FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 jul 2014, 13:26

ohladila se glava malo i pregledao sam sazetak...

ustvari mi smo imali inicjativu citav mec, ali tek uz 2-3 idealne sanse, sto je na kraju ispalo jalovo... znam i ja da je uslo procebilo bi ih, to je sigurno, ali nije... dosta je preskakanja igre i drzanja lopte kod zeljkovica i bogdanovica koji dugim loptama idu na nedu... to za sada i nije tako bajno... antolovic nije imao puno posla, osim one jedne nespretne intervencije... odbrana mlako, sreca pa su ovi bili bez zelje za napadom.. dosta smo nesigurni..

veza, tomicu i stanicu kapa dole, da ih nije bilo ne bi bilo nikakve igre... seo se trudio koliko je mogao, a sadikovic me dosta zivcira jer mu je mrsko trcati to je ocigledno, a za nekog ko ima 20 godina to je nevjerovatno... nedo je odsjecen i nista nije uradio, lose se i izvlaci i pozicionira, to sam primjetio, ali mu sigurno TREBA ispomoc u napadu...

nadam se pobjedi u CG. VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 jul 2014, 13:31

Mislim da cemo proc, al da smo ocajno odigrali jesmo. Vidim neki spominju sanse,pa te sanse su plod toga sto je Lovcen jedna ekipa sastvljena od teskih amatercina znaci sta mi je bas zapelo za oko: TRCE LJUDI KONTRU U DRUGOM POL. 5NA3 i hladno nicim izazvano ofsajd naprave :? Ne znam zaista sta da ocekujem od ove sezone , tek je prva tekma vidjecemo kasnije mada da izgleda lose izlgeda. Ne slazem ni sa konstatcijama da cemo bit sredina tabele, realno i sa ovako niskom kvalitetom mi smo opet bar 4-5 po jacini u ligi i mislim da cemo bit bar medju 4.

Uzrok problema je jasan, u zadnjih 3-4 sezone pa prodali smo sve sto je valjalo u ekipi ostali su samo neki donekle kvalitetni igraci. Iz one ekipe koja se gurala sa barcom i benficom po rekordima sada ti u prvih 11 igraju igraci koji su tada bili sa minutazom na kapaljku i jos su ti glavni igraci.
=\_1921_/=

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jul 2014, 13:33

Šta je u cijeloj priči sa Vernesom, je li on uopšte tu, je li bio na klupi sinoć?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 04 jul 2014, 13:36

Previše smo kritični. Jbg, nismo odigrali nešto super, al' nije ni bila katastrofa kako neki navode, pogotovu dežurni dušebrižnici dojučerašnjih drugoligaša i šampiona svemira.
Mene je utakmica neodoljivo podsjećala na one iz prvenstva kada nam dođu u goste ekipe kojima je samo na pameti da prime što manje golova na Grbavici. Pa ako ih rano načnemo obično se završi golijadom, a ako ne, onda patnja. Uvjeren sam da bi ih nabili samo da je jedna od onih šansi završila golom.
Zato ne budite pesimisti, dajmo im još jednu šansu, uvjeren sam da ćemo ih tamo dobiti.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 04 jul 2014, 13:36

FaraonTM je napisao/la:Šta je u cijeloj priči sa Vernesom, je li on uopšte tu, je li bio na klupi sinoć?
ma vernes je otisao iz kluba davno.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jul 2014, 13:40

:hmmmmm:

Onda nam sigurno treba još jedan napadač bez obzira na igru Nede. Taj Količić al' on je još premlad, treba nam neko iskusniji..

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 04 jul 2014, 13:53

:lolno:
Zadnja izmjena: Velahalve, dana/u 21 jul 2014, 09:17, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jul 2014, 13:55

voltron30 je napisao/la:Previše smo kritični. Jbg, nismo odigrali nešto super, al' nije ni bila katastrofa kako neki navode, pogotovu dežurni dušebrižnici dojučerašnjih drugoligaša i šampiona svemira.
Mene je utakmica neodoljivo podsjećala na one iz prvenstva kada nam dođu u goste ekipe kojima je samo na pameti da prime što manje golova na Grbavici. Pa ako ih rano načnemo obično se završi golijadom, a ako ne, onda patnja. Uvjeren sam da bi ih nabili samo da je jedna od onih šansi završila golom.
Zato ne budite pesimisti, dajmo im još jednu šansu, uvjeren sam da ćemo ih tamo dobiti.
tako nekako. daleko od spektakularnog, u svakom pogledu, al' pobjedu smo zaslužili, a da je jedan rano uletio ona bi vjerovatno bila i ubjedljiva.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jul 2014, 13:57

Velahalve je napisao/la:Ljudi, Nedo nema pojma sa mnom je trenirao, pod hitno moramo dovesti napadača (klasičnog) il da igra Bajić il nekog iz juniora gurnut!
Nedo nas neće nažalost usrećiti!
Staniću :tokralju:
Hajde ba i Džeko je bio kloc i najlošiji u generaciji pa vidi ga sada. Ti što su bili lafo najbolji otvorili frizeraje a on zgrče keš u City-u :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 04 jul 2014, 13:58

Pohvalio bih Manijake, svaka čast za sinošnje navijanje. Prvenstveno zbog toga što nije bilo nikakvih provokacija, SAMO ŽELJO i podrška klubu. Ni onaj za razglasom nije bio naporan, samo možda, treba samo početi pjesmu tj. ne treba je pjevati sa cijelom tribinom. Bravo još jednom!

Šta se desilo sa glavnim/centralnim transom "THE MANIACS 1987" ? Ovaj mi se nikako ne sviđa, izgleda, najblaže rečeno, siromašan. Ne znam što nas "preimenovaše" u "MANIJACI", to mi baš bode oči. Od samog osnivanja smo mi "THE MANIACS" ! Čak se i dan danas prepričava anegdota vezana za prijedlog naziva navijača FK Željezničar, kad je neko predložio taj naziv ... Čuj "THE MANIACS" !? :urnebes: Svi zajedno su se ismijali tome ali su na kraju izabrali baš taj naziv. Po meni, trebalo bi to poštovati, sve dok postojimo.

Jesu li dresovi pušteni u prodaju? Pošto sam vidio sinoć da su ih neki, bliski klubu već "šetali".
Consigliere je napisao/la:Ko je onaj njihov kapiten? Odigrao je strasno, treba vidjeti bi li ga dali na posudbu :mrgreen:
Vladan Tatar. štoper. Slažem se, odigrao je perfektno!

Opet kažem, ne treba Nedu toliko kritikovati ... Baš smo na stadionu diskutovali da su im štoperi viši čak i od Nede koji je "visok". Sad pogledam ovog štopera koji ga je čuvao i sve mi je jasno. :mrgreen:

http://www.transfermarkt.co.uk/janko-si ... eler/69010
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 04 jul 2014, 14:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jul 2014, 13:58

Velahalve je napisao/la:Ljudi, Nedo nema pojma sa mnom je trenirao, pod hitno moramo dovesti napadača (klasičnog) il da igra Bajić il nekog iz juniora gurnut!
Izlaskom Turkovica i ulaskom Bajica Zeljo vise nije stvorio nijedne sanse.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jul 2014, 13:59

FaraonTM je napisao/la:Hajde ba i Džeko je bio kloc i najlošiji u generaciji pa vidi ga sada. Ti što su bili lafo najbolji otvorili frizeraje a on zgrče keš u City-u :D
Nije tačno, ima intervju u kojem Amar Osim govori kako se još u mlađim kategorijama vidjelo da Džeko ima potencijal da postane veliki igrač jer je kvalitetom znatno odskakao od ostalih.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 jul 2014, 14:00

Adviser je napisao/la:Pohvalio bih Manijake, svaka čast za sinošnje navijanje. Prvenstveno zbog toga što nije bilo nikakvih provokacija, SAMO ŽELJO i podrška klubu. Ni onaj za razglasom nije bio naporan, samo možda, treba samo početi pjesmu tj. ne treba je pjevati sa cijelom tribinom. Bravo još jednom!

Šta se desilo sa glavnim/centralnim transom "THE MANIACS 11987" ? Ovaj mi se nikako ne sviđa, izgleda, najblaže rečeno, siromašan. Ne znam što nas "preimenovaše" u "MANIJACI", to mi baš bode oči. Od samog osnivanja smo mi "THE MANIACS" ! Čak se i dan danas prepričava anegdota vezana za prijedlog naziva navijača FK Željezničar, kad je neko predložio taj naziv ... Čuj "THE MANIACS" !? :urnebes: Svi zajedno su se ismijali tome ali su na kraju izabrali baš taj naziv. Po meni, trebalo bi to poštovati, sve dok postojimo.
oj kakve ti gluposti pišeš :crazy: :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jul 2014, 14:01

DukeOfWellington je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Hajde ba i Džeko je bio kloc i najlošiji u generaciji pa vidi ga sada. Ti što su bili lafo najbolji otvorili frizeraje a on zgrče keš u City-u :D
Nije tačno, ima intervju u kojem Amar Osim govori kako se još u mlađim kategorijama vidjelo da Džeko ima potencijal da postane veliki igrač jer je kvalitetom znatno odskakao od ostalih.
A zayebajem se ironično :D

Btw, može li se negdje pogledati taj intervju?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 jul 2014, 14:02

@adviser

novi trans je ubitacan, bas kida... bolji je od starog... stari je sav izbusen....

ps. @likusa bio je bekric sinoc kad smo se vracali poslije tekme :P
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 04 jul 2014, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 04 jul 2014, 14:02

ASD je napisao/la:
PSigurno sanse nece stvarati Turkovic, Bajic moze ali ako ne igra najblize golu, Baja po meni ne moze na centralnog napadaca i to je to. Vezni red i krila su tu da salju upotrebljive lopte Turkovicu, ili ko vec bude u samom vrhu napada, a sinoc nije bilo nijedne, o centarsutevima da ne pricam, tu kuburimo godinama imam osjecaj.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jul 2014, 14:04

FaraonTM je napisao/la: Btw, može li se negdje pogledati taj intervju?
Ne znam sad tačno koji je intervju, uglavnom priča je bila u smislu da li se danas (tj. tad, možda prije pola godine, možda prije godinu, ne sjećam se) u omladinskom pogonu ima igrača koji će biti potencijalni novi Džeko.

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 04 jul 2014, 14:05

Rooney88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
PSigurno sanse nece stvarati Turkovic, Bajic moze ali ako ne igra najblize golu, Baja po meni ne moze na centralnog napadaca i to je to. Vezni red i krila su tu da salju upotrebljive lopte Turkovicu, ili ko vec bude u samom vrhu napada, a sinoc nije bilo nijedne, o centarsutevima da ne pricam, tu kuburimo godinama imam osjecaj.
tacno je rekao da nismo stvorili sanse od kad je Nedo izasao ali ne zato sto dobro igra, nego sto su njima stoperi previsoki i jedini koji je mogao gomabati s njima bio je Nedo.Kakav god je bio utakmicu je trebao zavrsiti do kraja upravo iz vec pomenutih razloga.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jul 2014, 14:06

DukeOfWellington je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Btw, može li se negdje pogledati taj intervju?
Ne znam sad tačno koji je intervju, uglavnom priča je bila u smislu da li se danas (tj. tad, možda prije pola godine, možda prije godinu, ne sjećam se) u omladinskom pogonu ima igrača koji će biti potencijalni novi Džeko.
Aha, ma znam za to gledao sam. Nego ja kontam dao neki intervju prije 10-ak godina gdje govori kako je Džeko talentovan i kako bi mogao uspjeti.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 04 jul 2014, 14:10

vezano za Nedu:
Namjestio 2 zicera,i jednom se našao u šansi kad mu je golman odbranio udarac glavom:
Da je bar jedna ušla bilo bi da je bolji od Adilovića itd itd.
Einigkeit und Recht und Freiheit

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.