sto se Cercija tice, solidan igrac i nije lose rjesenje trenutno za tu poziciju, ali glupo je dat 20 mil za njega kad za te pare mozes kupit puno bolje i perspektivnije krilo. Ako vec nema nista od Iturbea onda bek dovedu Sacira, Vargasa, Velu...

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 07 jul 2014, 01:39

slika
slika

:tokralju:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jul 2014, 02:12

gledao sam mnoge velikane ove igre, čiji stil igre me je ostavljao bez daha (Ronaldinho, Messi, Ronaldo, CR7, Henry, Ibra, itd), al' igrač čiji stil mi se ubjedljivo najviše sviđao je stil ovog gospodina, Ricardo Kaká! nekako jednostavan fudbal, a opet savršen, melem za oči :cool: volim ovog igrača, valjda zato što je prije svega osoba na mjestu, ponizan, a zatim jer je njegova igra bila prava umjetnost! kad te ovako dočekaju, onda znaš da si nešto posebno, da te ljudi vole i da od ovog nema veće pobjede!

nek' mu je na dušu što je obožavao zabijat' Laziju :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 jul 2014, 02:35

Istinska velicina, i fudbalska i ljudska!
Sad mi tek krivo sto ode, kad vidim da od Iturbea nema nista, a on je navodno bio jedina kocnica. E moj Galiani da Bog da ocelavio :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 jul 2014, 11:16

Valencia have given Rami permission to start the pre-season with Milan. :thumbup: :thumbup:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 07 jul 2014, 11:43

IlPrincipe je napisao/la:Valencia have given Rami permission to start the pre-season with Milan. :thumbup: :thumbup:
Baš htjedoh da postavim. Odlična vijest samo još da se finalizira ovaj transfer. Rami je to definitivno zaslužio jer je bio najbolji u odbrani prošle sezone. Rami, Alex, Mexes i Zapata nije to tako loše na papiru. Samo da im je zvati Nestu ili Maldinija da ih malo poduči neće li šta naučiti ko onomad Nesta Silvu pa brazilac izrasta u najboljeg stopera svijeta.

Što se Pata tiče njemu je Milan dao sve i bio više nego korektan sve su mu pružili i čekali su ga godinama da ozdravi ali povrede su ga uništile. Ni najmanje ne bih brinuo ako pređe u Inter jer su ga u Brazilu navijači bukvalno tjerali radi loših utakmica. Imao je sve predispozicije da bude najbolji igrač svijeta ali šta je tu je. Ako bi otišao u Inter mogao bi pod ruku sa traditoreom Leonardom.

EDIT:
Bronzetti: "The deal for Rami will be concluded in the next few days."

La Stampa claims that Milan have offered €15m for Cerci. Torino want €20m.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 jul 2014, 12:20

Sto se tice golmana tu su: Abbiati, Agazzi,Gabriel i Coppola.

Evo ovako znaci na CB smo rijeseni, imamo Alexa,Ramija,Mexesa,Zapatu i Boneru, i to je dovoljno.
Na bekovima treba jos koji igrac jer trenutno tu su De Sciglio,Constant,Abate,Zaccardo i Albertazzi Zaccardo ce vjerovatno otici a sudbina Abatea je neizvjesna tako sada treba jedan igrac a u slucaju odlaska Abatea dva, a vidjet cemo sta ce biti sa Albertazzijem. Takodje tu je i Didac Vila, a vjerovatno ce i on otici da li na pozajmicu ili transfer vidjet cemo.

Eh prelazimo na vezu( DM-CM) De Jong,Montolivo,Essien, Muntari,Poli,Cristante takodje i Saponara je skoro izjavio da bi mogao igrati na CM, takodje ja mislim da bi i Honda mogao igrati na toj poziciji. Tu je jos jedan mladic Marco Fossati, vidjet cemo da li ce on otici ili ce mu pruziti prilku. I u slucaju odlaska Essiena tu bi trebao jos jedna igrac na CM.

Krila:Menez,El Shaarawy,Niang,Robinho,Oduamadi,Birsa(koji vjerovatno odlazi u Chievo). Ovdje je prica jako zanimljiva, mnogo toga zavisi od toga ko ce otici, a u posljednje vrijeme prica se o dolasku Iturbea, ili Cercia.Ja bih najvise volio Iturbea, ali ako ne moze on, onda Bernard, Feghouli, pa tek onda Cerci.

Napad:Balotelli,Pazzini,Matri,Comi,Petagna. Matri bi trebao otici, oko Bale se trenutno prica stisala. A Comi ce vjerovatno negdje na loan, a vidjet cemo sta ce biti sa Petagnom.

Znaci ovo bi po meni bio idelan roj igraca u ekipi:
GK:3
CB:5
RB i LB:4
DM i CM: 8
RWF i LWF: 4
CF: 3
Znaci oko 27 igraca u ekipi, dok Milan ih ima oko 35, vidjet cemo sta ce se uraditi po tom pitanju, treba napomenuti da igramo samo ligu i kup, bez Evrope.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 07 jul 2014, 12:46

Evo i Vrsaljko haman riješeno 99%. Ne znam šta bi reko nisam ga puno gledao ali s obzirom da je to Mamićev proizvod nisam veliki optimista.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 07 jul 2014, 13:47

zar Zaccardo nije otisao u neki turski klub??

Sto se tice golmana po meni je previse 4 i najvise bi volio da Gabriel ode negdje na posudbu ove sezone pa da vidimo na cemu smo sa njim:)

Mozemo reci da je pozicija CB dolaskom Ramia koliko toliko rijesena ali da je za duge staze nije niti moze biti,ali kako god bit ce bolja nego prosle sezone u to sam siguran.

Bekovske pozicije su nam smijesne, stvarno sam ocekivao i ocekujem odlazak Constanta i Abatea i dolazak makar jednog kvalitetnog lijevog beka (Vrsaljko ce doci i on bi trebao sa De Siljom da se bori za poziciju na desnoj strani pod uslovom da dovedu nekog kvalitetnog LB inace ce Vrsaljko desno a De Siljo lijevo).Albertazzia nisam do sad gledao pa ocekujem da ce dobiti priliku na LB (ponavljam pod uslovom da ne dovedu nekog kvalitetnog LB) jer De Siljo ce biti barem jednom povrijedjen (nekako smo navikli na to :/ ). Didac Vila mislim da ce biti otkupljen ili poslan na posudbu.

Sto se tice veze ja ne znam tj ne vidi kako Pipo to misli posloziti i ko ce igrati jer je izbor katastrofalan a Montolivo povrijedjen plus ni na vidiku nekog ko ce dijeliti lopte ili pokusati sam nesto uraditi...Monto, De Jong,Muntari,Essien,Poli su sve igraci koji vise defanzivno igrjau i posveceni su tome nmego da naprave nesto prema naprijed i to ako me prosle godine odbrana brinula sad je to vezni red jer to mora biti motor ekipe i da dodam da Cristante i Saponara ne ulijevaju nadu da mogu to promijeniti prvenstveno sto je Cristante neiskusan a Saponara nije bas pokazao nesto u onim utakmicama koje je odigrao osim u jednoj protiv Intera.

Napad me nikad nije brinuo i da imas panj u napadu pogodit ce ili proraditi ako je vezni red dobar i stvara prilike a tog kod nas nema na vidiku.

Dakle ocekujem dolazak LB, jedan ili dva vezna, ili jedan vezni i jedno krilo samo da to nije Cerci jer 20 miliona koliko traze je previse i nadam se da ovi nasi glupani nece dati vise od 11-12 miliona za njega ako ga budu dovodili.

Prema ovome trenutno mislim da ce ovaj sastav biti:

Abiati
Vrsaljko-Rami-Alex-De Siljo
Monto-De Jong-Muntari
Menez-Balo-El Saravi

Vidi se da je ovo jako lose (barem po meni) i da ce doci nekoliko korisnih igraca,a da ce neki napustiti znamo vec koji :)
FORZA MILAN

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 jul 2014, 13:57

Čekajte...jesam li nesto propustio...jel to Rami potpisao za nas :?
Feghouli nije krilo vec veznjak ;)
Spominje se da smo spremni ponuditi 30 mil (27+3 bonusi) za Iturbea, jer se Tata navodno opario :lol:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 jul 2014, 14:10

muxa je napisao/la:Čekajte...jesam li nesto propustio...jel to Rami potpisao za nas :?
Feghouli nije krilo vec veznjak ;)
Spominje se da smo spremni ponuditi 30 mil (27+3 bonusi) za Iturbea, jer se Tata navodno opario :lol:
Muxa covjece pa procitaj koji prethodni post, Valencija je dozvolila Ramiju da presoznske treninge pocne s Milanom a Bronzeti kaze da ce zvanicna potvrda transfera doci u narednim danima.

A muxa Feghouli je desno krilo, i tu je igrao za Alzir na WC, ne znam po cemu si ti zakljucio da je on veznjak.

http://www.transfermarkt.co.uk/sofiane- ... eler/57162" onclick="window.open(this.href);return false;

Hatrick123 haman da je Zaccardo jos uvijek u Milanu i da nije otisao u taj Turski klub.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 jul 2014, 14:25

Hattrick123 je napisao/la:zar Zaccardo nije otisao u neki turski klub??

Sto se tice golmana po meni je previse 4 i najvise bi volio da Gabriel ode negdje na posudbu ove sezone pa da vidimo na cemu smo sa njim:)

Mozemo reci da je pozicija CB dolaskom Ramia koliko toliko rijesena ali da je za duge staze nije niti moze biti,ali kako god bit ce bolja nego prosle sezone u to sam siguran.

Bekovske pozicije su nam smijesne, stvarno sam ocekivao i ocekujem odlazak Constanta i Abatea i dolazak makar jednog kvalitetnog lijevog beka (Vrsaljko ce doci i on bi trebao sa De Siljom da se bori za poziciju na desnoj strani pod uslovom da dovedu nekog kvalitetnog LB inace ce Vrsaljko desno a De Siljo lijevo).Albertazzia nisam do sad gledao pa ocekujem da ce dobiti priliku na LB (ponavljam pod uslovom da ne dovedu nekog kvalitetnog LB) jer De Siljo ce biti barem jednom povrijedjen (nekako smo navikli na to :/ ). Didac Vila mislim da ce biti otkupljen ili poslan na posudbu.

Sto se tice veze ja ne znam tj ne vidi kako Pipo to misli posloziti i ko ce igrati jer je izbor katastrofalan a Montolivo povrijedjen plus ni na vidiku nekog ko ce dijeliti lopte ili pokusati sam nesto uraditi...Monto, De Jong,Muntari,Essien,Poli su sve igraci koji vise defanzivno igrjau i posveceni su tome nmego da naprave nesto prema naprijed i to ako me prosle godine odbrana brinula sad je to vezni red jer to mora biti motor ekipe i da dodam da Cristante i Saponara ne ulijevaju nadu da mogu to promijeniti prvenstveno sto je Cristante neiskusan a Saponara nije bas pokazao nesto u onim utakmicama koje je odigrao osim u jednoj protiv Intera.

Napad me nikad nije brinuo i da imas panj u napadu pogodit ce ili proraditi ako je vezni red dobar i stvara prilike a tog kod nas nema na vidiku.

Dakle ocekujem dolazak LB, jedan ili dva vezna, ili jedan vezni i jedno krilo samo da to nije Cerci jer 20 miliona koliko traze je previse i nadam se da ovi nasi glupani nece dati vise od 11-12 miliona za njega ako ga budu dovodili.

Prema ovome trenutno mislim da ce ovaj sastav biti:

Abiati
Vrsaljko-Rami-Alex-De Siljo
Monto-De Jong-Muntari
Menez-Balo-El Saravi

Vidi se da je ovo jako lose (barem po meni) i da ce doci nekoliko korisnih igraca,a da ce neki napustiti znamo vec koji :)
Vezano za ovu postavu kako nece biti lose vidi veznog reda nigdje kreativca da valja pa ni monto nije bas nesto pretjerano kreativan, a vezni red pola ekipa bez bjega nema ni napada ni golova

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 jul 2014, 15:25

meho-medo je napisao/la: Muxa covjece pa procitaj koji prethodni post, Valencija je dozvolila Ramiju da presoznske treninge pocne s Milanom a Bronzeti kaze da ce zvanicna potvrda transfera doci u narednim danima.
Ovo sam zadnje procitao vezano za Ramija prije nego sam napisao post:
"Paradosso nei piani futuri del Milan: il difensore più ricercato in casa rossonera, ovvero il francese Adil Rami, potrebbe non essere più utile. Secondo il Corriere dello Sport la trattativa per riportarlo a titolo definitivo a Milanello dal Valencia si sarebbe arenata proprio per volontà dei dirigenti milanisti, visto che al momento tutte le quattro caselle in rosa per i difensori centrali sono occupate e difficilmente si libereranno. Oltre al neo acquisto Alex ed al sempreverde Bonera, inossidabile uomo-spogliatoio, il Milan per ora sembra intenzionato a tenere anche Zapata e Mexes; il primo è reduce da un grande Mondiale con la Colombia e sembra aver conquistato la fiducia di Inzaghi e del suo staff. L’altro invece sta trattando il prlungamento del contratto con tanto di spalmatura d’ingaggio fino al 2016. Per Rami dunque zero spazi, anche se il mercato è lungo e gli scenari possono mutare improvvisamente."

Što se tiče Feghoulia fakat sam mislio da je on vise veznjak nego krilo

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 07 jul 2014, 15:26

Sa ovakvim veznim redom ni u našoj Premijer Ligi ne bi imali velike šanse.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 jul 2014, 15:55

Ma ja odavno trubim da mi nemamo pravog veznjaka, onaj koji je tehnički jak i ima mu'da da krene naprijed, i što je najvažnije da zna dati zadnji pas. Realno i Montolivo (bez kojeg smo ostali) je čisti prosjek (a i takav je najbolji veznjak u ekipi) samo smo se mi dosta srozali pa nam on baš dobar :D

Treba forsirati malog Cristantea pa možda i Hondu uz De Jonga. Nikakav Muntari, Essien klinci palci... Sve su to igrači koji ti trebaju kad se braniš a ako ćemo se mi braniti u ovakvoj Seriji A onda ja ne znam za koji klub navijam. ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.