Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la cobefks » 25 jun 2014, 11:31

AdiFKS je napisao/la:Savez je prepun mediokriteta i amatera, narocito po raznim komisijama i sl., to je cinjenica.
Ali opet mi nije jasno zasto klubovi, il vecina od njih, nisu za pravljenje tog udruzenja, jer bi onda fakticki sami klubovi donosili veliki broj pravila i poboljsanja sto se tice lige.Jer je ocito da je ovima u savezu liga na 15 mjestu prioriteta.
Problem gdje ce biti sjediste, jedni za Mostar, drugi za Sarajevo, treci za Banja Luku... Pa vjerovatno bi nastao problem oko predsjednika i sl, moralo bi opet ici troclano i slicne gluposti. Nasa posla sto bi rekli. Umjesto da se gleda sportski napredak, oni se bave glupostima....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

AdiFKS
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la AdiFKS » 25 jun 2014, 11:41

Ma hebo togdje ce biti sjediste. Eto moze DC Brcko :mrgreen: :mrgreen: ,gdje bilo,eto ja sam iza Mostar. Puno je bitnije da prekotog udruzenja mozemo normalno ustrojiti ovu ligu. Jer je ocito da ako klubovi sami ne pocnu raditi intezivno na tome, sto se saveza tice liga moze biti i na rekreativnom nivou.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la cobefks » 25 jun 2014, 11:44

AdiFKS je napisao/la:Ma hebo togdje ce biti sjediste. Eto moze DC Brcko :mrgreen: :mrgreen: ,gdje bilo,eto ja sam iza Mostar. Puno je bitnije da prekotog udruzenja mozemo normalno ustrojiti ovu ligu. Jer je ocito da ako klubovi sami ne pocnu raditi intezivno na tome, sto se saveza tice liga moze biti i na rekreativnom nivou.
Nama je svejedno jer gledamo da nam sport krene uzlaznom putanjom. Ali oni gledaju kako ce se uvaliti na pozicije, ko ce biti u komisijama. Treba zadovoljiti nacionalni kljuc... Pa zato i nije prihvaceno smanjenje lige jer su srbi trazili da imaju fiksno cetiri predstavnika. Smijesno i zalosno...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 25 jun 2014, 15:30

**** sve ja bih i napravio taj ustupak...4 tima iz rs-a u prvoj od 12 timova ukupno, 4 u II od 12 timova ukupno. Poslije toga mogu ici federalne lige, po jedan ulazi iz svake entitetske lige u II ligu, dva ispadaju iz II. 2 iz druge ulaze u I, dva iz prve ispadaju. Kroz 5 godina samo ce kvalitet ostati u pl... pa bolje se strpiti jos par godina nego ovako do ko zna kada...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 jun 2014, 15:36

Mnogi bi pristali na to, ali bi UEFA proglasila ligu neregularnom zbog mijesanja politike i samim tim bi ju suspendovala. Ja ne mogu da razumijem sta je to u glavama ovih iz RS-a i zasto oni to konstantno rade :?

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 25 jun 2014, 15:41

Pa ako cemo realno sagledati od 24 tima iz prve dvije lige ima sigurno mjesta za 8 timova iz RS, ako ne i za deset.
Ovdje je po meni jedini problem da li iz RS-a imaju trenutno 4 tima kvalitetom koja bi se mogla takmiciti u prvoj ligi...i to je jedini ustupak...

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 25 jun 2014, 17:03

Kako su krenuli, za koju godinu, oni svakako neće imati nijednog predstavnika u PLBiH, ili će imati samo onog ko se te godine plasira iz 1. lige RS ... Radnik BN jedva sastavlja tim (nemaju dovoljno igrača, ne gine im donji dio tabele), Slavija (u krizi, boriće se za opstanak), Borac BL (grad i entitet ako ne pogura i vrati im dugove ne gine mu stečaj za par godina, ili ako se neko drugo čudo ne desi), Mladost VO (još uvijek nestabilan Premijerligaš, ko zna koliko će izdražati) ... Nema im spasa ako ne promjene politiku i počnu ulagati u klubove. Svakako su to sve mali klubovi koje navijači ne mogu izdržavati.

P. S. Ne znam da li je već neko uradio ali, treba napraviti peticiju za smanjenje lige, pa ako treba poslati je i UEFA-i (uz objašnjenje) da bude upoznata sa tim, ko zna, možda ih i ona malo pritisne.

Ja sam definitivno za smanjenje lige! Čak mislim da mi jedva da imamo desetak normalnih klubova, te da treba napraviti ligu deset a ne ligu dvanaest. Samo prije početka, neke od narednih sezona, najaviti da se osniva nova liga i da deset prvoplasiranih ulazi u nju, PLBiH ostaje s tim da u nju ulaze klubovi iz 1. Lige RS i 1. Lige F (po 2 kluba) tj. u PLBiH (koja će također biti liga deset) igraće oni timovi koje ne izbore plasman u novu ligu, uz popunu timovima iz entitetskih liga. Jednostavno napraviti Austrijski sistem, par liga sa deset kubova, ostale su svakako amaterske, i eto rješenja.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 25 jun 2014, 20:21, ukupno mijenjano 5 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 jun 2014, 17:30

Adviser je napisao/la:ili će imati samo onog ko se te godine plasira iz 1. lige RS
Evo onaj dio koji meni smeta u ovom formatu. Na osnovu politike netko ima klub u PL. Ja bi cisto iz tog razloga uveo play off za PL. Prvak RS-a igra protiv drugoplasiranog iz FBiH, a prvak FBiH igra protiv drugoplasiranog iz RS-a. Na taj nacin nitko na osnovu politike nece moci imati klub u PL. Ako treba neka se taj play off igra jedna utakmica uz to da je prvak entiteta domacin.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jun 2014, 17:39

Glavna kočnica, koja godinama opstruira playoff sistem i zajednički drugi rang takmičenja, zove se FSRS. Svako kome je bitno da bosanskohercegovački fudbal krene uzlaznom putanjom podržava opciju koju je @Signore iznio. Oni koji i dalje žele osiguravati mjesto svojim predstavnicima u ligi zagovaraju etnički princip, a tu je prste odavno uplela i tamošnja politika. Na našu žalost, ne vidim da će se taj stav u budućnosti promijeniti, obzirom da je već napravljen presedan pod pritiskom FIFA-e i UEFA-e koji podrazumijeva moderan N/FSBiH s jednim predsjednikom.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2014, 17:41

Claus je napisao/la:Glavna kočnica, koja godinama opstruira playoff sistem i zajednički drugi rang takmičenja, zove se FSRS. Svako kome je bitno da bosanskohercegovački fudbal krene uzlaznom putanjom podržava opciju koju je @Signore iznio. Oni koji i dalje žele osiguravati mjesto svojim predstavnicima u ligi zagovaraju etnički princip, a tu je prste odavno uplela i tamošnja politika. Na našu žalost, ne vidim da će se taj stav u budućnosti promijeniti, obzirom da je već napravljen presedan pod pritiskom FIFA-e i UEFA-e koji podrazumijeva moderan N/FSBiH s jednim predsjednikom.
:cool:

Kako u sportu, tako u svemu koče napredak BiH. Dovoljno se sjetiti samo zahtjeva sa kojim bi prihvatili smanjenje lige.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 25 jun 2014, 23:21

Najvjerovatnije lopta sa kojom ce se igrati:
slika
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

mirzard
Kontakt:

Post Postao/la mirzard » 27 jun 2014, 15:58

kad je izvlacenje parova?
KLUB BEZ NAVIJAČA JE KLUB BEZ DUŠE I RESPEKTA!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jun 2014, 16:12

Claus je napisao/la:Glavna kočnica, koja godinama opstruira playoff sistem i zajednički drugi rang takmičenja, zove se FSRS. Svako kome je bitno da bosanskohercegovački fudbal krene uzlaznom putanjom podržava opciju koju je @Signore iznio. Oni koji i dalje žele osiguravati mjesto svojim predstavnicima u ligi zagovaraju etnički princip, a tu je prste odavno uplela i tamošnja politika. Na našu žalost, ne vidim da će se taj stav u budućnosti promijeniti, obzirom da je već napravljen presedan pod pritiskom FIFA-e i UEFA-e koji podrazumijeva moderan N/FSBiH s jednim predsjednikom.
Sve sto ima veze sa BiH i sto se radi na nivou drzave BiH a pozitivno je i dobro uvjek ce biti osporavano od strane poremecenih debila zatrovanih srpstvom iz RS. Nece oni nikad dozvolit da se bilo sta dobro desi za ovu zemlju, sva sreca pa ne utjecu na reprezentaciju jer bi i tu sve syebali radi njihovog srpstva.

Sto puta receno sto puta viđeno.

A mi idalje sanjamo PL od 10-12 klubova ili neki boljitak, samo sto nikad nece doci samo radi ovih iz RS.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

solar1987
Kontakt:

Post Postao/la solar1987 » 27 jun 2014, 17:12

mirzard je napisao/la:kad je izvlacenje parova?
trebalo bi mjesec prije pocetka,znaci 2 juli..ali nisam siguran
SLANA GARDA PONOS JE GRADA

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 27 jun 2014, 18:00

solar1987 je napisao/la:
trebalo bi mjesec prije pocetka,znaci 2 juli..ali nisam siguran
19.7.
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 jun 2014, 20:18

Kako 19.7. kada je uvijek bilo mjesec dana prije početka prvenstva?Promijenili pravilo ili je u pitanju nešto drugo?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 jun 2014, 20:29

Ma u nas kao da prepisuju parove iz prethodnih sezona. Evo konkretno, vječiti derbi je jedno 3,4 godine zaredom u 13 i evo ove zadnje sezone je bio u 14. kolu ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 jun 2014, 20:51

Jeste zapeli za ovaj raspored :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

mirzard
Kontakt:

Post Postao/la mirzard » 28 jun 2014, 01:26

FaraonTM je napisao/la:
Ma u nas kao da prepisuju parove iz prethodnih sezona. Evo konkretno, vječiti derbi je jedno 3,4 godine zaredom u 13 i evo ove zadnje sezone je bio u 14. kolu ;)
Pa nije daleko od toga npr. mi s vama igramo uvijek u prva tri kola ne bi me cudilo da i sada bude tako...

@MrWhite nema logike da bude 19. jer je najavljeno da liga pocinje 3.8, a izvlacenje mora biti mjesec dana prije barem je do sada tako bilo...prije da ce bit 2.7.

@ RiverPlate ima bolesnika koji jos prate ovu nasu ligu i prema tom rasporedu uskladjuju svoje obaveze ;)
KLUB BEZ NAVIJAČA JE KLUB BEZ DUŠE I RESPEKTA!!!

STARBUZZ
Kontakt:

Post Postao/la STARBUZZ » 28 jun 2014, 12:36

Pa kod nas ke polidorogovani zrijeb ili dirigovani tako nesto ne znam tacno kako se to izgovara. To je zbog Sarajeva, Zeljeznicara, Veleza i Zrinjskog.

Znam da je prije bilo ako Sarajevo zavrsi na tabeli ispred Zeljeznicara u narednoj sezoni prvi derbi je 10 ili 11 kolo na Grbavici, a ako Zeljeznicar zavsi ispred Sarajeva, onda je prvi na Kosevu 12 ili 13 tako nekako je bilo. Eh sad jel se to sta mjenjalo...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.