Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lotus
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Lotus » 18 jun 2014, 11:49

MrMuscle je napisao/la:Polutak je za Smajlovica Memica i ostale centre licno Karim Abdul Jabbar.. i naravno Gacic se nije ni zvao.. veliki minus Bajicu.. trebali su ovaj sukob rijesiti medjusobno ranije i pozvati ga.. ima krivnje od obojice al razgovorom se sve rijesava. Jer ipak znamo da su nam Polutak i Sandro prakticki sami donijeli ostanak u A diviziji..... Dobar spisak... osim Sandra sve najbolje je tu...

Dobar je mali Kupusovic igrac... nece biti neka zvijezda al soludan igrac da odmori Aleksu... mada msm da ce Ivo biti prvi pick Aleksi..
Jaka je ovo ekipa i bez Sandra...Samo momci nek daju sve od sebe,jer igraju za svoju drzavu..ne treba im veci motiv od toga.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 18 jun 2014, 12:27

Ethel je napisao/la:Evo i klubove da napišem od pozvanih igrača:

1. Đorđe Aleksić (Mladost Mrkonjić Grad) PG
2. Ivo Garić (Široki Brijeg) PG
3. Zoran Kupusović (Budućnost BN) PG
4. Edin Atić (OKK Spars) SG
5. Haris Ćurevac (Bosna) G
6. Mirsad Pilavdžić (OKK Sloboda Tuzla) SG
7. Nedim Đedović (Barcelona) SF
8. Aleksandar Lazić (Union Olimpija) F/G
9. Damir Hadžić (Rimini) F
10. Kenan Karahodžić (Clinicas Rincon) PF/C
11. Milenko Predić (Rookie) F
12. Đorđe Beronja (Basket 2000) C
13. Imran Polutak (Krka 2) C
14. Rijad Smajlović (OKK Spars Sarajevo) PF
15. Enis Memić (OKK Spars Sarajevo) PF
16. Emir Ahmedić (Bosna) PF

Izgleda da nam je ipak Dragan Bajić bitniji od Sandra Gacića :think:

Moj Ethel slabo ti pratis ovu kosarku ;)

Rijad Smajlović je Centar i igra u Royal/Bosna

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 18 jun 2014, 12:31

Chstal je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Evo i klubove da napišem od pozvanih igrača:

1. Đorđe Aleksić (Mladost Mrkonjić Grad) PG
2. Ivo Garić (Široki Brijeg) PG
3. Zoran Kupusović (Budućnost BN) PG
4. Edin Atić (OKK Spars) SG
5. Haris Ćurevac (Bosna) G
6. Mirsad Pilavdžić (OKK Sloboda Tuzla) SG
7. Nedim Đedović (Barcelona) SF
8. Aleksandar Lazić (Union Olimpija) F/G
9. Damir Hadžić (Rimini) F
10. Kenan Karahodžić (Clinicas Rincon) PF/C
11. Milenko Predić (Rookie) F
12. Đorđe Beronja (Basket 2000) C
13. Imran Polutak (Krka 2) C
14. Rijad Smajlović (OKK Spars Sarajevo) PF
15. Enis Memić (OKK Spars Sarajevo) PF
16. Emir Ahmedić (Bosna) PF

Izgleda da nam je ipak Dragan Bajić bitniji od Sandra Gacića :think:

Moj Ethel slabo ti pratis ovu kosarku ;)

Rijad Smajlović je Centar i igra u Royal/Bosna
Moja greska, mislim jedno pisem drugo.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2014, 14:29

@neno, sta je prava istina u vezi Sandra?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 jun 2014, 22:34

Pobjeda nad Vitezom 74-73. Dosao je i Juka da malo posjeti suigrace. Bice to dobro ako Bog da..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 20 jun 2014, 14:16

neno#4 je napisao/la:Pobjeda nad Vitezom 74-73. Dosao je i Juka da malo posjeti suigrace. Bice to dobro ako Bog da..
jeli obavjlen razgovor sa dino radoncic..?

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 20 jun 2014, 14:24

Odavno je i sa njim i sa ocem mu pricano al mali i nije toliko zainteresovan... :twisted: ima tu i mnogo do oca mu koji kao nekadasnji nas reprezentativac malon treba usuditi ljubav prema domovini...a ne da nas zaobilazi.... :?
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 jun 2014, 20:36

Tarik91 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Pobjeda nad Vitezom 74-73. Dosao je i Juka da malo posjeti suigrace. Bice to dobro ako Bog da..
jeli obavjlen razgovor sa dino radoncic..?
Srbija ili Crna Gora, BiH se nikad nije pojavljivala kao ozbiljna opcija.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 jun 2014, 21:11

MrMuscle je napisao/la:Odavno je i sa njim i sa ocem mu pricano al mali i nije toliko zainteresovan... :twisted: ima tu i mnogo do oca mu koji kao nekadasnji nas reprezentativac malon treba usuditi ljubav prema domovini...a ne da nas zaobilazi.... :?
Ja samo ne mogu da vjerujem da njegov otac koji je bio naš reprezentativac sina gura da igra za Srbiju,to nikad neću shvatiti,a ne daj Bože da se mali ozbiljnije povrijedi ili da mu propadnu planovi sa Srbijom i Crnom Gorom onda bi proradio patriotizam :puke:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 jun 2014, 08:42

Kakva Srbija ko vam je to slagao?
Dino Radoncic ce igrati za Crnu Goru, a njegov otac je u odlicnim odnosima sa KS CG, prakticno ulaz do ulaza u zgradi.

Ostalo je samo ime.....

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 21 jun 2014, 09:00

Željooooo je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Odavno je i sa njim i sa ocem mu pricano al mali i nije toliko zainteresovan... :twisted: ima tu i mnogo do oca mu koji kao nekadasnji nas reprezentativac malon treba usuditi ljubav prema domovini...a ne da nas zaobilazi.... :?
Ja samo ne mogu da vjerujem da njegov otac koji je bio naš reprezentativac sina gura da igra za Srbiju,to nikad neću shvatiti,a ne daj Bože da se mali ozbiljnije povrijedi ili da mu propadnu planovi sa Srbijom i Crnom Gorom onda bi proradio patriotizam :puke:
Nisam napisao da ce igrati za Srbiju, jer nece... Crna Gora je njegov izbor a vjerovatno i sama zelja oca jer je porijeklom od tamo... a za nas je igrao u rukometu pukom srecom... nije htio igrati za SiCG a da je bila samostalna drzava tada njen bi bio reprezentativac...

Al nema veze.. mali je dobar al ni za kim ne treba plakati... idemo naprijed.. mi trebamo gledati u nase dvoriste da ne gubimo igrace a ako sta ubodemo sa strane dobro jest...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

edin74
Kontakt:

Post Postao/la edin74 » 24 jun 2014, 10:35

Ne mogu da vjerujem da na ovom portalu niko ni rijec ne napise o nedavno zavrsenoj Ligi mladih BiH? Kakav je ovo portal, ciji je, kako je moguce da nikoga ne interesuje zavrsnica najjaceg kosarkaskog prvenstva za mlade koji imamo u Bosni? Je li vama normalno da ovdje ide udarna vijest da su pjetlici Sparsa (U15)osvojili tamo neko sranje u Italiji, a sa najjaceg turnira u drzavi gdje se okupe skoro svi mladi reprezentativci Bosne niko ni rijec da napise. Zna li neko da mi objasni sta je posrijedi???
Zao mi je samo ljudi koji vole kosarku sto i ne znaju da se u Tuzli ovog vikenda igrala najbolja kosarka za mlade u nasoj drzavi.
Sramota...

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 24 jun 2014, 10:40

edin74 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da na ovom portalu niko ni rijec ne napise o nedavno zavrsenoj Ligi mladih BiH? Kakav je ovo portal, ciji je, kako je moguce da nikoga ne interesuje zavrsnica najjaceg kosarkaskog prvenstva za mlade koji imamo u Bosni? Je li vama normalno da ovdje ide udarna vijest da su pjetlici Sparsa (U15)osvojili tamo neko sranje u Italiji, a sa najjaceg turnira u drzavi gdje se okupe skoro svi mladi reprezentativci Bosne niko ni rijec da napise. Zna li neko da mi objasni sta je posrijedi???
Zao mi je samo ljudi koji vole kosarku sto i ne znaju da se u Tuzli ovog vikenda igrala najbolja kosarka za mlade u nasoj drzavi.
Sramota...
To nije zvanicna liga i zato nece da objave. Vec su poznati sampioni u pionirima, kadetima i juniorima. Tu su mnogi klubovi nastupali bez svojih najboljih igraca koji su na okupljanju reprezentacije. Na kraju je ispao i cirkus jer su neki timovi igrali sa 5 ili 6 igraca.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jun 2014, 13:01

Nikakav cirkus nije ispao,nego jedna od najljepsih stvari nase kosarke. Svi timovi su igrali sa svojim najboljim. Svi izvjestaji imaju na sluzbenoj stranici Saveza. Bajic je pustio igrace da idu u Tuzlu.

Ostalo je samo ime.....

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 24 jun 2014, 13:54

jest al glupo je da imamo po 2 prvaka drzave u svakoj kategoriji :mrgreen: :urnebes:
Manijaci Zeljini

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 24 jun 2014, 14:03

edin74 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da na ovom portalu niko ni rijec ne napise o nedavno zavrsenoj Ligi mladih BiH? Kakav je ovo portal, ciji je, kako je moguce da nikoga ne interesuje zavrsnica najjaceg kosarkaskog prvenstva za mlade koji imamo u Bosni? Je li vama normalno da ovdje ide udarna vijest da su pjetlici Sparsa (U15)osvojili tamo neko sranje u Italiji, a sa najjaceg turnira u drzavi gdje se okupe skoro svi mladi reprezentativci Bosne niko ni rijec da napise. Zna li neko da mi objasni sta je posrijedi???
Sramota...

MA nikakva razlika između tog turnira i ove lige, isto sr.anje, i u jednom i u drugom takmičenju učestvuje se dobrovoljno, tek ako postane obavezno (ako je pobjednik i šampion države) moglo bi se reći da je to pozitivno.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 jun 2014, 14:42

Uvijek ista ekipa blati ovaj projekat KSBiH. Ovo je odličan projekat i koliko god vi pokušavali da umanjite važnost i ljepotu ove lige koja se igrala neće vam uspjeti jer vam namjere nisu ni iskrene ni dobre.
Napokon KSBiH uspio naći sredstva da napravi ligu u kojoj će djeca imati 20 tekmi bez skoro ikakvih troškova i vi nazivate to bezveznim i šprdate se. Što ne upitate djecu kako im je bilo. Milion pozitivnih strana ove lige ima, ali vama je negativno što nisu učestvovali Sparsi i Široki. Nabijem i jedne i druge zbog toga. Pogotovo Sparse jer se od Širokog nisam ni nadao. Mogli su sa mlađim godištima igrati ligu ako im je prelagana, ali isti ti suparnici su im bili i u zvaničnoj ligi. Sportsport isto tako ima minus što zbog ličnih prepucavanja sa savezom ne prate ovu ligu. O tome smo već raspravljali i ne želim ponovo. Razumijem ja i sportsport ali pametniji popušta vazda bilo a ovo je ipak sportski portal i trebalo bi da im je promocija sporta na prvom mjestu, a ova liga je itekako dobar primjer toga. Nemojte molim vas da mi iko replicira jer ne želim.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 24 jun 2014, 15:31

zaboljisportuBiH je napisao/la:Uvijek ista ekipa blati ovaj projekat KSBiH. Ovo je odličan projekat i koliko god vi pokušavali da umanjite važnost i ljepotu ove lige koja se igrala neće vam uspjeti jer vam namjere nisu ni iskrene ni dobre.
Napokon KSBiH uspio naći sredstva da napravi ligu u kojoj će djeca imati 20 tekmi bez skoro ikakvih troškova i vi nazivate to bezveznim i šprdate se. Što ne upitate djecu kako im je bilo. Milion pozitivnih strana ove lige ima, ali vama je negativno što nisu učestvovali Sparsi i Široki. Nabijem i jedne i druge zbog toga. Pogotovo Sparse jer se od Širokog nisam ni nadao. Mogli su sa mlađim godištima igrati ligu ako im je prelagana, ali isti ti suparnici su im bili i u zvaničnoj ligi. Sportsport isto tako ima minus što zbog ličnih prepucavanja sa savezom ne prate ovu ligu. O tome smo već raspravljali i ne želim ponovo. Razumijem ja i sportsport ali pametniji popušta vazda bilo a ovo je ipak sportski portal i trebalo bi da im je promocija sporta na prvom mjestu, a ova liga je itekako dobar primjer toga. Nemojte molim vas da mi iko replicira jer ne želim.

Apsolutno dabogda se ugasili Sparsi, "ZLO BOSANSKE košarke, koje proizvodi igrače za druge selekcije".

P.S: Nego, onaj Dženan Musa ima sve predispozicije da postane pravo dobar igrač, gledao sam ga sada ponovo uživo na završnici, ali ne znam dali se meni pričinilo ili on ima problem neki sa kičmom, nekako djeluje pogrbljen?
Zadnja izmjena: kim, dana/u 24 jun 2014, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 24 jun 2014, 15:35

kim je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Uvijek ista ekipa blati ovaj projekat KSBiH. Ovo je odličan projekat i koliko god vi pokušavali da umanjite važnost i ljepotu ove lige koja se igrala neće vam uspjeti jer vam namjere nisu ni iskrene ni dobre.

Apsolutno dabogda se ugasili Sparsi, "ZLO BOSANSKE košarke, koje proizvodi igrače za druge selekcije".
+1
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 24 jun 2014, 15:42

Chstal je napisao/la:U 16 reprezentacija:

Spars: Gegić Amar (98), Čampara Sani (99), Sabahudin Jahić (98), Hadžihasanović Elvin (98), Bajo Darko (99), Verlašević Faris (98)
Koš: Musa Džanan (99), Antunović Sandro (98), Čoloman Kenan (98)
Široki: Drežnjak Dario (98), Planinić Ante (98)
Šampion Alfa: Labus Luka (98), Talić Darko (98)
Partizan TS: Ristić Ivan (98), Bojović Boško (98)
Stela Azuro: Sikiraš Njegoš (99)
Real Madrid: Mutić Lazar (99)
Sloboda: Čerkezović Emir (99)
Kengur: Kobić Dino (98)
Rimini: Mavrić Emin (98)
Budućnost: Zaklan Branko (98)
Zrinjski: Zovko Mateo (98)
Realway: Tihić Nedim (98)

Ukupno 24 igrača, a 16 ide na pripreme
Jos kad dodao mo Haris Cucovic,maric(juventude) i denis alibegovica to bi bila sjajna ekipa.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Fort, JHam, Kaunas i 22 gosta.