Safet Sušić - Pape

Batko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 28 jun 2014, 09:59

Ivica Osim: Trebamo zaokret, vremena Spahića i Džeke lagano ističu

Piše:
slobodna bosna

"Uspjehe treba ponavljati, odnosno da bi čovjek bio uspješan treba se ponavljati. To igrači treba da nauče», poručuje veliki fudbalski strateg, Ivica Osim.

Naše igre u Brazilu su, ipak, bile proizvod nečega, da li naše situacije, da li onog nesretnog rata…
Neposredno nakon utakmice u kojoj je naša reprezentacija savladala Iran sa 3:1 i časno se oprostila od «Mundijala» u Brazilu, Ivica Osim je, za «Slobodnu Bosnu», između ostalog, rekao:

«Ove naše igre u Brazilu su, ipak, proizvod nečega: da li naše situacije, da li onog nesretnog rata, da li, uopćeno, velikog broja odlazaka i velikog broja igrača koji igraju vani, da li novih igrača, kojima je to potpuno nova stvar, iskustvo. To treba prihvatiti. Ne odmah kao opravdanje, ne trebamo se mi pravdati čitav život. Uspjehe treba ponavljati, odnosno da bi čovjek bio uspješan treba se ponavljati. To igrači treba da nauče.»

Naredni cilj naše reprezentacije je, već je rekao Osim, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali i podmlađivanje ekipe.

Treba odgojiti jednu novu generaciju igrača koji su vani i koji će postati igrači
«Trebamo uraditi ono što su uradili Gana, Čile, Nijemci. Mnogi su napravili jedan malo jači zaokret. Ne vidim razlog zašto i mi ne bi, jer bojim se da vremena i Džeke, i Spahića, i još nekih polako ističu, troše se, ne mogu sve to ni podnijeti. Nije lako ni biti kapiten, ni prvi igrač jedne ekipe. Sve se svodi na njih dvojicu, trojicu. To je već malo prevelik teret. I sve to treba riješiti na jedan ljudski način. Nek’ oni budu to što su i do sada. I da se pitaju, i da su nosioci, ali treba odgojiti jednu novu generaciju igrača koji su vani i koji će postati igrači. Naša velika prednost je što se ta nova priča ne završava samo sa Seadom Kolašincem i Muhamedom Bešićem. Imamo mi još dosta toga vani. I za očekivati je da sve to bude još bolje, zato što su neke stvari naučili vani, malo brže nego kod nas. Ako ništa, uče jezike, a uče i igrati», kaže Švabo.

Sent from my Home using fingers

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 28 jun 2014, 10:05

Bojim se da mlati praznu slamu..hajde sad pokazite se pa da vidimo te talente a ne da nas redom odbijaju (ako su uopste i bili kontaktirani). Nemam ja povjerenja ni u komitet cim tu sjedi sav skart iz prosle garniture. Dok su tu Prolic,Piric i co nema tu velikog pomaka. Pape ionako nije sposoban ni za skauting a kamo li da mijenja i podmladjuje ekipu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 28 jun 2014, 10:06

slicnuo izjavu Ivice sam slusao svojim usima prije nekoliko dana, vidljivo je da covjek ne misli da se njima dvojici treba zahvaliti, cinjenica je da svi starimo, pa tako i njih dvojica, a Spaha je Bogami vec u poznim igrackim godinama, i logicno da treba odgajati mlade igrace koji ce moci biti njihovi nasljednici..
P.S. A ova izjava je data jos dok smo bilinu brazilu, otuda se susic u njoj i ne spominje..
Volim te Bosno!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 jun 2014, 10:13

xavi26 je napisao/la:slicnuo izjavu Ivice sam slusao svojim usima prije nekoliko dana, vidljivo je da covjek ne misli da se njima dvojici treba zahvaliti, cinjenica je da svi starimo, pa tako i njih dvojica, a Spaha je Bogami vec u poznim igrackim godinama, i logicno da treba odgajati mlade igrace koji ce moci biti njihovi nasljednici..
P.S. A ova izjava je data jos dok smo bilinu brazilu, otuda se susic u njoj i ne spominje..
Ok u Brazilu, a zašto se onda pominje recimo Dzeko!

On ovdje direktno govori da treba podmladiti ekipu i pominje Spahica i Dzeku u kontekstu da stare!!

Sve kad se sabere i oduzme ovo je sve hrpa loših opravdanja za Papeta. Osim ponovo podržava njega!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 jun 2014, 10:16

xavi26 je napisao/la:slicnuo izjavu Ivice sam slusao svojim usima prije nekoliko dana, vidljivo je da covjek ne misli da se njima dvojici treba zahvaliti, cinjenica je da svi starimo, pa tako i njih dvojica, a Spaha je Bogami vec u poznim igrackim godinama, i logicno da treba odgajati mlade igrace koji ce moci biti njihovi nasljednici..
Nema razloga za paniku - ovo je izjava Osima OD PRIJE utakmice sa Nigerijom. Nista novo nije rekao. Ovo se odnosilo na pricu kako nije u redu zasnivati reprezentaciju na 2 igraca, ma kako oni dobri bili - I u pravu je s te strane.

Jos uvijek cekam da vidim sta ce Osim i Bajevic izjaviti sad kad su imali vremena popricati s Susicem. Iskreno, stvarno me je strah da ne budu imali hrabrosti mu reci "dobro je - vrijeme je otici."
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 jun 2014, 10:21

Nije tačno, izjava je poslije Nigerije!!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jun 2014, 10:26

Neznam da li je iko spominjao koliko se Susic ugojio od zavrsetka kvalifikacija. Sta sikiracije moze uraditi od covijeka. Jadan Prolic...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 jun 2014, 11:10

Nije Osim rekao da trebamo izbacit Džeku i Spahića,nego jednostavno da smo došli na SP i da trebamo kreirat,pronalazit i uigravat nove Džeke i Spahiće da bi nastavili da budemo učesnici velikih takmičenja.Kad si stalan učesnik velikih takmičenja uspjeh će doć,a da bi bio stalan moraš pronalazit igrače jednake kvalitete kao u sadašnjem timu.
Nad tobom sunce najljepše sja

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 28 jun 2014, 11:24

Ja sam nekako ubjedjen da Pape vise nece biti selektor. Vidim j***baje se Begicu sve, prozivaju covjeka da se rjesi Papeta itd. a on govori da su u pregovorima i da ce se za par dana znati sve. Evo jedan banalan primjer kada je bila slicna situacija: Pregovaralo se sa Adidasom uveliko,cak se i dogovorili uvjeti ali nee. Ne mozes ti nekolicini forumasa objasniti da je sve gotovo jer oni i dalje psuju Begicu i govore nas ce oblaciti Legea, mi smo odron i tako pa sta bi na kraju? Isto tako mislim da ce biti i sada. Slazem se da se politika ne treba mjesati u reprezentaciju, ali ipak smo mi po ustroju demokratska drzava, vladavina naroda, a volja velike vecine je da Pape ode.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 jun 2014, 11:32

Batko je napisao/la:Nije tačno, izjava je poslije Nigerije!!!

il je prije, il je poslije...
Nebitno .... receno je ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 28 jun 2014, 12:53

Jel nasao novi klub ? Na istoku bi mozda uspio, na utakmici protiv Irana moglo se primjetiti kako Germaniji lezi ta igra protiv igraca sa istoka :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jun 2014, 12:55

Kakva pljuska babuke Osima :facepalm:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 jun 2014, 12:58

Svaka cast Osimu, ali u zadnje vrijeme previse filozofira i iskreno prica gluposti koje jedva imaju veze s vezom. Kakav rat, kakva situacija moj Ivica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jun 2014, 13:00

Cartman je napisao/la:Svaka cast Osimu, ali u zadnje vrijeme previse filozofira i iskreno prica gluposti koje jedva imaju veze s vezom. Kakav rat, kakva situacija moj Ivica.
Šuplja ba, ovo Ivica da izjavi nema šanse, pogotovo ovaj dolje zadnji dio o djeci iz inostranstva
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jun 2014, 13:09

Cartman je napisao/la:Svaka cast Osimu, ali u zadnje vrijeme previse filozofira i iskreno prica gluposti koje jedva imaju veze s vezom. Kakav rat, kakva situacija moj Ivica.
Odavno je to slučaj, nažalost. Ivica često udara tamo gdje treba (Spahić, Džeko i ostatak klana), ali uvijek izostavi glavnog krivca (Safet Sušić). To su dvostruki aršini kojim se ne bi trebalo služiti. U redu, nije želio skandale pred prvenstvo, ali zašto sada, poslije svega, blati samo jednu stranu :?: Zašto niti jednom nije komentarisao katastrofalnu taktiku protiv Nigerije :?: Ako zna nešto što mi ne znamo, onda neka kaže i ne gura to pod tepih, barem je on uvijek bio direktna osoba. Da se razumijemo, ne dovodim u pitanje njegovo znanje i trenersko iskustvo, razumije se on u moderni fudbal bolje od većine mlađih stručnjaka, ali ovakve izjave mogu vrlo lako izazvati neželjene posljedice.

Najbezbolnije rješenje za nas bi bilo da Pape i Emir zajedno napuste reprezentaciju, jer je očigledno da su oni najveći krivci. Džeku, obzirom da je ključna karika u igri našeg tima, ne smijemo izgubiti. Bez obzira na sve. Baklju treba predati ljudima koji će svoje titule opravdati (Vaha + Begović = idealna kombinacija), a ne onima koji su samo jaki na riječima, odnosno kojima je sve drugo krivo za poraz osim njih samih.

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 28 jun 2014, 13:11

Safet Sušić je nekompetentan za posao koji obavlja.Svako onaj koji misli suprotno,pa bio to i moj voljeni Švabo, neka osnuje svoj klub i postavi ga za trenera.Sama njegova izjava da nije ranije preuzeo reprezentaciju jer se plašio da mu ne ostane mrlja u karijeri bila je dovoljna da mi se čovjek zgadi.KOJA, BA , TRENERSKA KARIJERA?! Pa nisi bio trener Reala, a znanje ti je na nivou prosječnog gledaoca fudbala.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jun 2014, 13:12

Sad će ispast da je Pape dobro postavio ekipu protiv Nigerije, ali da nije imao sreće, da smo ispali isljučivo zbog sudija i nezalaganja glavnih igrača :facepalm:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 28 jun 2014, 13:13

Pa Osimu je blizi Susic nego igraci i normala je da ce braniti svog kolegu vise nego igrace. Osim sigurno zna vise od nas, treba i to uzeti u obzir. Desavanja unutar repke i slicno. Kako god, presudno za nas buduci uspjeh je da Susic ne popise novi ugovor. ;)

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 28 jun 2014, 13:16

donniedarko je napisao/la:Pa Osimu je blizi Susic nego igraci i normala je da ce braniti svog kolegu vise nego igrace. Osim sigurno zna vise od nas, treba i to uzeti u obzir. Desavanja unutar repke i slicno. Kako god, presudno za nas buduci uspjeh je da Susic ne popise novi ugovor. ;)
Presudno da, ukoliko umjesto njega dodje neko bolji....

Suplja je prica da je "bilo ko bolji" itd.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jun 2014, 13:16

donniedarko je napisao/la:Pa Osimu je blizi Susic nego igraci i normala je da ce braniti svog kolegu vise nego igrace. Osim sigurno zna vise od nas, treba i to uzeti u obzir. Desavanja unutar repke i slicno. Kako god, presudno za nas buduci uspjeh je da Susic ne popise novi ugovor. ;)
Nema veze što zna, Safet je pljuno navijačima u facu, ufatio se u kolo sa Emirom i co i posto isti kao i oni, i tu je kraj, Safet mora ići
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.