Eto neka nisam u pravu. Sve 5. Je li im ikada palo na pamet da uzmu neki herbicid širokog spektra i unište korov na istoku i donjem dijelu juga.? Estetike radi. Je li to teško? Volim vidjeti čisto i uredno.emirati je napisao/la:kontam ja tebe sta ti pises ali neko ko tebe cita rekao bi da mora preskakati zid od dva metra da ude na jug jbt. rekoh ti za starije od ulaza s juga malo prema istoku i fino se moze uci. nije problem cementa, pijeska i 20 KM nego je to cirkuzanje sa nikakvom poentom.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
Poenta svega je da su nam potrebni profesionalci i ljudi sa znanjem, iskustvom i koji imaju svoj stav. E to je vec problem pa zato sad imamo price da je sponzora nemoguce naci ili mozda cemo ga naci do kraja ovog vijeka samo treba dati vremena svakom koga dovedu u klub.fedeltafrotta je napisao/la:sto prije shvatite da smo mahalski klub bice vam lakse, ostalo je ime amar i par ljudi u upravi
Citajuci neke postove imam osjecaj da o Zelji neki pisu kao o socijalnoj ustanovi koja ima svoje sticenike (igrace pa i trenere) te kolika god je cijena karte to nije bitno jer smo mi navijaci u humanitarnoj misiji.
Zeljo je brend i to regionalni koji ima svoju vrijednost koja mora biti svetinja svakom ko je u klubu ali isto tako taj brend ima i svoj proizvod a to su rezultati i odnos prema klubu i navijacima onih koji su direktno zaduzeni za taj proizvod.
I jedno pitanje za razmisljanje, da li je lakse naci sponzora/sponzore ili svake godine od obestecenja realizovati min. 500.000 -750.000 EUR?
Svo postovanje manijacima.
to je vec druga prica.
Vjeruj, najvise od svega su ti potrebni ljudi sa voljom. Neko ko nece spavati samo kako bi uradio nesto sto je obecao, svim mogucim sredstvima. Ovdje neko obeca nesto novo za klub, no tu nema nikakvog plana i konkretnih aktivnosti sa krajnjim datumom realizacije, vec sve ide nasumicno. Nema ni tranzicije znanja kada neka osoba odlazi, prenosenje znanja (ukoliko znanje uopste postoji) je nepostojece. Svaka nova uprava ili clan uprave krece od nule, bez bilo kakvih temelja. I problem je taj sto nasa uprava zeli sve odjednom da uradi, umjesto da svake godine stavi fokus na jednu stvar i vecinu resursa usmjeri u relizaciju tog cilja.Doc Holliday je napisao/la:Poenta svega je da su nam potrebni profesionalci i ljudi sa znanjem, iskustvom i koji imaju svoj stav. E to je vec problem pa zato sad imamo price da je sponzora nemoguce naci ili mozda cemo ga naci do kraja ovog vijeka samo treba dati vremena svakom koga dovedu u klub.fedeltafrotta je napisao/la:sto prije shvatite da smo mahalski klub bice vam lakse, ostalo je ime amar i par ljudi u upravi
Mislim da navijaci nmg pricati za upravu(nisu ni upuceni u situaciju,imaju i znaju jednu stranu ostalo su nagadjanja i šuplja)..Tamo gdje se ostali petljaju u rad uprave od tog kluba nema nista..
Navijaci su dio kluba,podrska,to je i njihova ljubav,nekima i mnogo toga vise..
Svakako da i ljudi u upravi nmg raditi sta hoce,nego imaju neka pravila i propisi ali navijaci/simpatizeri se moraju okrenuti drugim stvarima(ideje,pomoc,fan shop,animirati ostale..)
Znaci pomoci i biti uz klub ali pisati i pitati:"gdje su pare?" je fkt glupo i nerezonsko razmisljanje..
Pa Barsa nije jos objavila tacnu cifru transfera Neymara i koliko je miliona u pitanju,ali su zato navijaci na stadionu svaku tekmu..
Mislim i ovaj primjer nije sad pravi ali hocu da kazem da i najveci klubovi imaju upravu i tu 50-tak ljudi koji znaju stvari,ostali ne..
Navijaci su dio kluba,podrska,to je i njihova ljubav,nekima i mnogo toga vise..
Svakako da i ljudi u upravi nmg raditi sta hoce,nego imaju neka pravila i propisi ali navijaci/simpatizeri se moraju okrenuti drugim stvarima(ideje,pomoc,fan shop,animirati ostale..)
Znaci pomoci i biti uz klub ali pisati i pitati:"gdje su pare?" je fkt glupo i nerezonsko razmisljanje..
Pa Barsa nije jos objavila tacnu cifru transfera Neymara i koliko je miliona u pitanju,ali su zato navijaci na stadionu svaku tekmu..
Mislim i ovaj primjer nije sad pravi ali hocu da kazem da i najveci klubovi imaju upravu i tu 50-tak ljudi koji znaju stvari,ostali ne..
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
@AnelZ - srž 

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
Slazem se sa tobom da je u pitanju privatno vlasnistvo ali Zeljo je UG i jos nesto sto mozda neznas a to je da i velikani ala Barca, Real itekako komuniciraju sa svojim fanovima i izvjestavaju ih o poduzetim aktivnostima , ako su jos na fin. trzistu onda kvartalni, polugodisnji i godisnji izvjestaji. Svi smo konstatovali nema fin. sredstava i prica zavrsena. Pa to je biti ili ne za nas Klub, je li to dovoljno da se svi resursi usmjere ka tome. Ima i drugo rijesenje prodaja ali tada je neophodno sto sam vec napisao 500.000-750.000 EUR godisnje. Kako puniti budzet? Sa izjavama nema para i to je to i kolektivna molitva da naredne sezone prodamo nekoga. Sta naredne sezone ili one tamo ili za tri,cetiri godine ako imamo ovakav pristup.avlami97 je napisao/la:@AnelZ - srž
Ali bez veze raspravljamo najlakse je zatvoriti oci i reci sve je OK i rezultati su OK i odnosi u Klubu i sprema igraca je OK i prodali smo Zolu i i i i nemamo novaca ali cemo renovirati stadion i biti opet prvaci....!???
Dusa da te zaboli kolika je pasivnost onih koji ne smiju biti pasivni. Nadam se da ces shvatiti da ovo nije kritizerstvo vec najbenignija kritika koja ima za cilj da se pokrenu oni koji moraju rjesavati probleme koji se godinama ne rjesavaju.
- SarajlijaTM

I sta velis, nema baze podataka...
Boga mi dragog lupetas gluposti u vezi ovih clanskih i Nume.E cuj debelo naplatio.svi podjednako snose krivicu u vezi clanskih.Vec neko vrijeme se polusava ova stvar prebaciti samo na Numu.wsxedc je napisao/la:@ChWilla
Nije prijatelju hajde neka je tako, nego je tako. Naravno da se moze uzeti fina cifra i uzece se aBd sada pred pocetak sezone najverovatnije.
Jednostavno sve sto je bilo uradjeno se moze baciti niz vodu, cak i baza korisnika nije valjana, da ne spominjem ostale stvari... Bukvalno s prijasnjom clanskom kartom mozes samo reci da si nekad nekom dao 20 KM za nju i to je to.
DANDY je napisao/la:Boga mi dragog lupetas gluposti u vezi ovih clanskih i Nume.E cuj debelo naplatio.svi podjednako snose krivicu u vezi clanskih.Vec neko vrijeme se polusava ova stvar prebaciti samo na Numu.wsxedc je napisao/la:@ChWilla
Nije prijatelju hajde neka je tako, nego je tako. Naravno da se moze uzeti fina cifra i uzece se aBd sada pred pocetak sezone najverovatnije.
Jednostavno sve sto je bilo uradjeno se moze baciti niz vodu, cak i baza korisnika nije valjana, da ne spominjem ostale stvari... Bukvalno s prijasnjom clanskom kartom mozes samo reci da si nekad nekom dao 20 KM za nju i to je to.
Cuj ja svaljujem na Numu, pa to zna svako ko je imalo upucen u klub ko je kriv, ko je sutio o greskama, ko je nastavio da maze oci ljudima, ko je sve zajebo i sl... Naplatio je i jos ce naplatiti, isto ko i ti moj Bajo onih 300 KM sto si skako oko Grbavice i sto si pun mrznje sto te malo udaljise pa nema vise grebanja i sl.
Ako je problem u mom pisanju i ako nesto lazem reci slobodno, ali dok je bilo raznih ovih nabrojanih i takvih ko ti, pogotovo ti havera Bukija bilo je samo mazanje ociju i gledanja kako sebi u dzep strpat.
Znači po evropi se hoda i tulumari od članskih karti
.

valjda krivica ide na onog koji je to sve "planirao" da uradi i da bude ok, vjerovatno je on najveci krivac, a koliko se sjecam to je upravo bio numa.
a ko je numa? 

Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
Puno serete ovde o Numi a niko tacno ne zna sta je bilo i kako je bilo... tako da niti hoda po evropi od para za clanske...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Dzaba se raspravljate o Grbavici. Ocigledno je da nikome nije cilj da se nesto uraditi ili makar prilagodi doneklne za ove QR runde.
Svi samo cekaju da na osnovu stare slave, se stvori neki milioner koji ce lovu istresti ili nam pucaju price kako se nista ne isplati raditi korak po korak jer ce se za godinu, dvije, tri, pet raditi cijeli stadion ali problem u tome jeste, sto ta prica pocinje odmah poslije rata pa evo traje do dan danas.
Tako da, dok smo god udruzenje gradana, i dok bilo ko moze imati uticaja medu nama mozemo samo da ga dudlamo.
Komletan nas klub se sastoji od par pojedinaca koji od 0 KM ulaganja, (ne doslovno, ali to sto ulazu je svakako sica) pokusavaju nesto da naprave. Do sada im je islo, ali za buducnost cemo da vidimo.
Svi samo cekaju da na osnovu stare slave, se stvori neki milioner koji ce lovu istresti ili nam pucaju price kako se nista ne isplati raditi korak po korak jer ce se za godinu, dvije, tri, pet raditi cijeli stadion ali problem u tome jeste, sto ta prica pocinje odmah poslije rata pa evo traje do dan danas.
Tako da, dok smo god udruzenje gradana, i dok bilo ko moze imati uticaja medu nama mozemo samo da ga dudlamo.
Komletan nas klub se sastoji od par pojedinaca koji od 0 KM ulaganja, (ne doslovno, ali to sto ulazu je svakako sica) pokusavaju nesto da naprave. Do sada im je islo, ali za buducnost cemo da vidimo.
Stari grad pasa moj drago mi je da si gledo ko i ja starog Zelju ali nemoj mi rec da su ovakvi igraci igrali u Zelji kad je bio druga liga.Sjecas se tekme protiv Iskre nocna 20,000 raje na stadionu, pa kad smo vec ispali zadnja sa Dinamom kisa iz neba i zemlje mi uzeli 3-0.Ja nikad nepisem lose za ime Zeljo ali cu vazda biti protiv onog ko neradi svoj poso bio on trener igrac menedzer ili cuvar.Disciplina i odanost poslu ce te uvjek dovest do rezultata a bahatost zajebancija nigdje znas i sam imas godina dovoljno.Pozdrav.
@wsxedc-molim te pojasni onda ovdje ljudima o kakvih je 300 maraka bilo rijec tada,neka ljudi znaju.Malo je pickasto sa tvoje strane iznosenje nepotpune informacije.mali koji sjedis pored klupe za vrijeme utakmice.
Bas me zanima statut naseg kluba, trebao bi se zahtjevati uvid u isti, cisto da vidimo koliko se postuje. Siguran sam da je mnogo stvari definisano istim kao i posljedice/sankcije ukoliko se ne ispune obaveze i dispozicije koje ima svaki clan kluba. Zasto se fino ne uvede sistem pracenja rada svakog clana kluba te ukoliko ne ispuni svoj plan (koji mora dobiti prostu vecinu skupstine kako bi bio usvojen) automatski biva odstranjen iz kluba, naravno jedna ili dvije greske bi bile dopustene. Ovdje svaki clan kluba radi ono sto on pozeli, svako ima svoj plan kojeg mislim da ni predsjednik ne poznaje, a opcepoznato je da je skupstina najveci organ kluba i kao takva ima pravo i obavezu da prihvati odnosno odbije plan rada svakog clana kluba i cak da da mandat clanovima da moraju ispuniti neki zadatak. Vjerujem da se na kraju godine usvajaju godisnji izvjestaji svakog relevantnog odijela kluba, tako da taj dio necu spominjati jer se barem ispunjava.
Momak koji je radio na izdavanju članskih, održavanju zvanične fb stranice ...ZahaKING je napisao/la:a ko je numa?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CIRKUS smo pravi, kada nas "navijači uzimaju" šta tek očekivati od uprave.

Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Trenutno korisnika/ca: 1921TM87, Anpa, Argentina, avalPacidoroP, Blackwargreymon, grbavicka1921, J1897, knoa, Lekqqq1921, Lokomotifa, TefalTava i 197 gostiju.