FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pronašao sam negdje da je junior Istre 1961 i nadavao se golova u ligama od prve do III lige ima 21 godinu sad brz i solidan igrač po pisanju i komentarima, sad čim ga naši ostavljaju znači da i vrijedi nešto pa ćemo ga vidjet u avliji to je najmerodavnije.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Teško da će se nešto saznati o njemu, samo da ima 21 godinu http://www.transfermarkt.co.uk/edi-basa ... ler/318851" onclick="window.open(this.href);return false; ...
Nemojte više kukati ... 
Eto vam napadača, trojica, i to mladih!... Baša je osvojio loptu na sredini terena, povukao do ruba šesnaesterca gdje odigrava dupli pas s Dujanićem te izlazi sam na vratara kojeg mirno matira.
Pobjedu domaćih potvrdio je Legović u 67. minuti nakon inteligentne asistencije Baše koji je bio u prigodi za šut, ali se odlučio na pas suigraču kojem je bilo teže promašiti nego pogoditi.![]()
![]()
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nogometaši Istre 1961 krenuli s pripremama ... Shodno tome, Paminjo je u narednih osam dana odlučio ugurati tri susreta koji će za većinu pridošlih igrača predstavljati "sito i rešeto" i oni koji to budu uspješno prošli, odnosno zadovoljili Pamićeve ukuse, njima će "porasti akcije". U tu skupinu spada i Edi Baša, dojučerašnji junior Istre 1961 koji je prvi dio sezone bio ustupljen trećeligašu Rovinju.
- Pomogla mi je jesen provedena u redovima Rovinja. Puno je to jači nogomet od onog što smo ga igrali u juniorima, i što se tiče fizičke strane, ali i tempa i svega ostalog. Mislim da sam dobro sve to odradio i stigao je poziv, kojeg sam moram priznati i očekivao, da dođem na pripreme sa seniorskom momčadi Istre 1961, prve u mojoj dosadašnjoj karijeri - rekao je 19-godišnji Pazinjan Baša, koji je u Rovinju uglavnom igrao na poziciji desnog krila.
Dokazivanje počinje već sutra, nešto lakšom utakmicom protiv juniora Lokomotive.
- Neće biti lakih utakmica na ovim pripremama bez obzira na ime protivnika, jer ćemo se svi koji smo stigli željeti pokazati u najboljem svjetlu i stoga će se na svakom susretu "gristi" - istaknuo je Baša.
- Tek je početak priprema i sigurno je da nismo u najboljoj formi, ali na to se u ovom trenutku ne stigne misliti. Gužva je u svlačionici, ima nas puno i normalno je da svako od nas, pa tako i ja, razmišlja da mora biti bolji od većine ako želi ostati. Vidjet ćemo kako će to ispasti, no smatram da je zdrava konkurencija uvijek dobra."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BIVŠI ZELENO-ŽUTI IGRA ZA ŽELJU PROTIV VELEŽA
Na sutrašnjoj prijateljskoj utakmici između Željezničara i Veleža, sarajevski prvoligaš će isprobati pet igrača na probi, a interesantno je da je jedan od njih i bivši Puljanin 20-godišnji Edi Baša. Inače Pazinjan Baša prošlu je sezonu proveo u Jadranu iz Poreča i sada će pokušati u Željezničaru napraviti korak naprijed u svojoj karijeri.

Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 29 jun 2014, 21:48, ukupno mijenjano 3 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
ove sezone su mu rekli otvoreno da ne racunaju na njega,on ce ici na posudbuHead je napisao/la:Ja konto on ce igrati u Dinamo kad ono corak...

on je dobio strasnu platu i sad ga boli uho nek igra dole u Lokomotivi pa nek sljedece sezone krene u prave izazove

- themaniaks
- Kontakt:
jel Dinamo otkupio Armina od Liverpula,zna li neko provjereno i ako jeste jesmo li mi dobili neke pare od tog?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Jeste 100%, sada smo dobili oko 300.000 KM a isto toliko otprilike i od Liverpoola kada je otisao prije par godina...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Što se tiče Are, ja koliko sam upucen jos vuce onu upalu trubšnog zida ( mislim da je to bilo upitanju) i koliko znam gore računaju na njega...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Joj slike...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Nek' vala i ti sve znašaleksandar_veliki je napisao/la:Sta si bola dobio? Jbt, kako vi ovim lazima uvaljivate u g... ljude koji rade u klubu, niste ni svjesni. Koliko se dobilo od ovih Belgijanaca za Zolu, kad je lova stigla, ma dobili sve pare odmah. Sve znate, a ustvari svojim lupanjem samo cinite medvjedju uslugu ljudima koji trenutno rade krvav posao...Baja_Zvjerka je napisao/la:Jeste 100%, sada smo dobili oko 300.000 KM a isto toliko otprilike i od Liverpoola kada je otisao prije par godina...

Grbavica naš je Hram!!!
- themaniaks
- Kontakt:
pa da se nesto iznese u javnost od strane kluba sa tacnim ciframa ne bi bilo nagadjanja al ovako 

I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Klubovi ne iznose cifre zbog dugova, zamisli ako klub iznese detalje npr. Muju smo prodali za 300k KM. Sutra dolaze na vrata svi oni kojima je klub dužan i traži svoje pare, na šta bi to ličilo (pored svih reprograma i obečanja). Nije ovo samo kod vas, nego kod svih klubova koji su u minusu. Ovako šuti i koristi pare za trenutne obaveze. Vjerovatno o ovome misli aleksandarthemaniaks je napisao/la:pa da se nesto iznese u javnost od strane kluba sa tacnim ciframa ne bi bilo nagadjanja al ovako
- themaniaks
- Kontakt:
dugovi ce doci na naplatu kad tad,al eto ako je za dobrobit kluba a ne za neke talove onda podrzavamskile je napisao/la:Klubovi ne iznose cifre zbog dugova, zamisli ako klub iznese detalje npr. Muju smo prodali za 300k KM. Sutra dolaze na vrata svi oni kojima je klub dužan i traži svoje pare, na šta bi to ličilo (pored svih reprograma i obečanja). Nije ovo samo kod vas, nego kod svih klubova koji su u minusu. Ovako šuti i koristi pare za trenutne obaveze. Vjerovatno o ovome misli aleksandarthemaniaks je napisao/la:pa da se nesto iznese u javnost od strane kluba sa tacnim ciframa ne bi bilo nagadjanja al ovako
Na klupi za pričuve su svi koji su došli na pripreme osim Husejinovića, Capana i Hodžića koji zbog ozljeda suigrače gledaju s tribine..ovo je bilo na ovoj utakmici sa ovim Rumunima što su izgubili 0:2....Buba00 je napisao/la:Hodzic ni na treningu ne igra...da nije povreda nedaj boze...
Sad hoće li ostati ove sezone u Dinamu..a na 9- teško će dobit neku šansu zbog Čopa, ali Ara može pokriti i krilo, a onaj Fernandes je malo teže povrijeđen, pa bi na tim pozicijama možda mogao dobiti veću šansu..Samo je pitanje koliko je njegova povreda ozbiljna
Previse nasih legendi na jednoj fotki.Baja_Zvjerka je napisao/la:Joj slike...![]()

Zamolio bi ako neko moze da mi kaze ime ovog momka golmana sto cuci.....Pozz..Baja_Zvjerka je napisao/la:Joj slike...![]()
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
-
- Kontakt:
Ja se slazem sa tobom, Aco ako nas vec ispravlja onda neka nam on objasni pravu istinu sta je u pitanju
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
-
- Kontakt:
Ja mislim da je Hasanhodzic tako nesto al nisam bas siguranrodjenisa je napisao/la:Zamolio bi ako neko moze da mi kaze ime ovog momka golmana sto cuci.....Pozz..Baja_Zvjerka je napisao/la:Joj slike...![]()
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
-
- Kontakt:
svako ko ima bilo kakvu vrstu inteligencije mozhe da zakljuchi iz acinog posta da ste za sada dobili rinuka,baja,pored toga shto volish 'sovati ni lavoranje ti nije strano vidim
VVVBK
VVVBK
Golman na slici se zove eldin hasanhodzic,mozdaa sam prezime fulio,ali tako nekako,trebirao sam sa njim I arijani nekad I poslije u zelji,davno je bilo.
Momak je bio odlican na mslom fudbslu za veliki je falila visina.
Ovo onsj turnir kad je keno satro igro u napadu,jer he dobaar na malom terenu.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Golman na slici se zove eldin hasanhodzic,mozdaa sam prezime fulio,ali tako nekako,trebirao sam sa njim I arijani nekad I poslije u zelji,davno je bilo.
VOLIM TE ZELJO
Hvala vam na odgovoru,ucinilo mi se da znam momka al nije to sto sam mislio
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.