Philadelphia 76ers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

R.J.W.G.
Kontakt:

Re: Philadelphia 76ers

Post Postao/la R.J.W.G. » 30 maj 2014, 00:33

Manuel je napisao/la:Od onakve ekipe koja je bila blizu konferencijskog finala do ove trulje cccc,tuzno je bilo gledati Sikserse ove godine ali fakat se nadam da ce iduce godine biti bolje,ustvari hoce ne moze gore :mrgreen: .Nikad necu prezaliti odlazak Igadale kojeg sam bas gotivio a poslije i Holideja mada dolaze neki novi momci i iduce sezone se borimo aBd za play off.Ma vratiti Iversona :mrgreen: da bar jos jednom vidim Filu u finalu NBA lige dok sam jos ziv.
Ma svi ti odlasci su jasni i opravdani, ali vrijeme je da se krene naprijed. Imamo izuzetno mladu ekipu i dobrog trenera. Dobili smo sjajnu zamjenu u vidu MCW-a, Noel se oporavio, tu je i Young, uz dobar pick i neki eventuali trade, za dvije-tri sezone sve je moguće. Drago mi je da ima još fanova 76ersa, i moramo se više aktivirati tokom naredne sezone. :thumbup:
LUHG!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 30 maj 2014, 00:42

Samo da se i ja prikljucim nadanjima, kao stari fan Sixersa :)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 maj 2014, 00:43

Vidim ima vas dosta sto navijate. Ja sam izgleda jedini novopečeni navijač. :D Pogledao par tekmi i eto sta ja znam najvise mi prirasli srcu. Kako je MCW imao onu čudesnu utakmicu na početku sezone, pa preko Evanovog buzzer beatera protiv Netsa i teske serije poraza su mi postali najdrazi. Nadam se da ce odmah od sljedece sezone biti bolje :)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 maj 2014, 01:44

R.J.W.G. je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Od onakve ekipe koja je bila blizu konferencijskog finala do ove trulje cccc,tuzno je bilo gledati Sikserse ove godine ali fakat se nadam da ce iduce godine biti bolje,ustvari hoce ne moze gore :mrgreen: .Nikad necu prezaliti odlazak Igadale kojeg sam bas gotivio a poslije i Holideja mada dolaze neki novi momci i iduce sezone se borimo aBd za play off.Ma vratiti Iversona :mrgreen: da bar jos jednom vidim Filu u finalu NBA lige dok sam jos ziv.
Ma svi ti odlasci su jasni i opravdani, ali vrijeme je da se krene naprijed. Imamo izuzetno mladu ekipu i dobrog trenera. Dobili smo sjajnu zamjenu u vidu MCW-a, Noel se oporavio, tu je i Young, uz dobar pick i neki eventuali
trade, za dvije-tri sezone sve je moguće. Drago mi je da ima još fanova 76ersa, i moramo se više aktivirati tokom naredne sezone. :thumbup:
Ja bas evo gledam i vidim ima nas poprilicno neka masala,meni bilo mrsko pisati vidim nigdje nikoga,pisao na pocetku sezone i to je to.Nista iducu cemo aBd bas da ispratimo.

Ima nas poprilicno to mi se svidja :D

Nasa je iduca sezona :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 maj 2014, 02:03

nerkolfc je napisao/la:Vidim ima vas dosta sto navijate. Ja sam izgleda jedini novopečeni navijač. :D Pogledao par tekmi i eto sta ja znam najvise mi prirasli srcu. Kako je MCW imao onu čudesnu utakmicu na početku sezone, pa preko Evanovog buzzer beatera protiv Netsa i teske serije poraza su mi postali najdrazi. Nadam se da ce odmah od sljedece sezone biti bolje :)
Dobrodosao brate,sto nas je vise to bolje :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 maj 2014, 09:10

ako draftujete embiida imate jos jednog simpatizera, naravno ostajem citav zivot navijac heata ali moze se simpatisati jedna ekipa jos uz onu za koju navijas :mrgreen: samo da masina ne ode u cavse, ne moze se za cavse navijati vala nema sanse :silent:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 30 maj 2014, 09:23

Normala da ne moze, jer ne mozes gotiviti jednu ekipu pa srati po njoj, pa onda opet je simpatisati, fakat to ne ide tako :D.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 07 jun 2014, 17:14

Alan24 je napisao/la:Normala da ne moze, jer ne mozes gotiviti jednu ekipu pa srati po njoj, pa onda opet je simpatisati, fakat to ne ide tako :D.
Il si uz Sikserse il nisi :cool:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 jun 2014, 20:30

Tačno sam zaboravio da postoji tema. Drago mi je da se javlja još fanova Phile, barem ćemo mi zainteresovani biti na dohvat informacija ako tema bude aktivna. :D Još kad bi draftovali Juku, popularnost tima među forumašima bi drastično porasla. :mrgreen: Mada je sada najvažnije da ne propuste draftovati Embiida, pošto su prva dva picka čini mi se nedostižna (ako Cavsi i Bucksi budu pametni). Valjda Joelov problem s leđima nije ozbiljnije prirode.

Ne pratim ni ja NBA nešto u zadnje vrijeme (doduše, nikad nisam bio ni hardcore, posebno otkako je Iguodala tradeovan u Nuggetse (koliko je taj čovjek značio za odbranu i samopouzdanje tima :facepalm: ). Nažalost, zamjena u vidu Bynuma je bila promašaj epskih razmjera, obzirom da je ovaj propustio kompletnu sezonu i otišao kao free agent u Cleveland. Poslije je i Holiday zamijenjen Noelom jednim čudnim tradeom itd. Nastojat ću da ako ništa budem u toku s rezultatima naredne sezone, jer očekujem da će se Sixersi vratiti gdje im je i mjesto, a igrači kao novopečeni ROY Carter-Williams, Noel, Young i nadam se 3. pick će sigurno biti garancija da se iduće sezone neće obarati negativni rekordi. Samo da ponovo ne budu masakrirani povredama. Ko zna, možda nekad vidimo i novog Iversona (zbog kojeg sam zavolio ovaj tim, Al je tada bio pojam uz koji se odrastalo; ko nije, svakako neka pročita Avdićevu kolumnu i podsjeti se o kakvoj se gromadi radilo :cool: ), da ne kažem Wilta, ali takve legende se više ne rađaju.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 27 jun 2014, 02:30

Joel is ours ladys and gentlemans. :cool:

Samo da bude zdrav..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 jun 2014, 07:22

uzima se najbolje i bez kalkulacija pa neka bude sta je sudjeno :thumbup:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jun 2014, 14:16

Aaaaaaaa, dobili su Joela, ne mogu da vjerujem. :o :clap:

Hinkie je odradio odličan posao na draftu, bez obzira što se mnogi fanovi Sixersa ne slažu. Uzimanje Embiida, koji bi gotovo sigurno bio 1. pick da se nije desila povreda, po mom mišljenju je odličan potez. O njemu je sve rečeno, ne porede ga bez razloga s velikim Hakeemom Olajuwonom. Odličan post move, iako mora još raditi na tome (kao i na košarkaškom IQ-u), fantastična odbrana, skokovi, zna igrati s obje ruke... Ono što je najbolje je da je još uvijek mlad, kasno je krenuo s košarkom i može jedino napredovati u budućnosti. Ukoliko ga povrede zaobiđu, ne sumnjam da će napraviti sjajne stvari na NBA parketima. Istina je da je ovo mač s dvije oštrice, teško je bilo odlučiti se na ovakav potez nakon lošeg iskustva s Bynumom i Noelom, ali pohvale za ogromna muda Philinog GM-a. :salut: Ili pukovnik ili pokojnik. Vrijeme da sreća napokon pogleda i ovu franšizu. :)

Što se tiče Šarića, ne mogu reći da sam nezadovoljan. Payton je PG, a pored MCW-a će teško dobivati šansu. Ovako, Dario bi mogao biti važan kotačić frontcourta u godinama koje slijede. U njemu vidim ogroman potencijal, a igranje u Efesu mu može pomoći da popravi šut. Ne znam kakva je situacija s opt-out klauzulom u ugovoru, tj. da li postoji mogućnost da ga Sixersi dobiju ranije od predviđenog (tri godine). Negdje sam čitao da tek nakon dvije godine može "preko bare", što opet nije toliko loše. :hmmmmm:

Bilo kako bilo, rebuilding tima se nastavlja i za par sezona bi se Philly mogla naći u krugu contendera. Za kostur tima, dakle startnu petorku, već se slažu kockice, a za okončavanje tog procesa bi trebao jedan kvalitetan SG (navodno ovaj McDaniels, iako može pokrivati tri pozicije, nije neki three-point shooter). Ako se dogodine budu dobili visoki pickovi na lutriji, a sve su prilike da će se tanking nastaviti i sljedeće sezone, moglo bi se razmišljati o stvaranju dinastije. :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 jun 2014, 14:30

Mislim da Dario moze i nakon 1 sezone preko bare, barem je tako je rekao u jedno za SN cini mi se, ali vjerovatno dolazi tek kasnije.

Hinkie je uradio odlican posao, ali to je uvijek dvosjekli mac. Nadam se da ce se Sixersi dizat polako jer su mi jedan od drazih timova u ligi.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jun 2014, 14:43

Cijenim da dosta stvari zavisi od toga kako će se Šarić pokazati u novom klubu. :kafa: Nije isključeno da ga tradeaju za neku bolju opciju u budućnosti, ali sumnjam da će to uraditi. Naravno, od njega sve zavisi, jer mora dokazati da nije uzalud izabran, a ja lično bih njegovu naprednu verziju, u koju će sigurno evoluirati obzirom na raskošan talent koji posjeduje, volio vidjeti u Sixersima.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 jun 2014, 14:45

otkad nisam otvori temu svog omiljenog NBA kluba

3. Philadelphia Joel Embiid (Kansas)
12. Orlando (Philadelphia) Dario Šarić (Hrvatska)
32. Philadelphia KJ McDaniels (Clemson)
39. Philadephia Jerami Grant (Syracuse)
47. Philadelphia Russ Smith (Louisville)
52. Philadelphia Vasilije Micić (Srbija)
58. San Antonio(Philadelphia) Jordan McRae (Tennesseee)
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 27 jun 2014, 17:59

He who dares, wins! :mrgreen:

Pozdravljam i podržavam ovaj hrabri potez! Da stvari nisu kakve jesu, sigurno bi bio prvi pik, ovako nadati se što bržem oporavku i haranju ispod obruča. :D
LUHG!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 jun 2014, 18:13

Do kad bi Embiid trebao biti spreman?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 jun 2014, 18:19

phily je napisao/la:otkad nisam otvori temu svog omiljenog NBA kluba

3. Philadelphia Joel Embiid (Kansas)
12. Orlando (Philadelphia) Dario Šarić (Hrvatska)
32. Philadelphia KJ McDaniels (Clemson)
39. Philadephia Jerami Grant (Syracuse)
47. Philadelphia Russ Smith (Louisville)
52. Philadelphia Vasilije Micić (Srbija)
58. San Antonio(Philadelphia) Jordan McRae (Tennesseee)

Embiid- odličan izbor ako ga povrede zaobidju...
Šarić- odličan izbor ali ove sezone nece igrati u NBA.
KJ- hm, mozda i najkalitetniji izbor 2 runde.
Grant- volim igrace sa Syracuse ali mislim da ima nedefinisanu poziciju. Slab za 4, los suter za 3.
Russ Smith- ništa. Nula. Na 180cm visine igra na poziciji 2 a nema šut. Odbrana solidna ali...
Micic- no comment.
McRae- hm, novi Kim English.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 jun 2014, 18:39

Tracy3McGrady je napisao/la:Do kad bi Embiid trebao biti spreman?
vjerovatno fula citavu sezonu

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 27 jun 2014, 18:45

nekih 6 mjeseci,ali Phila je cekala godinama,sigurno da ga moze sacekati jednu full sezonu(u kojoj bi Noel trebao uciti da bude "the man").

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.