FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

1988risha
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1988risha » 24 jun 2014, 15:33

FINALE KUPA,NAVIJAČI LOVĆENA :D
[youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 24 jun 2014, 15:38

Ma sta hoće ovaj vise?
NO PYRO NO PARTY

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 24 jun 2014, 15:40

Buu je napisao/la:Ma sta hoće ovaj vise?
Ide mi na klinac,što pojedinci već pišu u superlativima o Lovćenu,ko da su Basel izvukli,a ne Cetinjane...
Ovo ako ne prođu,nek raspuste prvi tim...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 24 jun 2014, 15:41

Upravo iz razloga što ozbiljno prilazimo ovom dvomeču meni lično i smeta ova zamjena.
Ne volim euforije niti sam taj tip jer imam dovoljno životnog iskustva da sam se nebrojeno puta u poslu opekao na stvarima za koje sam mislo da su bezveze i da nisu vrijedne ozbiljnog pristupa.
Kad su evidentne razlike u kvaliteti možda nije bitno gdje se igra prva utakmica i nerijetko su se u nekim drugim sportovima igrale obje tekme na istom mjestu da se smanje troškovi. Međutim, ovdje to nije slučaj i nije nebitno bilo gdje se igra prva tekma. Drugo, opet ponavljam je li nas kao klub iko išta pitao. Ako nije, meni to smeta jer je blago rečeno neozbiljno da ne kažem bezobrazno.
Sječam se finala našeg kupa, pa koliko je samo Željo puta igrao finale na Koševu i bio u neravnopravnom položaju u odnosu na sve druge ekipe. Ako ekipe nisu iz Sa onda igraju dvije tekme na svojim stadionima, ako je Željo u finalu onda uvijek igra na Koševu. Kakva je to logika. Sva finala Kupa sa pitarima smo igrali na Koševu, kad smo igrali finale sa Leotarom, prva u Trebinju druga opet na Koševu. Dakle, bili smo jedina ekipa koja je uvijek finale Kupa igrala na tuđem terenu. Kakva su to bila pravila? Nije Wembley, je.ba.lo ih Koševo.
Tek su zadnjih nekoliko sezona ukinuli ovu diskriminaciju našeg kluba pa smo sa Borcem, Čelikom i Širokim igrali na Grbavici. Trebalo je 10 godina da se neko sjeti da nema smisla.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 24 jun 2014, 15:44, ukupno mijenjano 2 puta.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 jun 2014, 15:42

Sta je tebi zenicanine? :crazy:

Ako mislis na vasu i na jufkarsku euforiju,to kod nas mozes zaboraviti,kod manijaka nikad tako nije bilo!

Ja recimo uzivam citati euforicne najave po drugim temama i suprotno tome,da se na temi fkz stoji na zemlji,kontas?

Ekipa ko i svaka druga,svak danas igra lopte,sigurno gace nece skinuti,ko sto nismo ni mi protiv plzena.
Isto tako posto ne znas sta su evropske utakmice,a i malo ih ovdje zna sta je igrati cl sa protivnikom koji izbaci napoli godinu ranije,nemas pojma da ni jedan od tih klubova nikad nije potcjenio zelju,nego je usao u tekmu sa maximalnim respektom.

To je ono sto govorim: Bez straha! Respekt! Oprez! = Prolaz dalje
Pa dokle doguramo...

@rodom s mejtasa :clap: :clap: :clap:

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 24 jun 2014, 15:46

Ne znam,meni pravo smrdi ova promjena domacinstva nekim ultimativnim tonom. Cuj,naredba,nidje veze.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 jun 2014, 15:57

neroazzuro je napisao/la:Ne znam,meni pravo smrdi ova promjena domacinstva nekim ultimativnim tonom. Cuj,naredba,nidje veze.
Sta ce smrditi,eto djetici imaju neki lobi,garant im ne daju na onoj supi od stadiona igrati,pa moraju u niksic i to je to.
Vjerovatno ce vremenom objaviti tacnu info

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 24 jun 2014, 16:33

SarajlijaTM je napisao/la:Sta je tebi zenicanine? :crazy:

Ako mislis na vasu i na jufkarsku euforiju,to kod nas mozes zaboraviti,kod manijaka nikad tako nije bilo!

Ja recimo uzivam citati euforicne najave po drugim temama i suprotno tome,da se na temi fkz stoji na zemlji,kontas?

Ekipa ko i svaka druga,svak danas igra lopte,sigurno gace nece skinuti,ko sto nismo ni mi protiv plzena.
Isto tako posto ne znas sta su evropske utakmice,a i malo ih ovdje zna sta je igrati cl sa protivnikom koji izbaci napoli godinu ranije,nemas pojma da ni jedan od tih klubova nikad nije potcjenio zelju,nego je usao u tekmu sa maximalnim respektom.

To je ono sto govorim: Bez straha! Respekt! Oprez! = Prolaz dalje
Pa dokle doguramo...

@rodom s mejtasa :clap: :clap: :clap:
Kakvu zenicku euforiju :D
Jedini klub za koji navijam je Velež,a kad su u pitanju europske tekme podržavam i Sarajevo i Želju i sve ove ex-yu klubove koji su igrali tu ligu a iz BiH su,a ne ove nacionalisticke poslije rata nastale...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 24 jun 2014, 16:35

Sedam fudbalera napustilo Metalurg prije prvog pretkola kvalifikacija za EL.
Željezničar
Borussia Dortmund

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 jun 2014, 16:42

Brko brkane.Vidis li ovu sansu.Dobili smo 2 levata.Kupi 2-3 igraca ako nemas para posudi bolan ovo ti je jedinstvena sansa.Sa 2-3 pojacanja prolazis u 3 kolo.Pun stadion pare od predkola i eto vratio ulozeno a dobio 3 igraca koja mozes kad hoces opet prodat.to je toliko jednostavno ali je pitanje dali ce uradit.Dakle izvolite uzmi ili ostavi ali ovakva sansa se ne propusta.Ako se misli da se moze sa ovom ekipom do treceg kola onda se varate mozda i moze ali zasto rizikovat.Iskoristi sansu brko ko zna hoce li je biti opet.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 jun 2014, 16:46

Da nije ovaj ... http://www.transfermarkt.co.uk/ante-cil ... ler/242587" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen: (i on igrao u Branitelju)
Jesi li siguran ili si ga kao ja pronašao na Transfermarktu?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo još onih koji su potpisali ...
Nedim Mekić (15.04.1995.)
Senad Kašić (04.04.1995.)
http://www.fsks.ba/index.php/novosti/it ... ni%C4%8Dar
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 24 jun 2014, 16:51

Adviser je napisao/la:
Da nije ovaj ... http://www.transfermarkt.co.uk/ante-cil ... ler/242587" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen: (i on igrao u Branitelju)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nasao ga na transfermarktu..stoper pa sam pretpostavljao da je on...al mozda je i taj drugi:))

DiNno
Kontakt:

Post Postao/la DiNno » 24 jun 2014, 16:52

Adviser je napisao/la:

Ante je na probi, nije Semir 100 % jer je nedavno imao operaciju koljena :)
a ev i na slikama vidim da je Ante :))

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 24 jun 2014, 16:54

DiNno je napisao/la:
Adviser je napisao/la:

Ante je na probi, nije Semir 100 % jer je nedavno imao operaciju koljena :)
a ev i na slikama vidim da je Ante :))
Izvinjavam se ..do mene je bilo :))ja vidio stoper pa pretpostavljao sam da je semir:))

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 jun 2014, 17:01

O ovome sam ja vec napisao da ste vi stari drugari,ali evo objavio neki sportski portal,pa da vam kopiram-Evo sta pise;

Tokom drugoligaške sezone 1953/54, odigrana su dva međusobna susreta (2:2, 2:3).
Lovćen je 1957. godine nastupio u kvalifikacijama za nastup u Prvoj saveznoj ligi SFR Jugoslavije. Lovćena je tada u prvoj fazi eliminirao upravo Željezničar, nakon dvije utakmice (0:0, 0:2).
Treći put su se Željo i Lovćen sreli 1966. godine kada su se oba tima takmičila u Drugoj saveznoj ligi, a Lovćen je tada uvjerljivo savladao Želju s 5:2.

Ovaj Crnogorski velikan vas redovno malti,valjda sad budete bolje srece. ;)

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 24 jun 2014, 17:03

amypitar je napisao/la:O ovome sam ja vec napisao da ste vi stari drugari,ali evo objavio neki sportski portal,pa da vam kopiram-Evo sta pise;

Tokom drugoligaške sezone 1953/54, odigrana su dva međusobna susreta (2:2, 2:3).
Lovćen je 1957. godine nastupio u kvalifikacijama za nastup u Prvoj saveznoj ligi SFR Jugoslavije. Lovćena je tada u prvoj fazi eliminirao upravo Željezničar, nakon dvije utakmice (0:0, 0:2).
Treći put su se Željo i Lovćen sreli 1966. godine kada su se oba tima takmičila u Drugoj saveznoj ligi, a Lovćen je tada uvjerljivo savladao Želju s 5:2.

Ovaj Crnogorski velikan vas redovno malti,valjda sad budete bolje srece. ;)
Matematika ti nije baš jača strana očigledno. Al' nejse

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 24 jun 2014, 17:05

Za Plave će nastupati:
Antolović - Bučan, Bogdanović, Zeljković, Čolić - Tomić, D. Sadiković, Hasanović, Bajić, Stanić - Turković.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Kvesić? Nije u prvoj postavi, ima li neko neki info?
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 24 jun 2014, 17:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 24 jun 2014, 17:15

Opet se Bučan gura tamo gdje mu nije mjesto
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 24 jun 2014, 17:22

Buu je napisao/la:Opet se Bučan gura tamo gdje mu nije mjesto
Sejo je mnogo korektno znao odigrati lijevog beka,mada mislim da je ovo samo proba,vjerovatno ce biti kvesa na beku,stana desno krilo,bucan lijevo k.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 24 jun 2014, 17:29

Solidan je Bučan bio na beku iako je daleko to od njegove pozicije. Dedić je povrijeđen, a Kvesa će vjerovatnu drugo igrati.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.