FK Drina Zvornik

flagrantus
Kontakt:

Re: FK Drina Zvornik

Post Postao/la flagrantus » 06 jul 2014, 09:10

Ovako odgovoricu i tebi i Konjicaninu,malo sam u zurbi ali moracu biti opširniji pa ne zamjeri na eventualnim greškama.Uvijek sam spreman za normalan razgovor,ali zamisli samo kako bi ja prošao da sad odem na Velezovu temu?
Zadnja dva puta kada sam probao u stratu sam docekan sa kakva trolcina grob te ****,seljak razguli sa teme velikana,koga boli ku...za tvoj klub,lijeci se idiote i sl ?Jesam napisao to za Vrapcice ali necete me valjda sam na sudjenje izvesti?
I ti licno si me nazivao pogrdnim imenima ,ali ja sam to vec zaboravio.Ili vi pamtite samo tudje uvrede ,a nemate potrebu da se izvinete zbog vaših?
Ako si realan znaš kako je sve pocelo.Prvo se pastrmka šprdao sa Drinom U stilu okle ovi ispadoše,vidi im predsjednika ovaj je za sajam motokultivatora i sl.Onda se Drina 1945 javio a ne ja i odgovorio nešto u stilu vidjecete vi ko je jeftic,covjek se samo šalio.
Onda je covjek u startu napadnut razguli sa teme BH velikana,koga boli uvo za tebe i tvoj seljacki klub,Drina i Velez ne mogu u istu recenicu.Pregledaj zadnjih 20 strana na Velezovoj temi ako misliš da ne govorim istinu.Priznaj da je to malo više od ironije i zezanja.Tek tada sam se i ja prvi put ukljucio reveltiran zbog tih stvari.I jesam malo pretjerao i dva puta sam se izvinio,evo i treci cu put.
Osjecate li potrebu da se vi bar jednom izvinete?
Što se tice poplava ,potrazi post gdje covjek kaze razguli sa teme,80 tona tereta ti visi iznad glave drzeci se na jednoj kopci ,spašavaj glavu pusti nas otprilike tako mozda nisam tacno citirao.
To sam ja a i mnogi drugi koji su citali razumio kao neslanu šalu na velika oštecenja koja je u poplavama pretrpio most na Drini,jer je prijetila opasnost njegovog rušenja sa nesagledivim posljedicama po Zvornik i Mali Zvornik.
Taj most ce vjerovatno biti zatvoren u narednom periodu zbog rekonstrukcije bar godinu dana.I jTaj ko je to napisao neka objasni na šta je mislio ako ja griješim,naravno da on opet moze reci idiote nisam mislio na to isl.
i eto tako sam ja ispao najgori covjek na svijetu,a vi ste svi dobri momci koji su bez razloga napadnuti.
Ikunem se to što sam napisao nisam napisao uopšte zbog Zvornickih bisera jer to je cak i simpaticno.
Da ukratko odgovorim i Konjicaninu,decko to što sam napisao uopšte nisam brojao krvna zrnca i to me ne zanima.
Napisao sam da neka pojacanja dolaze iz Srbije iz prosjecnih cak i drugolihgaških klubova.Ta pojacanja su mogla biti i iz Hrvatske ,Rumunije ,Ugande nebitno.
Akcenat je na ovo prosjecni i drugoligaški,jer veliki klubovi ne dovode igrace koji ce biti velika pojacanja iz drugoligačkih ekipa.I necete se valjda i zbog toga ljutiti.
Što se tice nacionalne strukture navijaca Drine do 1991 to pitanje stvarno nema smisla,jer naravno da se nacionalna struktura svugdje izmjenila.Ne misliš valjda da je ista nacionalna struktura navijaca Sarajeva,Veleza i bilo kog drugog kluba kao što je bila 1991?
Treba li i za to da ja odgovaram?
Vi se slobodno javite ako vam nešto smeta u ovome što sam napisao,popricacemo ljudski ako zelite.
Mi na temi Veleza ocito nismo dobrodošli,jer smo na prvu docekani kao retardi ,idioti ,ljudi iz vukojebine.
Sagledajte malo realno,mozete nekim momcima sa vaše teme reci da i oni ponekad bar malkice pretjeraju.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 06 jul 2014, 09:16

Kakva je situacija kod vas, pojacavate li se, je li ostao kostur ekipe iz Prve lige? :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 06 jul 2014, 09:59

Situacija po meni iznenadjujuce dobra,moglo bi se reci zabrinjavajuce dobra :mrgreen:
Skoro svi igraci iz prošle sezone su ostali,a došlo je 6-7 solidnih pojacanja.Cak imamo i dva Korejanca,koji su utekli iz Koreje da ne bi sluzili vojni rok,valjda se kod njih sluzi 3 godine.
Pristali su da igraju sa stan ,hranu ,kablovsku i internet :lol: Jucer smo u prijateljskoj utakmici dobili Donji Srem 4-0 i solidno su se pokazali.Briljirao je biser Zvornickog fudbala.Zvornicki biser Edin Rustemovic :lol: :lol: ,ovo biser je nešto u vezi sa panel diskusijom sa navijacima Veleza.
Siguran sam da ce se za tog momka još mnogo toga cuti,naravno lijepog jer se radi o izuzetnom majstoru fudbala.
Samo se bojim da njega i još neke momke ne ukradu neki bogatiji klubovi u narednih desetak dana,ali valjda nece sad kad su pocele pripremne utakmice.
Ako svi ostanu garantujem da imamo kvalitet da budemo plasirani od 8-12 mjesta,e sad ko ce ostati ne odlucuje uvijek i iskljucivo kvalitet pa cemo vidjeti.
Pozdrav i hvala što se interesuješ za naš klub.
Šta ima novo u OFK Gradini ?ima li nagovještaja ljepših dana,ne mislim na vremensku prognozu :urnebes:

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 06 jul 2014, 10:55

flagrantus je napisao/la:Situacija po meni iznenadjujuce dobra,moglo bi se reci zabrinjavajuce dobra :mrgreen:
Skoro svi igraci iz prošle sezone su ostali,a došlo je 6-7 solidnih pojacanja.Cak imamo i dva Korejanca,koji su utekli iz Koreje da ne bi sluzili vojni rok,valjda se kod njih sluzi 3 godine.
Pristali su da igraju sa stan ,hranu ,kablovsku i internet :lol: Jucer smo u prijateljskoj utakmici dobili Donji Srem 4-0 i solidno su se pokazali.Briljirao je biser Zvornickog fudbala.Zvornicki biser Edin Rustemovic :lol: :lol: ,ovo biser je nešto u vezi sa panel diskusijom sa navijacima Veleza.
Siguran sam da ce se za tog momka još mnogo toga cuti,naravno lijepog jer se radi o izuzetnom majstoru fudbala.
Samo se bojim da njega i još neke momke ne ukradu neki bogatiji klubovi u narednih desetak dana,ali valjda nece sad kad su pocele pripremne utakmice.
Ako svi ostanu garantujem da imamo kvalitet da budemo plasirani od 8-12 mjesta,e sad ko ce ostati ne odlucuje uvijek i iskljucivo kvalitet pa cemo vidjeti.
Pozdrav i hvala što se interesuješ za naš klub.
Šta ima novo u OFK Gradini ?ima li nagovještaja ljepših dana,ne mislim na vremensku prognozu :urnebes:
Ohrabrujuće zvuči pred početak sezone :D

Vidjeti ćemo kako će izgledati to kad počne, jer mislim da su Zvijezda, Radnik i Slavija daleko lošiji od vas trenutno, bar po igračkom kadru kad se pogleda koji se osipa uveliko..

Da ne idem previše sa teme, što se tiče Gradine, ne miriše na bolje ništa bome :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 06 jul 2014, 13:26

Odlična je situacija za sada, nema još uvijek odlazaka i nadam se da ih neće ni biti jer bilo je nešto govora da bi Rustemović, Radović i Đurić mogli otići ali vidim da se za sada ne govori o tome.

Evo i pojačanja, doduše fali Ilić ovde

slika
Ki Hjun Li - Jang Vong Kim - Dejan Uzelac - Damir Memović - Boban Đerić

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 06 jul 2014, 17:43

Evo još jednog odmjerenog i fer posta na Velezovoj temi i onda pitaju šta vi imate protiv Veleza?
Naglašavam da zadnja dva dana nismo uopšte bili na njihovoj temi niti namjeravamo.Pregledam sa vremena na vrijeme teme svih Premijerligaša ali Velezovu odsad preskacem.
Citiram otprilike oko 16.00 h na temi FK Velez."Zivio brato i ima da deremo ovu sezonu,vec su pocele salve uvreda od strane cobanije ovr drzave jer znaju da je Velez beton i da ce ih guziti što je njima spram mrtvom glavom"
Nisam ništa mijenjao iako ima grešaka u tekstu tipa ovr drzave,a i sama recenica je nesuvisla i nerazumljiva.
Mislim na završetak znaju da je Velez beton i da ce ih guziti što je njima spram mrtvom glavom,izuzetna stilska figura.
Ovdje je jedino jasno na koga je mislio pod cobanija ove drzave,to smo ocigledno mi .
To je isti onaj koji je govorio da nam 80 tona visi nad glavom i koristio najgore psovke i uvrede!
Pošto ocito ni na najgore uvrede niko od tih divnih momaka nece biti ni opomenut od administratora,a ja sam najgori zlocinac jer sam rekao da je Velez iz Vrapcica ja sam odlucio da do daljnjeg više necu pisati na ovom forumu .
Mislim da zaista nema smisla ostajati ovdje,tebi Drina 1945 zelim sve najbolje valjda ce se još neko prikljuciti.
Ocigledno mi ovdje nismo nikom potrebni,zato nas je i bilo samo dvoje iako bi se itekako mnogo momaka našlo na ovoj temi u drugim okolnostima.
Tuzno je ali za jedan broj ljudi mi cemo uvijek biti cobanija ove drzave,srecom više je dobrih ljudi koji ne misle tako.
Pozdrav za sve dobre ljude i neka nas sport spaja a ne razdvaja!

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 06 jul 2014, 20:42

E moja djeco iz Mostara,oslobodite se te mrznje i bijesa koji nosite u sebi.Evo vam i naša tema pa i ovdje pišite o Velezu do mile volje.Vec sam odlucio da odem sa ovog foruma ,ali moram bar još jednom da vam odgovorim.
Momak iz Tuzle je obican ,normalan gradjanin ove drzave koji zna da smo svi mi u suštini jedno.
Kad se posjeceš ista krv je i kod tebe i mene,kad boli ista bol je tvoja i moja,kad si tuzan to je ista tuga.
Kad se moliš bogu,moliš se istom bogu kao i ja,kad placeš iste su nam suze.
Baš me briga za politiku ,ko god je cinio zlocine na bilo kojoj strani neka odgovara ja sam prvi za to.
Nemoj mi na sportskom forumu kad se prepucavaju navijaci Drine i Veleza pricati o 92 i ratu kad nemaš odgovor.
Tuzlaci su uvijek bili ok i ljudi koji nisu gledali ljude po imenima i naciji.Normalno da svako svoje najviše voli,ali poštuj druge.
I znaj to što smo razliciti po vjeri i naciji nije problem,vec bogatstvo ove drzave.I samo ovakvi ljudi kao što je ovaj momak iz Tuzle mogu ovu drzavu povesti u pravom smjeru.
Daleko bi me odvelo da sad pricam zašto se navijacka grupa tako zvala,to ime nema zaista nikakve veze sa ratom i onom što se dogodilo.
Ali više se ne zove tako odavno,jer je to ime vrijedjalo pripadnike jednog naroda i ja to razumijem.Ali vama ne vrijedi pricati,jer vi bi uvijek svakome našli neku manu osim naravno sebi.Svi su seljaci ,idioti ,dolaze iz vukojebine kao što je Zvornik ,Tuzla.Šta vam je ljudi ,izadjite malo u grad,prošetajte ,nadjite neku djevojku.
Fudbal je samo jedna divna igra i najvaznija sporedna stvar na svijetu,ali ipak sporedna.
i eto vam sad prostor,izvolite mrzite sve redom,pljujte sve redom i na ovoj temi.
Da bi vi mogli da vrijedjate sve redom,ja vam više necu stajati na putu.Jedan neprijatelj manje,barem u vašim glavama i po vašem razmišljanju.Moracete naci nekoga drugog za svadju,ja više ne planiram biti ovdje.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 jul 2014, 21:43

Samo su novinari maximalno pisali da ste uski u pl :lol: :lol: :lol: Da nema foruma,ne bi ni znao fkt :thumbdown:

Hajd sa srecom ;)

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 06 jul 2014, 22:14

Aman ljudi šta vam je više koji đavo. Ispoljavajte svoje frustracije na veleževoj temi a naše prijatelje iz Tuzle i ostalih gradova ostavite na miru. Umislili ljudi da su Real i da dolaze iz Madrida pa nama dijele savjete o lijepom ponašanju pa kad ne znaju šta će onda se, kao i uvijek, sjete rata.

fukaratz i flagrantus ne brinite, pas koji laje ne ujeda. Kad smo bili na ivici ambisa dobili smo Velež u Zvorniku a nismo se obrukali ni u Mostaru tako da sada znamo šta nas čeka, ispravljamo greške iz tog perioda i kao što rekoh molićete vi Boga da pobjedite i 1:0 kad na semaforu bude 70. minut.

flagrantus pozivam te da ne napuštaš forum jer će i u nastavku sezone biti još sličnih stvari, naše je da dostojanstveno branimo grb našeg kluba i grada a na terenu će se dati ostali odgovori.

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 06 jul 2014, 23:37

zrinja05 je napisao/la:Ja mislio da je neka ozbiljna prica na ovom pdf-u kad ono "velikani" i ovdje dosli da sole pamet svima.Samo ne znam sta admini rade kad ovo dopustaju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vjeruj mi da ne znam ni ja gdje su. Napustimo njihov pdf, kontam neka uživaju u svojoj veličini kad jest đavola eto njih vamo haha

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 07 jul 2014, 09:08

Drina1945 je napisao/la:Aman ljudi šta vam je više koji đavo. Ispoljavajte svoje frustracije na veleževoj temi a naše prijatelje iz Tuzle i ostalih gradova ostavite na miru. Umislili ljudi da su Real i da dolaze iz Madrida pa nama dijele savjete o lijepom ponašanju pa kad ne znaju šta će onda se, kao i uvijek, sjete rata.

fukaratz i flagrantus ne brinite, pas koji laje ne ujeda. Kad smo bili na ivici ambisa dobili smo Velež u Zvorniku a nismo se obrukali ni u Mostaru tako da sada znamo šta nas čeka, ispravljamo greške iz tog perioda i kao što rekoh molićete vi Boga da pobjedite i 1:0 kad na semaforu bude 70. minut.

flagrantus pozivam te da ne napuštaš forum jer će i u nastavku sezone biti još sličnih stvari, naše je da dostojanstveno branimo grb našeg kluba i grada a na terenu će se dati ostali odgovori.
Ne brini druze ,necu te ostaviti.Što kazu jutro je pametnije od noci,necu dozvoliti da me otjeraju sa foruma jer njima to i jeste cilj!
Nece me biti 10-15 dana zbog nekih privatnih obaveza i problema,ti ostani ovdje da braniš boje našeg kluba i cuvaš našu Drinu!Vraticu se ja ubrzo, a ove jednostavno ignoriši.
Tako sam i sam uradio,ali eto došli su na našu temu i ucinilo mi se da ima par momaka sa kojima se moze normalno komunicirati.Sad definitivno vidim da ne vrijedi,jer njima ne valja niko a ne samo mi.
Iskren da budem najviše je na moju odluku uticalo kada sam jutros vidio da se ljudi tuku i izmedju sebe.
To se desilo na jucerašnjoj utakmici sa Širokim Brijegom."Sredinom drugog polovremena jedan od simpatizera Veleza je uvredljivim povicima isprovocirao igraca svoje momcadi Darku Maletica.Ovaj je preskocio ogradu i ušao na tribinu u zelji da se sa njim fizicki obracuna.U pomalo cudnoj situaciji morali su reagirati i smiriti situaciju trener Veleza Nedim Jusufbegovic,fizioterapeut Sedin Demic i još nekoliko suigraca" :facepalm: .
Tipicno za veliki klub,sreca pa smo mi mali klub pa nam se to još nikad nije desilo.Zar oni da me otjeraju sa foruma?E pa nece moci,vracam se za 10-15 dana i ti ostani tu i predstavljaj naš klub na najbolji nacin kao što si to i dosad radio :thumbup:
Samo te jednu stvar molim,šta god ovi iz Veleza napišu na ovoj temi u pokušaju da nas isprovociraju nemoj odgovarati.Ako je moguce nemoj to ni citati!
Pozdrav svim dobrim ljudima!

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 09 jul 2014, 22:19

Drina ostvarila i drugu pobjedu - pao i Radnik!

Fudbaleri Drine zabilježili su i drugu pobjedu u sklopu priprema pred početak prvenstva.

Zvornički premijerligaš bio je bolji u Bijeljini od ekipe Radnika sa 1:0.

Utakmica je odlučena u 40. minutu kada je Radovan Vasić ubacio loptu u šesnaesterac za Slobodana Đurića, ovaj pokušava glavom da je pošalje u gol domaćina, ipak, u pokušaju da izboksuje loptu golman Radnika udara u lice Đurića nakon čega sudija pokazuje na bijelu tačku.

Siguran izvođač, kao i protiv Donjeg Srema, bio je Edin Rustemović.

Što se tiče same utakmice, na Gradskom stadionu u Bijeljini nastupio je najjači tim Drine koji je pokazao solidnu predstavu. Zvorničani su znalački više držali loptu u svom posjedu dok je domaćin najopasniji bio iz prekida.

Sutra naš tim putuje na glavni dio priprema a kao i uvijek baza će biti Krupanj.

Tim će se u Krupnju zadržati deset dana a tamo će biti poznati i svi protivnici u sklopu priprema.

Novo pojačanje - Filip Kostić

U ekipi Drine danas je nastupio i Filip Kostić, donedavni član ekipe Mladosti iz Velike Obarske.

Filip je rođen 8. oktobra 1993. godine u Loznici, igra na poziciji centarfora a za Mladost je u prošloj sezoni postigao četiri gola i nastupio na svim utakmica od kojih je na jedanaest odigrao svih devedeset minuta.

Svoju karijeru je započeo u Radničkom "Stobeks" iz Klupaca, zatim prelazi u Loznicu, potom se domogao inostranstva i Mađarske gdje nastupa za ekipu Honveda pa se onda ponovo vraća u Srbiju gdje nastupa za Radnički "Stobeks" i Javor, odakle prelazi u Mladost.

fkdrinazv.****
Svaka čast, važno je imati dobre pripreme i što je još važnije dobre protivnike

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 10 jul 2014, 10:49

Čestitam ulazak u PL i puno sreće u sezoni :thumbup:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 14 jul 2014, 13:24

Korejci u dresu zvorničke Drine

U povratničkoj sezoni u Premijer ligu BiH ekipa Drine ulazi sa ciljem da izbori opstanak, a na tom putu imaće pomoć Jang Von Kima i Ki Hjun Lija dvojice fudbalera iz Južne Koreje.

Ova dvojica Korejaca nisu prvi stranci koji su igrali u klubu iz Zvornika, jer je u debitantskoj premijerligaškoj sezoni nastupao Brazilac Roberto Karvaljo, koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih defanzivaca Drine. Posredstvom menadžerske agencije Zorana Urumova, nekadašnjeg fudbalera Crvene Zvezde, u ekipu Drine su direktno iz Južne Koreje stigla dvojica veznih fudbalera.

Poslije sedam dana koje su proveli na probi, potpisali ugovore na godinu dana sa Zvorničanima i već u prvom kontrolnom susretu sa Donjim Sremom pokazali da će dosta značiti u veznom redu. Mali problem uvek nasmejanim Korejcima u prvih nekoliko dana predstavljala je jezička barijera, jer samo stariji Ki Hjun Li govori engleski, dok Jang Von Kim priča samo Korejski.

"U prvih par dana išlo je dosta teško, ali sada se sporazumevam sa trenerom i saigračima na engleskom, pa zatim to prevodim Kimu. Zadovoljni smo kako su nas primili u ekipu i svi igrači našeg novog kluba nam pomažu da se što prije adaptiramo, na čemu smo im zahvalni. Naša kultura se dosta razlikuje od vaše, a moram da kažem da su ljudi ovde izuzetno gostoljubivi i komunikativni. Za sedam dana boravka već smo stekli neka poznanstva i nemamo nikakvih problema", rekao je Ki Hjun Li, koji je kao pionir igrao za brazilski klub Atletiko Pareinense.

Zbog velikih vrućina na početku priprema su bili teški uslovi na treninzima Drine, ali to nije teško palo Korejcima.

"U Južnoj Koreji je kao i ovde sada ljeto, a temperature su i do 40 stepeni, tako da nam ove vrućine ne smetaju toliko. U Južnoj Koreji u univerzitetskim timovima smo trenirali tri puta dnevno, po dva ili dva i po sata u toku priprema. Ovde radimo dva puta dnevno po 90 minuta, međutim, treninzi u Drini su dosta sadržajniji i za kraće vreme se uradi puno toga. Igrači su ovde taktički i tehnički puno obučeniji, jer se u Južnoj Koreji više pažnje posvećuje fizičkoj pripremljenosti fudbalera. Poslije desetak dana priprema mogu da zaključim da Drina ima mladu ekipu koja zna da igra fudbal", istakao je Li.

O fudbalu u BiH nije znao ništa dok nije došao u Zvornik. Kao svoje fudbalske uzore Korejci ističu Kristijana Ronalda i kako kažu najvećeg majstora Ronaldinja. Ukoliko se dokažu u Drini karijeru bi voljeli nastaviti u nekoj od zemalja Zapadne Evrope.

"Imamo godinu dana ugovora sa Drinom, pa ako dobro odigramo možda naredne sezone zaigramo u nekoj u evropskih zemalja. Cilj gotovo svih igrača iz naše zemlje je da se oprobaju u nekoj jačoj ligi Evrope", zaključio je Li.

Ćevapi postali omiljeno jelo

Pored jela sa rižom i ribom, koje jedu i u Koreji, ova dva simpatična momka su na pitanje koje im je omiljeno jelo naše kuhinje odgovorila:

"Ćevapi!. Jela iz vaše kuhinje su ukusna i mnogo nam se sviđaju. Probali smo nekoliko jela sa piletinom i teletinom za koja ne znamo ime, ali su odlična", kroz smijeh priča Li.

http://****-vijesti.****/20 ... drine.html" onclick="window.open(this.href);return false;

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 14 jul 2014, 21:11

Ovo su one tetkice što su pobjegle iz Koreje sam da ne služe vojni rok?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 14 jul 2014, 22:46

tepsija je napisao/la:Ovo su one tetkice što su pobjegle iz Koreje sam da ne služe vojni rok?
Bojim se da si ih zamjenio sa nekim pošto je očigledno da misliš na nekoga iz S. Koreje.

Danas nova pobjeda zabilježena, pao je i gradski rival Napredak DŠ sa 4:0, do nedelje ne bi trebalo biti utakmica a onda generalka u Gradačcu.

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 15 jul 2014, 16:05

I treća provjera prošla uspješno

I treća provjera našeg tima u sklopu ljetnih priprema je prošla uspješno.

U Krupnju, gdje ekipa boravi već šest dana, savladan je Napredak iz Donjeg Šepka rezultatom 4:0.

Zvorničani su nastupili u kombinovanom sastavu a strijelci za Drinu su bili novajlija Filip Kostić kao i Slaviša Radović i Edin Rustemović. Četvrti gol bio je autogol ekipe iz Donjeg Šepka.

Ekipa ne bi trebalo da odigra više utakmica na pripremama u Krupnju a povratak za Zvornik predviđen je za subotu. Generalna proba biće obavljena u nedelju u Gradačcu protiv ekipe Zvijezde, člana Premijer lige BiH.

Drina je od početka priprema pred novu sezonu odigrala ukupno tri utakmice. U Zvorniku je bila bolja od Donjeg Srema rezultatom 4:0, u Bijeljini je pobjedila Radnik sa 1:0 i juče je, kao što smo već rekli, bila bolja od gradskog rivala Napretka sa 4:0.

http://fkdrinazv.****/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 16 jul 2014, 05:55

Bezze prepucavanja ne ulazim u to ... Dobro došli u PL :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 16 jul 2014, 08:49

Mostarac1971 je napisao/la:Bezze prepucavanja ne ulazim u to ... Dobro došli u PL :bih:
Hvala i sve najbolje tebi i tvom klubu.Najiskrenije vjeruj da nemamo ništa protiv Veleza,a i zašto bi?
Izmedju naših klubova nikad nije bilo problema,zašto praviti neprijatelje tamo gdje ih nema?
Pale su neke teške rijeci sa obje strane,po meni bespotrebno ali ne mozeš vratiti vrijeme.Moje mišljenje je da ima par momaka kod vas koji jesu duhoviti,ali znaju pretjerati sa šalama na racun rivala.
I ja sam sam pogriješio što sam napisao neke stvari koje nisam trebao,ali covjek u revoltu nekad kaze i nešto što ne treba.
Drago mi je što postoje ljudi na obje strane koji smiruju tenzije,ovo je samo sport a ne borba na zivot i smrt!

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 20 jul 2014, 17:59

Fudbaleri se vratili iz Krupnja, sutra u Gradačcu

Fudbaleri Drine uspješno su završili visinske pripreme u Krupnju i danas su se vratili u Zvornik. Najvažnije od svega jeste da je trener Dragan Mićić zadovoljan do sada urađenim.

Njegovi igrači pokazali su zrelu i dopadljivu, ali prije svega efikasnu igru. Protiv tri renomirana protivnika postignuto je devet golova, a mreža golmana Gorana Maksimovića je ostala netaknuta.

"Protiv Donjeg Srema bilo je 4:0, Radnika iz Bijeljine 1:0 i Napretka iz Donjeg Šepka 4:0. Igrali smo i igraćemo ofanzivno, toga se nećemo odreći ni u Premijer ligi. To je i zbog toga što imamo igrače koji se lako transformišu iz odbrane u napad i tako stvaraju šanse. Svjesni smo činjenice da je napad najbolja odbrana, pa zato i forsiramo napadačku igru. Imamo dovoljno vremena do početka prvenstva da uigramo ekipu, u svim linijama", kaže Mićić.

Zvorničani u povratničkoj sezoni u Premijer ligi BiH žele da stignu do opstanka i u Zvorniku stvore stabilnog premijerligaša. U toku ljetne pauze klub je pojačan dolaskom osam novih igrača, a Drinu su napustili samo prekobrojni fudbaleri.

Izabranici Dragana Mićića odradili su uspješno devetodnevne pripreme i sutra će u Gradačcu odigrati novi kontrolni susret protiv Zvijezde. Mićić vjeruje da će ekipa pravu formu dostići tek pred početak prvenstva.

"Prvi dio priprema smo odradili maksimalno ozbiljno i moram biti zadovoljan ponašanjem igrača i odnosom prema treningu. Na ova tri odigrana susreta pokazali smo da smo fizički dobro spremni, a u narednim mečevima ćemo se dodatno uigravati. Sledeći kontrolni susret igramo sutra protiv Zvijezde u Gradačcu i to će biti prava provjera protiv tima koji je već nekoliko sezona premijerligaš, pa ćemo imati kompletnu sliku o svemu što smo do sada uradili. Do početka prvenstva želimo da nam forma ide uzlaznom putanjom, pa se nadam da ćemo u nekoliko prvih mečeva svima pokazati da je naš optimizam potpuno opravdan", rekao je Mićić.

Jedan od najiskusnijih igrača u ekipi Drine Aleksandar Kikić smatra da je najveći kvalitet Drine mladost i što je većina igrača već dugo na okupu.

"Mislim da Drinu nosi mladost njenih igrača, ali istovremeno i veliko iskustvo. Većina nas je ponikla u omladinskom pogonu, ali i nakupila pozamašan staž igrajući u prvenstvima Republike Srpske i BiH. Utakmice u pripremnom periodu pokazale su da su angažovana prava pojačanja, koja su se veoma brzo uklopila u naš sistem igre", rekao je Kikić.

Vezista Drine ističe da njegova ekipa ima dovoljno vremena da se uigra i potpuno spremna dočeka početak prvenstva.

"Ovo je još uvijek pripremni period i ne možemo da procjenimo našu stvarnu snagu. Znamo da imamo mlad i kvalitetan tim koji će to ipak morati da dokaže u narednoj sezoni. U ekipi vlada odlična atmosfera, jer se svi međusobno poznajemo već nekoliko sezona, a i pojačanja su se dobro uklopila. Vjerujemo u sebe i sigurni smo da ćemo izboriti opstanak u Premijer ligi BiH", kaže Kikić.

Ovog ljeta u Drinu su se vratili njeni raniji igrači Aleksandar Ilić i Boban Đerić, koji su igrali u ekipama Istre iz Pule, odnosno Leotara. Stigli su i štoperi Damir Memović i Dejan Uzelac, napadači Filip Kostić i Stefan Čolović, mladi golman Filip Erić, te dvojica Korejaca Jang Von Kim i Ki Hjun Li.

"Mislim da imamo dobru ekipu koja će sigurno igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi. Lično sam veoma zadovoljan sistemom rada trenera Dragana Mićića i igrama mojih saigrača. U svakoj liniji imamo kvalitetne igrače, pa ostaje samo da se dovoljno uigramo", rekao je Damir Memović, koji je u Zvornik stigao iz ekipe Doline iz Padine, prvoligaša Srbije.

Kao što smo već rekli, sutra Drina ima provjeru u Gradačcu protiv ekipe Zvijezde. Tri dana kasnije rival će joj biti Kolubara iz Lazarevca a još se traži protivnik za "generalku" pred prvo kolo i utakmicu sa Veležom u Mostaru.
http://fkdrinazv.****/2014/07/blog-post_19.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Prva liga RS”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.