Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Ko imalo poznaje Švabu, zna da taj čovjek nije nikada u svojoj karijeri pričao protiv drugog trenera i solio mu pamet. Jednostavno, čovjek nije ljigav i neće pokopati kolegu po struci, ma kakve god greške pravio. To je ta neka trenerska solidarnost. Moraš stvarno biti parmak u glavi pa ove diplomatske izjave shvatati kao podršku Safetu.
Pročitao sam ono što je bilo dostupno na internetu. Novine rijetko čitam. Inače, hoćeš reći da na svijetu postoji čovjek bez mana?aleksandar_veliki je napisao/la:Jedno pitanje, za ove koji sad nalaze mane i najvecem fudbalskom magu kojeg je BiH dala. Koliko vas je procitalo kompletan intervju u Slobodnoj Bosni?Claus je napisao/la:Odavno je to slučaj, nažalost. Ivica često udara tamo gdje treba (Spahić, Džeko i ostatak klana), ali uvijek izostavi glavnog krivca (Safet Sušić). To su dvostruki aršini kojim se ne bi trebalo služiti. U redu, nije želio skandale pred prvenstvo, ali zašto sada, poslije svega, blati samo jednu stranuCartman je napisao/la:Svaka cast Osimu, ali u zadnje vrijeme previse filozofira i iskreno prica gluposti koje jedva imaju veze s vezom. Kakav rat, kakva situacija moj Ivica.Zašto niti jednom nije komentarisao katastrofalnu taktiku protiv Nigerije
Ako zna nešto što mi ne znamo, onda neka kaže i ne gura to pod tepih, barem je on uvijek bio direktna osoba. Da se razumijemo, ne dovodim u pitanje njegovo znanje i trenersko iskustvo, razumije se on u moderni fudbal bolje od većine mlađih stručnjaka, ali ovakve izjave mogu vrlo lako izazvati neželjene posljedice.
Najbezbolnije rješenje za nas bi bilo da Pape i Emir zajedno napuste reprezentaciju, jer je očigledno da su oni najveći krivci. Džeku, obzirom da je ključna karika u igri našeg tima, ne smijemo izgubiti. Bez obzira na sve. Baklju treba predati ljudima koji će svoje titule opravdati (Vaha + Begović = idealna kombinacija), a ne onima koji su samo jaki na riječima, odnosno kojima je sve drugo krivo za poraz osim njih samih.

Tačno sam znao da će se priča krenuti ovim pravcem. Ak za Osima napišeš bilo šta što ne podrazumijeva hvalu, divljenje i klanjanje, odmah u startu si donji.

- donniedarko
- Kontakt:
Tako je. Isao je linijom manjeg otpora. Pao je na ispitu, nije donio zeljeni rezultat i vrijeme je da ide. Ne znam uopste kako ga bilo ko moze podrzavati nakon ovog neuspjehalegenda reala je napisao/la:Nema veze što zna, Safet je pljuno navijačima u facu, ufatio se u kolo sa Emirom i co i posto isti kao i oni, i tu je kraj, Safet mora ićidonniedarko je napisao/la:Pa Osimu je blizi Susic nego igraci i normala je da ce braniti svog kolegu vise nego igrace. Osim sigurno zna vise od nas, treba i to uzeti u obzir. Desavanja unutar repke i slicno. Kako god, presudno za nas buduci uspjeh je da Susic ne popise novi ugovor.

Evo ga ni Osim sad ne valja
Kud ide ovaj svijet
Filozofira, pametuje
Bar sad znamo, sta bi se i njemu desilo nakon jednog poraza. To strucnjacine

Kud ide ovaj svijet

Filozofira, pametuje

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- donniedarko
- Kontakt:
Iskreno po mom misljenju jako je tesko pronaci selektora ispod nivoa Papeta. Mislim da bi samo gore od njega mogli biti neiskusni treneri koji nisu vodili nijedan tim. Ovdje su se spominjali Barbarez i sl. imena. Meni je to bezveze rizikovanje. Treba nam provjeren i iskusan selektor. S obzirom na posljednje dogadjaje i inace poznavajuci nasu ekipu treba nam neko sa autoritetom i disciplinom.damir_82 je napisao/la:Presudno da, ukoliko umjesto njega dodje neko bolji....donniedarko je napisao/la:Pa Osimu je blizi Susic nego igraci i normala je da ce braniti svog kolegu vise nego igrace. Osim sigurno zna vise od nas, treba i to uzeti u obzir. Desavanja unutar repke i slicno. Kako god, presudno za nas buduci uspjeh je da Susic ne popise novi ugovor.
Suplja je prica da je "bilo ko bolji" itd.....

Bio bi stara senilna drtina, oyebina, bla bla bla .... to je barem lahko kod nas skontat.emir79 je napisao/la:Evo ga ni Osim sad ne valja![]()
Kud ide ovaj svijet![]()
Filozofira, pametuje![]()

Nikog realno ne sagledavamo u njegovom radu.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
Misli li ovaj strucnjak podnijeti ostavku u skorije vrijeme..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- legenda reala
- Kontakt:
Ivica Osim je genije i njega niko ne bi pljuvao
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- legenda reala
- Kontakt:
Nadam se da zahvaljujući njemu, će sad Begić promjeniti mišljenje i naći novog selektora, nakon Portugala je bila ispravna odluka ostaviti Safeta, sad ipak nije koliko god imao podršku Osima, to može samo izazvati kontraefekat, jer savez se nikad neće obračunati s klanom, a Safet za to nema mudaaleksandar_veliki je napisao/la:Claus, kupi Bosnu, pa ćemo u kritikama, stivo koje treba procitati. Njegovaje svaka zlatna, pa tako i u tom intervju i njegova se treba slusati. Zahvaljuci njemu na pocetku kvalifikacija nas nije preuzeo trener pocetnik, pa smo dospjeli do Mundijala.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Zahvaliti se Misimovicu,Spahicu,Ibricicu, od septembra je Arslanagic nas, srediti situaciju sa Prcicem, kao i sto se sa Besicem uradilo,vratiti Zukanovica i Safet moze na miru da radi. Kapitensku traku dati Begovicu, jer ima kapacitet vodje na terenu i mi smo 100% u Francuskoj, gdje bi upravo i zbog Safeta Susica imali odlicne privilegije u toj zemlji.legenda reala je napisao/la:
Nadam se da zahvaljujući njemu, će sad Begić promjeniti mišljenje i naći novog selektora, nakon Portugala je bila ispravna odluka ostaviti Safeta, sad ipak nije koliko god imao podršku Osima, to može samo izazvati kontraefekat, jer savez se nikad neće obračunati s klanom, a Safet za to nema muda
Promijenite gledišta. Daleko bolje rješenje nego nekome stavljati riječi u usta koje nije izgovorio.IronMany je napisao/la:Nikog realno ne sagledavamo u njegovom radu.

Zaista ne sumnjam da je kao uvijek pogodio 90% stvari, no to se uopće ne dovodi u pitanje. Već sam rekao da je njegovu stručnost i zasluge nemoguće dovesti u pitanje. Međutim, problem nastaje kada se na svaku njegovu riječ gleda kao na "sveto slovo", bez obzira bila ona na mjestu ili ne. A bezgrešni ne postoje...aleksandar_veliki je napisao/la:Claus, kupi Bosnu, pa ćemo u kritikama, stivo koje treba procitati. Njegovaje svaka zlatna, pa tako i u tom intervju i njegova se treba slusati. Zahvaljuci njemu na pocetku kvalifikacija nas nije preuzeo trener pocetnik, pa smo dospjeli do Mundijala.
Btw,
Ovaj dio, kao i sve ostalo što sam rekao, i dalje stoji.Claus je napisao/la:Ako u kompletnom intervjuu ima dio koji govori o krivici selektora i još nekih remetilačkih faktora u reprezentaciji, povlačim riječi.

u Francuskoj, gdje bi upravo i zbog Safeta Susica imali odlicne privilegije u toj zemlji.

Zadnja izmjena: MB7, dana/u 28 jun 2014, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
emir79 je napisao/la:Zahvaliti se Misimovicu,Spahicu,Ibricicu, od septembra je Arslanagic nas, srediti situaciju sa Prcicem, kao i sto se sa Besicem uradilo,vratiti Zukanovica i Safet moze na miru da radi. Kapitensku traku dati Begovicu, jer ima kapacitet vodje na terenu i mi smo 100% u Francuskoj, gdje bi upravo i zbog Safeta Susica imali odlicne privilegije u toj zemlji.legenda reala je napisao/la:
Nadam se da zahvaljujući njemu, će sad Begić promjeniti mišljenje i naći novog selektora, nakon Portugala je bila ispravna odluka ostaviti Safeta, sad ipak nije koliko god imao podršku Osima, to može samo izazvati kontraefekat, jer savez se nikad neće obračunati s klanom, a Safet za to nema muda

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Sam si sebi kontradiktoran. Pa ko je napravio ''situaciju'' s Prcićem, Zukanovićem? Safet da ide tražit nove igrače pored Germanie? Daj ba, budi bar malo realan. Slažem se za odstranjivanje trulih jabuka u vidu Spahića i Ibričića, s Misketom ipak treba popričati, da li bi još mogao pomoći reprezentaciji u vidu rezerve. A Safeta odyebati zajedno za Spahom i Žutim, te dovesti normalnog i sposobnog selektora, koji će uraditi ovo što si naveo.emir79 je napisao/la:Zahvaliti se Misimovicu,Spahicu,Ibricicu, od septembra je Arslanagic nas, srediti situaciju sa Prcicem, kao i sto se sa Besicem uradilo,vratiti Zukanovica i Safet moze na miru da radi. Kapitensku traku dati Begovicu, jer ima kapacitet vodje na terenu i mi smo 100% u Francuskoj, gdje bi upravo i zbog Safeta Susica imali odlicne privilegije u toj zemlji.legenda reala je napisao/la:
Da znas ko je i sta je Safet u Francuskoj, nebi se kao debil kleberao.MB7 je napisao/la:u Francuskoj, gdje bi upravo i zbog Safeta Susica imali odlicne privilegije u toj zemlji.![]()
![]()
Upitaj nase stanovnistvo koje zivi u FR, sta je i ko je Safet Susic za Francuze.
Osim toga je dovoljna cinjenica, da pored tolikih velikana koji su se prosetali franuskom ligom, Safet dobije titulu najboljeg stranca svih vremena. PAMETNOM DOSTA.

Jedna prikladna slika za ovu temu.

Idemo dalje makar još dvije godine.

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Kontradiktoran, zasto? Zukanovic olajavao savez upravo na ovom portalu i svalio krivicu na njih , iako je znao da je to do njega i da je imao i prije ovoga probleme u americkoj ambasadi. Nije Safet izbacio Zukanovica, nego Begic.Sto se Prcica tice, imas odgovor u Besicu. Nema tu nikakve kontradiktornosti, svadjice se uvijek desavaju u svim reprezentacijama, ne mozemo ni mi biti izuzetak.voltron30 je napisao/la:
Sam si sebi kontradiktoran. Pa ko je napravio ''situaciju'' s Prcićem, Zukanovićem? Safet da ide tražit nove igrače pored Germanie? Daj ba, budi bar malo realan. Slažem se za odstranjivanje trulih jabuka u vidu Spahića i Ibričića, s Misketom ipak treba popričati, da li bi još mogao pomoći reprezentaciji u vidu rezerve. A Safeta odyebati zajedno za Spahom i Žutim, te dovesti normalnog i sposobnog selektora, koji će uraditi ovo što si naveo.
I nece niko Safeta odyebati, da bi NEKO utrpao vrlog strucnjaka Sergeja Barbareza.
Papeljubci polahko izlaze iz rupa.
Safet zbog grešaka mora ići, tačnije više zbog autoriteta, ali svi zaboravljate jednu stvar
(ne branim ga ja fkt i ja bih volio Vahu)
Da li je pogriješio u postavkama utakmica protiv Obale Slonovače, Argentine, Meksika, Francuske u Parizu!?
To su te velike utakmice. Ovdje zapamtite jednu bitnu stvar. Ni jednu od ovih tekmi nije bojkotovao ni jedan reprezentativac do određenog momenta (Spaha).
Sjetite se Džekinog gola u Parizu!? Džekinog gola Obali. Ibiševićevog gola Argentini, Hajrovićevog Meksiku..
A ko je ono prvi pogriješio kod gola Argentine? Spaha. Ko je pogriješio protiv Francuske u Parizu? Sigurno nisam ja.
Safet ima nekog šlifa, kad ga ne bojkotuju igrači. To je realnost.
Sad će svi reći, a portugal 6-2 itd.. Tad je Portugal razvaljivao, a ni mi nismo nešto bljesnuli realno, al' ne može Sušić zaštopat Ronalda s klupe, i Nanija strpat u padže.
Opet će možda neko reći, a Slovačka, a Amerika. Pa kažu da se poslije Amerike desilo "nešto" i da je cijelo vrijeme bilo neko "sraanje" čak i tokom Slovačke (a kojeg nije bilo kad se derala Grčka)
Ne znam, možete kako hoćete, al' Safet je spremio u utakmicama u kojim nije imao problem sa igračem/igračima itekako dobro
Nema veze to što Ochoa nije branio za Meksiko, mi smo njih dobili
i Argentinu držali, Obalu dobili
a od Nigerije izgubili. A šta se ono desilo!? Report od Spahe velida, da se desilo sranje PRIJE, a i poslije utakmice.
Safet mora otići zbog sranja, al' da je flopirao s repkom, nije.

Da li je pogriješio u postavkama utakmica protiv Obale Slonovače, Argentine, Meksika, Francuske u Parizu!?
To su te velike utakmice. Ovdje zapamtite jednu bitnu stvar. Ni jednu od ovih tekmi nije bojkotovao ni jedan reprezentativac do određenog momenta (Spaha).
Sjetite se Džekinog gola u Parizu!? Džekinog gola Obali. Ibiševićevog gola Argentini, Hajrovićevog Meksiku..

A ko je ono prvi pogriješio kod gola Argentine? Spaha. Ko je pogriješio protiv Francuske u Parizu? Sigurno nisam ja.
Safet ima nekog šlifa, kad ga ne bojkotuju igrači. To je realnost.
Sad će svi reći, a portugal 6-2 itd.. Tad je Portugal razvaljivao, a ni mi nismo nešto bljesnuli realno, al' ne može Sušić zaštopat Ronalda s klupe, i Nanija strpat u padže.
Opet će možda neko reći, a Slovačka, a Amerika. Pa kažu da se poslije Amerike desilo "nešto" i da je cijelo vrijeme bilo neko "sraanje" čak i tokom Slovačke (a kojeg nije bilo kad se derala Grčka)

Ne znam, možete kako hoćete, al' Safet je spremio u utakmicama u kojim nije imao problem sa igračem/igračima itekako dobro

a od Nigerije izgubili. A šta se ono desilo!? Report od Spahe velida, da se desilo sranje PRIJE, a i poslije utakmice.
Safet mora otići zbog sranja, al' da je flopirao s repkom, nije.
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
Aleksandre ima li Amar kakvih ambicija sa selektorsko mjesto?aleksandar_veliki je napisao/la:24 sata za pocetak. Zasto? Misevi i rupe. Upozorio sam i jucer i prekjucer. Evo povratio sam sad...MB7 je napisao/la:Papeljubci polahko izlaze iz rupa.
Možda nije prava tema, ali može odgovor i na PP.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.