RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 14:02

Kad smo vec naceli ovu temu bilo bi mozda sebicno s moje strane da ne spomenem nase rekao bih kultne navijace s kojima sam imao cast da se upoznam.Profesor Grebo Zdravko,Tarik Samarah i nas umjetnik- profa Adin Hebib.To su gromade od ljudi kojima je Velez smisao zivota,al stvarno znaci bez pretjerivanja.Pa nasi ostali rodjeni znani i neznani koji svaku akciju za Velez proprate od srca u skladu sa mogucnostima.Vise puta sam se licno uvjerio u njihovu odanost.I moram vam spomenuti jednog "ludaka"kad je na moje oci izvadio 500 eura u Lukavici i govori golmanu Slavije da ce mu ih baciti ako primi golOvaj to naravno nije prihvatio al je covjek bio syeban.Da bude jos cudnije to se desilo kolo posle naseg potopa u Orasju neke godine.Bilo bi price za romana al nije mjesto za to,iovako sam mozda pretjerao.Jos samo vam mogu potvrditi da u Sarajevskim djackim klupama sjedi povelik broj malih Rodjenih,provjereno 100% tako da nema zime za buducnost na tribinama sirom BIH a nadam se i Evrope u bliskoj buducnosti.Dok cekamo prvenstvo i nastavak redaljke caskacemo o svemu pomalo vezano za BH instituciju VELEZ MOSTAR :D
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

EdinDzekomo
Kontakt:

Post Postao/la EdinDzekomo » 05 jul 2014, 14:20

rodjenisa je napisao/la:Kad smo vec naceli ovu temu bilo bi mozda sebicno s moje strane da ne spomenem nase rekao bih kultne navijace s kojima sam imao cast da se upoznam.Profesor Grebo Zdravko,Tarik Samarah i nas umjetnik- profa Adin Hebib.To su gromade od ljudi kojima je Velez smisao zivota,al stvarno znaci bez pretjerivanja.Pa nasi ostali rodjeni znani i neznani koji svaku akciju za Velez proprate od srca u skladu sa mogucnostima.Vise puta sam se licno uvjerio u njihovu odanost.I moram vam spomenuti jednog "ludaka"kad je na moje oci izvadio 500 eura u Lukavici i govori golmanu Slavije da ce mu ih baciti ako primi golOvaj to naravno nije prihvatio al je covjek bio syeban.Da bude jos cudnije to se desilo kolo posle naseg potopa u Orasju neke godine.Bilo bi price za romana al nije mjesto za to,iovako sam mozda pretjerao.Jos samo vam mogu potvrditi da u Sarajevskim djackim klupama sjedi povelik broj malih Rodjenih,provjereno 100% tako da nema zime za buducnost na tribinama sirom BIH a nadam se i Evrope u bliskoj buducnosti.Dok cekamo prvenstvo i nastavak redaljke caskacemo o svemu pomalo vezano za BH instituciju VELEZ MOSTAR :D
.
Zadnja izmjena: EdinDzekomo, dana/u 05 jul 2014, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 14:27

Edine pa dodji u velezovom dresu na ispit. Golemo ste toliki levati :urnebes: :urnebes: :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 14:30

Bio bih ti zahvalan da postujes ovu temu.Ovde se prica o Velezu i svemu vezano za nas klub.
Malo je reci da si grubo zloupotrjebio forum ss.ba i iskreno se nadam da ce te administracija odstraniti sa iste
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 14:36

Brato sta si zavrsio. Ma pravo buraz. Sta je najteze bilo? Ma nac sto ljepsi velezov dres i naucit sastav iz sezone 87/88 :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 jul 2014, 14:38

samo pozdravim pastrmu brata velikog, zivjeli rodjeni i velez :bih:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 14:42

fedeltafrotta je napisao/la:samo pozdravim pastrmu brata velikog, zivjeli rodjeni i velez :bih:
Hvala brat moj plavi. Takođe živio i ti i Željo još bar milion godina :salut: :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 05 jul 2014, 15:15

Rodjeni, Nikolic a posebno Harudic su pojacanja za ovu ligu. Morate jos golmana sad nabaviti i to je ekipa koja ce se sigurno boriti za evropu :thumbup: Malo sam se zabrinuo kad sam vidio da vam samo odlaze igraci.... Dabogda vi meni bili 2 iza nas ove sezone :mrgreen:

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 05 jul 2014, 15:22

EXIT je napisao/la:Rodjeni, Nikolic a posebno Harudic su pojacanja za ovu ligu. Morate jos golmana sad nabaviti i to je ekipa koja ce se sigurno boriti za evropu :thumbup: Malo sam se zabrinuo kad sam vidio da vam samo odlaze igraci.... Dabogda vi meni bili 2 iza nas ove sezone :mrgreen:
Doveli smo i bivseg golmana Botafoga, Đokica..

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 05 jul 2014, 15:34

Pripazite samo oko ugovora Haurdica, kod nas je imao ugovor da moze otici iz kluba nakon zavrsetka polusezone. Redjepagiceva posla i sl. Htio je ici odmah nakon zadnjeg kola, ali je ostao i odigrao EL tekme, i odmah se ispalio. Doduse iskoristio turbulentan period pa se neofirno kao njegov igrac. U svakoj drugoj situaciji bi se ispalio "djecak kluba".

Ne znam kakva je sad situacija, ali ako je "svoj" klub zajebao.... Nista bez duzeg ugovora i sigurne plate.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 05 jul 2014, 15:38

pravnik1981 je napisao/la:
EXIT je napisao/la:Rodjeni, Nikolic a posebno Harudic su pojacanja za ovu ligu. Morate jos golmana sad nabaviti i to je ekipa koja ce se sigurno boriti za evropu :thumbup: Malo sam se zabrinuo kad sam vidio da vam samo odlaze igraci.... Dabogda vi meni bili 2 iza nas ove sezone :mrgreen:
Doveli smo i bivseg golmana Botafoga, Đokica..
ma najbolje bi bilo da ostri neprodje u austriji i da se vrati, sve ostalo je lutrija, neznamo kakav je taj Dokic a ja mislim da sam realan kad tvrdim da je ostri najbolji golman u PL i steta bi ga bila izgubit..

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 05 jul 2014, 15:47

Ma bolje mu je da ode vani ili ako rodjeni imaju jaku podlogu da ce do kraja ici predstojece sezone kup ili mjesta koja vode u evropu pa da se dobro proda jedino tako nego da se lomi po ovim nedodjijama u bih. Svakako bi bio ogromni plus za rodjene da ostrakovic ostane uz jednog dobrog vrsnog spica kreatora odmah bi pored nas sa zrinjskim i sirokim konkurisali za titulu i kup
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 05 jul 2014, 16:15

Zlatko Kazazic, imal hljeba u njemu? vidim na transfermarketu da je bio u krupnom planu prve 3/4 sezone a onda zadnju 1/4 nije ga bilo nigdje sigurno neka povreda...

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 05 jul 2014, 16:17

kad pricate o parama evo jos jedna zanimljiva prica.....linco sam bio na utakmici liga bih velez siroki.
bilo price da siroki dolazi s podmlajenom ekipom da ih velez dobije i da rodjeni ostanu u ligi(predprosla godinea)
i momak iza gola zove bilobrka i govori mu cekam veleza 3000 km na 3 listica po 1000 KM
evo ti jedan listic ,bilobrk se okrenu i smije se kaze nisi normalan,
velez do kraja pogodi precku i zavrsi 0 0
momak otisao do svlacionice kad je tekma zavrsila ceko bllobrka da mu pokaze listic i kaze hajvanu mogo si imat sad 1000 km u djepu ja 2000 KM
TO IMA SAMO KOD NAS :tralala: :tralala: :tralala:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jul 2014, 16:31

rodjenisa[size=150] je napisao/la:Citajuci ova razmisljanja RAje vidljivo je da smo gotovo svi saglasni oko pozitivnih promjena koje se desavaju kod nas[/size].Pomalo stidno tu i tamo spomenemo (ne)posjecenost od strane navijaca. Volio bih da povedemo malo siru raspravu o uzrocima pada posjecenosti pogotovo domacih tekmi.Ja kao navijac koji ne zivi u Mostaru i nisam mjerodavan da dajem neke ocjene.Ono sto cudi je da smo ranijih sezona sa slabijim rezultatom imali vrlo dobru posjetu,pogotovo bih spomenuo gostovanja koja su za BH uslove bila sasvim OK,a nerjetko vrhunska(sjetimo se Grbavice 1500- 2000,pa na Kosevu 1200 cca,Travnik nikad ispod 300,isto vazi za Trebinje,pa I.Sarajevo 500-600 itd.Sta li se to promjenilo osim sto smo uznapredovali u rezultatskom smislu,nema vise one price krade ovaj krade onaj itd.Jbt napravis strasnu seriju(7 u nizu) i opet 3-4 milje ito protiv Zelje koji je realno uz Sarajevo najveci mamac za publiku.Zbog svega ovoga bih volio cuti misljenje Mostaraca i usput prijedloge kako to promjeniti
Najveci krivac neposjecenosti tekmi i manjka podrske Velezu je Mostarska letargicnost i negativizam uzrokovan DUGOGODISNJIM LAZIMA I KLEVETAMA protiv Mostarske svetinje. A mi smo krivi. Koliko je puta svako od nas cuo izjave kao: "a joj brato, ma kakav Velez - nema se para, idi.gledaj Milan", ili "a joooj brato kakav Velez, nijeto Velez ko nekad", ili moja najdraza i omiljena "a jooj brato, kakav Velez, sve lopovi u njemu uzese pare sebi." Te i slicne klevete su.godinama nagrizale Mostarsku podrsku Velezu i stvarale negativnu atmosferu.

A zna se ko iza toga stoji i kome smeta drugi najveci simbol Mostara.

A mi smo krivi jer smo dozvolili sebi da u NASEM Mostaru (obicno seljacine i djilkosi) izmisljaju klevete i lazi o Velezu i da sire letargicnost i s time stvaraju NEGATIVNOST a prodju nekaznjeno. Nekad bi dobili samar radi prozivanja raje u klubu lopovima a danas to rade nesmetano I nakon 15 godina te seljacke anti-Velez i anti-Mostar propagande, i Mostarska raja je pocela da polako nasjeda na te price i supljake i da stavlja Velez u drugi plan.

Vrijeme je da se ustanemo protiv toga i da pocnemo klevetatorima i strinama vezat usta kad pocnu lajat i na koga u i oko Veleza. Treba zahakat svakog.ko gleda Ligu Sampiona a "nema kad" doc da gleda Velez. Treba postavit stvari na svoje mjesto. Ja sam 20 godina u Americi pa odgovorno tvrdim da sam, bez obzira na distancu sigurno vise puta gledao Velezove tekme uzzivo (najvise preko interneta) nego Reala, Barcu, Man. U. Man. City i sve njih ZAJEDNO. Sigurno! Samo je Velez fudbal - sve ostalo je hobi. I dok je taj mentalitet vladao Mostarom, Velez je harao. Taj se mentalitet mora nametnuti istim metodama s kojim je i skinut.

Negativnost se mora ubit da bi se stvorila pozitivnost, i Velez mora ponovo postati svetinja na koju se lajat ne smije. Pa ako treba i zahakat i samar opalit - a ne da tamo neki krkan, zadojen anti-Mostarskim sentimentom izmislja price o Velezu, o ljudima koji za male pare za Velez rade, o raji koja se bore za Mostarsku svetinju i pljuje na ono sto ja volim. Samar i nece vise. A nakon 20 godina anti-Velez propagande ima je i previse i to se mora mjenjati.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 05 jul 2014, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 05 jul 2014, 16:37

Vi kad bi samo evropu izborili vi bi havariju i procvat dozivjeli
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 jul 2014, 17:23

Ove sezone nadam se i ta evropa ce doci.Samo hrabro jednu po jednu utakmicu do cilja.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 jul 2014, 17:30

Samo Sarajevo odskače u ovoj ligi,što po igračkom kadru,što po financijama.
Ostalo je sve u par deka.Najbolje se to vidjelo proljetos kad se Velež šetao ligom,kako je mala razlika između klubova.I to Sarajevo je unatoč silnim ambicijama,teško igralo,teško je zabijalo.
Dakle,sve je to li la,i sa ovim sastavom(da niko više ne dođe,niti ode)očekujem TOP 3.
Imamo dobar tim,imamo dobrog trenera,imamo entuzijazam.
Dobro,nismo jaki kao Vitez ali požrtovanom borbom možemo nadoknaditi manjak kvalitete :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 17:32

KenoRob je napisao/la:Zlatko Kazazic, imal hljeba u njemu? vidim na transfermarketu da je bio u krupnom planu prve 3/4 sezone a onda zadnju 1/4 nije ga bilo nigdje sigurno neka povreda...
Nesto ga Feja nije gotivio a imao je i neku povredu. Dobar igrac samo sklon katastrofalnim greskama
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jul 2014, 17:34

MostaracVelezovac je napisao/la:
rodjenisa[size=150] je napisao/la:Citajuci ova razmisljanja RAje vidljivo je da smo gotovo svi saglasni oko pozitivnih promjena koje se desavaju kod nas[/size].Pomalo stidno tu i tamo spomenemo (ne)posjecenost od strane navijaca. Volio bih da povedemo malo siru raspravu o uzrocima pada posjecenosti pogotovo domacih tekmi.Ja kao navijac koji ne zivi u Mostaru i nisam mjerodavan da dajem neke ocjene.Ono sto cudi je da smo ranijih sezona sa slabijim rezultatom imali vrlo dobru posjetu,pogotovo bih spomenuo gostovanja koja su za BH uslove bila sasvim OK,a nerjetko vrhunska(sjetimo se Grbavice 1500- 2000,pa na Kosevu 1200 cca,Travnik nikad ispod 300,isto vazi za Trebinje,pa I.Sarajevo 500-600 itd.Sta li se to promjenilo osim sto smo uznapredovali u rezultatskom smislu,nema vise one price krade ovaj krade onaj itd.Jbt napravis strasnu seriju(7 u nizu) i opet 3-4 milje ito protiv Zelje koji je realno uz Sarajevo najveci mamac za publiku.Zbog svega ovoga bih volio cuti misljenje Mostaraca i usput prijedloge kako to promjeniti
Najveci krivac neposjecenosti tekmi i manjka podrske Velezu je Mostarska letargicnost i negativizam uzrokovan DUGOGODISNJIM LAZIMA I KLEVETAMA protiv Mostarske svetinje. A mi smo krivi. Koliko je puta svako od nas cuo izjave kao: "a joj brato, ma kakav Velez - nema se para, idi.gledaj Milan", ili "a joooj brato kakav Velez, nijeto Velez ko nekad", ili moja najdraza i omiljena "a jooj brato, kakav Velez, sve lopovi u njemu uzese pare sebi." Te i slicne klevete su.godinama nagrizale Mostarsku podrsku Velezu i stvarale negativnu atmosferu.

A zna se ko iza toga stoji i kome smeta drugi najveci simbol Mostara.

A mi smo krivi jer smo dozvolili sebi da u NASEM Mostaru (obicno seljacine i djilkosi) izmisljaju klevete i lazi o Velezu i da sire letargicnost i s time stvaraju NEGATIVNOST a prodju nekaznjeno. Nekad bi dobili samar radi prozivanja raje u klubu lopovima a danas to rade nesmetano I nakon 15 godina te seljacke anti-Velez i anti-Mostar propagande, i Mostarska raja je pocela da polako nasjeda na te price i supljake i da stavlja Velez u drugi plan.

Vrijeme je da se ustanemo protiv toga i da pocnemo klevetatorima i strinama vezat usta kad pocnu lajat i na koga u i oko Veleza. Treba zahakat svakog.ko gleda Ligu Sampiona a "nema kad" doc da gleda Velez. Treba postavit stvari na svoje mjesto. Ja sam 20 godina u Americi pa odgovorno tvrdim da sam, bez obzira na distancu sigurno vise puta gledao Velezove tekme uzzivo (najvise preko interneta) nego Reala, Barcu, Man. U. Man. City i sve njih ZAJEDNO. Sigurno! Samo je Velez fudbal - sve ostalo je hobi. I dok je taj mentalitet vladao Mostarom, Velez je harao. Taj se mentalitet mora nametnuti istim metodama s kojim je i skinut.

Negativnost se mora ubit da bi se stvorila pozitivnost, i Velez mora ponovo postati svetinja na koju se lajat ne smije. Pa ako treba i zahakat i samar opalit - a ne da tamo neki krkan, zadojen anti-Mostarskim sentimentom izmislja price o Velezu, o ljudima koji za male pare za Velez rade, o raji koja se bore za Mostarsku svetinju i pljuje na ono sto ja volim. Samar i nece vise. A nakon 20 godina anti-Velez propagande ima je i previse i to se mora mjenjati.
Ma slazem se uglavnom Dome samo ta pozitivna atmosfera(a isto tako i negativna)dolazi prvo iz kluba i onda se to siri medju navijacima.Da se ovako radilo i ranije(ili barem slicno) ni losa atmosfera medju navijacima ne bi nasla plodno tlo.Puno godina je bilo javasluka u klubu(pored te objektivne lose situacije poslije rata)i to je uticalo na raju.Nakon proslogodisnjih dobrih igara(i dobrog rada uprave)raja su se pocela pomalo vracati na tribine.Mora Velez igrati u kontinuitetu sezonu-dvije da vrati potpuno povjerenje one raje koja je "na vagi" ,pogotovo ako izadjemo u Evropu to ce se desiti.Ja ne sumnjam u to da ce se raja vratiti na tribine samo nek ovako nastave i jos bolje od ovoga jer jedan renomirani klub to zasluzuje.
Ja cu ih i dalje kritikovati ako vidim da nesto ne valja ;)(ima tu jos dosta nedostataka koje se trebaju popraviti ali nisu toliko velike ko ranijih godina) ali isto tako cu im davati punu i bezrezervnu podrsku(kao i svih dosadasnjih godina) u skladu sa mojim mogucnostima(radi velike razdaljine).

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.