Danas zanimljiv razgovor sa jednim poznanikom, papetoljupcem:
ON: kontam nešto, da hoće se organizovat neki doček našima svima, da vide da ima podrške
JA: nisu vala svi ni zaslužili, pogotovo ne pape, a ni svi igrači
ON: daj ba nemoj zezat, od safeta nećeš nikad imat bolje, on ti je vrh trenutno što se tiče
JA: bolan, pa šta nam frajer uradi protiv nigerije, pa nismo lijevog beka imali
ON: igro je bolan lulić, al nije mogao sam po toj strani
JA: čekaj, tebi je normalno da jedan igrač igra na cijeloj strani?
ON: pa eno gledam, i na sokeru kad hoćeš da namjestiš, ono je jedino nešto što smo mi mogli protiv njih..
JA: bolan, po tebi nije trebao kolašinac igrat?
ON: i bolje što nije igrao, nije džaba ostao na klupi, on bi crveni dobio da se čupao sa onim, a šta onda, bolje ovako, on bi napravio penal, dobio crveni, onda bi izgubili 5-0, vako 1-0, haj i nekako hehe
Tu ja vidim kako frajer slijepo vjeruje Safetu, nastavljamo razgovor:
ON: ima sad bitnih utakmica što dolaze, treba to safet posložit
JA: baš zato što su bitne treba on otić, dovedi vahu
ON: znaš šta je za njega sušić, pihhhh.. vjeruj ti meni, safet je stručnjak veliki
JA: bolan, pa tebi sve normalno ono protiv nigerije?
ON: pa šta smo mi za nigeriju, čitaj samo ko igra tamo, pa čitam, imaju šestoricu koji igraju u engleskoj, i to nosioci tamo timova.. a kod nas, najbolji igrač u Citiju, i to klupa nekad, lafo neki klub Šalke gdje igra Kolašinac, izvuku Reala, ovi ih napucaju dobro, Spaha važna tekma u Ligi prvaka i odmah crveni.. Nemamo mi bolan tima, ne može Sušić od njih pravit, istrošeno je to..
Prešutim, vidim ne zna..
ON: a ne odgovaraju bolan nama brze reprezentacije, crnci su to..
JA: i pošto nam ne odgovaraju brzi, izvedeš najsporiju koju trenutno imaš?
ON: ma ja bih u onoj cijeloj postavci samo zamijenio misketa, i uveo onog mu rođaka Tinu, stavio ga na zadnjeg veznog da im on isto skida lopte, onaj momak je voz!
Spustim glavu i počnem na sve što kaže klimat glavom