Postao/la nemam.nick » 25 jun 2014, 02:03
Čitao sam dosta postova, nisam ništa komentarisao pa evo neko moje viđenje svega:
1. Mislim da mi nemamo pojma šta se dešava u i oko reprezentacije. Ovo je vjerovatno mali dio onoga što smo mi čuli, a ubijeđen sam da međuljudski odnosi nisu na nuli, već u minusu.
2. Najveću krivicu snosi Safet Sušić jer nije imao hrabrosti da pojedince otjera na klupu ili da ih čak istjera iz reprezentacije. Međutim, postavlja se pitanje kako će imati hrabrosti kada ima par igrača koji nisu pozvani, a kvalitetniji su od onih koji su pozvani. Znate na koga mislim.
Jednostavno Džeko i Spahić razmišljaju: ako Sušić može zvati neke svoje igrače, možemo i mi Ibričića. Time je istovremeno srozan Sušićev autoritet i kod drugih igrača.
Oni vjerovatno misle: Ako mogu Džeko i Spahić možemo i mi nešto tražiti. A sve krenulo od bratića i slično, i onda selektor mora popuštati drugim igračima.
3. Došla je situacija da stariji igrači slabe, a dolaze novi momci koji su mladi i željni dokazivanja. Očito je da starijoj ekipi to pomalo i smeta jer su oni glavne zvijezde i svijet se više ne vrti oko njega. Pogotovo Kolašinac i Bešić koji su zadivili kompletnu javnost.
4. Šta je rješenje? Novi selektor koji će pozivati najbolje igrači i koji neće u početnih 11 staviti najskuplji tim, već trenutno najbolji. I koji će reći svima: biće kako ja kažem ili vas nigdje nema.
p.s. ja sam lično dva ispita pao radi reprezentacije, nervirao se, a oni se tuku.. sramota!
Zadnja izmjena:
nemam.nick, dana/u 25 jun 2014, 02:06, ukupno mijenjano 1 put.