RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeverGiveUp
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 jul 2014, 00:25

Još jedan centralni vezni i bolji napadač.

Golmana bih također tražio boljeg, Bobić ne može braniti u ekipi koja se bori za EU bez obzira što je naše dijete.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 05 jul 2014, 00:29

Niste loši,dobri ste.Realno,mislim da se možete boriti za to 4 mjesto koje vodi u Evropu.Želim vam da u tome i uspijete !

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 01:06

Evo kao sto vidimo dosta zivo ljeto.Radi se punom parom,nemisle Rodjeni stat na uspjesnoj polusezoni.Kao sto nas vecina misli,treba sacekat pocetak prvenstva da bi mogli objektivnije procjeniti nase mogucnosti.Ali isto tako vidna je zelja nasih ljudi da napredujemo na svim frontovima,i to ohrabruje.Ohrabruje i cinjenica da na klupi imamo covjeka sa vizijom i uz to veoma ambicioznog i strucnog.Eh ovde moramo malo stati pa reci da je ustvari Feja nase najvece pojacanje,tj. njegovo ranije produzenje ugovora.100% sam siguran da on nebi ostao kod nas da nemamo visoke ambicije i projekat stvaranja zdravog i jakog Veleza.Dobro je poznata cinjenica da jaki klubovi prvo dugorocno rjesavaju trenersku poziciju,i to je u svijetu uspjesan model.Mi smo sa Fejom dobili vodju lava,a znamo da je u boj bolje ici sa jednim lavom i 100 ovaca nego sa ovcom na celu i 100 lavova.Feja nam je dokazao uspjesnim vodjenjem ekipe kroz proslu polusezonu da odlicno radi svoj posao.Kad na sve ovo dodamo dobre uslove i dobar ambijent koji su obezbjedili clanovi nase uprave eto ti pobjednicke kombinacije.
Za potpuni ugodjaj moramo se pobrinuti mi navijaci i svojim masovnijim dolaskom na tekme dati podrsku nasim Rodjenima.Forza Velez :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 05 jul 2014, 02:04

Ma ja mislim da je Haurdic igrao klasicnog napadaca u Ceskoj, cak i u mladoj repki dok je bio, tako da je moguce da ce on igrati spica, a Ani i Vlada po krilima. Koja perverzija :o :cool:
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jul 2014, 02:13

rodjenisa je napisao/la:Evo kao sto vidimo dosta zivo ljeto.Radi se punom parom,nemisle Rodjeni stat na uspjesnoj polusezoni.Kao sto nas vecina misli,treba sacekat pocetak prvenstva da bi mogli objektivnije procjeniti nase mogucnosti.Ali isto tako vidna je zelja nasih ljudi da napredujemo na svim frontovima,i to ohrabruje.Ohrabruje i cinjenica da na klupi imamo covjeka sa vizijom i uz to veoma ambicioznog i strucnog.Eh ovde moramo malo stati pa reci da je ustvari Feja nase najvece pojacanje,tj. njegovo ranije produzenje ugovora.100% sam siguran da on nebi ostao kod nas da nemamo visoke ambicije i projekat stvaranja zdravog i jakog Veleza.Dobro je poznata cinjenica da jaki klubovi prvo dugorocno rjesavaju trenersku poziciju,i to je u svijetu uspjesan model.Mi smo sa Fejom dobili vodju lava,a znamo da je u boj bolje ici sa jednim lavom i 100 ovaca nego sa ovcom na celu i 100 lavova.Feja nam je dokazao uspjesnim vodjenjem ekipe kroz proslu polusezonu da odlicno radi svoj posao.Kad na sve ovo dodamo dobre uslove i dobar ambijent koji su obezbjedili clanovi nase uprave eto ti pobjednicke kombinacije.
Za potpuni ugodjaj moramo se pobrinuti mi navijaci i svojim masovnijim dolaskom na tekme dati podrsku nasim Rodjenima.Forza Velez :bih:
Kad se vidi da napreduje nas klub u svim segmentima onda navijaci bi to trebali podrzati puno bolje nego u dosadasnjim sezonama.Ja ne smatram navijacem Veleza onoga kome je presnije otici recimo u ribu ,u kino ili na planinu a igra se domaca utakmica,pih to nije nikakav navijac.Najbolje bi bilo da ova raja masovno izvade Velezove clanske sa kojima mogu ici vrlo jeftino na sve domace utakmice(plus sto postoji popust za penzionere,studente i invalide)Ako navijaci masovnije ne podrze svoj klub u narednoj sezoni onda se pitam da li mi zasluzujemo VelezKad pogledam facebook tu je milione lajkova,svi navijaci ovo-ono,a kad dodje utakmica svak ima razlog zasto nije na utakmici.Ja znam da sto se tice mene kad Velez igra sve se odlaze i odkazuje,kad prodje utakmica onda mozemo pricati o necemu drugom.

FORZA VELEZ

P.S.Gledo sam Zelju neki dan u Evropskoj utakmici protiv Lovcena,ono je bilo vrlo lose :? .Ne vjerujem da ce se Zeljo ove godine boriti za izlazak u Evropu(ako se jos dodatno ne pojacaju) Tanki su izgleda ove godine a ni lani nisu bili nesto.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 jul 2014, 02:16

Struka Želje je rekla da će ove godine mlađurija dobivati povećanu minutažu, dakle, sve jasno.

Što se navijača tiče, vidit ćemo da li su rezultati stvarno glavni razlog loše posjete zadnjih nekoliko sezona kao što sam i saM mislio.

Poslijeratni Velež i njegovi simpatizeri/navijači su nakon svega što je ovaj klub pretrpio napokon zaslužili da se okušaju u Europi, VRIJEME JE !
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jul 2014, 02:21

Zaboravih reci za ovog Haurdica da sam ga zapazio da je bio jako dobar u Sarajevu tada kad je igro(nije mi jasno sto su ga otpustili :? )Sjecam se utakmice u Vrapcicima prije par godina kad pogodi precku iz maestralno izvedenog slobodnog udarca za Sarajevo,vile nas pronosase(i tu sam ga odmah zapamtio).Koliko se sjecam da je bio jako agilan i vidilo se odmah da zna lopte.Mogo bi u Velezu izrasti u velikog igraca samo ako bude znao to da napravi i ako bude ozbiljan,do njega je ;)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 05 jul 2014, 02:26

rodjak je napisao/la:Zaboravih reci za ovog Haurdica da sam ga zapazio da je bio jako dobar u Sarajevu tada kad je igro(nije mi jasno sto su ga otpustili :? )Sjecam se utakmice u Vrapcicima prije par godina kad pogodi precku iz maestralno izvedenog slobodnog udarca za Sarajevo,vile nas pronosase(i tu sam ga odmah zapamtio).Koliko se sjecam da je bio jako agilan i vidilo se odmah da zna lopte.Mogo bi u Velezu izrasti u velikog igraca samo ako bude znao to da napravi i ako bude ozbiljan,do njega je ;)

FORZA VELEZ

rastjerali sve sto ima veze sa redjepagicem alen melun i slicni bilo pod otkrlljem doticnog ksad smo ga udaljili iz kluba i anes je posao za njim... dobar igrac a los ga menadjer vodi
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 05 jul 2014, 02:42

rodjak je napisao/la:Zaboravih reci za ovog Haurdica da sam ga zapazio da je bio jako dobar u Sarajevu tada kad je igro(nije mi jasno sto su ga otpustili :? )Sjecam se utakmice u Vrapcicima prije par godina kad pogodi precku iz maestralno izvedenog slobodnog udarca za Sarajevo,vile nas pronosase(i tu sam ga odmah zapamtio).Koliko se sjecam da je bio jako agilan i vidilo se odmah da zna lopte.Mogo bi u Velezu izrasti u velikog igraca samo ako bude znao to da napravi i ako bude ozbiljan,do njega je ;)

FORZA VELEZ
Da li moze jos napredovati, s obzirom na godine, ne znam, medjutim kada je u formi, za nase lige i vise nego dovoljan da uz adekvatne saigrace napravi prevagu. Kod nas fkt nije s kim imao igrati. Jos je Husref tada njega zavaljivao kao kreatora na sredini, ili je mjenjao njega i Suljica, umjesto da mu igraju njih 2 na oba krila. Ali hajde to je vec stvar Husrefa.
Omalen je, prodoran, ima dribling i dobro se snalazi u 16. Po meni, njegova mana, barem za period u Sarajevu dok je bio da nekad kada treba da sutra previse oklijeva i navuce na sebe igraca pa sam sebi zakomplikuje zivot. Zna dati dobru loptu, izdriblati, ima fkt odlican sut. Ne mogu se sjetiti kako se zvao nas protivnik sa Malte od prosle godine kad im je zabio drama gol iz slobodnjaka.

edit: evo nasao sam
" onclick="window.open(this.href);return false;

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 05 jul 2014, 02:52

Prije bih rekao da ga jovic tu stavio on husrefa doceko nije kad se raspalio sa irfanom redjepagicem tako da je velez dobio dobrog igraca a jel dosao da bi se irfo uvalio u velez uz par igraca koje bih doveo u velez ostaje da vidimo nebi me cudilo da vam i alen melunovic dodje jer vam fali spic
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 05 jul 2014, 02:58

Rule_hz je napisao/la:Prije bih rekao da ga jovic tu stavio on husrefa doceko nije kad se raspalio sa irfanom redjepagicem tako da je velez dobio dobrog igraca a jel dosao da bi se irfo uvalio u velez uz par igraca koje bih doveo u velez ostaje da vidimo nebi me cudilo da vam i alen melunovic dodje jer vam fali spic
Izvinite sto zacatavamo vam temu rodjeni, sam oda odg... on je dosao u zimskom prelaznom roku zajedno sa melunovicem kada je nakon Srebrenika otkaz podnio Jovic. Tada je dosao Husref, pogledaj malo izvjesaje i to ljeto i tu evropu nas je vodio Husref do zadnje zime ;) Tako da ga je vise vodio Husref nego Jovic

sry jos jednom za offtopic

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jul 2014, 03:01

Rule_hz je napisao/la:Prije bih rekao da ga jovic tu stavio on husrefa doceko nije kad se raspalio sa irfanom redjepagicem tako da je velez dobio dobrog igraca a jel dosao da bi se irfo uvalio u velez uz par igraca koje bih doveo u velez ostaje da vidimo nebi me cudilo da vam i alen melunovic dodje jer vam fali spic
ma nosi mi onog smotu hehe :crazy:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 05 jul 2014, 07:03

Frajer bazena ne moze pogodit nikad mu necu onaj penal protiv kukesija halalit kao da ga je namjerno fulio
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 08:22

Ako ovu jesen dobacimo do 3-4 mjesta i prezimimo na njemu sa nekim minimalnim zaostatkom(do 6-7) bodova za prvim moglo bi proljece bit ludara jer nam sve ekipe iz vrha dolaze. Drakensang nebi se babe slozio za Maletica da ga treba na klupu. Lik je recept zasto smo u 11 kola imali samo jedan poraz na zadnjoj polusezoni. Yebote odigro je ko Lahm. Igrac koji obavezno mora igrati na desnom beku.
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jul 2014, 09:05

Velez bi ove sezone trebao po prvi put imati 5-6 jakih igraca i na klupi. Bit ce tesko zadrzati na klupi dobre igrace koji bi u ostalim klubovima bili u startnoj postavi - a to je problem s kojim se Velez nije bavio preko vec 2 decenije. Ali mislim da cemo poceti primjecivati lagani nemir medju igracima koji nece uspjeti u prvih 11, jer bi u vecini drugih klubova to imali zagarantovano. Ali to je cijena uspjeha i napretka kluba.

Mi smo vec sad jaci nego prosle godine, naravno racunajuci na to da ce to Feja da poslozi, u sto ne sumnjam.
Sa spicom ili bez, za mene, ove polusezone, sve ispod 3 mjesta je neuspjeh.

Samo treba momcima dati bezrezervnu podrsku. Prestat ono psovanje matera i nabijanje pritiska i stvorit pozitivnu atmosferu da momci vide da imaju podrsku.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 10:00

MostaracVelezovac je napisao/la:Velez bi ove sezone trebao po prvi put imati 5-6 jakih igraca i na klupi. Bit ce tesko zadrzati na klupi dobre igrace koji bi u ostalim klubovima bili u startnoj postavi - a to je problem s kojim se Velez nije bavio preko vec 2 decenije. Ali mislim da cemo poceti primjecivati lagani nemir medju igracima koji nece uspjeti u prvih 11, jer bi u vecini drugih klubova to imali zagarantovano. Ali to je cijena uspjeha i napretka kluba.

Mi smo vec sad jaci nego prosle godine, naravno racunajuci na to da ce to Feja da poslozi, u sto ne sumnjam.
Sa spicom ili bez, za mene, ove polusezone, sve ispod 3 mjesta je neuspjeh.

Samo treba momcima dati bezrezervnu podrsku. Prestat ono psovanje matera i nabijanje pritiska i stvorit pozitivnu atmosferu da momci vide da imaju podrsku.
Upravo tako imamo i jaku klupu tako da ce bit velik posao na igracima da se pokazu Feji i nametnu za prvu postavu. Znaju li se moguci protivnici na pripremama u Austriji
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 10:12

Citajuci ova razmisljanja RAje vidljivo je da smo gotovo svi saglasni oko pozitivnih promjena koje se desavaju kod nas.Pomalo stidno tu i tamo spomenemo (ne)posjecenost od strane navijaca. Volio bih da povedemo malo siru raspravu o uzrocima pada posjecenosti pogotovo domacih tekmi.Ja kao navijac koji ne zivi u Mostaru i nisam mjerodavan da dajem neke ocjene.Ono sto cudi je da smo ranijih sezona sa slabijim rezultatom imali vrlo dobru posjetu,pogotovo bih spomenuo gostovanja koja su za BH uslove bila sasvim OK,a nerjetko vrhunska(sjetimo se Grbavice 1500- 2000,pa na Kosevu 1200 cca,Travnik nikad ispod 300,isto vazi za Trebinje,pa I.Sarajevo 500-600 itd.Sta li se to promjenilo osim sto smo uznapredovali u rezultatskom smislu,nema vise one price krade ovaj krade onaj itd.Jbt napravis strasnu seriju(7 u nizu) i opet 3-4 milje ito protiv Zelje koji je realno uz Sarajevo najveci mamac za publiku.Zbog svega ovoga bih volio cuti misljenje Mostaraca i usput prijedloge kako to promjeniti

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 10:29

Sto se tice gostovanja doslo je do smjene generacije ali borba za vrh ce sigurno vratiti nas starije ako se skine zabrana. Mada ni ova mladja ekipa nije losa. Za 3-4 godine ko se sretne s njima nek mu je bog na pomoci. RA je uz TM HZ i Lesinare vazda radio najbrojnija gostovanja i ne sumnjam u isti ishod ako ekipa bude dobro igrala. Za posjetu kuci. Kad pogledamo da je protiv Zelje Sarajeva i Sirokog bilo 3-4 milje normalno je da nevalja ali opet udaljenost stadiona,ne bas toliko odlucujuce tekme,globalna neimastina(treba petak za kartu i cenka za goriva)losi rezultati zadnjih godina sve to utice. Da je stadion u Sjevernom bilo bi svaku tekmu 3 u prosjeku a u ovim s malo jacim protivnicima sigurno 6-7-8. Ma sve ce to doc na svoje. Ja ne brinem kad znam da iza naseg kluba stoji sestocifrena masa ljudi razasuta sirom svijeta nego dobit prve dvije pa nas jedno milja ipo na kosevo da sa Hordasima napravimo pravi spektakl
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 11:39

Slazem se brate Pastrmka sa svakom rijeci tvojom.Stvarno su to objektivne okolnostii ,a pratim i raju drugih klubova mahom su nezadovoljni posjetama.Usudio bih se reci da proprcionalno broju stanovnika ,udaljenosti stadiona itd mi i nismo losiji od ostalih.Ali valjda ova moja zaludjenost nasim Velezom pa uvjek zelim i trazim vise.Da nebude eno ga laprda iz Sarajeva,ja sam do prije dvije sezone imo otprilike 15ak utakmica sto domacih sto gostovanja.Nakon sto sam promjenio posao smanjene su mi mogucnosti,pa sam recimo zadnju sezonu bio 5 puta u Mostaru i ovo sve po Sarajevu.Da je ovako znaju RAja iz stocka i filma i ranije iz gajgera.Sad ovih dana razradjujem taktiku za "vrucu jesen" :hmmmmm: nesto ce se skontati.Iako nas ima jos iz Sa fine RAje jasno je da je najbitnije animirati nase Mostarce.Neznam da li ima neka linija za Vrapcice kad igramo domace,cesto vidim raju kako stopaju,mozda tu ima mogucnosti za bolju organizaciju.Za kraj draga moja RAja nemojte mi se ljutiti postavljacu vam razna pitanja za nasega ljepotana blizi ste izvoru informacija,svatite me.Ljubav prema Velezu cudna je bolest :salut:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 13:00

Brat nas crveni sarajevski samo pitaj sta te god interesuje a mi cemo odgovarati po poznavanju situacije. Raduje me sto je Velez sacuvao taj duh velikana i sto jos ima navijace u svakom dijelu drzave. Po meni je sarajevo fenomen jer pored Zelje i Sarajeva masa je ljudi koja navija za Rodjene. Kad smo kod crvenih đavola u regionu guta ih je isto u Beogradu koja je otisla u onom nesretnom ratu ali opet putem drustvenih mreza daju podrsku klubu s kojim su odrasli i za koji kuca njihovo srce. To su pravi navijaci. Pravi navijac ne mijenja svoj dres,pravi navijac ne moze danas navijati za jedan klub a sutra za drugi. Popišam se na takve a oni ce se sami prepoznati ili sjetiti kada sutra ovaj danasnji zamjenu s nekim trecim. Nek su zivi i zdravi svi oni koji vide Velež kad se porežu i akobogda idemo ove godine u evropu. Nema nista dok se ovaj starac ne vrati tamo gdje je razvaljivao svaki put kad se plasirao. Forza Velez uz nasu staru mostarsku MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.