Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Ne bi ni kod nas bolje prosao pored Jusufa, Polutka, Kikija, eventualno Sulejmanovica.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Puno,puno vise bi kod nas imo sanse nego sto ima u Hrvatskoj,al hajde nije ni bitno vise,tako je odlucio i neka mu bude.neno#4 je napisao/la:Ne bi ni kod nas bolje prosao pored Jusufa, Polutka, Kikija, eventualno Sulejmanovica.
Loncar je na pripremama sa Hrvatskom tako je odlucio, a Bajo će vjerovatno pauzirati ovo ljeto jer je 1999. Bliže je Hrvatima.[/quote]
Igra dosta iz 99 godiste za kadetsku repku ima sansi da darko bajo zaigra za nas na EP.
Igra dosta iz 99 godiste za kadetsku repku ima sansi da darko bajo zaigra za nas na EP.
Hrvatska ni u najavi nema centra kao sto je Jusuf. Samim tim, ako bude sve uredu to je narednih petnaest godina 30+ minuta.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Denis Alibegovic:
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- sigurnoable
- Kontakt:
Ovaj potez FIBA e je živi dokaz da žele spriječiti napredak jednog mladog talentiranog momka. Sramota za FIBA u!!!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
NIje sramota, nego mi previse hocemo. Emir je igrao i za U-16 i za U-18 Finske i mi trebamo dobiti ispisnicu iz njihovog saveza. Mozemo je dobiti samo ako platimo a ako ne platimo Emir ce za nas igrati tek kad napuni 21 godinu.sigurnoable je napisao/la:Ovaj potez FIBA e je živi dokaz da žele spriječiti napredak jednog mladog talentiranog momka. Sramota za FIBA u!!!!
Chstal je napisao/la:NIje sramota, nego mi previse hocemo. Emir je igrao i za U-16 i za U-18 Finske i mi trebamo dobiti ispisnicu iz njihovog saveza. Mozemo je dobiti samo ako platimo a ako ne platimo Emir ce za nas igrati tek kad napuni 21 godinu.sigurnoable je napisao/la:Ovaj potez FIBA e je živi dokaz da žele spriječiti napredak jednog mladog talentiranog momka. Sramota za FIBA u!!!!
Emir nikada nije igrao za U 18
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Da je Španija, Rusija ili Njemačka u ovoj situacija Fiba bi donijela potpuno drugačiju odluku.
Mi samo želimo naše igrače, nismo kao Slovenci ili naši prvi susjedi pa grabimo sve šta valja od fudbala, rukometa, tenisa pa do košarke iz drugih država
Mi samo želimo naše igrače, nismo kao Slovenci ili naši prvi susjedi pa grabimo sve šta valja od fudbala, rukometa, tenisa pa do košarke iz drugih država

TaRgEt_ je napisao/la:Chstal je napisao/la:NIje sramota, nego mi previse hocemo. Emir je igrao i za U-16 i za U-18 Finske i mi trebamo dobiti ispisnicu iz njihovog saveza. Mozemo je dobiti samo ako platimo a ako ne platimo Emir ce za nas igrati tek kad napuni 21 godinu.sigurnoable je napisao/la:Ovaj potez FIBA e je živi dokaz da žele spriječiti napredak jednog mladog talentiranog momka. Sramota za FIBA u!!!!
Emir nikada nije igrao za U 18
Emirova je zelja da nosi dres

Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com
Oni bi platili 200K eura za njega da im treba, mi nemamo taj novac i tačka. Sami smo krivi što dajem igrače drugim repezentacijama a za to niko ne odgovara.Neutral je napisao/la:Da je Španija, Rusija ili Njemačka u ovoj situacija Fiba bi donijela potpuno drugačiju odluku.
Neke stvari se kriju i bacaju pod tepih, a kakve stručnjake imamo Đoko Šalić koji je bio pozvan u našu kadetsku selekciju je bio proglašen netalentovanim igračem

Ima još mali milion primjera, a kakvi se selektori biraju neko bi trebao žestoko za to da odgovara.
A je li? Bas tako? Emira mi nismo dali i nije igrao za juniore Finske, nego za kadete. Poslije toga se danima bori za njegov status. A doci ce jednog dana pobjeda.Chstal je napisao/la:Oni bi platili 200K eura za njega da im treba, mi nemamo taj novac i tačka. Sami smo krivi što dajem igrače drugim repezentacijama a za to niko ne odgovara.Neutral je napisao/la:Da je Španija, Rusija ili Njemačka u ovoj situacija Fiba bi donijela potpuno drugačiju odluku.
Neke stvari se kriju i bacaju pod tepih, a kakve stručnjake imamo Đoko Šalić koji je bio pozvan u našu kadetsku selekciju je bio proglašen netalentovanim igračem
Ima još mali milion primjera, a kakvi se selektori biraju neko bi trebao žestoko za to da odgovara.
Hajde da vidimo kakve to "strucnjake" i "selektore" imamo? Dusko Ivanovic, Dragan Bajic, Alen Abaz, Emir Halimic, Nenad Markovic, Gordan Firic, Aco Petrovic, itd..Nabroji mi selektore u prethodnom periodu od 2010. pa nadole?
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
A je li? Bas tako? Emira mi nismo dali i nije igrao za juniore Finske, nego za kadete. Poslije toga se danima bori za njegov status. A doci ce jednog dana pobjeda.
Hajde da vidimo kakve to "strucnjake" i "selektore" imamo? Dusko Ivanovic, Dragan Bajic, Alen Abaz, Emir Halimic, Nenad Markovic, Gordan Firic, Aco Petrovic, itd..Nabroji mi selektore u prethodnom periodu od 2010. pa nadole?[/quote]
Nisam mislio na Emira, ima tu mali milion igrača koji su pušteni i koji će biti pušteni.
Hajde da vidimo kakve stručnjake imamo:
Ivanović svaka čast
Dragan Bajić, pa bolje da su nekog forumaša postaviti da vodi selekciju nego on. Sa ekstremno skupom Igokeom napravio jedne sezone uspjeh, u drugoj sezoni doživio katastrofu i kasnije nije imao aganžmana. Prije toga karijera totalno bezuspješna. Međutim, morao je on biti selektor jer su iz RS-a tako rekli.
Alen Abaz, vodio malo Bosnu i pobjegao kad je zagustilo. Otišao u Libanon inače košarkašku velesilu i sad ga je gurnuo pajdo i dobri drug iz saveza (nije Mahmutović) da vodi jednu od najtalentiranijih selekcija.
Halimić Emir, to nije problem vodio je kadete i prošle godine. Treba mu i ove godine dati šansu, nisam nešto oduševljen a ni razočaran.
Prelazim na djevojke
Mikeš Zoran, odlična trenerska karijera. Sve ove djevojke odlično poznaje i još jedan odličan izbor.
Lojo Goran, platio 3-5 hiljada KM da bude selektor. Tu nemam riječi
Postavlja se pitanje, zašto Firić i Marković nisu u reprezentaciji. Mnogo je kombinacija, Marković selektor U-20 ili jedan od pomoćnika Ivanoviću. Sigurno bi mu bila dobra škola za kasnije da preuzme reprezentaciju.
Isto tako vaći i za Firića. Možda su obojica tražila odmor pa ih razumijem.
Koliko god oni nama predstavljali da je bajno i odlično, oni ljudi koji prate košarku znaju kakve se malverizacije prave u savezu. Kad će se stati tome na kraj?
Ove godine imamo minimalno 10 naših igrača koji će igrati za druge selekcije od U-16 do U-20. Ne postoje nikakva testiranja mlađih igrača, i šta se dešava Srbija pravi testiranja i nekoliko naši igrača koji su ogromni talenti idu na njihova testiranja. Hrvatska također pravi testiranja i nekoliko naših igrača ide na njihova okupljanja. Govorim o U-14 i mlađe. Znam da se radi, ali treba puno više pure jesti i hvaliti se da je sve kako treba. Koliko god ti @neno našao šta je učinjeno, ja ću milion stvari napisati šta nije učinjeno i kako se radi u savezu.
Hajde da vidimo kakve to "strucnjake" i "selektore" imamo? Dusko Ivanovic, Dragan Bajic, Alen Abaz, Emir Halimic, Nenad Markovic, Gordan Firic, Aco Petrovic, itd..Nabroji mi selektore u prethodnom periodu od 2010. pa nadole?[/quote]
Nisam mislio na Emira, ima tu mali milion igrača koji su pušteni i koji će biti pušteni.
Hajde da vidimo kakve stručnjake imamo:
Ivanović svaka čast
Dragan Bajić, pa bolje da su nekog forumaša postaviti da vodi selekciju nego on. Sa ekstremno skupom Igokeom napravio jedne sezone uspjeh, u drugoj sezoni doživio katastrofu i kasnije nije imao aganžmana. Prije toga karijera totalno bezuspješna. Međutim, morao je on biti selektor jer su iz RS-a tako rekli.
Alen Abaz, vodio malo Bosnu i pobjegao kad je zagustilo. Otišao u Libanon inače košarkašku velesilu i sad ga je gurnuo pajdo i dobri drug iz saveza (nije Mahmutović) da vodi jednu od najtalentiranijih selekcija.
Halimić Emir, to nije problem vodio je kadete i prošle godine. Treba mu i ove godine dati šansu, nisam nešto oduševljen a ni razočaran.
Prelazim na djevojke
Mikeš Zoran, odlična trenerska karijera. Sve ove djevojke odlično poznaje i još jedan odličan izbor.
Lojo Goran, platio 3-5 hiljada KM da bude selektor. Tu nemam riječi

Postavlja se pitanje, zašto Firić i Marković nisu u reprezentaciji. Mnogo je kombinacija, Marković selektor U-20 ili jedan od pomoćnika Ivanoviću. Sigurno bi mu bila dobra škola za kasnije da preuzme reprezentaciju.
Isto tako vaći i za Firića. Možda su obojica tražila odmor pa ih razumijem.
Koliko god oni nama predstavljali da je bajno i odlično, oni ljudi koji prate košarku znaju kakve se malverizacije prave u savezu. Kad će se stati tome na kraj?
Ove godine imamo minimalno 10 naših igrača koji će igrati za druge selekcije od U-16 do U-20. Ne postoje nikakva testiranja mlađih igrača, i šta se dešava Srbija pravi testiranja i nekoliko naši igrača koji su ogromni talenti idu na njihova testiranja. Hrvatska također pravi testiranja i nekoliko naših igrača ide na njihova okupljanja. Govorim o U-14 i mlađe. Znam da se radi, ali treba puno više pure jesti i hvaliti se da je sve kako treba. Koliko god ti @neno našao šta je učinjeno, ja ću milion stvari napisati šta nije učinjeno i kako se radi u savezu.
U principu rekao si dosta u jednom postu, tj. potvrdio samo moje prethodno. Markovic i Firic su u ovom mandatu Saveza selektori bili, a ne u mandatu Knezevica, Djelilovica i ostalih. Dragan Bajic je imao 7-8 tim po imenima i finansijama i donio je titulu Igokei, bio prvi u ABA ligi. Ako ti mislis da je slucajno grdno se varas. Ili ako mislis da bas tako malo zna o kosarci, koliko si njegovih treninga gledao?
Ja sam dosta i mogu da ti kazem da covjek odlicno razumije kosarku. Dusko Ivanovic u kombinaciji sa Trajkovicem je vlazan san 90 posto Europe, a on je na kormilu nase reprezentacije. Sto se tice igraca koji igraju za druge selekcije, moras da shvatis jednu stvar koju neces: LJUDI NE ZELE DA IGRAJU ZA BIH. To je poenta price. Da je Pat Riley direktor reprezentacije, a na klupi Phil Jackson oni jednostavno nece i to je sustina.
Evo ja imam prijedlog. Nadji 100.000 KM (sponzora) i odmah se pravi i U-14 reprezentacija. Samo je fol u tome sto para brutalno nema, a najvise reprezentacija u pogonu i sve imaju vrhunske uslove. Ako ne vjerujes pitaj Trajkovica sta misli.
Ja sam dosta i mogu da ti kazem da covjek odlicno razumije kosarku. Dusko Ivanovic u kombinaciji sa Trajkovicem je vlazan san 90 posto Europe, a on je na kormilu nase reprezentacije. Sto se tice igraca koji igraju za druge selekcije, moras da shvatis jednu stvar koju neces: LJUDI NE ZELE DA IGRAJU ZA BIH. To je poenta price. Da je Pat Riley direktor reprezentacije, a na klupi Phil Jackson oni jednostavno nece i to je sustina.
Evo ja imam prijedlog. Nadji 100.000 KM (sponzora) i odmah se pravi i U-14 reprezentacija. Samo je fol u tome sto para brutalno nema, a najvise reprezentacija u pogonu i sve imaju vrhunske uslove. Ako ne vjerujes pitaj Trajkovica sta misli.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Jbt, da je Bajić neki trener koliko ga opisuješ radio bi u nekom "vrhunskom" timu a ne vodio reprezentaciju BIH do 18 godina.neno#4 je napisao/la:U principu rekao si dosta u jednom postu, tj. potvrdio samo moje prethodno. Markovic i Firic su u ovom mandatu Saveza selektori bili, a ne u mandatu Knezevica, Djelilovica i ostalih. Dragan Bajic je imao 7-8 tim po imenima i finansijama i donio je titulu Igokei, bio prvi u ABA ligi. Ako ti mislis da je slucajno grdno se varas. Ili ako mislis da bas tako malo zna o kosarci, koliko si njegovih treninga gledao?
Okay, Ivanović i Trajković ali uvijek trebaju dva pomoćnika a nekad i tri pomoćnika. Zato govorim ako je Trajkovič prvi pomoćni, onda su Firić ili Marković trebali biti pomoćnici.
Jesi li ti svjestan da naš savez ne prati igrače, tj većina trenera ne prati utakmice, ne zapisuju imena tih dječaka i ne kontaktiraju roditelje. Zamisli se ti u situaciji prosječan si igrač, a savez BIH te nije kontaktirao a Slovenci te non-stop zovu i nude da igraš za njihovu reprezentaciju. Lahko je biti patriota, ali od patriotizma se ne živi. Da li je taj vrhunski stručnjak Bajić kontaktirao i jednog igrača za reprezentaciju, ne moraš provjeravati znam neke igrače i kažu da ih nije nikad niko kontaktirao.
Znam da su problem novci, ali se uvijek nešto može iskombinovati ili barem ono što kažem da se djeca nazovu i kažu da ih prate i da su budućnost košarke. Zar ne? Ili se nema novca ni za nazvati?
Stvarno mi je mucno postalo objasnjavati uvijek istu pricu.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja sam bio jedan od onih koji su bili odusevljeni radom saveza tj. pomacima u zadnje 2 godine, odnosno od dolaska Mahmutovica. Toliko sam bio euforican po tom pitanju da sam licno cestitao Harunu i dao podrsku svemu sto radi. Medjutim onda se desilo to da je dosao Elmedin Dino Konakovic i sve to mi je nekako palo u vodu. Mozes neno reci sta god hoces, ali nadji mi covjeka u Sarajevu da ima lijepo misljenje o Dini? Ne treba mi niko pisati neke argumente ni za ni protiv saveza, sve dok je on na celu...ime je dovoljno 

Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
isti sam takavCelikovac je napisao/la:Ja sam bio jedan od onih koji su bili odusevljeni radom saveza tj. pomacima u zadnje 2 godine, odnosno od dolaska Mahmutovica. Toliko sam bio euforican po tom pitanju da sam licno cestitao Harunu i dao podrsku svemu sto radi. Medjutim onda se desilo to da je dosao Elmedin Dino Konakovic i sve to mi je nekako palo u vodu. Mozes neno reci sta god hoces, ali nadji mi covjeka u Sarajevu da ima lijepo misljenje o Dini? Ne treba mi niko pisati neke argumente ni za ni protiv saveza, sve dok je on na celu...ime je dovoljno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
100 % se slazemChstal je napisao/la:Jbt, da je Bajić neki trener koliko ga opisuješ radio bi u nekom "vrhunskom" timu a ne vodio reprezentaciju BIH doneno#4 je napisao/la:U principu rekao si dosta u jednom postu, tj. potvrdio samo moje prethodno. Markovic i Firic su u ovom mandatu Saveza selektori bili, a ne u mandatu Knezevica, Djelilovica i ostalih. Dragan Bajic je imao 7-8 tim po imenima i finansijama i donio je titulu Igokei, bio prvi u ABA ligi. Ako ti mislis da je slucajno grdno se varas. Ili ako mislis da bas tako malo zna o kosarci, koliko si njegovih treninga gledao?
![]()
![]()
![]()
![]()
nerminh74 je napisao/la:isti sam takavCelikovac je napisao/la:Ja sam bio jedan od onih koji su bili odusevljeni radom saveza tj. pomacima u zadnje 2 godine, odnosno od dolaska Mahmutovica. Toliko sam bio euforican po tom pitanju da sam licno cestitao Harunu i dao podrsku svemu sto radi. Medjutim onda se desilo to da je dosao Elmedin Dino Konakovic i sve to mi je nekako palo u vodu. Mozes neno reci sta god hoces, ali nadji mi covjeka u Sarajevu da ima lijepo misljenje o Dini? Ne treba mi niko pisati neke argumente ni za ni protiv saveza, sve dok je on na celu...ime je dovoljno

Usput, ako ce mo biti iskreni i Sulejmanovic nije morao igrati za kadete Finske, mogao je odmah igrati za nas, isto kao i Djedovic mladji...
Na zalost ocito je da se i nas savez **** slicno nasim politicarima..
Ali unatoc njima, momcima uvijek svu srecu i zdavlje! Oni ostaju, a ovi kad ostvare ciljeve odlaze..

Ali unatoc njima, momcima uvijek svu srecu i zdavlje! Oni ostaju, a ovi kad ostvare ciljeve odlaze..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.