Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

golden
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la golden » 24 jun 2014, 23:33

Otelo je napisao/la:@golden kad kazes vanzemaljci vecina ljudi misli na one iz americkih fimova dok zapravo to su i najobicnije bakterije ;)

I pogledaj Cosmos, novu Foxovu seriju pa ces biti 150 % uvjeren da nismo sami u svemiru. Pogotovo kad zavrsis svih 13 epizoda :D
A ista ta većina diže buru oko toga i odma se dotiču religije, boga. To mi je ono najače i nikako da skontam poentu :mrgreen: ..Nije isto vjerovati u nekog i vjerovati u postojanje nečeg...

Pogledaću :kafa: ..Gledao sam razne dokumentarce :D Čak i ancient aliens nudi toliko dokaza iako sve živo povezuju sa vanzemaljcima :mrgreen:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jun 2014, 23:36

golden je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@golden kad kazes vanzemaljci vecina ljudi misli na one iz americkih fimova dok zapravo to su i najobicnije bakterije ;)

I pogledaj Cosmos, novu Foxovu seriju pa ces biti 150 % uvjeren da nismo sami u svemiru. Pogotovo kad zavrsis svih 13 epizoda :D
A ista ta većina diže buru oko toga i odma se dotiču religije, boga. To mi je ono najače i nikako da skontam poentu :mrgreen: ..Nije isto vjerovati u nekog i vjerovati u postojanje nečeg...

Pogledaću :kafa: ..Gledao sam razne dokumentarce :D Čak i ancient aliens nudi toliko dokaza iako sve živo povezuju sa vanzemaljcima :mrgreen:
Pda, ali nemoj spominjati religiju. Nemas pojma koliko vjerski fanatika ima na forumu.

Ma AA je onako serijal za zabavu, ni sami sebe ne shvataju ozbiljno.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2014, 00:02

@Gunner

Sad sam vidio. Jao koja budalastina od trikova, a na prvu bi rek'o.. :crazy:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 jun 2014, 00:18

Lillard je napisao/la:@Gunner

Daj ink od reveala tu :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 25 jun 2014, 00:36

Lillard je napisao/la:@Gunner

Pa to jeste najjace. Kada ih vidis covjek bi rekao vov ali kada saznas kako je sve prilicno jednostavno tek vidis svu ljepotu "magije" :mrgreen:
Za ovog gore sam lika rekao da su trikovi prejednostavni, ali nije ni bitno kakav je trik, bitno je kako ga prezentuje a on to odlicno radi... I ako su mu trikovi jednostavni vise mi se svidio nego ovaj Darcy. Darcy je vec ozbiljan madjionicar sa velikim tikovima i velikom predstavom i ima prolaz kod ove plavuse u ziriju. :mrgreen: Ali meni kao nekom ko se takodje bavi time mi je uvjek draza ova jednostavna street magija. Cak mislim da je dosta teza za izvoditi i da trebas biti mnogo veci madjionicar od ovih velikih predstava.

@Otelo Potrazi na youtubeu kanal Disturb Reality. Imas masu trikova najvise sa kartama a vezanu za ulicnu magiju!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 25 jun 2014, 01:56

Jedna aktuelna: ko je smetljar u reprezentaciji? :wtf:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 25 jun 2014, 02:36

Ako koga zanima kako radi ovaj lik. Da razjasnimo bar jednu "misteriju" :mrgreen:
[youtube][/youtube]

1. Prvo karte. Pazi na 1:16 kada spusti karte na sto kako jedan manji dio ostavlja lijevoj ruci. Posle se fol nakaslja i lijevom rukom ispljuje. :mrgreen: Drugi dio tricka se dobro ne vidi na snimku ali je takodje sacuvao par karti i uradio ovo... [youtube][/youtube]

2. Loptice. Na 1:52 zapravo i ne stavlja onu prvu u lijevu ruku nego mu ostaje u desnoj. Ali vjezbanjem je to doveo do savrsenstva tako da sanse nema da se primjeti. Zatim ih obe stavlja ovoj trebi u ruke i ostalo je gluma... ;)

3. Njegov ovde najbolji, nestajanje i pojavljivanje soli i ovog soka. U pitanju je vjestacki palac. :D Dok im je paznja privucena lopticama on ga vadi iz dzepa i drzi u lijevoj saci. Sipa so u njega i navlaci ga na desni palac. Na 2:14 dok "izvodi magiju nestajanja" se moze vidjeti neprirodno drzanje desne sake. Zatim drugim prstima desne ruke ga skida i ucini da se pojavi so ponovo. :lol: Isti princip sa tecnosti. Obratite paznju na desnu ruku kako je drzi na 2:41. To je bio vrhunac tacke. Na 2:46 se jasno moze vidjeti kako ga gura u desni dzep zatim da bi maskirao stvar i skrenuo paznju uzima olovku i radi ovde najjednostavniji trik ali prilicno odvratan sokantan dovoljno da se odvuce paznja od desne ruke. ;)

4. Olovka. Ladno umjesto u nos on je gura u dlan sebi a posle vadi fol na usta. Majstor je to toliko dobro izvjezbo da stvara iluziju da je zaprave gurno sebi u nos. :tokralju:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2014, 10:06

Jest doveo i to do savrsenstva, ali prica mu je genijalna. Toliko te navuce a na drugo ne obracas pozornsot...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 jun 2014, 10:22

Ma uvijek su to sve jednostavni trikovi, ali su ih momci godinama i godinama vježbanja doveli do savršenstva. Meni je zanimljivo kako ljudi uvijek žele da saznaju kako je uradio trik, pa se razočaraju kasnije, kao da su očekivali neku magiju ili nešto slično :rol:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 03 jul 2014, 20:12

Mene je oduvijek zanimalo:
-Kad se čovjek okupa ili istušira njegovo tijelo je čisto i onda uzima se čist peškir i obriše se, e ovo me zanima
zašto se taj peškir stavlja da se opere ???
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 jul 2014, 20:52

phily je napisao/la:Mene je oduvijek zanimalo:
-Kad se čovjek okupa ili istušira njegovo tijelo je čisto i onda uzima se čist peškir i obriše se, e ovo me zanima
zašto se taj peškir stavlja da se opere ???
cudaci
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

R3dDevil
Kontakt:

Post Postao/la R3dDevil » 03 jul 2014, 21:22

Ko je napravio zeljezne kuglice koje su stare 3 milijarde godina ? :hmmmmm:
''The world is an illusion.Nothing is true everything is permitted''
--OKC Thunder <3--
--Manchester United <3--
--Kevin Durant MVP--

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 03 jul 2014, 21:30

Bog je nas stvorio al kako je bog nastao? To kad unrem bit ce mi prvo pitanje. Mnogi ce reci da nije nastao vec oduvijek postoji al opet mora negdje biti pocetak. Pa kad skontamo sta je pocetak bit ce pitanje kak je nastao pocetak. Stvarno mi je ovo zanimljivo a dal cemo ikada dobiti odgovor na ovo vidjet cemo

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 jul 2014, 22:14

To ako ti bude prvo pitanje neces dobro proc :D

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 jul 2014, 23:04

soxx je napisao/la:Bog je nas stvorio al kako je bog nastao? To kad unrem bit ce mi prvo pitanje. Mnogi ce reci da nije nastao vec oduvijek postoji al opet mora negdje biti pocetak. Pa kad skontamo sta je pocetak bit ce pitanje kak je nastao pocetak. Stvarno mi je ovo zanimljivo a dal cemo ikada dobiti odgovor na ovo vidjet cemo
Kontaj da vrijeme ne postoji. :kafa:

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 03 jul 2014, 23:08

soxx je napisao/la:Bog je nas stvorio al kako je bog nastao? To kad unrem bit ce mi prvo pitanje. Mnogi ce reci da nije nastao vec oduvijek postoji al opet mora negdje biti pocetak. Pa kad skontamo sta je pocetak bit ce pitanje kak je nastao pocetak. Stvarno mi je ovo zanimljivo a dal cemo ikada dobiti odgovor na ovo vidjet cemo
Naš mozak nije stvoren i nije u mogućnosti da toliko ''daleko'' razmišlja.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 jul 2014, 01:00

ma napušen si buraz

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 jul 2014, 12:04

soxe pitaj relu :lolno:

eh da ce tako biti lako postavljati pitanja tamo

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 04 jul 2014, 16:38

slika
slika

Područje 51 ili Zona 51 (eng. Area 51) je vojna baza smještena u južnom dijelu zapadne Nevade u Sjedinjenim Američkim Državama (130 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa). Glavna svrha baze je razvijanje i testiranje eksperimentalnih vojnih zrakoplova i naoružanja[1][2] . Baza još koristi nazive Dreamland, Paradise Ranch[3], Home Base, Watertown Strip, Groom Lake[4] a u novije vrijeme i Zračna luka Homey[5]. Područje je dio "Nellis" vojnih operacija a zračni prostor oko baze, ograničen za letenje (R-4808N[6]), poznat je vojnim pilotima pod nazivom "Kutija".

Velika tajnosti oko ove baze čije postojanje je dugo negirala i američka vlada, dovela je do učestalih teorija od kojih je središnja ona o neidentificiranom letećem objektu (NLO) sakrivenom u bazi.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Bing [Bot], enobarca, Goalgetter i 18 gostiju.