FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bistrikboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bistrikboy » 04 jul 2014, 22:03

Elegant je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Ono sinoc je bilo uzasno.Ako ne prođu treba Adzema vratiti djeci...
Pa sve i da nas Amar vodi nece bit bolje, kad nam je igracki kadar los. :|
Nece nas Amar voditi kako god!Veze mi nemamo :plac:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

jahija

Post Postao/la jahija » 04 jul 2014, 22:14

Moram pohvaliti sinoć ono ponašanje navijača na jugu sve korektno kvalitetno navijanje i bez ijednog izgreda na utakmci što je za veliki respekt i tako treba uvjek, moramo pomagati klubu maksimalno bez bilo kakvih odmaganja i kazni, svaka čast na onoj organizaciji i ponašanju tokom čitave tekme.-
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 04 jul 2014, 22:16

E nešto skontah. Grbavicu bi mogli obnoviti fakat navijači. Imamo valjda neke majstore, dizajnere, irgete, građevince, svi po cenera i uljepšavaj, dograđuj, bar one sobe, pa malo po malo...evo ruka ako ne bi mogli srediti stadion do početka slijedeće sezone..Središ jug, al ga prethodno zatvoris i prebacis svu raju na sjever za petaka..grmilo bi :) kad središ jug, prebaciš onda sve sa sjevera na jug, dorađuješ sjever...kad doradiš sjever, na njega prebaciti zapadnu tribinu, tj. da se vodi kao tribina s tim ložama štajaznam, nešto ušminkat j3bajiga, kad središ i zapad i te sobe šta treba sve, pređeš na istok, i onda za vrijeme pauze teren i eto ga. nije vel'ka matematika majke mi :crazy:

grubi proračun se može napraviti, navijača koliko ima, budi siguran da bi bilo i donacija, pa sve malo po malo al fakat.. ne moramo odma sve od temelja početi.. i ovaj, možete kako hoćete, al' ja bi jug približio golu, malo onog "brisanog" prostora ukinut iza gola, i sagradit i tu tribine :P da bude k'o na maksimiru visina

da sam dobar u onim 3d programima, mog'o bi to k'o od šale naškrabat
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

jahija

Post Postao/la jahija » 04 jul 2014, 22:19

Tako su stadion UNION Berlina navijači sredili i napravili sve živo na stadionu su navijači uradili to je ljubav prema klubu i vazda pun stadion jer i kad igra dobro i ne igra ako voliš nešto onda to i voliš ne mjenjanje raspoloženja ako klub ne igra trenutno dobro ili je okrenuo drugi list u politici kluba to se dešava i anše je prihvatiti to dok ide kako treba, a ne vidim da ne ide kako treba nikako, danas svako igra lopte i jablani onoliki nisu naivna nimalo ekipa iako su mogli primit 3 komada da su 1 fasovali drugačija bi slika bila.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 jul 2014, 22:22

ZahaKING je napisao/la:E nešto skontah. Grbavicu bi mogli obnoviti fakat navijači. Imamo valjda neke majstore, dizajnere, irgete, građevince, svi po cenera i uljepšavaj, dograđuj, bar one sobe, pa malo po malo...evo ruka ako ne bi mogli srediti stadion do početka slijedeće sezone..Središ jug, al ga prethodno zatvoris i prebacis svu raju na sjever za petaka..grmilo bi :) kad središ jug, prebaciš onda sve sa sjevera na jug, dorađuješ sjever...kad doradiš sjever, na njega prebaciti zapadnu tribinu, tj. da se vodi kao tribina s tim ložama štajaznam, nešto ušminkat j3bajiga, kad središ i zapad i te sobe šta treba sve, pređeš na istok, i onda za vrijeme pauze teren i eto ga. nije vel'ka matematika majke mi :crazy:

grubi proračun se može napraviti, navijača koliko ima, budi siguran da bi bilo i donacija, pa sve malo po malo al fakat.. ne moramo odma sve od temelja početi.. i ovaj, možete kako hoćete, al' ja bi jug približio golu, malo onog "brisanog" prostora ukinut iza gola, i sagradit i tu tribine :P da bude k'o na maksimiru visina

da sam dobar u onim 3d programima, mog'o bi to k'o od šale naškrabat
Ovo je pravi stav, samo pogresna zemlja, sve donacije bi potrosili na gradjevinske dozvole, dok nadjes majstora da valja, bacit ce se dosta para na neznalice i muljce. Pa onda bi se svadjalo oko toga, kome bi stadion pripado, i ko ce placati ulaz i koliko.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 04 jul 2014, 22:34

samoposmatram je napisao/la: Ovo je pravi stav, samo pogresna zemlja, sve donacije bi potrosili na gradjevinske dozvole, dok nadjes majstora da valja, bacit ce se dosta para na neznalice i muljce. Pa onda bi se svadjalo oko toga, kome bi stadion pripado, i ko ce placati ulaz i koliko.
Pa eto, nek npr. klub osigura građevinske dozvole od svog budžeta, nek Šiljak radi.
Navijači nek sakupljaju lovu, uz dobar marketing, skupilo bi se jarane i više nego što bi se planiralo.

Valjda među "nama" ima raje koja zna šalovati, zidati, i sve te radove. Ima nas koji se hajmo reći eto razumijemo u neku vrstu dizajna, spojimo ideje i eto ga, vjerovatno ima i raje koja se razumije u crtanje planova, arhitekte, građevinci i Ajfel ekonom ( :mrgreen: ).
I malo po malo. Ne mora sa ograda biti ekskluzivna. Uvijek se može jeftino proći. Stolice kupiti k'o i ovi zrinjevci, iz turske :) fakat bi se moglo...a da ne govorimo koliko bi se to kasnije isplatilo.

Zamisli koliko bi raje plaćalo da ide na istok, da gleda utakmicu s bočne strane (onako kako nas većina voli :mrgreen: ), zamisli koliko bi familija išlo, jer neki neće da vode djecu gore među navijače zbog štajaznam, neki neće na sjever zbog psovača i čega već...vjerovatno bi bilo i starih (one dede što sjede po stepenicama na jugu).

Još kad bi se igrala pretkola..za 2-3 godine bi se otplatilo najmanje 70% uloženog novca i truda, a satisfakcija i moral na nivou :kafa:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 jul 2014, 22:36

samoposmatram je napisao/la:@Boccaccio bas sto si ti najstrpljiviji, nemoj pokazivati nestrpljivost, pogotovo sad kad se pravi promijena u ekipi i novi je strucni tim. Jer dosta raje se ovdje mijeri prema tvom stavu. Zato i mislim da si imao los dan. Ja sam jedva prepoznao Colica, ali sam ga vise vidio kao da se razvio tipa beka, kao sto je bio Milan Knezevic, (Velez), i Marinko Mackic (Borac, Sarajevo).

Daleko je jos Zeljo od neke ljepote u igri i velikih rezultata, ali vidi se da ljudi u klubu znaju znanje i da radom stvaraju rezultate. Konstantno se klub drzi u vrhu tabele zadnjih pet godina, sto je razlog da ljepota u igri pati zbog rezultata. Sa dobrim rezultatima pokusavaju odrzavati kakvu takvu financijsku situaciju i uz to privuci sponzore.

Licno sam vidjao ljepsu igru kod Sirokog, Zrinjskog, Borca i Sarajeva, ali ova cetvorka imaju vece garancije u osvajanju bodova, od Zelje. Necu ulaziti u detalje sta mislim sa tim, da se niko neuvredi.

Nek je Zeljo blizu svojih navijaca, zna se sta nosi nagli uspijeh jednom klubu. Stabilno stepenicu po stepenicu, tako je najbolje.
Evo dok gledam malo tekmu, pa ono lagano i citam za kompom, malo razmisljam i ne mogu da dokucim u cemu se ocituje moje nestrpljenje. Zapravo na onaj post koji sam napisao, nisam pokazao gotovo nijednu kritiku. Apsolutno podrzavam podmladjivanje i mislim da je ovaj put kojim trenutno ide Zeljo jeste put tranzicije koji se neminovno mora desiti. Potpun sam zato. Nijednom recenicom nisam iskritikovao strucni stab, pogotovo Adzema. Ja sam se Adzemu mnogo obradovao, pa mogao si to da procitas u ranijim postovima.
Kritika je na igraca Colica, koji po meni ne izgleda dobro u ovom trenutku, neovisno od ove utakmice koja se igrala sinoc.
Pa rekao si da si citao moje postove, onda bi trebao da imas generalnu sliku mog misljenja koje se i ne mijenja bas tako lako. Kontam da si mozda malo pogresno shvatio neku recenicu u kojoj si pomislio da sam na bilo koji nacin nestrpljiv i nervozan. Bicu nervozan ako ne prodjemo Lovcen, ali to je zato sto mislim da smo bolja ekipa. Ja sam ranije bio puno kriticniji, to ce ti potvrditi velika vecina ovde.
Meni Colic ne izgleda kao neko ko je ojacao, nego kao neko ko se udebljao. Neko ko je zapusten. Da li ja volim Colica? Apsolutno, bas me zato i razocarao momenat kada sam ga sinoc vidio. Ne mislim da bih trebao tu naci bilo kakvo opravdanje u smislu da je on ustvari ojacao. Kazem to, jer to mislim...moja jedina kritika koja je prava u onom tekstu na koji si reagovao. Moguce da pretjerujem, vrlo moguce.
Jos jednom, veliki podrav za tebe, tu smo da diskutujemo .
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 04 jul 2014, 22:44

samo da se istok osposobi od sve ove price, makar samo toooooo, brate...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 jul 2014, 22:47

@Boccaccio e sad te poznajem opet. :D nisam te mogao prepoznati u postu, pa zato ova diskusija. :)

slika

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 04 jul 2014, 22:49

Colica zena tovi :mrgreen:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 jul 2014, 22:58

@licencirani haj bogati ne seri.
Nemoj onda izigravati moralistu kad vam dodju nasi na temu I pocnu biti debili kao sto si ti trenutno sa zadnjim postom.
**** majku dusa vam pametovat I provocirat a kad se vama to radi onda prosipate pamet I glumite finocu.
Ti ces pricat o nekom sevapu.
Da iskreno se moze naucit nesto od vas I moze.
Moze I dobrog I loseg od vas se naucit,puno dobrih stvari ,ali I puno propagande ,ali vidjecemo za par godina gdje ce koje koga odvesti.
Sto se sevapa tice,da mi vama damo koji trofej onako iz sevapa da I vi sta imate,puno mi kaskate.
Mislim da ove godine imate dosta dobre izglede da osvojite titulu ,jer realno imate puno pozitivnih stvari,ali nemoj te seljackih prica.7 godina pusite **** I sad nam vi kao trebate dijelit sevape I savijete.
Upotrijebi mslo mozak I skontaj da je logicno da ti I takvi sutite I zeljno iscekujete titulu koja vam je realno najbliza,a onda pokusajte osvojiti jos jedno 5 pa onda dodji da nam prosipas tu pricu o sevapu,savijetima I ostalom.pozz
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 04 jul 2014, 23:08

Ma činjenica je da je Benjo sav u stomaku:) , takav je već duže vrijeme, takav je bio i na zimskim pripremama koje je prošao kako je prošao budući da se još uvijek oporavljao pa je to recimo i bilo shvatljivo. U međuvremenu do ove utakmice nešto je malo i igrao, sad su prošle i ove pripreme i ne vidim da se stanje nešto popravilo.Morao bi on malo ozbiljnije poraditi na tome i zbog sebe i zbog nas.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 04 jul 2014, 23:26

Benjo je odigrao koreknto. Problem je u Kvesiću koji je bio loš. Lijeva strana nam nije postojala, sreća Lovćen nije napadao.

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 04 jul 2014, 23:37

fkzeljeznicarba je napisao/la:Benjo je odigrao koreknto. Problem je u Kvesiću koji je bio loš. Lijeva strana nam nije postojala, sreća Lovćen nije napadao.

Ma nije stvar, barem ne u postu @boccaccia kako je Benjo odigrao ovu utakmicu , nego u tome da momak ima 22 godine a za jednog sportaša, bez obzira na njegovu ozljedu, izgleda zapušteno. Mislim da nisu upitne njegove kvalitete nego je pitanje koliko može pružiti obzirom na višak kilograma.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 jul 2014, 00:03

nemamo nista od eventualnog transfera visce...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 jul 2014, 00:06

barbarez je napisao/la:@licencirani haj bogati ne seri.
Nemoj onda izigravati moralistu kad vam dodju nasi na temu I pocnu biti debili kao sto si ti trenutno sa zadnjim postom.
**** majku dusa vam pametovat I provocirat a kad se vama to radi onda prosipate pamet I glumite finocu.
Ti ces pricat o nekom sevapu.
Da iskreno se moze naucit nesto od vas I moze.
Moze I dobrog I loseg od vas se naucit,puno dobrih stvari ,ali I puno propagande ,ali vidjecemo za par godina gdje ce koje koga odvesti.
Sto se sevapa tice,da mi vama damo koji trofej onako iz sevapa da I vi sta imate,puno mi kaskate.
Mislim da ove godine imate dosta dobre izglede da osvojite titulu ,jer realno imate puno pozitivnih stvari,ali nemoj te seljackih prica.7 godina pusite **** I sad nam vi kao trebate dijelit sevape I savijete.
Upotrijebi mslo mozak I skontaj da je logicno da ti I takvi sutite I zeljno iscekujete titulu koja vam je realno najbliza,a onda pokusajte osvojiti jos jedno 5 pa onda dodji da nam prosipas tu pricu o sevapu,savijetima I ostalom.pozz
Ma pusti njih. Kao da ne znas sta god da bude oni nadju nesto u cemu su kao najbolji i drze se samo za to. Papci ovako dodju i provociraju, ali sta ces, to mu je jedino sto moze u zivotu. Nego, da te ovako javno priupitam sta ti mislis o situaciji u klubu. Nisam odavno vidio da si pisao ovdje nesto.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 jul 2014, 00:15

Da vas sve pitam nesto...
Ako bi bila akcija da navijaci i simpatizeri pomognu klubu, simbolično, mjesecno, koliko bi vas se odazvalo?
Pri tome se misli samo na one koji imaju redovna primanja. Govori se da smo klub od raje, iz raje, možda da se to potvrdi?

roleeee
Kontakt:

Post Postao/la roleeee » 05 jul 2014, 00:16

Ima li gdje snimak od tekme protiv lovcena da jos jednom na miru pogledam.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 jul 2014, 00:20

Nije ovo njemačka 70% nas ne radi , a da bi akcija uspjela treba svaki navijač pozamašnu svotu novca ikesirati npr. 200-300 km a to je puno.
U kolko je utakmica u Petrovcu ?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 jul 2014, 00:26

terabajt je napisao/la:Nije ovo njemačka 70% nas ne radi , a da bi akcija uspjela treba svaki navijač pozamašnu svotu novca ikesirati npr. 200-300 km a to je puno.
U kolko je utakmica u Petrovcu ?
17-30
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 18 gostiju.