Potencijalni selektori 2014-

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori 2014-

Post Postao/la Cartman » 27 jun 2014, 20:56

Jesmo se brate i usrecili sa tom analizom BORCETA.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 27 jun 2014, 20:57

Mozambik je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ovdje ima takvih ljudi da me strah citati sto pisete. Sve vise slicimo nacionalistima iz manjeg entiteta. Doci ce Srbin, pa sto dosao je i u rukometnu repku pa sto se dogodilo. Pa doci ce Jagodic, ni po cemu Susic nije bolji od njega. Pa doci ce Borce, a Susic mu toliko vjeruje da mu je povjerio analizu Nigerije. Pa Dusan Bajevic je Srbin ali castan. Nikad nisam cuo da se deklarirao kao nekakav velikosrbin ili slicno. Radio u komitetu sa Osimom i velicinama kojima Susic moze u dzep stati. Na kraju krajeva u klubovima iz naseg glavnog grada igraju i neki Srbi i to i ne bas malo njih. Pa je li i njih ovako gledate.
Bosnjak sam kojeg su Cetnici puno kostali, ali nikad necu ovako razmisljati. Jer ni repka BIH onda nema smisla.
Nama treba posten pametan izbornik pa bio on Srbin, Hrvat, Bosnjak ili Alzirac.
Bolje da nije :lol: :lol:

Nema niko nista protiv Srba, ja bi sutra potpisao Duska, problem je ako dovedu nekoga ko nema kvalitet, nije bitno da li je on Bosnjak, Srbin ili Hrvat.

Kvalitet treba da bude jedino mjerilo.
O tome se radi :thumbup:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 jun 2014, 20:58

crvenocrni je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ovdje ima takvih ljudi da me strah citati sto pisete. Sve vise slicimo nacionalistima iz manjeg entiteta. Doci ce Srbin, pa sto dosao je i u rukometnu repku pa sto se dogodilo. Pa doci ce Jagodic, ni po cemu Susic nije bolji od njega. Pa doci ce Borce, a Susic mu toliko vjeruje da mu je povjerio analizu Nigerije. Pa Dusan Bajevic je Srbin ali castan. Nikad nisam cuo da se deklarirao kao nekakav velikosrbin ili slicno. Radio u komitetu sa Osimom i velicinama kojima Susic moze u dzep stati. Na kraju krajeva u klubovima iz naseg glavnog grada igraju i neki Srbi i to i ne bas malo njih. Pa je li i njih ovako gledate.
Bosnjak sam kojeg su Cetnici puno kostali, ali nikad necu ovako razmisljati. Jer ni repka BIH onda nema smisla.
Nama treba posten pametan izbornik pa bio on Srbin, Hrvat, Bosnjak ili Alzirac.
Totalno fulao kontekst ukoliko je ovo odgovor na moj post. Nemam ama bas nikakav problem da dodje Rom ukoliko je to u datom momentu pravo rijesenje. Samo sam istakao kakvo je stanje kod nas i kako se neke stvari biraju, kao da to i ti ne znas?! Ali eto ipak rekose neki da to tako ide 'samo' u mladjim selekcijama a ne i u A repki. Isto kao da ja ne bih volio da se selektori biraju po njihovoj strucnosti a ne po j.....m nacionalno kljucu :evil:
Nisam pobornik Jagodica zbog Prcica cijem se pozivu nadam u sto skorije vrijeme,niti Borceta i slicnih. Ali nisam ni uvjeren da je Susic pametniji covjek od Jagodica, a sam je izjavio da mu je Borce analizirao Nigeriju. Eto kakvo misljenje on ima o Borcetu. Ja bi iza Velezovih legendi najradije vidio Prosineckog. Ali nije mi uopce vazno koga ce dovesti, vec da ovu bolest izlijece. A nacionalnost si spomenuo a to mene ne interesira u sportu. Nisam razumio kontekst. Sory

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jun 2014, 21:01

Odgovorno tvrdim da je Jagodic za Susica profesor.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2014, 21:04

Mozambik je napisao/la:
Bolje da nije :lol: :lol:

Nema niko nista protiv Srba, ja bi sutra potpisao Duska, problem je ako dovedu nekoga ko nema kvalitet, nije bitno da li je on Bosnjak, Srbin ili Hrvat.

Kvalitet treba da bude jedino mjerilo.
+1 :thumbup: :thumbup:
Mislim da je Borce prvi pik, ako Pape ode. Dugo je sa reprezentacijom. Poznaje igrace. Itd..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 jun 2014, 21:05

Znaći nije kriv Safet već Borče.

Borče odlazi!
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2014, 21:07

Cartman je napisao/la:Jesmo se brate i usrecili sa tom analizom BORCETA.
Nigerija :crazy: :crazy:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 27 jun 2014, 21:10

Zar i na ovoj temi o krvnim zrncima :facepalm:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 jun 2014, 21:19

Ajax je napisao/la:
Nisam ja rekao da bi se usrecili, ali tim potezom ja Susic i sam rekao da po strucnosti smatra Sredojevica ravnog sebi.Inace bi valjda sam pogledao Nigerijce i donio sud.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jun 2014, 21:22

Kolko su strucni i jedan i drugi vidjeli smo na dijelu, pogotovu protiv Nigerije :lol:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 jun 2014, 21:24

lisander je napisao/la:Tada jee bio klan Bolić-Barbarez, al progovorice i Hasan nekad ja se nadam, a daj mi ti neki dokaz da ga nije otjero da ga nisu šprdali što s njima ne akšamluči, daj mi dokaz drummeru da nije istina ovo što pričaju ljudi tri godine, daj mi dokaz da je emir spahic vrhunski igrač i profesionalac, daj dokaz da edin džeko nije uvrjedjena mlada, daj mi dokaz da marijan i senad nisu bili pr-evi ovog klana, daj mi dokaz da ova dvojica nisu dernečili po brazilu uoči nigerije, daj mi dokaz da je od njih iko popio kafu a hajrovicem...daj mi dokaz da ne bude patetika koju iole razmna osoga provali nakon tri rečenice
Bolic i Barbarez se nisu gotivili, zato neznam ko ti je provalio o klanu Bolic-Barbarez. Hasan je bio na svoj kalup. Hasana niko nije otijerao, vec je sam osijetio da nemoze vise davati sve od sebe, i da se njegov trud necijeni. Hasan je navikao na profesionalizam, a njega nikad nije bilo u reprezentaciji. On je igrao srcem za sebe i za svoju zemlju.

Spahic se ljepio za Barbareza kao krpelj, bio mu je uzor, ali Spahic nije nikad imao kontrolu nad sobom i nezna umijereno. Barbarez je veliki covijek bio i ostao, to da nije vrijeme da on preuzme reprezentaciju je istina. Jer se netrudi da radi u fudbalu.

Halilhodzic je fino objasnio kako treba sa zvijezdama (Dzeko) u ovom videu sto je postavljen.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 27 jun 2014, 21:27

Ajax je napisao/la:
Nema sanse da ga nije upozorio na desnu stranu i na Emenikea i Musu... Kakve je ovaj zakljucke izveo iz toga- boga pitaj... To ce zauvijek izgleda ostati misterija :?

Inace, ne vjerujem da imamo 1% sanse za Vahu. Mislim da je ovo istina ta Tursku, nazalost.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2014, 21:27

Mozambik je napisao/la:Kolko su strucni i jedan i drugi vidjeli smo na dijelu, pogotovu protiv Nigerije :lol:
Ma nije u tome stvar ako cemo realno. Iran je igrao protiv Nigerije bunker za 11 igraca iza lopte. Tako da nije imao Borce ili ko god sta tu puno za vidjet. Tek ako bi se Iranci otvorili onda bi vidjeli kako igra i napada Nigerija. ( i to pod uslovom da njihov trener nebi protiv nas uveo 2,3 nova igraca ali bar sistem bi vidjeli ako nista drugo ) E sad ako nam je citav skauting bio ta jedna utakmica ( jer Pape je uvjek govorio da nije gledao Nigeriju jos ali da ce gledat uzivo SP i da ima jos vremena ) a da nisu pratili npr. zadnjih 10 utakmica Nigerije na kaseti, dvd-u kako god. Onda ne cudi da nas je iznenadio Emenike i to da napadaju po desnoj strani. To je poanta cijele price u vezi Nigerije. Sve ostalo su price i pricice. Sudija nas pokro bla, bla.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 27 jun 2014, 22:31

Možda nemam pravo ili makar nisam dovoljno upućen, ali pravićete vi Sušića od blata nakon njegovog odlaska.
Napravio je sportski podvig plasmanom reprezentacije na najveće reprezentativno takmičenje u fudbalu. U uslovima i sa platom koja je jedna od najmanjih i najgorih u Evropi. (kada govorim o profesionalnim reprezentacijama)

Sušić je jednostavno kriv zato što živimo u regionu gdje je mentalitet takav da se uspjeh brzo zaboravlja,a da se neuspjeh jedva dočekuje, jer je on idealna podloga za najtežu vrstu uvreda, istovremeno izbacivanje svog onog taloga negativne energije, pa i sopstvene sujete. Safet je bio veliki igrač, koliko sam upratio sasvim korektan čovjek, kriv je što jednostavno na ovom brdovitom Balkanu se sve želi preko noći, a često su ciljevi bez adekvatne pozadine. Zaboravlja se sve ono dobro s njegove strane, a najednom ispada jedini krivac za sve loše. I nije to ništa novo, isto se desilo i Iliji Petkoviću 2006. maltene identičan scenario, s tim što je Ilijina reprezentacija imala daleko težu grupu i rekao bih daleko veći početni negativan vjetar u leđa, daleko prije početka najvećeg takmičenja.

Još bih imao svašta za napisati,ali nema potrebe, ko razumije shvatiće. A nekad će se neko sjetiti Safetovog uspjeha...

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jun 2014, 22:33

NeshaFCB je napisao/la:Možda nemam pravo ili makar nisam dovoljno upućen, ali pravićete vi Sušića od blata nakon njegovog odlaska.
Napravio je sportski podvig plasmanom reprezentacije na najveće reprezentativno takmičenje u fudbalu. U uslovima i sa platom koja je jedna od najmanjih i najgorih u Evropi. (kada govorim o profesionalnim reprezentacijama)

Sušić je jednostavno kriv zato što živimo u regionu gdje je mentalitet takav da se uspjeh brzo zaboravlja,a da se neuspjeh jedva dočekuje, jer je on idealna podloga za najtežu vrstu uvreda, istovremeno izbacivanje svog onog taloga negativne energije, pa i sopstvene sujete. Safet je bio veliki igrač, koliko sam upratio sasvim korektan čovjek, kriv je što jednostavno na ovom brdovitom Balkanu se sve želi preko noći, a često su ciljevi bez adekvatne pozadine. Zaboravlja se sve ono dobro s njegove strane, a najednom ispada jedini krivac za sve loše. I nije to ništa novo, isto se desilo i Iliji Petkoviću 2006. maltene identičan scenario, s tim što je Ilijina reprezentacija imala daleko težu grupu i rekao bih daleko veći početni negativan vjetar u leđa, daleko prije početka najvećeg takmičenja.

Još bih imao svašta za napisati,ali nema potrebe, ko razumije shvatiće. A nekad će se neko sjetiti Safetovog uspjeha...
Nemas pravo

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 jun 2014, 22:43

NeshaFCB je napisao/la:Možda nemam pravo ili makar nisam dovoljno upućen, ali pravićete vi Sušića od blata nakon njegovog odlaska.

Nije kriv sto je na brdovitom balkanu nego sto je prototip onog tipicnog balkanskog ponasanja. Da li je bio dobar igrac ili covjek to je u trenutnoj situaciji manje vazno. Krivica je subjektivno vidjenje svakog od nas, a odgovornost realnost. Petkovic u ovom slucaju nije bitan. Ako sumnjas u svoju upucenost i sugeriras da ne pratis repku i ne navijas za nju mislim da i nemas pravo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 jun 2014, 23:17

A reprezentacije se ne gleda selektor po nacionalnom ključu.Ako će nam doć Borče il Jagodić može vala i ovaj ostat.
Vaha ili Bajević :pray:
Nad tobom sunce najljepše sja

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jun 2014, 00:10

Mozambik je napisao/la:

Nemas pravo
Zato ga ti imas pravo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 jun 2014, 00:28

slika
1946

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 28 jun 2014, 00:43

Ko god dodje, ja mislim da ne moze uciniti goru stvar nego recimo onu postavku Susica u dvomecu protiv Slovaka. Ono je najgora postavka jednog tima koju sam ja u zivotu vidio.. Znaci kad se malo okrenem iza sebe i kad se sjetim pracenja liga petice, lige prvaka, kupa uefa, lige prvaka, prijateljskih utakmica, revijalnih utakmica, kvalifikacionih utakmica itd.. Ono je najgora taktika i postava koju sam ja vidio !!!

A o Nigeriji ne zelim ni diskutovati.. Nevjerovatno je da je Susic onako takticki limitiran.. Nama je prokleti bod trebao.. samo to

Ko god dodje bice bolji i ko god je bio dosad bio je bolji. Pa cak i Aj Tinks Sliskovic

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 29 gostiju.