RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 17:35

tepsija je napisao/la:Samo Sarajevo odskače u ovoj ligi,što po igračkom kadru,što po financijama.
Ostalo je sve u par deka.Najbolje se to vidjelo proljetos kad se Velež šetao ligom,kako je mala razlika između klubova.I to Sarajevo je unatoč silnim ambicijama,teško igralo,teško je zabijalo.
Dakle,sve je to li la,i sa ovim sastavom(da niko više ne dođe,niti ode)očekujem TOP 3.
Imamo dobar tim,imamo dobrog trenera,imamo entuzijazam.
Dobro,nismo jaki kao Vitez ali požrtovanom borbom možemo nadoknaditi manjak kvalitete :mrgreen:
Eto ti sad tepsija splićana iz Viteza na temu :urnebes: :urnebes:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 jul 2014, 17:36

Nek ponesu gradele,dobrodošli su.
Bez toga,nisu poželjni,mnogo smaraju brate.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jul 2014, 17:45

i ja djelim isto misljenje sa Tepsijom, da je ovih nekoliko klubova sto ce se boriti za vrh tu negdje u 5 deka.Prevagu ce donijeti onaj trener koji bolje spremi i uigra ekipu,i koji uspije da motivise igrace da "grizu" svih 90 minuta.Hoce li to Feja znati odraditi vidit ce mo,a gledajuci proljecni dio prosle sezone igraci su igrali ko navijeni :cool: Nadam se da cemo gledati i ove sezone onako finu "loptu" koju su nam pruzili prosle sezone.

FORZAAAA
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 17:50

rodjak je napisao/la:i ja djelim isto misljenje sa Tepsijom, da je ovih nekoliko klubova sto ce se boriti za vrh tu negdje u 5 deka.Prevagu ce donijeti onaj trener koji bolje spremi i uigra ekipu,i koji uspije da motivise igrace da "grizu" svih 90 minuta.Hoce li to Feja znati odraditi vidit ce mo,a gledajuci proljecni dio prosle sezone igraci su igrali ko navijeni :cool: Nadam se da cemo gledati i ove sezone onako finu "loptu" koju su nam pruzili prosle sezone.

FORZAAAA
Rodjak ja prizeljkujem i vezanje ali vise fizicku spremu ko na zadnjoj polusezoni. Sjecam se protiv Travnika trci Ani u 85-oj kontru punim sprintom a iza njega neki vezir mete jezikom teren :urnebes: :urnebes: :urnebes:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 jul 2014, 17:53

VELEZDOGROBA je napisao/la:kad pricate o parama evo jos jedna zanimljiva prica.....linco sam bio na utakmici liga bih velez siroki.
bilo price da siroki dolazi s podmlajenom ekipom da ih velez dobije i da rodjeni ostanu u ligi(predprosla godinea)
i momak iza gola zove bilobrka i govori mu cekam veleza 3000 km na 3 listica po 1000 KM
evo ti jedan listic ,bilobrk se okrenu i smije se kaze nisi normalan,
velez do kraja pogodi precku i zavrsi 0 0
momak otisao do svlacionice kad je tekma zavrsila ceko bllobrka da mu pokaze listic i kaze hajvanu mogo si imat sad 1000 km u djepu ja 2000 KM
TO IMA SAMO KOD NAS :tralala: :tralala: :tralala:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mostarci su čudo svega mi.

Nego koliko ja znam, Ramović je na fkvelez.ba predstavljen u napadu, zašto ga tovarit na nekog veznog ako imamo solidne vezne igrače. Nadam se da ćemo Blagojevića potpuno spremnog dobiti u drugoj polusezoni. Žao bi mi bilo ako Merzić ode, ali ipak mislim da će on otići samo ako bude u pitanju neka strašna ponuda tipa Skandinavije nekog finog kluba i tako. Već Azerbejdžanska liga mi nije nešto, jes da imaju para i sve to, ali tu mu je porodica i odavde ići u Azerbejdžan, ne znam ali nelogično mi je.

Da li neko ima informaciju gdje su otišli napokon Letić i Oštraković ? Mislim da će se Oštri vratiti , tako je i prošle sezone u Kazahstan, pa prije vamo nego tamo. Probati za Letića uzeti pare i to biti dobro bezobrazan jer je i on prema svetinji. Nudio se Sarajevu, htio ići, samo nije htio ostati, zašto ga džabe puštati ?

Ja i dalje očekujem nekog dobrog špica fine visine za glavom.

Ukoliko ne bude odlazaka više, i uspijemo dovesti nekog klasičnog špica, mi smo rame uz rame sa Sarajevom. Nimalo nacionalistički, nešto mi Široki i Zrinjski nisu baš za dobru sezonu spremni, ali nije još gotovo.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 05 jul 2014, 18:02

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Samo Sarajevo odskače u ovoj ligi,što po igračkom kadru,što po financijama.
Ostalo je sve u par deka.Najbolje se to vidjelo proljetos kad se Velež šetao ligom,kako je mala razlika između klubova.I to Sarajevo je unatoč silnim ambicijama,teško igralo,teško je zabijalo.
Dakle,sve je to li la,i sa ovim sastavom(da niko više ne dođe,niti ode)očekujem TOP 3.
Imamo dobar tim,imamo dobrog trenera,imamo entuzijazam.
Dobro,nismo jaki kao Vitez ali požrtovanom borbom možemo nadoknaditi manjak kvalitete :mrgreen:
Eto ti sad tepsija splićana iz Viteza na temu :urnebes: :urnebes:
Eto i velikana iz Zvornika da nam očitaju lekciju bez vrijeđanja i kulturnim ponašanjem :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 05 jul 2014, 18:33

@shaman7
sto se tice Blagojevica on bi trebao pocet trenirat oko 20og ovog mjeseca ili eventualno na kraju 7og mjeseca, barem je on tako rekao.Uglavnom imamo fine igrace na sredini jos Blagoje kad se oporavi bit ce jos visa konkurencija. Uglavnom slazem se s tobom sto se tice Ramovica i ja bih ga u napad gurnuo jer mu je to prirodna pozicija
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jul 2014, 18:38

i dođe ona moja da nam je ova godina ključna u razvoju omladinske škole i infrastrukture, a upravo se ova godina kreće u tom smjeru. ;) dalje, izgleda da smo morali čekati 22 godine da se Velež konačno počne spremati na najviši vrh, a to govore ovi dolasci igrača, jer ako nam se vrati Oštri, i dođe centafor, bit ćemo rame uz rame s Sarajevom i Širokim. Dugo godina nismo imali veliku koncentraciju kvaliteta, jer bi smo mogli imati i jaku klupu, što samo znači da će biti žestoka konkurencija u timu. i za kraj, mnogi su nam predviđali gašenje, ali se stvari zaokrenuše, pa oni se jedu u svojoj mržnji prema Veležu, kao i oni koji se raduju gašenju Veleža kada Nikšić ode s funkcije premijera FBiH, samo im mogu poručiti: izjedite se jadovi jedni, kada ste mogli da uništite ovaj klub, niste uspjeli. ne zato što ste sposobni, nego zato što dragi BOG ne dozvoljava da fašisti pobijede.

P.S. Letić je napustio Velež, to da znate, samo je bitno da dobijemo obeštećenje. ;)
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 05 jul 2014, 18:40, ukupno mijenjano 1 put.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 jul 2014, 18:39

vm22 je napisao/la: Eto ti sad tepsija splićana iz Viteza na temu :urnebes: :urnebes:
Eto i velikana iz Zvornika da nam očitaju lekciju bez vrijeđanja i kulturnim ponašanjem :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.[/quote]
Sve neki Vukovi,biseri,divlje svinje...s kim mi igramo bokte? :o
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 05 jul 2014, 18:53

AlemC85 je napisao/la:i dođe ona moja da nam je ova godina ključna u razvoju omladinske škole i infrastrukture, a upravo se ova godina kreće u tom smjeru. ;) dalje, izgleda da smo morali čekati 22 godine da se Velež konačno počne spremati na najviši vrh, a to govore ovi dolasci igrača, jer ako nam se vrati Oštri, i dođe centafor, bit ćemo rame uz rame s Sarajevom i Širokim. Dugo godina nismo imali veliku koncentraciju kvaliteta, jer bi smo mogli imati i jaku klupu, što samo znači da će biti žestoka konkurencija u timu. i za kraj, mnogi su nam predviđali gašenje, ali se stvari zaokrenuše, pa oni se jedu u svojoj mržnji prema Veležu, kao i oni koji se raduju gašenju Veleža kada Nikšić ode s funkcije premijera FBiH, samo im mogu poručiti: izjedite se jadovi jedni, kada ste mogli da uništite ovaj klub, niste uspjeli. ne zato što ste sposobni, nego zato što dragi BOG ne dozvoljava da fašisti pobijede.

P.S. Letić je napustio Velež, to da znate, samo je bitno da dobijemo obeštećenje. ;)
Gdje je otišao Letić? Jeli se barem nešto čuknulo za hinju? Hajde Nek ide nos ga džavo Ali Nek zna ko ga je afirmisao kao igraća.! :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jul 2014, 19:13

Mostarac1971 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:i dođe ona moja da nam je ova godina ključna u razvoju omladinske škole i infrastrukture, a upravo se ova godina kreće u tom smjeru. ;) dalje, izgleda da smo morali čekati 22 godine da se Velež konačno počne spremati na najviši vrh, a to govore ovi dolasci igrača, jer ako nam se vrati Oštri, i dođe centafor, bit ćemo rame uz rame s Sarajevom i Širokim. Dugo godina nismo imali veliku koncentraciju kvaliteta, jer bi smo mogli imati i jaku klupu, što samo znači da će biti žestoka konkurencija u timu. i za kraj, mnogi su nam predviđali gašenje, ali se stvari zaokrenuše, pa oni se jedu u svojoj mržnji prema Veležu, kao i oni koji se raduju gašenju Veleža kada Nikšić ode s funkcije premijera FBiH, samo im mogu poručiti: izjedite se jadovi jedni, kada ste mogli da uništite ovaj klub, niste uspjeli. ne zato što ste sposobni, nego zato što dragi BOG ne dozvoljava da fašisti pobijede.

Gdje je otišao Letić? Jeli se barem nešto čuknulo za hinju? Hajde Nek ide nos ga džavo Ali Nek zna ko ga je afirmisao kao igraća.! :bih:
ne piše gdje ide Letić ali je sigurno da nas napušta, ali prije nego što ode, prvo nova na račun, i nek se sjeti da ga je Velež afirmisao. :x

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jul 2014, 19:42

rodjak je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:
rodjenisa[size=150] je napisao/la:Citajuci ova razmisljanja RAje vidljivo je da smo gotovo svi saglasni oko pozitivnih promjena koje se desavaju kod nas[/size].Pomalo stidno tu i tamo spomenemo (ne)posjecenost od strane navijaca. Volio bih da povedemo malo siru raspravu o uzrocima pada posjecenosti pogotovo domacih tekmi.Ja kao navijac koji ne zivi u Mostaru i nisam mjerodavan da dajem neke ocjene.Ono sto cudi je da smo ranijih sezona sa slabijim rezultatom imali vrlo dobru posjetu,pogotovo bih spomenuo gostovanja koja su za BH uslove bila sasvim OK,a nerjetko vrhunska(sjetimo se Grbavice 1500- 2000,pa na Kosevu 1200 cca,Travnik nikad ispod 300,isto vazi za Trebinje,pa I.Sarajevo 500-600 itd.Sta li se to promjenilo osim sto smo uznapredovali u rezultatskom smislu,nema vise one price krade ovaj krade onaj itd.Jbt napravis strasnu seriju(7 u nizu) i opet 3-4 milje ito protiv Zelje koji je realno uz Sarajevo najveci mamac za publiku.Zbog svega ovoga bih volio cuti misljenje Mostaraca i usput prijedloge kako to promjeniti
Najveci krivac neposjecenosti tekmi i manjka podrske Velezu je Mostarska letargicnost i negativizam uzrokovan DUGOGODISNJIM LAZIMA I KLEVETAMA protiv Mostarske svetinje. A mi smo krivi. Koliko je puta svako od nas cuo izjave kao: "a joj brato, ma kakav Velez - nema se para, idi.gledaj Milan", ili "a joooj brato kakav Velez, nijeto Velez ko nekad", ili moja najdraza i omiljena "a jooj brato, kakav Velez, sve lopovi u njemu uzese pare sebi." Te i slicne klevete su.godinama nagrizale Mostarsku podrsku Velezu i stvarale negativnu atmosferu.

A zna se ko iza toga stoji i kome smeta drugi najveci simbol Mostara.

A mi smo krivi jer smo dozvolili sebi da u NASEM Mostaru (obicno seljacine i djilkosi) izmisljaju klevete i lazi o Velezu i da sire letargicnost i s time stvaraju NEGATIVNOST a prodju nekaznjeno. Nekad bi dobili samar radi prozivanja raje u klubu lopovima a danas to rade nesmetano I nakon 15 godina te seljacke anti-Velez i anti-Mostar propagande, i Mostarska raja je pocela da polako nasjeda na te price i supljake i da stavlja Velez u drugi plan.

Vrijeme je da se ustanemo protiv toga i da pocnemo klevetatorima i strinama vezat usta kad pocnu lajat i na koga u i oko Veleza. Treba zahakat svakog.ko gleda Ligu Sampiona a "nema kad" doc da gleda Velez. Treba postavit stvari na svoje mjesto. Ja sam 20 godina u Americi pa odgovorno tvrdim da sam, bez obzira na distancu sigurno vise puta gledao Velezove tekme uzzivo (najvise preko interneta) nego Reala, Barcu, Man. U. Man. City i sve njih ZAJEDNO. Sigurno! Samo je Velez fudbal - sve ostalo je hobi. I dok je taj mentalitet vladao Mostarom, Velez je harao. Taj se mentalitet mora nametnuti istim metodama s kojim je i skinut.

Negativnost se mora ubit da bi se stvorila pozitivnost, i Velez mora ponovo postati svetinja na koju se lajat ne smije. Pa ako treba i zahakat i samar opalit - a ne da tamo neki krkan, zadojen anti-Mostarskim sentimentom izmislja price o Velezu, o ljudima koji za male pare za Velez rade, o raji koja se bore za Mostarsku svetinju i pljuje na ono sto ja volim. Samar i nece vise. A nakon 20 godina anti-Velez propagande ima je i previse i to se mora mjenjati.
Ma slazem se uglavnom Dome samo ta pozitivna atmosfera(a isto tako i negativna)dolazi prvo iz kluba i onda se to siri medju navijacima.Da se ovako radilo i ranije(ili barem slicno) ni losa atmosfera medju navijacima ne bi nasla plodno tlo.Puno godina je bilo javasluka u klubu(pored te objektivne lose situacije poslije rata)i to je uticalo na raju.Nakon proslogodisnjih dobrih igara(i dobrog rada uprave)raja su se pocela pomalo vracati na tribine.Mora Velez igrati u kontinuitetu sezonu-dvije da vrati potpuno povjerenje one raje koja je "na vagi" ,pogotovo ako izadjemo u Evropu to ce se desiti.Ja ne sumnjam u to da ce se raja vratiti na tribine samo nek ovako nastave i jos bolje od ovoga jer jedan renomirani klub to zasluzuje.
Ja cu ih i dalje kritikovati ako vidim da nesto ne valja ;)(ima tu jos dosta nedostataka koje se trebaju popraviti ali nisu toliko velike ko ranijih godina) ali isto tako cu im davati punu i bezrezervnu podrsku(kao i svih dosadasnjih godina) u skladu sa mojim mogucnostima(radi velike razdaljine).

FORZA VELEZ
Druze,

Isti ljudi koji su bili prozivani "lopovi" prije 3 godine i.za koje kazes da su krivi za tu negativnost su ljudi koji su sad u upravi i koji su 100% odgovorni za ovaj pozitivni preokret. Ne zaboravi da je N. N. licno stao na njihovu stranu kad je 90% ljudi na forumu lajalo na njih (a i na mene kad sam govorio ljudi rade ispravnu stvar ali se ne moze brze i treba se strpit). I evo na kraju dodje na ono moje sto sam govorio.

Ne moze se Velez, koji je unistavan i sa izvana i iznutra 15 godina, postaviti na cvrste noge za godinu ili dvije. Ne moze. Niko u omladinu nije ulagao do 2009 ni banke, niko nije gledao dugove niti rejting kluba po pitanju finansijske odgovornosti prije ove ekipe koja su sad u Velezu i naravno da je doslo na korak do gasenja.

Sjeti se one skupstine kad se bukvalno molilo ljude da dodju u klub da vode i kad niko nije htio. Tad se ova ekipa ljudi (da ukljucujuci i Tanu i Vuka i Velagica i sve ostale ZAJEDNO) ukljucila i pocela lagano iz temelja. Ali nije se moglo preko noci. Ljudi su dugo trpili linc i ljagu od strane nerazumne raje koja je samo htjela bodove (ne razmisljajuci DA SE PRIJE ZORE NE MOSE SVANUTI) i lagano radili da isplate dugove, da poravnaju plate, da dobiju licensu, osiguraju sponzore, i malo po malo stave klub na ispravan kolosijek. ALI JE ZA SVE TO TREBALO VREMENA i bodovi nisu mogli doci dok se to nije uradilo. To se nije moglo preko noci.

I ovo sve sada je rezultat tog rada i stabilizacije.
Tako da nije istina da je negativnost dosla iz kluba. Negativnost je dosla sa izvana od strane dusmana Veleza i nametnuta je da zaustavi klub.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jul 2014, 22:09

samo da zamolim našu raju da se ne raspravljaju s pojedinim padobrancima, koji vole da provociraju s stvarima tipa: livadići, prigradsko naselje i sl...jer očigledno admin ne čita našu temu, koja sve više liči na bojno polje, a kada mi odgovorimo na provokacije pojedinaca, onda fasujemo ban (znamo za našeg TitovaJuga, BMV22..) :twisted: :twisted: :twisted: toliko o poštovanju Veleža kao kluba. :x

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 05 jul 2014, 22:21

Stvarno nije fer sto ne mozete igrati pod bijelim brijegom...takav klub,tradicija i rezultati a vi morate igrati na nekoj ledini:)
Godine prolaze jubav ostaje...

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 05 jul 2014, 22:23

Sutra vam dolazi stoper, dobar momak, malo se izgubio u posljednje vrijeme al je masina kad se pripremi i mislim da imate dobrog trenera i da ce on to dovesti do maksimuma, a jos je haver sa Vladavicem vjerovatno ga je on i predlozio, necu vam rec ko je, ovi bolje upoznati vjerovatno i znaju al eto sutra ce te da vidite. Uglavnom momak je masina plus je i dobar na lopti zna je povuc, a proslu polusezonu zabio golcinu od gola kreno i zabio...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jul 2014, 22:26

white1950 je napisao/la:Stvarno nije fer sto ne mozete igrati pod bijelim brijegom...takav klub,tradicija i rezultati a vi morate igrati na nekoj ledini:)
prevrtljvi, odluči se za koga navijaš? čudna ste vi sorta, ne znate ni sami gdje pripadate. nisi zanimljiv, uzmi pištolj i ubij se. :roll:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 05 jul 2014, 22:32

white1950 je napisao/la:Stvarno nije fer sto ne mozete igrati pod bijelim brijegom...takav klub,tradicija i rezultati a vi morate igrati na nekoj ledini:)
Aj raspali rostilj, reci djevojkama da se malo plaknu kad dodjemo prosli put smrdljive brate bile, momcino bice petarda i ove sezone. Zivio!

Forza Velez!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 05 jul 2014, 22:34

" onclick="window.open(this.href);return false;

Lp :mrgreen:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 22:37

A Šime srdele ti i barba Stipe ajde biži ća. Sakrij se iza kantuna dok ti ćaća plite mrižu a krma na čamcu stoji ukoso. Šolda ti u kunama i domaćeg vina ne smaraj :urnebes: :urnebes:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jul 2014, 22:49

Kadet91 je napisao/la:
Aj raspali rostilj, reci djevojkama da se malo plaknu kad dodjemo prosli put smrdljive brate bile, momcino bice petarda i ove sezone. Zivio!

Forza Velez!
:lol: :lol: :lol:

sad ozbiljno, niKakva euforija, yebo to, nego od tekme do tekme do konačnog cilja. ;)

FORZA VELEŽ :bih:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.