Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Naravno da hoce.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno sta ti racno radis ? mozes i na pp odg
Oni su prvaci Bosne i Hercegovine, htio ti to sebi priznati ili ne i to u svim omladinskim kategorijama i to po drugu godinu uzastopno, a u pionirskoj i juniorskoj kategoriji tri godine za redom. Da ti pojasnim od 9 titula zadnjih osvojili su 8 i jedno drugo mjesto. I u te protekle 3 godine pobijedili su svaku od ovih ekipa koje si nabrojao.edin74 je napisao/la:Ja koliko znam Sparsi u mladjim kategorijama nisu pobijedili ni Buducnost iz Bijeljine, ni Sampion iz Banja Luke ni Leotar iz Trebinja, a nisu igrali ni protiv Slobode iz Tuzle, ni protiv Zrinjskog iz Mostara, ni protiv Celika iz Zenice... Nisu bolan igrali protiv nikog ko nesto znaci u kosarci!minions je napisao/la:Ekipa Sparsa je odbranila naslov prvaka u mlađim kategorijama. Čitaj ponovo, odbranila. Da Bog da se drugi ugledali na njih.
Pa kako su oni prvaci Bosne, hoce li mi neko ovo objasniti???
Mozda prvaci Sarajeva, ali Bosne, to nikako nisu...
Zao mi djece nase!
PS: Cestitke Jusufu!
A argument da nisu igrali protiv nekih ekipa je presmiješan. Pa ni Real Madrid nije igrao sa 90 % ekipa u Evropi pa je opet prvak Evrope ....

P.S. Čestitke našim momcima na odličnom rezultatu protiv Hrvatske.

Kako misliš, zar nisu turci u A diviziji?neno#4 je napisao/la:Nazalost poraz protiv Turske rezultatom 69:66. Vodili smo na poluvremenu 16 razlike, na ulazu u posljednju cetvrtinu deset, ali su nas na kraju kostale prodane lopte, uzasno sudjenje i tehnicke greske koje su nam svirali. Turcima smo odmah pokazali da ce se namuciti protiv nas na prvenstvu.
Ovo su juniori U-18. A juniori do 20 godina su pobijedili danas Hrvate.teferič je napisao/la:Kako misliš, zar nisu turci u A diviziji?neno#4 je napisao/la:Nazalost poraz protiv Turske rezultatom 69:66. Vodili smo na poluvremenu 16 razlike, na ulazu u posljednju cetvrtinu deset, ali su nas na kraju kostale prodane lopte, uzasno sudjenje i tehnicke greske koje su nam svirali. Turcima smo odmah pokazali da ce se namuciti protiv nas na prvenstvu.
Chstal je napisao/la:Ovo su juniori U-18. A juniori do 20 godina su pobijedili danas Hrvate.teferič je napisao/la:Kako misliš, zar nisu turci u A diviziji?neno#4 je napisao/la:Nazalost poraz protiv Turske rezultatom 69:66. Vodili smo na poluvremenu 16 razlike, na ulazu u posljednju cetvrtinu deset, ali su nas na kraju kostale prodane lopte, uzasno sudjenje i tehnicke greske koje su nam svirali. Turcima smo odmah pokazali da ce se namuciti protiv nas na prvenstvu.

Pojedinci će se morati smiriti 

Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
Hvala na opseznom pojasnjenju organizacije zavrsnice drzavnog prvenstva.Chstal je napisao/la:Moras nauciti kako se igraju završnice lige, a malo ću ti dočarati. Imamo tri oblasti u košarci Herceg Bosna, RS i Federacija. Svaka oblast daje tri predstavnika, tj 9 učesnika.edin74 je napisao/la:Ja koliko znam Sparsi u mladjim kategorijama nisu pobijedili ni Buducnost iz Bijeljine, ni Sampion iz Banja Luke ni Leotar iz Trebinja, a nisu igrali ni protiv Slobode iz Tuzle, ni protiv Zrinjskog iz Mostara, ni protiv Celika iz Zenice... Nisu bolan igrali protiv nikog ko nesto znaci u kosarci!minions je napisao/la:Ekipa Sparsa je odbranila naslov prvaka u mlađim kategorijama. Čitaj ponovo, odbranila. Da Bog da se drugi ugledali na njih.
Zao mi djece nase!
Sloboda već odavno nije ništa u košarci, mislim da u mlađim kategorijama nemaju ni jednu osvojenu titulu. Čelik također u muškim kategorijama nema ni jednu osvojenu titulu, kao i Leotar, Budućnost i Šampion Alfa (možda imaju jednu titulu u pionirima). Mlađe kategorije pratim od 2002 godine.
Mnogo dobrih ekipa nije učestvovalo u ligi mladih, ne samo Sparsi nego Široki (kadeti,juniori), Royal (juniori), Nets (kadeti, juniori), Konjic (kadeti), Posušje (kadeti).
Dovoljno govori da je Rookie u pionirima bio treći u omladinskoj ligi a Sparsi su pobijedili Rookie na završnici državne lige. Koš završio prvi u omladinskoj a u završnici državne iza Sparsa na drugom mjestu, Rookie završio na 2 mjestu omladinske lige a doživio potop od 40 razlike protiv Sparsa.
Moje misljenje, da su djeca ovim igrama dobili dodatne utakmice koje će im koristiti. Upoznali su gradove, druge klubove i dobili jedno dodatno iskustvo, ogromna je pozitiva sto ce ovo biti zvanicna liga sa 12 klubova (4 iz RS, 4 iz HB i 4 iz Federacije) pa cemo vidjeti ko ce igrati ovu ligu a ko nece. Kvalifikacije za drzavnu ligu ce poceti, u septembru i oktobru.
Pioniri su 2001 i mladje
Kadeti su 1999 i mladje
Juniori su 1997 i mladje
Sad bih ja da pitam kako se to "DAJU" 3 predstavnika iz svake oblasti, valjda se kvalificira ili plasira na drzavno prvenstvo, a ne ovako dodje Foca u Sarajevo i Sparsi pobjede 100:20 ili tako nesto. A sto se tice Rookia, oni po kvaliteti nisu medju prva 3 kluba iz RS.
Meni je prvo to smijesno, pa onda ona izjava da Sloboda nije nista u BH kosarci, to ne bih da komentarisem, osim sa "to cemo tek vidjeti"
A kao trece i najsmjesnije, Sparsi uopce nisu dobili Kos u zavrsnici drzavnog prvenstva nego ih je mali Musa razbio i zasluzio epitet najboljeg igraca u Bosni, naravno zajedno sa svojim klubom koji je pbijedio sve sto se moglo pobijediti u drzavi. Cestitam im kao najboljima, Seji Bukvi kapa dolje.
KK Spars ce morati dokazati koliko zaista vrijedi u malo jacoj konkurenciji, ovako, mogu sve dosadasnje titule macku o rep da okace.
Osim ako ih nije sramota da nastave po starom...
mislio sam da ne može gluplji post od prethodnog, ali ovo. Sparsi su igrali završnicu Eurolige, a ovaj piše da se trebaju pokazati u jačoj konkurenciji.edin74 je napisao/la:Hvala na opseznom pojasnjenju organizacije zavrsnice drzavnog prvenstva.Chstal je napisao/la:Moras nauciti kako se igraju završnice lige, a malo ću ti dočarati. Imamo tri oblasti u košarci Herceg Bosna, RS i Federacija. Svaka oblast daje tri predstavnika, tj 9 učesnika.edin74 je napisao/la: Ja koliko znam Sparsi u mladjim kategorijama nisu pobijedili ni Buducnost iz Bijeljine, ni Sampion iz Banja Luke ni Leotar iz Trebinja, a nisu igrali ni protiv Slobode iz Tuzle, ni protiv Zrinjskog iz Mostara, ni protiv Celika iz Zenice... Nisu bolan igrali protiv nikog ko nesto znaci u kosarci!
Zao mi djece nase!
Sloboda već odavno nije ništa u košarci, mislim da u mlađim kategorijama nemaju ni jednu osvojenu titulu. Čelik također u muškim kategorijama nema ni jednu osvojenu titulu, kao i Leotar, Budućnost i Šampion Alfa (možda imaju jednu titulu u pionirima). Mlađe kategorije pratim od 2002 godine.
Mnogo dobrih ekipa nije učestvovalo u ligi mladih, ne samo Sparsi nego Široki (kadeti,juniori), Royal (juniori), Nets (kadeti, juniori), Konjic (kadeti), Posušje (kadeti).
Dovoljno govori da je Rookie u pionirima bio treći u omladinskoj ligi a Sparsi su pobijedili Rookie na završnici državne lige. Koš završio prvi u omladinskoj a u završnici državne iza Sparsa na drugom mjestu, Rookie završio na 2 mjestu omladinske lige a doživio potop od 40 razlike protiv Sparsa.
Moje misljenje, da su djeca ovim igrama dobili dodatne utakmice koje će im koristiti. Upoznali su gradove, druge klubove i dobili jedno dodatno iskustvo, ogromna je pozitiva sto ce ovo biti zvanicna liga sa 12 klubova (4 iz RS, 4 iz HB i 4 iz Federacije) pa cemo vidjeti ko ce igrati ovu ligu a ko nece. Kvalifikacije za drzavnu ligu ce poceti, u septembru i oktobru.
Pioniri su 2001 i mladje
Kadeti su 1999 i mladje
Juniori su 1997 i mladje
Sad bih ja da pitam kako se to "DAJU" 3 predstavnika iz svake oblasti, valjda se kvalificira ili plasira na drzavno prvenstvo, a ne ovako dodje Foca u Sarajevo i Sparsi pobjede 100:20 ili tako nesto. A sto se tice Rookia, oni po kvaliteti nisu medju prva 3 kluba iz RS.
Meni je prvo to smijesno, pa onda ona izjava da Sloboda nije nista u BH kosarci, to ne bih da komentarisem, osim sa "to cemo tek vidjeti"
A kao trece i najsmjesnije, Sparsi uopce nisu dobili Kos u zavrsnici drzavnog prvenstva nego ih je mali Musa razbio i zaslužio epitet najboljeg igraca u Bosni, naravno zajedno sa svojim klubom koji je pobijedio sve sto se moglo pobijediti u drzavi. Cestitam im kao najboljima, Seji Bukvi kapa dolje.
KK Spars ce morati dokazati koliko zaista vrijedi u malo jacoj konkurenciji, ovako, mogu sve dosadasnje titule macku o rep da okace.
Osim ako ih nije sramota da nastave po starom...

Žalosno je kakve gluposti pišeš, ljudi najregularnije osvojili sve titule. Jedinog koga treba biti sramota si ti.

Kažeš žao ti djece, a ovdje vrijeđaš tu istu djecu i njihove rezultate.
Juniori i pioniri bez poraza u kompletnoj sezoni. Tačno je da su kadeti izgubili na završncici državnog prvenstva od Koša 4 razlike ali su pobijedili Širokog 14, koji je pobijedio Koš, tako da im im je odgovarao i poraz do 10 razlike na tom završnom turniru, na kojem su nastupale 3 najbolje kadetske ekipe. Znači Sparsi prvaci u kadetskoj konkurenciji. Jednostavna računica.
A da bi se neko plasirao na ovo državno treba proći kvalifikacije u kantonalnim ligama, pa završnicu federalnog takmičenja, pa polufinalno državno i na kraju državno. Znači svaka od ekipa koje si nabrojao je ispala ranije pa nisu igrali sa Sparsima.
"Ako Brazil, Argentina ili ... osvoje svjetsko prvenstvo oni neće biti prvaci jer nisu igrali sa Španijom i Engleskom,.... kakvo razmišljanje, .....

evo ti jedan video kad su se dokazivali protiv jačih na završnici državnog prvenstva.
[youtube][/youtube]
Moze li neko samo ostaviti termine nastupa mladih reprezentacija, i u muskoj i u zenskoj kategoriji, na EP A i B divizije ovo ljeto/jesen?
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Zenska U 18 17. - 27. juli Rumunija
Zenska U 20 3. - 13. juli Bugarska
Muska U 16 20. - 30. august Latvija
Muska U 18 24. juli - 3. august Turska
Muska U 20 10. - 20. juli Bosna i Hercegovina
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Prvo da cestitam na pobjedi U-20 nad Hrvatskom,svaka cast momci.
Da se osvrnem na U-18 u koje sam uvijek vjerovao i nagovijestavao da je ovo najjaca generacija koju smo ikad imali sa najvecim potencijalom igraca,a to momci polako pokazuju.
Vec sad se vidi da je Karahodzic veliki dobitak za nas na visokim pozicijama,momak koji sa svojih 210 odlicno se snalazi i na 4 i na 5.
O Polutku se sve zna,pravi centar razbijac i sad se vidi koliko nam je falio u Njemackoj.
Momci su tek sedmicu zajedno i vec se vidi da to bolje izgleda nego na onom turniru.Imaju jos 20 dana do pocetka prvenstva i ja ocekujem od njih da izbore nastup na U-19 svjetskom sledece godine jer to sigurno mogu,a i pokazali su da se mogu nositi i sa prvim favoritom turnira Turskom.
Da se osvrnem na U-18 u koje sam uvijek vjerovao i nagovijestavao da je ovo najjaca generacija koju smo ikad imali sa najvecim potencijalom igraca,a to momci polako pokazuju.
Vec sad se vidi da je Karahodzic veliki dobitak za nas na visokim pozicijama,momak koji sa svojih 210 odlicno se snalazi i na 4 i na 5.
O Polutku se sve zna,pravi centar razbijac i sad se vidi koliko nam je falio u Njemackoj.
Momci su tek sedmicu zajedno i vec se vidi da to bolje izgleda nego na onom turniru.Imaju jos 20 dana do pocetka prvenstva i ja ocekujem od njih da izbore nastup na U-19 svjetskom sledece godine jer to sigurno mogu,a i pokazali su da se mogu nositi i sa prvim favoritom turnira Turskom.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Samo steta sto ova generacija Nurkic, Buza, Vrabac nisu nikad igrali a diviziju a nece je ni igrati jer ce biti prestari slijedece godine, stvarno steta ili ce mozda Buza moci igrati koliko me sjecanje sluzi jer je godinu mladji. Pisem sa mobitela pa mi se neda provjeravati godiste
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Moze Buza slijedece godine igrati,opet ce to biti jaka U2O sa Buzom,Alibegovicem,nadam se i Sulejmanovicem koji ce valjda dobiti dozvolu da igra za nas,plus nekoliko jakih igraca iz 96 godista to ce biti super dobra ekipa.Tracy3McGrady je napisao/la:Samo steta sto ova generacija Nurkic, Buza, Vrabac nisu nikad igrali a diviziju a nece je ni igrati jer ce biti prestari slijedece godine, stvarno steta ili ce mozda Buza moci igrati koliko me sjecanje sluzi jer je godinu mladji. Pisem sa mobitela pa mi se neda provjeravati godiste
U top 10 najperspektivnijih igraca 99 godista imamo Njegosa Sikiras koji je na 3 mjestu i Musa Dzanan koji je rangiran na 6 mjestu Eurohopes-a http://www.eurohopes.com/rankings/1999" onclick="window.open(this.href);return false;
Problem nase juniorske reprezentcije je taj sto nemamo vrhunskog playa. Da to ima ova generacija, sigurno bi cetvrtfinale bila realnost. Doduse, za sada na pripremama se pojavilo jedno ime koje bi moglo biti otkrovenje, ali vidjet cemo..Lotus je napisao/la:Prvo da cestitam na pobjedi U-20 nad Hrvatskom,svaka cast momci.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Možel neko da mi kaže jesu li Elvis Kerić i HAris Čučević izgubljen za nas? RAdi se o momcima koji su među 50 najvećih talenata u godištu 1998.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- ultrassa1921
- Kontakt:
A sta je s Mirzom Velicem, zasto se njemu nije pruzila sansa?
Manijaci Zeljini
Jesu. Keric je igrao za Sloveniju protiv nas na kadetskom prvenstvu prosle godine na Ilidzi i nije neki poseban talenat.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Hvala ti!neno#4 je napisao/la:Zenska U 18 17. - 27. juli Rumunija
Ako sam dobro upratio:
B divizija
B divizija
A dizivija
A divizija
B divizija
?
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.