Aaaaaaaa, dobili su Joela, ne mogu da vjerujem.
Hinkie je odradio odličan posao na draftu, bez obzira što se mnogi fanovi Sixersa ne slažu. Uzimanje Embiida, koji bi gotovo sigurno bio 1. pick da se nije desila povreda, po mom mišljenju je odličan potez. O njemu je sve rečeno, ne porede ga bez razloga s velikim Hakeemom Olajuwonom. Odličan post move, iako mora još raditi na tome (kao i na košarkaškom IQ-u), fantastična odbrana, skokovi, zna igrati s obje ruke... Ono što je najbolje je da je još uvijek mlad, kasno je krenuo s košarkom i može jedino napredovati u budućnosti. Ukoliko ga povrede zaobiđu, ne sumnjam da će napraviti sjajne stvari na NBA parketima. Istina je da je ovo mač s dvije oštrice, teško je bilo odlučiti se na ovakav potez nakon lošeg iskustva s Bynumom i Noelom, ali pohvale za ogromna muda Philinog GM-a.

Ili pukovnik ili pokojnik. Vrijeme da sreća napokon pogleda i ovu franšizu.
Što se tiče Šarića, ne mogu reći da sam nezadovoljan. Payton je PG, a pored MCW-a će teško dobivati šansu. Ovako, Dario bi mogao biti važan kotačić frontcourta u godinama koje slijede. U njemu vidim ogroman potencijal, a igranje u Efesu mu može pomoći da popravi šut. Ne znam kakva je situacija s opt-out klauzulom u ugovoru, tj. da li postoji mogućnost da ga Sixersi dobiju ranije od predviđenog (tri godine). Negdje sam čitao da tek nakon dvije godine može "preko bare", što opet nije toliko loše.
Bilo kako bilo, rebuilding tima se nastavlja i za par sezona bi se Philly mogla naći u krugu contendera. Za kostur tima, dakle startnu petorku, već se slažu kockice, a za okončavanje tog procesa bi trebao jedan kvalitetan SG (navodno ovaj McDaniels, iako može pokrivati tri pozicije, nije neki three-point shooter). Ako se dogodine budu dobili visoki pickovi na lutriji, a sve su prilike da će se tanking nastaviti i sljedeće sezone, moglo bi se razmišljati o stvaranju dinastije.