Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2014, 14:28

@ proFCB

normalno je da ce izjaviti da ima njihovu punu podrsku pred jedno veliko takmicenje, jer svaka druga izjava dovodi do toga da se unese nemir u ekipu.

Naravno da bi on volio ostati, ali isto tako mislim da ce DFB morati reagovati pod pritiskom javnosti i potraziti drugo rijesenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 jul 2014, 14:31

Gotovo svi mediji su slozni da treba Lahma vratiti na beka,a Schurllea na mjeto Gotzea.
Vidjecemo da li ce Joakim podleci pritiscima javnosti.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 01 jul 2014, 14:56

goetze je precjenjen. kad god sam gledo , il bayern il njemacku lik je katastrofa, uvjek potez viska.

shurrle u prvih 11 zbog direktnosti.
pi.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 jul 2014, 18:17

amerosm je napisao/la:@ proFCB

normalno je da ce izjaviti da ima njihovu punu podrsku pred jedno veliko takmicenje, jer svaka druga izjava dovodi do toga da se unese nemir u ekipu.

Naravno da bi on volio ostati, ali isto tako mislim da ce DFB morati reagovati pod pritiskom javnosti i potraziti drugo rijesenje.
Sa ovim se svim mogu sloziti, i iskreno ja da se pitam Loew ne bi dobio prilike poslije EURA prosle godine. No koga staviti za trenera elf-a??? Ja imam samo dvije opcije u glavi, jedna je u penziji, druga ima dugogodisnji ugovor u svojoj ekipi... klopp i jupp...
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2014, 18:29

proFCB je napisao/la:

Sa ovim se svim mogu sloziti, i iskreno ja da se pitam Loew ne bi dobio prilike poslije EURA prosle godine. No koga staviti za trenera elf-a??? Ja imam samo dvije opcije u glavi, jedna je u penziji, druga ima dugogodisnji ugovor u svojoj ekipi... klopp i jupp...
Ima i treca koja se zove Tuchel, samo se tu postavlja pitanje zeli li on tako mlad da godisnje ima max. 15-tak utakmica...

Kod Tuchela takodjer Mainz ne bi pravio nikakve probleme, jer isti ne bih pojacao konkurenciju u ligi. Ja ostajem pri svom misljenju da bi Tuchel i Heynckes sa ovom generacijom Elf-a dominirali svijetskim fudbalom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 18:53

amerosm je napisao/la:
proFCB je napisao/la:

Ima i treca koja se zove Tuchel, samo se tu postavlja pitanje zeli li on tako mlad da godisnje ima max. 15-tak utakmica...

Kod Tuchela takodjer Mainz ne bi pravio nikakve probleme, jer isti ne bih pojacao konkurenciju u ligi. Ja ostajem pri svom misljenju da bi Tuchel i Heynckes sa ovom generacijom Elf-a dominirali svijetskim fudbalom.
Vrlo moguće da Tuchel odugovlači s izborom novog tima upravo zato što se nada da bi mogao biti Joachimov nasljednik na klupi Elfa. :hmmmmm:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jul 2014, 23:24

Ono što je najbitnije je svakako da je Njemačka sinoć prošla.... :)

Ali definitivno su sinoć i ekipa i selektor podbacili u dosta segmenata. Što se tiče koncepcije igre protiv Portugala i SAD, ona je po meni bila ok. Pogotovo što se igralo na sigurno i nije se u tim susretima dozvolilo protivniku da stvori mnogo prilika. Ali ne možeš igrat protiv svih protivnika isto. O tome sam isto pisao.

I jedna stvar je s kojom se slažem s većinom koja je pisala ovdje, a to je da Loew jeste podbacio sinoć. Ali se ne slažem da je podbacio zbog neznanja, nego ipak malo više zbog tvrdoglavosti. Neke stvari koje zagovaraju brojni eksperti Loew ne želi uraditi na taj način, nego ide po svom. Tvrdoglavost (pogotovo pretjerana) može brzo prerasti u glupost. Izgubiš utakmicu i onda si donji. A danas su ionako mediji udarili po Loewu žestoko, a šta bi tek bilo da je Elf sinoć ispao....

Ipak treba neke stvari malo i detaljnije posmatrat. Potez da igra Lahm u veznom redu ima donekle opravdanost u tome što niti Schweini, niti Khedira, nisu 100 % spremni. Sinoć je u produžecima Bastian imao grčeve. Znači nije baš opcija da njih dvojica igraju od početka bez rizika. Ipak tu opciju će protiv Francuza Joachim morat potegnut, ako želi proći dalje.
Međutim, prava greška Loewa je ta što je postavio Mustafija od početka i gurnuo ga na beka (opet kao protiv Gane , kada ga je uveo kao zamjenu i ovaj mu igrao beka i nije briljirao u toj utakmici). Po Mustafijevoj strani je stalno bio propuh.
Druga greška je forsiranje Howedesa na lijevom beku. On je stoper, može igrati i beka, nerijetko i dobro, ali ova mu je strana skroz pogrešna i na njoj je izgubljen.
Rješenje je moglo biti da igraju Durm i Grosskreutz. Prvi ima petlju i može sjajno odratit bekovsku poziciju, drugi je unvierzalac i svojom trkom i borbom uvijek od koristi, a i sigurno bi bolje posao odradio od Mustafija.
Mustafi je prošao mlađe selekcije, momak ima nekog potencijala, ali je očigledno na ovom prvenstvu jedina prava fula u Jogijevom kadru.
Znači već s ovim rješenjima, pa da Lahm i ostane u vezi, Njemačka bi sinoć izgledala stabilnije.

A vidjelo se da sa Schweisteigerom i Khedirom, te Lahmom na beku sve je pogotovo bolje izgledalo. Isto tako s Kroosom u vezi sve to izgleda sporo. Kroos je po starom dobrom običaju neke utakmice odradio dobro, pa se opet uspavao.

Izostanak Hummelsa je doveo do dodatnih problema (ne samo po pitanju stabilnosti u odbrani), jer kod otvaranja igre je ekipa bila puno slabija. Hummels, a prije i Badstuber, znaju otvarati igru i u toj gradnji igre su izuzetno bitni. Mertesacker i Boateng to ne znaju. Neobjašnjivo je bilo i to da igrači poput Lahma, Goetzea, Schweinija, ma i svi ostali u pojedinim dijelovima prvog poluvremena nisu ni loptu znali uštopat. Alžir je svojom agresvinošću pritiskom zbunio Nijemce. Vaha je postavio sjajnu taktiku, suzio je prostor, njemačkim veznjacima ostavio malo protora za razvoj igre, a Mertesackeru svjesno puštao da gradi igru(a ovaj to ne zna). Cijela taktika je bila uspješno postavljena.
Generalno Mertesacker igra dobro prvenstvo, ali sinoć je često dolazio u te šprinterske duele s brzonogim Alžircima i to je bio otrov za njega. On se zna postavljati, ali kada dođe u te situacije kao sinoć, da mora voditi te šprinterske duele onda je tanji. Boateng je po tom pitanju bolji, iako i on nije imao najsjajniju partiju.

Schweinsteiger je ipak bio solidan i donijeo je određenu stabilnost. Njemačka se ipak do kraja uspjela stabilizovati, u ključnim momentima su igrači pokazali pravu borbenost, a na samom kraju i rutinu. To su one jedine pozitivne stvari od sinoć.
Ako Loew ove neke gore stvari ispravi, ako izvuče prave pouke iz ove utakmice i igrači pruže svoj maksimum, onda se Francuska može proći i ekipa je onda zrela za titulu. Ako Njemačka doživi potop, onda je vrijeme za novi početak, s nekim novim selektorom.
Ja ipak mislim da će u petak ekipa skroz drugačije odigrati, a i da će se napraviti neke taktičke korekcije...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2014, 05:06

Dok je vezni red ovako spor Elf će se i dalje brukati.

Ima li frajer hrabrosti da kaže Boateng-u da ode na klupu? Lahm mora igrati beka, ne mogu igrati tri kaspera u isto vrijeme u veznom redu, Ozil, Gotze, Kroos.

Gotze nije ni blizu napredovao kako se mislilo, njemački Messi nije na nivou Messi-a kada je ovaj imao 18 godina.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 jul 2014, 10:27

Nakon nemam pojma koliko godina Njemačka je pobjedila Francusku u prijateljskoj u febraru 2013. strijlci su bili (Muller i Khedira) a paranormalno je to da im je Valbuena dao gol glavom.

I u toj utakmici su imali Howedesa na boku kao i Lahma.

Adler-Lahm-Mertesacker-Hummels-Howedes-Khedira-Gundogan-Podolski-Ozil-Muller-Gomez su bili u prvih 11 iako su gubili uspjeli su preokrenut rezultat.

Majka 4-2-3-1 formacija za uništit Francuze samo napravit sastav kako treba....
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 jul 2014, 10:32

Neutral je napisao/la:Dok je vezni red ovako spor Elf će se i dalje brukati.

Ima li frajer hrabrosti da kaže Boateng-u da ode na klupu? Lahm mora igrati beka, ne mogu igrati tri kaspera u isto vrijeme u veznom redu, Ozil, Gotze, Kroos.

Gotze nije ni blizu napredovao kako se mislilo, njemački Messi nije na nivou Messi-a kada je ovaj imao 18 godina.
Zasto Boatengu?
I na kraju krajeva zasto mu za to treba hrabrost?
Boa nije neki autoritet u elfu,a kako se Mustafi povrijedio sigurno je da ce Lahm igrati desno.
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2014, 14:33

Löw stur: Lahm bleibt im Mittelfeld

Bundestrainer Joachim Löw lässt sich von der anhaltenden Kritik an seiner Aufstellung bei der WM in Brasilien nicht beeindrucken.

"Ich habe meine Entscheidungen getroffen - auch was die Rolle von Philipp Lahm betrifft. Und dazu stehe ich bis zum Schluss", stellte der 54-Jährige in der Wochenzeitung "Die Zeit" klar.
Cestitke Francuzima na plasmanu u 1/2 finale SP-a...
Hvala Bogu pa ce u Petak u 20.00 h njegova era na klupi Elf-a biti zavrsena.

Zatim ce aBd Tuchel ili Heynckes sa ovom generacijom hladno da dominiraju u svijetu fudbala. Sreca u nesreci je ta sto su ovi igraci veoma mladi i imaju jos dosta vremena pred sobom.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 jul 2014, 14:36

effe_sa je napisao/la:Ono što je najbitnije je svakako da je Njemačka sinoć prošla.... :)
Jasno, to je najbitnije, tu se slažemo svi koji navijamo za Elf.
effe_sa je napisao/la:Ali definitivno su sinoć i ekipa i selektor podbacili u dosta segmenata. Što se tiče koncepcije igre protiv Portugala i SAD, ona je po meni bila ok. Pogotovo što se igralo na sigurno i nije se u tim susretima dozvolilo protivniku da stvori mnogo prilika. Ali ne možeš igrat protiv svih protivnika isto. O tome sam isto pisao.
Ekipa igra onako kaku ju trener postavi, on je odgovoran kako će to izgledati na terenu. Pošto je ekipa kao i dosada bilo krivo posložena, logično je da će ekipa podbaciti.
effe_sa je napisao/la:I jedna stvar je s kojom se slažem s većinom koja je pisala ovdje, a to je da Loew jeste podbacio sinoć. Ali se ne slažem da je podbacio zbog neznanja, nego ipak malo više zbog tvrdoglavosti. Neke stvari koje zagovaraju brojni eksperti Loew ne želi uraditi na taj način, nego ide po svom. Tvrdoglavost (pogotovo pretjerana) može brzo prerasti u glupost. Izgubiš utakmicu i onda si donji. A danas su ionako mediji udarili po Loewu žestoko, a šta bi tek bilo da je Elf sinoć ispao....
Selektor kao da ne želi učiti iz pogrešaka. Tvrdoglaviji je od van Gaala i Guardiole, tko bi to rekao.
effe_sa je napisao/la:Ipak treba neke stvari malo i detaljnije posmatrat. Potez da igra Lahm u veznom redu ima donekle opravdanost u tome što niti Schweini, niti Khedira, nisu 100 % spremni. Sinoć je u produžecima Bastian imao grčeve. Znači nije baš opcija da njih dvojica igraju od početka bez rizika. Ipak tu opciju će protiv Francuza Joachim morat potegnut, ako želi proći dalje.
Po meni nema jer je u tom slučaju jednostavno morao zvati Bendera pa čak i dati Krameru više prilika za igru. Istina je što kažeš da Khedira i Švajni nisu u najboljoj fizičkoj spremi ali pošto Bendera nema a Krameru se ne vjeruje onda jednostavno ova dvojica su od prve utakmice morali igrati non-stop, proći tu fizičku barijeru i već sada bi i jedan i drugi bili u daleko boljoj kondiciji nego sada.

Eto, zadnje vrijeme se nekako baš i ne slažemo u razmišljanjima, što je naravno i logično. :)
effe_sa je napisao/la:Međutim, prava greška Loewa je ta što je postavio Mustafija od početka i gurnuo ga na beka (opet kao protiv Gane , kada ga je uveo kao zamjenu i ovaj mu igrao beka i nije briljirao u toj utakmici). Po Mustafijevoj strani je stalno bio propuh.
Druga greška je forsiranje Howedesa na lijevom beku. On je stoper, može igrati i beka, nerijetko i dobro, ali ova mu je strana skroz pogrešna i na njoj je izgubljen.
Po meni za Mustafija ionako nije trebalo biti mjesta kao prvo. Kao drugo onda tu mora igrati Lahm, ohne wenn und aber. Trećeg nema jer Lahm mora igrati ali na desnom beku. Iskreno, meni Lahm nikad ne bi igrao veznog jer tu ne pridonosi ništa, ama baš ništa i naravno da je onda prava šteta kad forsiraš takvog igrača na veznom a na beku je vrhunski igrač. Sam sebi oduzimaš jedno on najjačih oružja u svojoj igri. Pitam se kakav to um trebaš biti ( Pep i Low ) da ti igra konstantno zadnjeg veznog??? :? :? :?
effe_sa je napisao/la:Rješenje je moglo biti da igraju Durm i Grosskreutz. Prvi ima petlju i može sjajno odratit bekovsku poziciju, drugi je unvierzalac i svojom trkom i borbom uvijek od koristi, a i sigurno bi bolje posao odradio od Mustafija.
Mustafi je prošao mlađe selekcije, momak ima nekog potencijala, ali je očigledno na ovom prvenstvu jedina prava fula u Jogijevom kadru.
Znači već s ovim rješenjima, pa da Lahm i ostane u vezi, Njemačka bi sinoć izgledala stabilnije.
Apsolutno je točno što kažeš ali opet mogu ponoviti isto. Očito ne vidim što to Lahm pridonosi u sredini i zašto ga se tu forsira kad jednostavno od njega nema niti najmanje koristi na veznom. Dakako da nisam stručnjak pa ne mogu to shvatiti i volio bih da mi to netko precizno objasni.
effe_sa je napisao/la:A vidjelo se da sa Schweisteigerom i Khedirom, te Lahmom na beku sve je pogotovo bolje izgledalo. Isto tako s Kroosom u vezi sve to izgleda sporo. Kroos je po starom dobrom običaju neke utakmice odradio dobro, pa se opet uspavao.
Khedira i Švajni su bedem u sredini jer su odlični i obrambeno i ofanzivno. S tim da bih ja Khediri zabranio da prelazi centar i ostavio Švajniju da vodi igru. Vjeruj mi, možda se i sjećaš, branio sam Toni Kroosa uvijek ali sam i ja sam došao pameti i shvatio da lik jednostavno ne može igrati u prvom sastavu nikako. Na polušpici mora igrati Ozil i tu nema filozofiranja.
effe_sa je napisao/la:Izostanak Hummelsa je doveo do dodatnih problema (ne samo po pitanju stabilnosti u odbrani), jer kod otvaranja igre je ekipa bila puno slabija. Hummels, a prije i Badstuber, znaju otvarati igru i u toj gradnji igre su izuzetno bitni. Mertesacker i Boateng to ne znaju. Neobjašnjivo je bilo i to da igrači poput Lahma, Goetzea, Schweinija, ma i svi ostali u pojedinim dijelovima prvog poluvremena nisu ni loptu znali uštopat. Alžir je svojom agresvinošću pritiskom zbunio Nijemce. Vaha je postavio sjajnu taktiku, suzio je prostor, njemačkim veznjacima ostavio malo protora za razvoj igre, a Mertesackeru svjesno puštao da gradi igru(a ovaj to ne zna). Cijela taktika je bila uspješno postavljena.
Kad sama postavka igrača nije kako treba biti naravno da će tu onda doći do velikih problema u svim segmentima igre. I to je dio koji me najviše smeta jer znam što ovi igrači mogu pružiti u pravoj postavki igrača i formacije.

Znači na lošu postavu se nadoda i vrhunska taktika Vahe i onda imaš ono što smo gledali cijelu tekmu. A to je ono što govorim, žalosno je i velika šteta da takva generacija vrhunskih igrača pati jer nema pravog trenera koji će ih znati voditi. Kao da je cijeli njemački nogometni savez u nekoj letargiji i kao da uopće ne žele vidjeti što se zaista događa već puštaju da se takve, malo je reći gluposti, događaju konstantno. Uopće savez nije poduzetan i kao da žive u nekoj bajci a realnost je totalno drugačija.
effe_sa je napisao/la:Generalno Mertesacker igra dobro prvenstvo, ali sinoć je često dolazio u te šprinterske duele s brzonogim Alžircima i to je bio otrov za njega. On se zna postavljati, ali kada dođe u te situacije kao sinoć, da mora voditi te šprinterske duele onda je tanji. Boateng je po tom pitanju bolji, iako i on nije imao najsjajniju partiju.
Točno i zato treba smanjiti i suziti takve prostore u defanzivi i onda neće biti problema. Ali, ha, lako je to reći a očito da je Lowu to teško učiniti.
effe_sa je napisao/la:Schweinsteiger je ipak bio solidan i donijeo je određenu stabilnost. Njemačka se ipak do kraja uspjela stabilizovati, u ključnim momentima su igrači pokazali pravu borbenost, a na samom kraju i rutinu. To su one jedine pozitivne stvari od sinoć.
Eto, što se tiče jučerašnje tekme sam i ja pogriješio što se tiče borbe i zalaganja. To je jedina pozitivna stvar sinoć. Igrači su odigrali borbeno i u njima se pojavio inat koji ih je i odveo dalje. Ništa ja tu ne mogu prepoznati da je nešto djelo Lowa. Čista igračka kvaliteta ( Neuerovi izlasci koji su spasili bruku zicera za Alžir, Šurleov trenutak genijalnosti ) je donijela ovaj rezultat i Low se može lupati nogom u guzicu da je dobio još jednu priliku.
effe_sa je napisao/la:Ako Loew ove neke gore stvari ispravi, ako izvuče prave pouke iz ove utakmice i igrači pruže svoj maksimum, onda se Francuska može proći i ekipa je onda zrela za titulu. Ako Njemačka doživi potop, onda je vrijeme za novi početak, s nekim novim selektorom.
Ja ipak mislim da će u petak ekipa skroz drugačije odigrati, a i da će se napraviti neke taktičke korekcije...
Ha, pretpostavljam da si danas pročitao izjavu da će Lahm i dalje igrati na veznom. Šta reći? Zar treba ispasti pa tek onda uvidjeti neke stvari????? I to takva nacija, sa toliko vrhunskih igrača i stručnjaka dopušta da se ovo događa........ :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 jul 2014, 14:53

Proslo prvenstvo je upropastio sa onom promjenom protiv Italije,a ovo ce zato sto ne mijenja nista :D

On se sad bas zainatio javnosti sa ovim izjavama...u fazonu igrat ce Lahm DM-a pa makar ispali :crazy:

Sreca njihova pa se Mustafi povrijedi...ne znam uopste sta on radi u ekipi,u ovakvoj konkurenciji.

Schurrle je trenutno 3x bolji od Gotzea i definitivno treba imati prednost...protiv Valbuene mora imati nesto brze defanzivce inace bi moglo biti problema.Jos ako ne bude ni Hummelsa to ce biti veliki problem.
Stefan Effenberg je napisao/la: Apsolutno je točno što kažeš ali opet mogu ponoviti isto. Očito ne vidim što to Lahm pridonosi u sredini i zašto ga se tu forsira kad jednostavno od njega nema niti najmanje koristi na veznom. Dakako da nisam stručnjak pa ne mogu to shvatiti i volio bih da mi to netko precizno objasni.
Mislim da objasnjenja jednostavno nema...Lahm nije bolji vezni igrac od Schweinsteigera a od ovakvog Khedire mozda i jest ali ni blizu koliko je bolji desni bek od Boatenga ili Mustafija.Dok je igrao desno protiv Alzira,imali su vise napada po toj strani nego za cijelo prvenstvo zajjedno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2014, 13:08

schweinsteiger je napisao/la:

Zasto Boatengu?
Boa nije neki autoritet u elfu,a kako se Mustafi povrijedio sigurno je da ce Lahm igrati desno.

Per je siguran u prvih jedanaest a Hummels je trenutno bolji igrač od Boateng-a. Oba su kiks igrača.

Jer je teško reći igraču Bayern Munchen-a da sjedne na klupu. Na prošlom prvenstvu Reus i Gotze na klupi (odigrali su strašnu sezonu) dok su igrali neki igrači koji su totalno van forme bili. Da su tada Reus i Gotze bili igrači Bayern-a, igrali bi 100%.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 jul 2014, 15:04

Neutral je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:

Zasto Boatengu?

Per je siguran u prvih jedanaest a Hummels je trenutno bolji igrač od Boateng-a. Oba su kiks igrača.

Jer je teško reći igraču Bayern Munchen-a da sjedne na klupu. Na prošlom prvenstvu Reus i Gotze na klupi (odigrali su strašnu sezonu) dok su igrali neki igrači koji su totalno van forme bili. Da su tada Reus i Gotze bili igrači Bayern-a, igrali bi 100%.
Ne sjecam se bas da se Boa nekad ljutio kad je bio na klupi.
Na EP nisu igrali prvenstveno zbog (ne)iskustva,Gotze 20 godina,a Reus nikako nije mogao biti prva nakon samo jedne bolje sezone u M'gladbachu.
I da Boatenga posalje na klupu,koga ce ubacit,s obzirom da je Hummels povrijedjen,a ne zna se hoce li biti spreman?
Mada Boateng odlicno igra na prvenstvu,s obzirom da je sezonu proveo igrajuci kao stoper,pa je u Brazilu 3 utakmice odigrao kao desni bek,pa opet na stopera.Ja barem nisam vidio ni jednu vecu gresku.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 jul 2014, 15:12

schweinsteiger je napisao/la: Na EP nisu igrali prvenstveno zbog (ne)iskustva,Gotze 20 godina,a Reus nikako nije mogao biti prva nakon samo jedne bolje sezone u M'gladbachu.
Dok je bio u Gladbachu,Reus je proglasen za igraca sezone u Bundesligi...sasvim dovoljna preporuka...a Gotze je cini mi se imao i povredu pred to prvenstvo pa i nije bio u najboljoj formi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2014, 17:42

Gotze je bio u boljoj formi od igrača koji su dobili mnogo veću minutažu.

Igrao je igrač koji je bio totalno van forme, Lukas Podolski, dok je Reus lagano sjedio na klupi.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 jul 2014, 11:06

Pričal se u medijima kakav će sastav izletit večeras
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 04 jul 2014, 11:24

Besic je napisao/la:Pričal se u medijima kakav će sastav izletit večeras
Nesto kontam da mozda jos ni Löw ne zna koga izvesti, ako je vec to istina da je 7 igraca pod upalom grla...
Zna li neko koji su igraci to bolesni?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jul 2014, 11:56

Prema pisanjima Njemackih medija Modni-guru je jucer na Maracani uvjezbavao sljedece dvije formacije:
Neuer - Lahm, Mertesacker, Hummels, Boateng - Schweinsteiger, Khedira, Kroos - Özil, Schürrle - Müller
Neuer - Grosskreutz, Mertesacker, Hummels, Lahm - Schweinsteiger, Khedira, Kroos - Özil, Schürrle - Müller
Danas cemo u 17.00 h znati je li covjek dosao pameti ili ce nastaviti sve po starom...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.