Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2014, 21:42

nesto je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
nesto je napisao/la:Čitam i ne mogu da vjerujem. Neno4 hvali Buzu i Vrabca, pa je li moguće. :clap: :oops: :crazy:
Pises nesto, samo da napises ili? Da znas (a ocito ne znas), Nedim Buza je moj najdrazi igrac poslije Jusufa od mladjih.
Eto mene baš interesuje ko je tebi najdraži igrač, jako si mi bitan. :hmmmmm:
P.S. Kaže i Buza da si ti njemu najdraži forumaš. Tvoji "dobronamjerni" komentari ga ohrabruju da bude još bolji, :lol:. A posebno mu se sviđa što si kao "veliki poznavalac košarke" objektivan, iskren i od riječi.
Ubuduce kad budes htio da me citiras, zaobidji me. Nauci se da nesto konstruktivno napises. Hvala unaprijed.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 26 jun 2014, 22:08

neno#4 je napisao/la:
nesto je napisao/la: Eto mene baš interesuje ko je tebi najdraži igrač, jako si mi bitan. :hmmmmm:
P.S. Kaže i Buza da si ti njemu najdraži forumaš. Tvoji "dobronamjerni" komentari ga ohrabruju da bude još bolji, :lol:. A posebno mu se sviđa što si kao "veliki poznavalac košarke" objektivan, iskren i od riječi.
Ubuduce kad budes htio da me citiras, zaobidji me. Nauci se da nesto konstruktivno napises. Hvala unaprijed.
Forumaš ne moram ja pisati ništa konstruktivno, ti si sve napisao i to ne tako davno. Ja ću samo citirati. Čak si govorio da će i vrijeme pokazati, pa reko da provjerimo. :lol:

Konstuktivac imaš sve na 337 stranici kreni lagano i polako se izvini ljudima.
Postao/la neno#4 dana 14 apr 2011, 23:55
Bio sam sinoc na utakmici Spars - Siroki...

Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati. Mali Vrabac je ubijedjena zvijezda, decko od 200. 000 eura kako Selimovic voli da ga zove, decko sa takvom indolentnoscu igra da je to nevjerovatno, vidi se da ima lagan korak, ljevak, ali dzaba kada igra bez glave, a najvise je okruzenje oko njega krivo...Glogovac, niti mirise niti smrdi..Jednostavno decko je neprimjetan...Nikakav utisak o njemu nisam stekao...Nisu ga trazili, nije se ni on nesto posebno trudio...Play, Salcin je posebna prica...Decko je tipa usporenog snimka, plus misli da se kosarka i dalje igra na posjed lopte od 30 sekundi..Jednostavno niti zna da kreira ista, niti zna da pogodi ista...Mali Buza je sinoc odigrao najbolje...Pogodio maltene sve suteve, igrao odbranu, sve radio....Inace, ova ekipa je najsebicnija koju sam ja gledao ikada...

@albiongate, ostavio sam Salica namjerno za kraj...Decko jednostavno nema taj potencijal za ozbiljnog igraca...Nema ledjnu tehniku, ne zna da igra licem ka kosu, ne zna da se postavi u odbrani kako treba...Nema pivotiranja nikako...Zna da izvodi bacanja sa visokim procentom...Ne zna da se izbori za poziciju, ne razmislja u igri nikako..Decko je jak kao crna zemlja, ali nikoga nema da ga nauci da kanalise tu snagu na pravi nacin..

Da ne pricamo o tome kako ih nestrucni ljudi vode, to je neka druga stvar...Sve ove nedostatke koje ova djeca imaju bi se dalo ispraviti sa pravim trenerom, ali nazalost oni nemaju toga...

Sto se tice Sirokog, Bosnjak (igrac sa brojem 22 ako je neko mozda gledao) je najkompletniji, jednostavno vidi se da je momak igrac u najavi...Masio je dosta situacija, ali vidi se da ce svakim danom da napreduje sve vise i vise..Plus je '95 godiste...Igrac sa brojem 9, izgledom podsjeca na Rikija Rubija, je pogodio u prvom dijelu 5 trica...Nije mogao da masi...Ako se razvije i naraste jos par centimentara mogao bi biti itekako opasan...

Jaksa Vulic vodi juniore Sirokog, vidi se sistem, vidi se veliki rad, jednostavno nacin na koji igra prvi tim isto tako igraju i juniori, nema razlike...
Adine svaka čast .... Želim ti svu sreću...... :bih:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2014, 22:37

Jaooo, pa znas dvije prostoprosirene recenice da sastavis. Bravo majstore, ti si nas ponos!

Ostalo je samo ime.....

minions
Kontakt:

Post Postao/la minions » 26 jun 2014, 22:40

Ekipa Sparsa je odbranila naslov prvaka u mlađim kategorijama. Čitaj ponovo, odbranila. Da Bog da se drugi ugledali na njih.

Sparsi, pod Trbićevim vodstvom osvojili su Ligu 12, prošle sezone osvojili A1 ligu. Uspjeli što nikome dosad nije, da odmah nakon ulaska se bore za titulu prvaka BiH. Sa juniorima je osvojio titulu u Rimu. E sad mi nije jasno, zašto toliko ne volite trenera koji vodi Sparse. Možda zato što je osvojio, što drugi kvaziteneri nisu?

Hail to the king! :bow:

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 26 jun 2014, 23:14

neno#4 je napisao/la:Jaooo, pa znas dvije prostoprosirene recenice da sastavis. Bravo majstore, ti si nas ponos!
Da se to nisi zabrino za radno mjesto. Dobio si konkurenciju, :D .

Ti znaš napisati prosto-proširenu rečenicu, ali punu gluposti, neznanja i ubleha. Slobodno se podsjeti šta si pisao, nekonzistenstnost i kontradiktornost tvojih postova je konstantna. Znam da ne razumiješ, ali možda ćeš sad imati vremana da pročitaš koju knjigu jer više nećeš pratiti košarku. Mislim od riječi si, pokazao si to mnogo puta.
neno#4 je napisao/la:Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati. Mali Vrabac je ubijedjena zvijezda, decko od 200. 000 eura kako Selimovic voli da ga zove, decko sa takvom indolentnoscu igra da je to nevjerovatno, vidi se da ima lagan korak, ljevak, ali dzaba kada igra bez glave, a najvise je okruzenje oko njega krivo...Glogovac, niti mirise niti smrdi..Jednostavno decko je neprimjetan...
Samo me zanima kako ćeš sad čestitati Adinu, kako mu sad pogledati u oči ili ti je i on najdraži igrač. :oops: :oops: :oops:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2014, 23:21

Brinem se mnogo. Drhtim. Ne znam sta cu od nervoze. Groznica. Idi se lizi sa Selimovicem (ustvari radis kod njega), pa vidi da nema i koja diploma za tebe.

Ostalo je samo ime.....

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 jun 2014, 23:26

nesto je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Jaooo, pa znas dvije prostoprosirene recenice da sastavis. Bravo majstore, ti si nas ponos!
Da se to nisi zabrino za radno mjesto. Dobio si konkurenciju, :D .

Ti znaš napisati prosto-proširenu rečenicu, ali punu gluposti, neznanja i ubleha. Slobodno se podsjeti šta si pisao, nekonzistenstnost i kontradiktornost tvojih postova je konstantna. Znam da ne razumiješ, ali možda ćeš sad imati vremana da pročitaš koju knjigu jer više nećeš pratiti košarku. Mislim od riječi si, pokazao si to mnogo puta.
neno#4 je napisao/la:Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati. Mali Vrabac je ubijedjena zvijezda, decko od 200. 000 eura kako Selimovic voli da ga zove, decko sa takvom indolentnoscu igra da je to nevjerovatno, vidi se da ima lagan korak, ljevak, ali dzaba kada igra bez glave, a najvise je okruzenje oko njega krivo...Glogovac, niti mirise niti smrdi..Jednostavno decko je neprimjetan...
Samo me zanima kako ćeš sad čestitati Adinu, kako mu sad pogledati u oči ili ti je i on najdraži igrač. :oops: :oops: :oops:
Koji si ti negativac jbt. Ne mogu da vjerujem :damn:

Vjecno pokusavas sa raznim nickovima ovdje da kenjas i svaki put si dosadan i bogu i narodu, uzivaj malo u ovome sto nam donose ljudi i saveza a ne da se licno ganjas sa nenom. Pisi te preko pp. A nas pusti da prztimo repku.

Koji bolid trebas biti da trazis post na 337 stranici kako bi pokazao da si djelimicno u pravu, iako je i neno u pravu jer je rekao da adin ima sve ali da ne igra glavom, a to se dalo promjeniti. I zato opusteno :thumbup:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 23:32

Ovde pocinje njegov kraj,cuj potpisao a trier :crazy:

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 26 jun 2014, 23:40

neno#4 je napisao/la:Brinem se mnogo. Drhtim. Ne znam sta cu od nervoze. Groznica. Idi se lizi sa Selimovicem (ustvari radis kod njega), pa vidi da nema i koja diploma za tebe.
Prvo ne budi nekulturan, nepristojan i nemoj vrijeđati. Ja tebe nisam vrijeđao već citirao.
Ne treba meni diploma, za moje radno mjesto ne treba, ali za tvoje, zavisi od konkursa, kojeg znamo svi nije bilo.
Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati.
Konkurs za radno mjesto, #neno4 - tzv forumaš dao ostavku iz moralnih razloga.
Pozivamo sve zaintersovane da se jave na forum. Prednost imaju svi koji ne vole Trbića!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jun 2014, 23:56

nesto je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Brinem se mnogo. Drhtim. Ne znam sta cu od nervoze. Groznica. Idi se lizi sa Selimovicem (ustvari radis kod njega), pa vidi da nema i koja diploma za tebe.
Prvo ne budi nekulturan, nepristojan i nemoj vrijeđati. Ja tebe nisam vrijeđao već citirao.
Ne treba meni diploma, za moje radno mjesto ne treba, ali za tvoje, zavisi od konkursa, kojeg znamo svi nije bilo.
Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati.
Konkurs za radno mjesto, #neno4 - tzv forumaš dao ostavku iz moralnih razloga.
Pozivamo sve zaintersovane da se jave na forum. Prednost imaju svi koji ne vole Trbića!
Kako te ne mrzi napisati hrpu gluposti? Mislim stvarno. Uzivaj covjece, opusti se. Ne trebas ti nista pokusavati dokazati na ovom forumu. Uvijek ce ljudi vise vjerovati meni i informacijama koje im ja dajem nego tebi. Ja se ovdje ne dokazujem nego svakoj normalnoj osobi prenosim sva lijepa desavanja u vezi nasih mladih momaka. A tebi je ostalo samo da pljujes i da se uvlacis..Znamo vec kome..

Ostalo je samo ime.....

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 27 jun 2014, 00:11

Ja nikad ali baš nikad nikog nisam pljuvao niti govorio ništa negativno o nijednom igraču, pogotovo ne o igraču koji igra za našu reprezentaciju. Jedini koji je to radio si ti, pogotovo o Vrabcu, Buzi, Glogovcu, Trbiću i Selimoviću. Što ti ne bi trebao s obzirom na mjesto i poziciju koju obavljaš, htio ti to priznati ili ne. Meni ljudi ne moraju vjerovati jer ja sam ovdje u ulozi forumaša, ali ti si u ulozi nekog ko radi za Savez, koji je jednako moj koliko i tvoj. I tu je tvoj problem, što nikako ne možeš da razdvojiš privatno i službeno. Koliko god nekog volio ili ne volio ti to ne bi trebao pokazivati i praviti razliku. Zašto to radiš nije mi jasno. Ali nema veze ti živiš sa tim ne ja, ja ću samo ukazati na to.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 jun 2014, 00:17

BABADZO je napisao/la:Ovde pocinje njegov kraj,cuj potpisao a trier :crazy:
NAjbolji potez koji je mogao napraviti. Otisao je u tim u kojem će igrati, a u ligu koja je jaca od ABA-e debelo. Nedavno je BBL potpisao ugovor o prenosu svih utakmica u HD-u sto jos jedino ima u NBA-u. Budgeti klubova rastu dok se u drugim ligama klubovi gase, cak i evropski prvaci. Predsjednik lige je najavio da bi do 2020 liga trebala smaći ACB sa trona, što je sasvim relano sobzirom na konstantan rast prihoda, posjete i tv prava. ZAdnjih godina BBL klubovi su se susretali sa ABA ligasima i redovno ih pobjeđivali, Ulm Zvezdu, Oldenburg Cedevitu, Bamberg Partizana, Artland Cibonu, Alba Radnickog, Ulm Olimpiju,...

Otici u ligu koja se penje prema vrhu može biti smao dobar potez.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2014, 00:49

nesto je napisao/la:Ja nikad ali baš nikad nikog nisam pljuvao niti govorio ništa negativno o nijednom igraču, pogotovo ne o igraču koji igra za našu reprezentaciju. Jedini koji je to radio si ti, pogotovo o Vrabcu, Buzi, Glogovcu, Trbiću i Selimoviću. Što ti ne bi trebao s obzirom na mjesto i poziciju koju obavljaš, htio ti to priznati ili ne. Meni ljudi ne moraju vjerovati jer ja sam ovdje u ulozi forumaša, ali ti si u ulozi nekog ko radi za Savez, koji je jednako moj koliko i tvoj. I tu je tvoj problem, što nikako ne možeš da razdvojiš privatno i službeno. Koliko god nekog volio ili ne volio ti to ne bi trebao pokazivati i praviti razliku. Zašto to radiš nije mi jasno. Ali nema veze ti živiš sa tim ne ja, ja ću samo ukazati na to.
Ja te ovim putem jos jednom pozdravljam i porucujem: Putuj igumane i ne vracaj se. Vise od mene neces dobiti odgovor ni na sto. A sad vratimo se na temu koja je bitna:

U 20 sutra protiv Hrvatske u Vodicama. Juniori protiv Turske u 19:00 sati, pa onda Francuska u subotu od 19:00 sati. Djevojke (U18) u subotu i nedjelju sa Crnom Gorom na Ilidzi od 18:00 sati.

Ostalo je samo ime.....

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 27 jun 2014, 00:53

FRANK RIBERY je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:Ovde pocinje njegov kraj,cuj potpisao a trier :crazy:
NAjbolji potez koji je mogao napraviti. Otisao je u tim u kojem će igrati, a u ligu koja je jaca od ABA-e debelo. Nedavno je BBL potpisao ugovor o prenosu svih utakmica u HD-u sto jos jedino ima u NBA-u. Budgeti klubova rastu dok se u drugim ligama klubovi gase, cak i evropski prvaci. Predsjednik lige je najavio da bi do 2020 liga trebala smaći ACB sa trona, što je sasvim relano sobzirom na konstantan rast prihoda, posjete i tv prava. ZAdnjih godina BBL klubovi su se susretali sa ABA ligasima i redovno ih pobjeđivali, Ulm Zvezdu, Oldenburg Cedevitu, Bamberg Partizana, Artland Cibonu, Alba Radnickog, Ulm Olimpiju,...

Otici u ligu koja se penje prema vrhu može biti smao dobar potez.
Ja ti garantiram da ce propast ko kauc.Ovi stariji sparsovci su cist produkt hype-a sarajevske raje,nigdje to nije vidjelo nekog kvalitetnog igraca.

edin74
Kontakt:

Post Postao/la edin74 » 27 jun 2014, 10:47

minions je napisao/la:Ekipa Sparsa je odbranila naslov prvaka u mlađim kategorijama. Čitaj ponovo, odbranila. Da Bog da se drugi ugledali na njih.:bow:
Ja koliko znam Sparsi u mladjim kategorijama nisu pobijedili ni Buducnost iz Bijeljine, ni Sampion iz Banja Luke ni Leotar iz Trebinja, a nisu igrali ni protiv Slobode iz Tuzle, ni protiv Zrinjskog iz Mostara, ni protiv Celika iz Zenice... Nisu bolan igrali protiv nikog ko nesto znaci u kosarci!
Pa kako su oni prvaci Bosne, hoce li mi neko ovo objasniti???
Mozda prvaci Sarajeva, ali Bosne, to nikako nisu...
Zao mi djece nase!
PS: Cestitke Jusufu!

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 27 jun 2014, 11:46

edin74 je napisao/la:
minions je napisao/la:Ekipa Sparsa je odbranila naslov prvaka u mlađim kategorijama. Čitaj ponovo, odbranila. Da Bog da se drugi ugledali na njih.:bow:
Ja koliko znam Sparsi u mladjim kategorijama nisu pobijedili ni Buducnost iz Bijeljine, ni Sampion iz Banja Luke ni Leotar iz Trebinja, a nisu igrali ni protiv Slobode iz Tuzle, ni protiv Zrinjskog iz Mostara, ni protiv Celika iz Zenice... Nisu bolan igrali protiv nikog ko nesto znaci u kosarci!
Pa kako su oni prvaci Bosne, hoce li mi neko ovo objasniti???
Mozda prvaci Sarajeva, ali Bosne, to nikako nisu...
Zao mi djece nase!
PS: Cestitke Jusufu!
Moras nauciti kako se igraju završnice lige, a malo ću ti dočarati. Imamo tri oblasti u košarci Herceg Bosna, RS i Federacija. Svaka oblast daje tri predstavnika, tj 9 učesnika.

Sloboda već odavno nije ništa u košarci, mislim da u mlađim kategorijama nemaju ni jednu osvojenu titulu. Čelik također u muškim kategorijama nema ni jednu osvojenu titulu, kao i Leotar, Budućnost i Šampion Alfa (možda imaju jednu titulu u pionirima). Mlađe kategorije pratim od 2002 godine.

Mnogo dobrih ekipa nije učestvovalo u ligi mladih, ne samo Sparsi nego Široki (kadeti,juniori), Royal (juniori), Nets (kadeti, juniori), Konjic (kadeti), Posušje (kadeti).

Dovoljno govori da je Rookie u pionirima bio treći u omladinskoj ligi a Sparsi su pobijedili Rookie na završnici državne lige. Koš završio prvi u omladinskoj a u završnici državne iza Sparsa na drugom mjestu, Rookie završio na 2 mjestu omladinske lige a doživio potop od 40 razlike protiv Sparsa.

Moje misljenje, da su djeca ovim igrama dobili dodatne utakmice koje će im koristiti. Upoznali su gradove, druge klubove i dobili jedno dodatno iskustvo, ogromna je pozitiva sto ce ovo biti zvanicna liga sa 12 klubova (4 iz RS, 4 iz HB i 4 iz Federacije) pa cemo vidjeti ko ce igrati ovu ligu a ko nece. Kvalifikacije za drzavnu ligu ce poceti, u septembru i oktobru.

Pioniri su 2001 i mladje
Kadeti su 1999 i mladje
Juniori su 1997 i mladje

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2014, 22:16

Nazalost poraz protiv Turske rezultatom 69:66. Vodili smo na poluvremenu 16 razlike, na ulazu u posljednju cetvrtinu deset, ali su nas na kraju kostale prodane lopte, uzasno sudjenje i tehnicke greske koje su nam svirali. Turcima smo odmah pokazali da ce se namuciti protiv nas na prvenstvu.

Ostalo je samo ime.....

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 27 jun 2014, 22:31

neno#4 je napisao/la:Nazalost poraz protiv Turske rezultatom 69:66. Vodili smo na poluvremenu 16 razlike, na ulazu u posljednju cetvrtinu deset, ali su nas na kraju kostale prodane lopte, uzasno sudjenje i tehnicke greske koje su nam svirali. Turcima smo odmah pokazali da ce se namuciti protiv nas na prvenstvu.
Super, ovo su pripreme. Pokazali smo smo tvrd orah. Nedostajao je Aleksić i bit će to super do početka prvenstva.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2014, 22:35

Dobili smo Hrvatsku u Vodicama rezultatom 69:67!

:cool: :cool: :cool: :cool:

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 jun 2014, 23:10

koliko je teska povreda aleksica i hoce li biti spreman za prvenstvo?
hvala

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.