FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

slani grad
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la slani grad » 25 feb 2010, 16:24

aBd ;)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 feb 2010, 16:25

i ja cu ja mislim,sta mislis ocel se skupit raje da navijaju ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 feb 2010, 16:52

anonimus je napisao/la:Ja ti mogu i reci i ko je bio ustvari bila je jedna strasna ekipa medju njima i agentura koja je tada vodila sjever,ekipa koja bi stala na crtu i mnogo jacim grupama od Fukara realno! Tacno je da nismo bili cvjecke al se kao i sad nikoga nismo bojali! To da ste nam dali batine nije tacno jer se sve svodilo na tome da ste nam glave razbijali kamenjem to stoji,isto kao i da je bilo dosta nasih sa razbijenim glavama! Sad ti skontaj kad vas je onoliko bilo koliko smo trebali biti ludi da u vasem gradu pravimo belaj! Sto se tice HZ i Fukara necu ti namteti misljenje prosudi i sam kako su prije stojale stvari i kako sad stoje stvari! Mislim da ste i tad trebali puno toga da radite i ucite kao sto trebate i sada! Transovi su vam bili uzasni,pjesme ste vecinom krali neke cak i od grupa iz BH, a ovo ti sve pricam da bi nesto naucili i unaprijedili grupu kao sto smo mi to uradili!

jesam li ja negdje napisao da ste vi dobili batine?...ja sam se samo nadovezao kada si rekao da si bio kamenovan i ja sam ti samo rekao zbog cega jer drugacije nije ni moglo od specijalaca.Zato nemas potrebe da pises nesto ovako.Uz postovanje ostalim tvojim prijateljima izvinjavam se sto sam se oglasio na ovu temu sto se tice tifo scene , jer ne volim da po forumu pisem o tome, jer mnogi ce reci da je to najvece zlo koje se izgleda nazalost siri sve vise i vise.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 feb 2010, 16:54

Glavaš: Očekuje nas pakleno proljeće ali ćemo uspjeti
Još dva dana ostalo je do početka proljetnog dijela Premijer lige BiH. Tim koji se uz Laktaše nalazi u najnezavidnijoj poziciji je tuzlanska Sloboda koja je 15. na tabeli Premijer lige BiH sa isto toliko osvojenih bodova.
U godini kada se obilježava 90 godina postojanja F.K. Sloboda i 40 godina od ulaska u saveznu ligu ex Jugoslavije iz koje Sloboda nikada nije ispala, tuzlanski tim se nalazi u nikad težoj situaciji.

U dva rata i četiri režima, Sloboda je ostala ponos Tuzle i održala se na nogama pa se brojni navijači Slobode slažu da je ova sezona najteža u devedesetogodišnjoj historiji Slobode.

U prvom dijelu sezone Tuzlaci su sakupili mizernih 15 bodova, sa Tušnja su po tri boda odnijeli Laktaši (2-4) i Modriča (1-2) dok je Olimpik u posljednjem kolu prvog dijela uspio izvući bod.

Poražavajuća statistika Tuzlaka je na gostovanjima gdje su postigli samo jedan gol i pri tome osvojili jedan bod, na gostovanju kod Sarajeva u prvom kolu.

Zanimljivo je da su Tuzlaci za čitavu prošlu sezonu kada su se domogli finala kupa i trećeg mjesta na tabeli primili svega 11 golova dok je protekle jeseni Sloboda kapitulirala čak 23 puta.

U nastavku sezone na Tušanj stižu ekipe iz samog vrha tabele (Sarajevo, Široki, Borac, Zrinjski, Željezničar, Velež). Bez sumnje da Slobodu očekuje teško i mukotrpno proljeće i grčevita borba za opstanak u ligi.

Prije nešto manje od dva mjeseca, uprava kluba angažovala je Vlatka Glavaša za novog šefa stručnog štaba a osim njega na Tušanj su pristigla i brojna pojačanja. Sloboda je klub koji je tokom zime najviše trgovao, na Tušanj su stigli : Damir Smajlović (Croatia Sesvete); Semjon Milošević (Leotar), Alvin Karadža (Šibenik), Igor Mostarlić (Jedinstvo), Stefan Gavarić (Olimpik), Džemal Sadiković (Željezničar), Muamer Zoletić (Slaven) dok su Slobodu napustili: Adnan Sarajlić, Emir Kasapović, Muhamed Mujić, Elmir Kuduzović, Ilija Prodanović, Igor Joksimović.

Pred nastavak sezone Premijer lige razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Slobode, Vlatkom Glavašem koji se slaže da Slobodu očekuje teško proljeće ali isto tako vjeruje da će Sloboda ostati u ligi.

Svjestan sam da je tim u zaista teškoj situaciji, očekuje nas pakleno proljeće ali ne bih se prihvatao ovog posla da ne vjerujem u opstanak. Opstanak je jedino što nas interesuje u ovom trenutku i nerealno je govoriti o nekim drugim ciljevima sada, rekao je Vlatko Glavaš za Sportin.ba.
Naredne sezone borba za titulu

Glavaš je ugovor sa Slobodom potpisao na šest mjeseci odnosno do kraja tekuće sezone, prilikom potpisivanja ugovora Glavaš je čelnicima kluba postavio samo jedan zahijev….

Rekao sam im da u Tuzlu dolazim spasiti Slobodu od ispadanja ali nikada ne bih došao samo zbog toga. Cilj je naravno ove sezone izboriti opstanak i vidjet ćemo šta i kako dalje, sa pristiglim pojačanjima imamo ponajbolju ekipu u BiH i zahijevao sam od uprave kluba da u slučaju opstanka na ljeto angažuje 2-3 kvalitetna pojačanja da bi se naredne sezone borili za tiulu jer Sloboda sebi ne smije dopustiti da se ponovo dovede u ovu situaciju jer nismo ništa napravili ako ove sezone izborimo opstanak a naredne nastavimo po starom.

Pripreme za narednu sezonu Sloboda je obavila u Međugorju gdje je odigrala 5 utakmica. Tuzlaci su ubilježili dvije pobjede protiv Mladosti iz Gacka i zagrebačkog Haška, remizirali sa Željezničarom te poraženi od Olimpika i bugojanske Iskre.

Mislim da mogu biti zadovoljan odrađenim pripremama, u Međugorju smo imali odlične uslove, iste onakve kakve bi imali da smo otišli u Antalyu. Neko će na prvi pogled reći da pripreme rezultatski nisu bile baš uspješne ali ja sam u svakoj utakmici šansu pružao svim igračima i zanimljivo je da smo bili u vodstvu kada god je na terenu bila najjača postava, stoga se ne brinem mnogo i mogu reći da smo spremni za nastavak sezone.

Slobodu na počeku proljenog dijela sezone očekuje težak ispit, gost na Tušnju bit će ekipa Sarajeva koja se ove sezone bori za titulu prvaka BiH.

Nama će u nastavku sezone svaka utakmica biti sa Sarajevom, želim reći da neće biti lakog protivnika. Igrači moraju dati sve od sebe a onaj koji ne može, ne treba mi u timu. Iz Sarajeva najavljuju pobjedu i dobar rezultat što je normalno ali mislim da će onih 11 koji u subotu istrče na Tušanj grizti teren ako treba i vjerujem da će 3 boda ostati u Tuzli.
Potrebna podrška navijača

Proteklih dana u gradu soli kruže priče o bojkotu utakmica najvjernijih navijača Slobode, tuzlanskih Fukara koji prema posljednjim informacijama u subotu neće biti na Tušnju.

Ja ne znam kome je potreban bojkot u ovom trenutku niti zbog čega. Klub bez navijača nije klub, Sloboda nije samo 11 igrača na terenu i trener, Sloboda su i Fukare. Svjesni smo u kakvoj se situaciji nalazimo i mislim da se svi u ovom trenutku moramo ujediniti i ostaviti neke stvari po strani jer nas mora interesovati samo Sloboda i crveno - crna boja zbog koje sve ovo i radimo. Pozivam sve navijače da u subotu napune Tušanj do posljednjeg mjesta i da zajedno uspijemo doći do prve pobjede u nastavku sezone. Ono što mogu obećati svim ljubiteljima Slobode je bespoštedna borba na terenu od početka do kraja utakmice,.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 feb 2010, 17:00

harry_90 je napisao/la:i ja cu ja mislim,sta mislis ocel se skupit raje da navijaju ?

pa jarane znas da sa simpatizerske tribine vazda raja navija bez obzira sto nisu na tribini gdje su fukare...tako ce vjerovatno i sada biti.Ne mozes ti nekom reci nemoj doci u dresu i sa salom i ljudi ce sigurno bodriti igrace, ali da Fukare organizuju nesto to zaboravi.Evo ponovo su dali gostima D tribinu sto je jos jedan pokazatelj koliko uprava misli na nas.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 feb 2010, 17:08

Ja mislim da ce nasi zauzeti pocetnu tribinu,skupit ce nas se dosta da navijamo :) upravu je Glavas,sad trebamo kad je klubu i igracima najteze biti uz njih,treba otici da se igraci podrze,a ne lopovi iz uprave.jel ti dolazis na tekmu

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 25 feb 2010, 22:41

harry_90 je napisao/la:
anonimus je napisao/la:Dobro vidim fin nivo komunikacije imate! A ovom gore samo da ti kazem da niko ne zakuhava i ko si ti da pricas nekom oce li ici il nece supkaj se malo Fukaramo to ti je valjda neki nivo! Odlicne ste Fukare gresku sam napravio izvinite samo naprijed najbolji ste!
Evo ga smirio se bravo Target nek si mu dao ideju :D

Vidis cuda cine kada ga malo trehnes :) joj ja imam KK Jedinstvo radim pa cu biti samo prvo poluvrijeme , a mozemo dvolitru i kospe uhh predobro ce biti a sto se junuza tice drage volje ima kole kospa jos bureka ponjecemo pa bujrum neka uziva sa nama sta kazes :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 00:10

Ugosticemo ih,posto je anonimus rekao da smo dno posto smo Fukare,a on je ugledni navijac jer je Hordas ;) pa da im pokazemo da smo i mi ugledni kao oni

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 26 feb 2010, 00:16

harry_90 je napisao/la:Ugosticemo ih,posto je anonimus rekao da smo dno posto smo Fukare,a on je ugledni navijac jer je Hordas ;) pa da im pokazemo da smo i mi ugledni kao oni
Ko je reko da sam ugledni navijac? Kazes da cu zezati ako pobjedimo,to nije moj stil vazno je da cu biti dole i bodriti svoj tim 90 min! Ok izvini greska bolji ste od nas bili i ostali nemoj samo da se nerviras,posto vidim strasno si aktivan i spominjes me u svakom postu!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 00:18

anonimus je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Ugosticemo ih,posto je anonimus rekao da smo dno posto smo Fukare,a on je ugledni navijac jer je Hordas ;) pa da im pokazemo da smo i mi ugledni kao oni
Ko je reko da sam ugledni navijac? Kazes da cu zezati ako pobjedimo,to nije moj stil vazno je da cu biti dole i bodriti svoj tim 90 min! Ok izvini greska bolji ste od nas bili i ostali nemoj samo da se nerviras,posto vidim strasno si aktivan i spominjes me u svakom postu!
idi ga otresi opet te ufatilo :D

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 26 feb 2010, 00:32

imate face,msn,chat i sto nekih k.u.r.a.c.a gdje mozete jedni druge falit i kudit..spamate temu ba dzaba...molim vas...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 00:33

slani grad je napisao/la:imate face,msn,chat i sto nekih k.u.r.a.c.a gdje mozete jedni druge falit i kudit..spamate temu ba dzaba...molim vas...
Tema je bila ok,dok ovaj anus nije dosao da provocira i ja sam samo uzvratio ;)

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 26 feb 2010, 00:37

Prva stvar nigdje te nisam vrijedjao,kao drugo vidi se da si seljak i da si otisao mozda na 5 utakmica i to kad se igra u Tuzli! Koji je tvoj razlog nekog da nazivas anusom,nisam na tvom nivou da ti uzvratim sve si sam rekao ko si ovim glupostima koje pises! Jedino sto veze tebe i moj anus je tvoj nos koji mozes da zabijes tu nista vise!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 00:39

anonimus je napisao/la:Prva stvar nigdje te nisam vrijedjao,kao drugo vidi se da si seljak i da si otisao mozda na 5 utakmica i to kad se igra u Tuzli! Koji je tvoj razlog nekog da nazivas anusom,nisam na tvom nivou da ti uzvratim sve si sam rekao ko si ovim glupostima koje pises! Jedino sto veze tebe i moj anus je tvoj nos koji mozes da zabijes tu nista vise!
hahahahha cuj derpeta :D haj polako razguli sa teme,nije ovo FK SARAJEVO,vec FK SLOBODA pa pa

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 26 feb 2010, 00:42

Ovdje ima normalnih ljudi iz Tuzle sa kojim sam pricao a ne sa tobom,uglavnom necu vise pisati ovdje zbog ovog seljaka koji zna da vrijedja,a ne da vodi diskusiju normalno kao sto to radi momak sa kojim sam diskutovao,a ti vrijedjaj valjda neznas bolje!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 00:46

anonimus je napisao/la:Ovdje ima normalnih ljudi iz Tuzle sa kojim sam pricao a ne sa tobom,uglavnom necu vise pisati ovdje zbog ovog seljaka koji zna da vrijedja,a ne da vodi diskusiju normalno kao sto to radi momak sa kojim sam diskutovao,a ti vrijedjaj valjda neznas bolje!
Izvini molim te,ko je ovdje dosao pocet pricat o ciglama itd.kao sto si ti dobar sa nekim odavdje tako sam i ja dobar sa ljudima na temi FK SARAJEVO kad dodjem ne provociram,kao ti,ugledni :)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 10:18

Na stadionu Tušanj, u 11 sati, zakazana je konferencija za novinare uoči nastavka Premijer lige BiH, i derbija Sloboda – Sarajevo. Susret starih rivala je u subotu, 27. februara, u 14,30 sati.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 26 feb 2010, 13:12

Hoce li se Prodanovic opet vratiti :mrgreen: :mrgreen: znam da poslije svake sezone i polusezone ode i onda se na pola vrati :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 feb 2010, 13:18

FK Sarajevo je napisao/la:Hoce li se Prodanovic opet vratiti :mrgreen: :mrgreen: znam da poslije svake sezone i polusezone ode i onda se na pola vrati :mrgreen: :mrgreen:

Koji ce nam racku sad on?... pa doveli smo Karadzu i Milosevica u odbrani i prodanovic nema tu vise sta da radi.Sretno njemu i hvala mu sto je ostao u klubu i nekim djelom pomogao, ali ebo igraca koji u prvom finalu kupa sa zrinjskim dadne sam sebi gol u prvoj utakmici kada je zavrseno 1:1 i upravo taj gol je mozda i odlucio prvaka kupa, u finalu protiv Slavije on i Mikelini su krivzi za onaj nesretni gol, a uz to profula i penal.Znaci koliko nam je pomogao toliko nam je i odmogao :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 feb 2010, 13:34

Derbi Sloboda – Sarajevo na Tušnju u subotu

Glavaš: Sve ćemo poduzeti da ih sportski pobjedimo na početku prvenstva.
Početak proljetnog dijela na Tušnju obilježit će derbi Fudbalskog kluba Sloboda i Fudbalskog kluba Sarajevo. Utakmica 16. kola Premijer lige BiH bila je tema današnje press konferencije.

Zadnji trening, koji će biti održan danas u poslijepodnevnim satima, pokazat će koliko su igrači Slobode spremni za sutra. ˝Inače sam optimista, pa tako i u vezi sutrašnje utakmice. Sarajevo ćemo dočekati kao velike prijatelje, to je klub sa tradicijom, koju i mi imamo. Naših 90 godina se nesmije zaboraviti. Sve ćemo poduzeti da ih sportski pobjedimo na početku prvenstva, što bi nam dalo prostora za lakši rad u narednom periodu, dakle to bi bio opstanak za nas˝, kazao je šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš. O sutrašnjem sastavu kluba nije bilo priče, po tom pitanju Glavaš je ostao tajanstven.

Kapiten F.K. Sloboda Denis Mujkić kazao je da će ovo biti i fizički i psihički teška utakmica, te da bi im pobjeda nad Sarajevom dala samopouzdanje za nastavak takmičenja. Direktor kluba Enver Hukić najavio je dolazak 150 navijača Sarajeva, iako su oni prethodno javili da će doći sa otprilike 400 navijača, ali iz bezbjednosnih razloga taj broj je smanjen. Navijači će se koristiti B tribinom, a jutros su obavljeni i posljedni dogovori sa obezbjeđenjem i MUP-om TK.

Derbi Sloboda - Sarajevo bit će odigran u subotu od 14:30 sati na stadionu Tušanj, a sudit će Ognjen Valjić iz Banja Luke, sa asistentima Dragom Čulom iz Kruševa i Zoranom Taborinom iz Zvornika.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.