FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gio10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gio10 » 06 jul 2014, 10:56

Sretan rođendan našem kapitenu uz želju da se sa ovom ekipom plasira u makar treće pretkolo, i da osvojimo duplu krunu zajedno

SRĐAN STANIĆ !
Ja te volim, volim Željo..

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 06 jul 2014, 10:59

ChWilla je napisao/la:
wsxedc je napisao/la:Nigdje nisam somenuo ime momka dok nisi ti spomenuo Dandy, niti sam ovdje da bi blatio nekoga namjerno. Ljudi sami sebe blate svojim djelima, kao npr TI.
Ovdje sam kao navijac najtrofejnijeg kluba u BiH, iskljucivo samo tako i kao takav imam pravo na svoje misljenje. Niti sam zapoceo temu oko clanskih, niti imao zelju da zapocinjem istu, ali ljudima jos uvijek nije bilo jasno sta je bilo s clanskim, kakva je greska i sl. Ne zelim da pisem neke stvari jer bi se onda ljudima ogadilo mnogo toga i o tebi DANDY i o ovim sto spominjes, a pogotovo o prijasnjem radu u klubu. Znam ja da si ti jos uvijek za one stare ljude u upravi i da su oni za tebe jos uvijek najbolji radnici, steta za tebe pa nisu ostali, bilo bi jos para u tvom dzepu....
Djela i rezultati govore sami za sebe, 2+2=4 i to je tako. Mi smo inace imali velike koristi od clanske nekim princevima, ugovorima s unicefon i sl...Ma daj...

Ako si pisnuo da ne napisem one stvari o tebi i tebi slicnim, sta se radilo, ne boj se necu, ali nema potrebe da mene blatis da sam ja zbog nekih drugih stvari i blacenja ovdje. Cekaj da vidis moje postove pa onda sudi. Popljuvan si na org-u, popljuvan od navijaca, odbacen od kluba i ti nekom govoris ko je kakav, alal ti vera. Nema potrea da sudis o tome kada je neko reg. na ovaj forum i sl.

PS jasta, svi smo mi Željovci, svi mi volimo Želju, pogotovo pred evropske tekme i kada se pare uzimaju. Da ne spominjem ljubav kada se ide na gostovanja sirom BiH, npr u Bijeljini zadnje kolo citavih 14 navijaca.
Svi vi volite vise Želju od ostalih, dok su ostali ublehasi i lazovi. Pogotovo kada na vidjelo izadju prljave stvari,

VOLIM TE ŽELJO!
pa onda nemoj pisati. ili ako već pišeš napiši potpunu priču. a ovako "napola" samo zajebaješ raju.

nije neistina ono što si napisao, ali napisao si samo sami kraj priče, nisi napisao šta je bilo prije toga i kako je došlo do toga, a očito je da znaš.
Nista on ne zna,sem ociglednih nagadjanja.Jos jedan iz plejade ovih malaca koji sve znaju.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 06 jul 2014, 11:13

Nazalost mi smo miljama daleko od iole ozbiljnijeg i organizovanog kluba. Sve je ovo jos uvijek na jako niskom nivou. Kako god mi gledali na to bez profesionalnosti nema ni uspjeha, bez organizacije se ne moze daleko stici,a sve to mi nemamo. Neko je nedavno pisao za ove nase pripreme. Jednostavno, Zeljo se izgubi tih par sedmica, niko nista ne zna, tek onako poneko nesto napise, uglavnom neke spekulacije. Onda se iz vedra neba pojavi vijest da je pet igraca na probi, i ispod navedeno pet imena. Poslije se ne zna ko je od njih potpisao, a ko nije. Tesko je pratiti Zelju i sve ovo gubi smisao. Prica o dobrim ili losim rezultatima kod mene ne pije toliko vode. Ja sam pisao o ovim i slicnim stvarima i kada smo bili nedodirljivi u ovoj ligi, logicno tada su mi se smijali, ali svako ko je zelio mogao je vidjeti da sve to ne vodi nigdje.

Mozemo se mi i dalje zavaravati da ce biti bolje, da ce se prodati neko, da ce doci sponzor, neka lova koja nam je potrebna, da cemo vratiti dugove itd. Pa sta onda ? Nista. Sve ce biti isto kao i do sada. Mozda opet Zeljo osvoji par trofeja, mi budemo ponosni i onda opet patnja. Zacarani krug. Ja sam se nadao prije prosle sezone, kada je objavljeno da "podmladjivanje" ekipe da ce se neke stvari promjeniti. Prije svega mislim na ozbiljnost u klubu i organizaciju. Sigurno ima mnogo mjesta za raspravu, ali uz Sarajevo, Zeljo je najveci klub u BiH, naravno ima jos tih klubova, ipak ova dva su po svemu najveca. Kao takav zasluzuje mnogo vise od svega sto se desava. Evo sada je aktuelna ta prica oko clanskih, ja stvarno ne bih ulazio ko je kriv i slicno, ali vidjelo se od samog pocetka da to i nije toliko isplanirano i da se vise nije znalo sta se desava. Naravno, kao i svima, i meni je bilo drago da se nesto radi konacno po tom pitanju. Kako neki kazu da smo zakinuti, ja se stvarno ne zalim, ne zalim ni za parama koje sam dao, bar sam postao clan svog kluba i to ima neku vecu vrijednost od one materijalne. Koliko nas moze reci isto? Mozda 100, mozda 2000, ali sta je s onim ostalim koji su nazalost potrebniji klubu od nas koji smo stalnu tu.

Marketinga nema nigdje, mozemo se mi tjesiti i gledati "na drugu stranu ulice" i onda lagati sami sebe kako nama sve to ne treba. Naravno, mislim na komsije i objavu svega sto se desi u njihovom taboru. Ali, to je marketing, medijsko eksponiranje, prica se o njima. Ipak, o Zelji su govorili rezultati, a sta kada ostanemo i bez njih. Ja ne vidim veliku razliku, nas ima 3 000 na Grbavici, njih ima 3 000 na Kosevu, naravno u nekom prosjeku. Mi smo osvojili mnogo vise trofeja, ali to je tako. Ovim bih da iskorijenimo tezu da su rezultati najbolji marketing, jer nazalost oni to nisu. Svakako da igraju ulogu, ali ne i presudnu. Bez marketinga nema ni kupaca. Ne mislim tu samo na medijske istupe, plakate, najave na tv-u. Mislim da je isto tako nedavno neko pisao da je trebalo biti nekih akcija posebno pred ove Evropske tekme, i bas je tada i krenula ova prica o clanskim. Bude stranaca, bude turista, dijaspore svega. Zasto im ne bi prodali nesto, prodali im kartu i jedan sal ili dres. Zasto neki stranac ne bi otisao u svijet s uspomenom na Zelju, na neku tekmu, na predivne navijace kojih je nazalost malo? Najbolju reklamu nam napravi neki Englez. Dokle vise da nam jedina reklama bude dokumntarac o ratu? On je zavrsio prije 20 godina, hajde da im posaljemo pricu o novom Zelji, o novim ljudima, neku lijepu pricu u kojoj necemo biti zrtve, ni sirotinja. Zasto da ne pokazemo da mozemo sami uspjeti, da radimo nesto i da se dizemo iz pepela kao mnogo puta prije ? Dosta je vise price o ljubavi, povraca mi se od iste, bilo ko da napise nesto, odmah se javi nekoliko strastvenih zaljubljenika, onih koji kao vole Zelju vise nego sebe i pocnu pisati toliko glupe stvari da je to cudno. "...takvi nam i ne trebaju...", "...kako god bice 4 000 budala...", "...ako je puno 5 km ja ne znam...", "...ti nemoj ni dolaziti, sta ces nam..."...

Ja znam da da svakoga nerviraju sitnicari i oni koji u svemu traze neke mane, ali realno takvi su nam potrebniji od nas "4 000" budala. Takvi donose vise novca klubu, od nas ce svakako imati, ali sve sto ovi ostali donesu klubu je bonus koji nam je potreban. Potrebni su nam oni koji i ne zive ovdje, u Sarajevu, ima Zeljo navijace po cijeloj Bih, takodjer i onih koji zive u inostranstvu. Sve se to moze lijepo uvezati na obostano zadovoljstvo. Ne mogu vam opisati kolko mi je bilo drago kada sam vidio za ovog igraca Lovcena koji je simpatizer naseg kluba. Koliko takvih ima na prostoru bivse Juge. Mozda neki ovdje i ne znaju, ali Zeljo je uvijek bio omiljeni klub, romantican i sarmantan, ima mnogo simpatizera rekao bih i po svijetu kada se uzme u obzir koliko je nasih otislo odavde. Svijet je mnogo vise od Sarajeva i okoline.

Dalje, ono sto mene posebno boli, jeste netransparentnost koja je i kljuc povjerenja i ta spona izmedju kluba i navijaca. Kada se radi transparentno ljudi to znaju cijeniti jer koliko toliko imaju neke informacije i znaju kakva je situacija i sta da ocekuju ili ne ocekuju. Jos jedna zanimljiva stvar. Da li je moguce da je najrelevantniji izvor iz kluba neki forumas koji sebe naziva "super?" Nemam nista protiv njega, ali meni to djeluje nestvarno. Da li je moguce da nekom klubu zavisi transfer nekog igraca od toga da li ce gore navedeni to napisati na forumu ili ne? To je vec zbunjujuce, zalosno ili smijesno, ne znam ni sam. Da li je moguce da klub nikada nije izasao javno i zastitio svoj interes, prekinuo sve spekulacije i razjasnio neku stvar o kojoj prica ili pise ko sta zeli !?

Nisam pisao o terenu nista, ali on je neki "finalni proizvod" svega sto se desava u klubu.

jahija

Post Postao/la jahija » 06 jul 2014, 11:22

Sjećam se i vremena kad je ulica vodila klub tipa Landžo i Samir Ahmedbegović i mešetari od tzv. navijača tad se kralo i uzimalo, ali ima boga eno onoga Landžu spičio moždani nikad više neće biti kao nekad totalni invalid ko god krade od bilo koga pa i našeg kluba dabogda doživio onaku sudbinu kao onaj Landžo, i ako je istina ovo što se piše za Numu dabogda i njemu te pare ako je krao prisjele pa mu se usta okrenula, ima tih navijača ako se mogu nazvat tako koji samo gledaju da seuz klub prišlepaju da izvuku šta đaba, a nikad oni ništa ne daju za klub daj im đaba putovanja, karte i sve ostalo pa ko si ti da ucjenjuješ klub, pa to treba više presjeći konačno.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 06 jul 2014, 11:32

Super@ prodje petak, ima li šta na vidiku
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 jul 2014, 11:44

Ne znam tacno citavu pricu,ali vidim da je malo prenapuhana,ali ono sto niko osporiti ne moze je to da ni clanskih,ni fan shopa,ne bi vidjeli da nije par navijaca koji su radili u klubu (volontirali).

Clanskih je bilo oko 2000+ prodatih od toga 30-35 onih od 1000km,a njih su morali uzeti svi clanovi uprave,takodjer ideja navijaca koji su to vodili. Svi su dobili obecane poklone uz clanske,ali su pojedini sponzori zakazali,citaj:izradili akciju kluba,kao bso,sto se meni desilo kod registracije auta.

Nije lijepo da se blati neko koga se uopste ne poznaje i da se prica,ono sto se ne zna tacno...

@gavran-super nije smaslao,to je trebao biti kajkut,ali sticajem okolnosti,od toga sad vise nema nista

jahija

Post Postao/la jahija » 06 jul 2014, 11:49

Pa normalno hoće tip 10000 maraka platu, koliko ga je Čelik plaćao zato je Čelik propao skroz i to debelo, a Evrope nit je vidio nit će vidjet sad ponaročito sjebali su im pojedinci tamo klub obećavajući basnoslovne cfre i davajući im isto kao puriću što su dali stan itd. a opet sve maslo vuče politika koja tamo ordinira.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2014, 12:04

najbolji marketing je ipak kvalitet krajnjeg proizvoda - u ovom slučaju taj proizvod je fudbalska utakmica, a dres, šal i majica su ipak samo popratni sadržaji. generalno gledano na našim stadionima obični čovjek koji nije zaluđenik kluba nema šta vidjeti i zato i kod komšija na tekme dolazi tu negdje ljudi koliko i kod nas bez obzira na vijesti kad se koji prvotimac posrao i kakva mu je stolica.

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 06 jul 2014, 12:42

Dok drugi traze mane i seru sa druge straneeee, s juga se pjesma ori bori se Zeljo, bori... dosadni ste vise sa tim Kajkutom, nije Hames Rodriges :lol:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 06 jul 2014, 12:50

jahija je napisao/la:Sjećam se i vremena kad je ulica vodila klub tipa Landžo i Samir Ahmedbegović i mešetari od tzv. navijača tad se kralo i uzimalo, ali ima boga eno onoga Landžu spičio moždani nikad više neće biti kao nekad totalni invalid ko god krade od bilo koga pa i našeg kluba dabogda doživio onaku sudbinu kao onaj Landžo, i ako je istina ovo što se piše za Numu dabogda i njemu te pare ako je krao prisjele pa mu se usta okrenula, ima tih navijača ako se mogu nazvat tako koji samo gledaju da seuz klub prišlepaju da izvuku šta đaba, a nikad oni ništa ne daju za klub daj im đaba putovanja, karte i sve ostalo pa ko si ti da ucjenjuješ klub, pa to treba više presjeći konačno.
Brate, ne grijesi dusu za Samira Landzu... Od Zelje nije uzeo sigurno nista osim sto mu se dao cijelim bicem onda kada su bukvalno svi celni ljudi digli ruke od kluba... Nakon pokusaja Telibecirevica i jos goreg pokusaja Dzumhura da klub povedu, dosao je Samir koji je jedan od najvecih navijaca naseg kluba. Nemoj da tako olako blatimo nekoga koji se u tom trenutku dao 100% klubu. Vjeruj mi da nisi u pravu sto se njega tice. Sjecam se kada je otkrivao neke kriminalne rabote od prijasnjih uprava i onda mu se bio natovario i rahmetli Ramiz Delalic kojeg su opet neki nahuskali protiv Landze. Zato je covjek i obolio...
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 jul 2014, 13:04

mukitmovac je napisao/la:Dok drugi traze mane i seru sa druge straneeee, s juga se pjesma ori bori se Zeljo, bori... dosadni ste vise sa tim Kajkutom, nije Hames Rodriges :lol:
Vala,meni su se ovi prelazni rokovi poceli gaditi zbog kajkuta,znam da ce biti spominjan i znam da nece doci.Al dzaba,ljudi svaki put jedno te isto...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2014, 13:09

k'o onomad što je nenad stojanović dolazio na svakoj pauzi.

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 06 jul 2014, 13:14

Ma jest vise dosadilo oko kajkuta....svaki prijelazni rok dolazi...bio mi je jedan od najboljih napdaca bgm al mi se nesto ogadio..hoce nece...i na kraju ce doci neki igrac kojeg smo najmanje spominjali ..tako to uvijek bude...po meni bolje je dovesti mladjeg napadaca koji je na cijeni za kojeg mozemo uzeti pare ...kajkut sigurno trazi veliku platu pa bolje to usmjeriti na mladjeg napadaca a ima ih dosta slobodnih :) nego neka mi neko kaze sta je sa alibasicem??citam u avazu da je igrao za zvijezdu u prijateljskoj??

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 06 jul 2014, 13:50

wsxedc je napisao/la:Nigdje nisam somenuo ime momka dok nisi ti spomenuo Dandy, niti sam ovdje da bi blatio nekoga namjerno. Ljudi sami sebe blate svojim djelima, kao npr TI.
Ovdje sam kao navijac najtrofejnijeg kluba u BiH, iskljucivo samo tako i kao takav imam pravo na svoje misljenje. Niti sam zapoceo temu oko clanskih, niti imao zelju da zapocinjem istu, ali ljudima jos uvijek nije bilo jasno sta je bilo s clanskim, kakva je greska i sl. Ne zelim da pisem neke stvari jer bi se onda ljudima ogadilo mnogo toga i o tebi DANDY i o ovim sto spominjes, a pogotovo o prijasnjem radu u klubu. Znam ja da si ti jos uvijek za one stare ljude u upravi i da su oni za tebe jos uvijek najbolji radnici, steta za tebe pa nisu ostali, bilo bi jos para u tvom dzepu....
Djela i rezultati govore sami za sebe, 2+2=4 i to je tako. Mi smo inace imali velike koristi od clanske nekim princevima, ugovorima s unicefon i sl...Ma daj...

Ako si pisnuo da ne napisem one stvari o tebi i tebi slicnim, sta se radilo, ne boj se necu, ali nema potrebe da mene blatis da sam ja zbog nekih drugih stvari i blacenja ovdje. Cekaj da vidis moje postove pa onda sudi. Popljuvan si na org-u, popljuvan od navijaca, odbacen od kluba i ti nekom govoris ko je kakav, alal ti vera. Nema potrea da sudis o tome kada je neko reg. na ovaj forum i sl.

PS jasta, svi smo mi Željovci, svi mi volimo Želju, pogotovo pred evropske tekme i kada se pare uzimaju. Da ne spominjem ljubav kada se ide na gostovanja sirom BiH, npr u Bijeljini zadnje kolo citavih 14 navijaca.
Svi vi volite vise Želju od ostalih, dok su ostali ublehasi i lazovi. Pogotovo kada na vidjelo izadju prljave stvari,

VOLIM TE ŽELJO!
A da ti violina nije sta u rodu posto se nije mogao grebati od tih para... covjek od zadatka si nema sta... ko je imalo upoznati sa tim clanskim zna sve kako je islo i ko je kocio taj projekat

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 jul 2014, 14:47

Na ovo spadne forum i tema kad kod ljudi prorade kompleksi,kad pocnu zavirivati u tudje avlije,u tudje novcanike...
Nadam se da ce sto prije prestati s pisanjem gluposti i lijecenje poceti na nekoj kompetentnoj ustanovi,daleko od ove teme.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jul 2014, 14:55

Numa gospodin :cool:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2014, 15:47

i to nam govoriš za naše dobro, jer bez jakog želje nema ni jakog sarajeva. jelde?

ne znaš priču, i sam kažeš da ne znaš, al' znaš srati.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 06 jul 2014, 15:54

kako god vi kazhete ;)

VVVBK

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 06 jul 2014, 15:56

Sergejevic@ sve si u pravu. Rad uprave djeluje isto tako umorno kao i igra ove Željine mladosti. Sve nešta traljavo, ne dorečeno, sporo a ako se i iz toga izrodi kakav pozitivan rezultat za klub smatraju da su oni zaslužni, a ne nekvalitet lige. Klub bi se trebao mnogo češće oglašavati bilo o dobrim, bilo o manje dobrim stvarima, da nebi dolazilo do raznih konstrukcija kako forumaša tako isto i novinara. Ja ću ovdje opet „prozvati“ nedodirljivog Amara, jer mislim da svojim pretjeranim mudrovanjem o svemu i svačemu ubija entuzijazam, i nekako grubo nas vrača u stvarnost. Po nekad se u životu mora blefirati kao Čiro Blažević jer to jednostavno zahtjeva savremeni marketing. Amar i kada pozove navijače da prisustvuju nekoj bitnoj utakmici, pozove ih na takav način da se meni prvom haman ne ide. A kako Amar u Želji drži sve konce, ovi ostali i nemaju pravo na svoje mišljenje. Mislim da sve aktivnosti oko animiranja javnosti za našeg Želju, Amar mora prepustiti nekom ko za to ima više šlifa, a Amar neka se uhvati onoga u čemu je najjaći i što dalje od medija. Ma koliko nama Manijacima to bilo krivo, po pitanju marketinga komšije su za nas referenca.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2014, 16:05

znači, daj nekoga da baca šarene laže i da uljepšava stvari. a šta bude s tim tako napravljenim "entuzijazmom" kad (u ovako maloj sredini neminovno vrlo brzo) izađe na vidjelo da to nije baš tako kako je prikazano? onda se taj ko se primio na šarenu lažu još više ispuše. ili čak postane dušmanin, čemu svjedočimo i ovdje na forumu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon i 24 gosta.