Kako su krenuli, za koju godinu, oni svakako neće imati nijednog predstavnika u PLBiH, ili će imati samo onog ko se te godine plasira iz 1. lige RS ... Radnik BN jedva sastavlja tim (nemaju dovoljno igrača, ne gine im donji dio tabele), Slavija (u krizi, boriće se za opstanak), Borac BL (grad i entitet ako ne pogura i vrati im dugove ne gine mu stečaj za par godina, ili ako se neko drugo čudo ne desi), Mladost VO (još uvijek nestabilan Premijerligaš, ko zna koliko će izdražati) ... Nema im spasa ako ne promjene politiku i počnu ulagati u klubove. Svakako su to sve mali klubovi koje navijači ne mogu izdržavati.
P. S. Ne znam da li je već neko uradio ali, treba napraviti peticiju za smanjenje lige, pa ako treba poslati je i UEFA-i (uz objašnjenje) da bude upoznata sa tim, ko zna, možda ih i ona malo pritisne.
Ja sam definitivno za smanjenje lige! Čak mislim da mi jedva da imamo desetak normalnih klubova, te da treba napraviti ligu deset a ne ligu dvanaest. Samo prije početka, neke od narednih sezona, najaviti da se osniva nova liga i da deset prvoplasiranih ulazi u nju, PLBiH ostaje s tim da u nju ulaze klubovi iz 1. Lige RS i 1. Lige F (po 2 kluba) tj. u PLBiH (koja će također biti liga deset) igraće oni timovi koje ne izbore plasman u novu ligu, uz popunu timovima iz entitetskih liga. Jednostavno napraviti Austrijski sistem, par liga sa deset kubova, ostale su svakako amaterske, i eto rješenja.
Zadnja izmjena:
Adviser, dana/u 25 jun 2014, 20:21, ukupno mijenjano 5 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.