NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

7april
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la 7april » 23 jun 2014, 22:11

dva igrača koja su dobili ponudu slobode panta i šuša,panta ide ako mu ispune uslove koje je postavio,a što se tiče šuše on neće da ide dobio je ponudu al od toga ništa ni daso ne da,nuće najvjerovatnije novi trener

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 23 jun 2014, 22:48

Ovaj piše dolazak golmana Hamzabegovića, hahahah, kako me nasmija jbt. Pa sigurno mu vi možete plaćati više nego Jedinstvo? A teško da će i kod nas ostati, hoće čovjek negdje da uzme pare, što je normala. I sigurno će to uraditi u bratstvu, ne budite smiješni

BLUTUD
Kontakt:

Post Postao/la BLUTUD » 23 jun 2014, 23:54

nebeskasila je napisao/la:Ovaj piše dolazak golmana Hamzabegovića, hahahah, kako me nasmija jbt. Pa sigurno mu vi možete plaćati više nego Jedinstvo? A teško da će i kod nas ostati, hoće čovjek negdje da uzme pare, što je normala. I sigurno će to uraditi u bratstvu, ne budite smiješni
Šabane jedan pola ekipe vam otišlo zbog dugovanja.Bratstvo neće dovest igrača ako ga nemože plaćat,to znaju svi koji su nosili plavo žuti dres ;)

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 24 jun 2014, 00:31

BLUTUD je napisao/la:
nebeskasila je napisao/la:Ovaj piše dolazak golmana Hamzabegovića, hahahah, kako me nasmija jbt. Pa sigurno mu vi možete plaćati više nego Jedinstvo? A teško da će i kod nas ostati, hoće čovjek negdje da uzme pare, što je normala. I sigurno će to uraditi u bratstvu, ne budite smiješni
Šabane jedan pola ekipe vam otišlo zbog dugovanja.Bratstvo neće dovest igrača ako ga nemože plaćat,to znaju svi koji su nosili plavo žuti dres ;)
Tako je ....

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 24 jun 2014, 00:34

BLUTUD je napisao/la:

A sta je sa dugovanjima igracima? Jel sve podmireno?

Kad ce ono skupstina kluba? 31. juna jel? :urnebes:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

BLUTUD
Kontakt:

Post Postao/la BLUTUD » 24 jun 2014, 09:02

GracanicaAA je napisao/la:
BLUTUD je napisao/la:
Tako je ....
Da u Bratstvu nije dobra lova i na vrijeme Panta bi prvi davno otišo a kod nas je 5-6 sezona,Joge bio pet sezona,Goran tri,Gajić tri,Timkov 4-5......

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 24 jun 2014, 12:13

BLUTUD je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:
BLUTUD je napisao/la:]Šabane jedan pola ekipe vam otišlo zbog dugovanja.Bratstvo neće dovest igrača ako ga nemože plaćat,to znaju svi koji su nosili plavo žuti dres ;)
Tako je ....
Da u Bratstvu nije dobra lova i na vrijeme Panta bi prvi davno otišo a kod nas je 5-6 sezona,Joge bio pet sezona,Goran tri,Gajić tri,Timkov 4-5......
Lazes smrade jedan.... Nenad Gajic je naplatio svoj novac putem suda. Toliko o tome kako je na vrijeme novac i kako ga ima.

Sto ne spomenes i onu situaciju kada je Cokara vadio novac iz koverti, koji je bio namjenjen igracima?

M'rs stoko lazljiva....
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

ado78
Kontakt:

Post Postao/la ado78 » 24 jun 2014, 12:50

Lazes smrade jedan.... Nenad Gajic je naplatio svoj novac putem suda. Toliko o tome kako je na vrijeme novac i kako ga ima.

Sto ne spomenes i onu situaciju kada je Cokara vadio novac iz koverti, koji je bio namjenjen igracima?

M'rs stoko lazljiva....[/quote]

Ja se sjecam iz perioda kad je Muslimovic bio trener i kad bratstvo nije izgubilo i primilo gola 9-10 utakmica da su igraci trebali dobiti premije oko 2000 km i nisu prevareni su a isto tada oko finansija su bili cokara i povremeno Muslimovic sto je se kasnije ispostavilo da je i on trazio pare od igraca da ih vrati u klub a znamo koji su to igraci i da su se vratili te godine i bas sam s njima bio u gradu poslije toga i cuo tu pricu,znaci ima jos tu ljudi koji su uzimali od igraca nije samo cokara nazalost,ima tu i onaj sa brkovima iz opstine ja mislim Šnobl ili se drugacie zove,znaci nasi ljudi pokrali bratstvo a kad tad ce se to sve saznat koliko su pokrali i ko?

Ali nazalost finansije odlucuju dalji tok tako da muslimovic opet moze biti trener znamo radi cega (dobio poso od brke i brko mu moze radit sta hoce) samo kako opet stati pred igrace kad igraci sve znaju o njemu vjerovatno vecina njih ali jbg meni licno ko navijacu draze da je on trener nego neko sa strane ako ce se forsirati mladji igraci.

Tako da napisah ovaj post nadoveza se na ove predhodne ali ne volim ovo pisat jer ja samo dodjem i gledam bratstvo i to me ne inteesuje ali mi zanimljivo od strane dase da stavlja u opticaj ponovo ljude sto su ga pokrali..

Neggo imal novosti odlsci i dolasci?

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 24 jun 2014, 13:48

Sve je to ok ali Mirza Hamzabegovic u Bratstvu, tacno ste mi dan popravili :urnebes: :urnebes: frajer moze otici u 80% ekipa u PL, problem je sto su se sve te glavne ekipe u PL vec pojacale ili imaju povjerenje u svoje sadasnje golmane, tako da ako Mirza ne ode na Maltu jedina ispravna opcija mu je Jedinstvo, slobodno zaboravite tu soluciju i njegov dolazak u Gracanicu.

PS: U Jedinstvu nije toliko losa situacija koliko neki pricaju ;)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

BLUTUD
Kontakt:

Post Postao/la BLUTUD » 24 jun 2014, 17:04

M'rs stoko lazljiva....[/quote]Kako će naplatit dug stranac koji nema radnu dozvolu niti bilo kakav ugovor i koji igra u amaterskoj ligi GLUPANEEEE :crazy: Brkati gad je Nenadu sredio kuću u Loznici (grijanje,oluci,fasada,ograda,kupatilo) i nikakvih crnih koverti kod njega nema a kamoli da Čokara ima pristup kešu,staljin daje plate iz džepa u četiri oka debilu jedan :tralala: pojma nemaš,bacaš bombe bezeeee

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 24 jun 2014, 18:05

Znao sam da si tup ali da nisam znao da si toliko tup. Vas ovdje stvarno ima tupih da je to Bogu plakat! Valjda mislite ako poznajete nekog iz Bratstva da ste Boga za muda uhvatili. Drugog objasnjenja nema....

''Službene novine TK'', broj: 08/10, 08/13

Stranica 10 od 16
Član 48.
(Profesionalni sportista)
(1) Prava, obaveze i odgovornosti profesionalnih sportista uređuju se u skladu sa zakonom, sportskim pravilima nadležnog granskog sportskog saveza, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i ugovorom o radu između sportiste i sportske organizacije.
(2) Profesionalni sportista zasniva radni odnos sa sportskom organizacijom, zaključivanjem ugovora oradu na određeno vrijeme, za period koji neprekidno ili sa prekidima traje najduže pet godina.
(3) Ugovor između profesionalnog sportiste i sportske organizacije zaključuje se u pisanoj formi i registruje kod nadležnog granskog sportskog saveza Kantona, ukoliko postoji granski sportski savez Kantona za taj sport.
(4) Ukoliko ne postoji granski sportski savez Kantona za taj sport, ugovor iz stava (3) ovog člana registruje se kod nadležnog Sportskog saveza Kantona.
(5) Ugovor između profesionalnog sportiste i sportske organizacije potpisuju sportista i osoba ovlaštena za zastupanje sportske organizacije, a u slučaju da je sportista maloljetna osoba bez potpune poslovne
sposobnosti, ugovor može punovažno da se zaključi samo uz pismenu saglasnost roditelja, usvojitelja ili
staratelja, uz nalaz zdravstvene ustanove kojim je prethodno utvrđena zdravstvena sposobnost maloljetne osobe.
(6) Profesionalni sportista i sportska organizacija, prilikom zaključivanja ugovora o radu, mogu posebno ugovoriti davanja naknade sportisti na ime zaključenja ugovora.
(7) Sportska organizacija dužna je da prije zaključivanja ugovora sportistu obavijesti o pravima, obavezama i odgovornostima iz stava (1) ovog člana.
(8) Sportska organizacija ne smije angažovati profesionalnog sportistu bez zaključenog ugovora o radu.

Član 49.
(Sportista amater)
(1) Prava, obaveze i odgovornosti sportista amatera uređuju se zakonom, sportskim pravilima nadležnog granskog sportskog saveza i opštim aktima sportske organizacije, a prava, obaveze i odgovornosti sportista amatera takmičara kojima se obezbjeđuje novčana naknada za bavljenje sportom i ugovorom između sportiste i sportske organizacije (ugovor o bavljenju sportom ili ugovor o stipendiranju maloljetnog sportiste za sportsko usavršavanje).
(2) Ugovorom o bavljenju sportom sportista amater i sportska organizacija utvrđuju, u skladu sa sportskim pravilima, novčanu naknadu za bavljenje sportskim aktivnostima, novčane i druge naknade za ostvarene sportske rezultate, naknade troškova smještaja i ishrane za vrijeme sportskih priprema i sportskog takmičenja, naknadu za korištenje lika sportsite i naknadu za nabavku sportske opreme.
(3) Ugovorom o stipendiranju maloljetnog sportiste za sportsko usavršavanje utvrđuje se, uskladu sa sportskim pravilima novčana stipendija, naknada troškova smještaja i ishrane za vrijeme sportskih priprema i sportskog takmičenja, naknada za nabavku sportske opreme i novčane i druge nagrade za postignute sportske rezultate.
(4) Ugovorom iz stavova (2) i (3) ovogčlana može biti posebno utvrđena i naknada za zaključivanje ugovora.
(5) Ugovor iz stavova (2) i (3) ovog člana zaključuje se u pisanoj formi i registruje kod nadležnog granskog sportskog saveza Kantona, ukoliko postoji granski sportski savez Kantona za taj sport.
(6) Ukoliko ne postoji granski sportski savez Kantona za taj sport ugovor iz stavova (2) i (3) ovog člana registruje se kod nadležnog Sportskog saveza Kantona.
(7) Sportska organizacija dužna je da prije zaključivanja ugovora sportistu obavijesti o pravima, obavezama
odgovornostima iz stava (1) ovog člana.
(8) Sportska organizacija ne smije angažovati sportistu amatera bez zaključenog ugovora o bavljenju sportom ili ugovora o stipendiranju.

Na osnovu ugovora, bio on profesionalni ili amaterski, mozes da tuzis bilo koga ko ti je ostao duzan pare. Nenad je to i uradio. To sto ti pokusavas da prikrijes te neke stvari i sto pokusavas da ispadnes upravu, to je drugi par cipela.

I ovo nije amaterska liga, zajebao si se. Svaki klub koji se takmici u Federalnoj ligi duzan je da sa svojim sportistima potpise profesionalne ugovore. Ta liga nije amaterska ma koliko neko mislio da jeste. Po zakonu o sportu u TK ona to nije. Izvoli malo pa procitaj nekad nesto,a ne samo ono sto ti plasiraju alkosi u caffe Daso.
BLUTUD je napisao/la:
cesc4 je napisao/la:Bogme ja kako sam cuo novi trener bi mogo bit Mitar Lukic .... A od pojacanja price su da dolaze 2 igraca iz Zvijezde, 2 iz Srbije a spominje se povratak jednog naseg bivseg igraca (nek ime ostane tajna) kao i dolazak golmana Hamzabegovica.... Da li ima istine u bilo cemu od ovoga vidicemo kazem nista nije sigurno i nista nije zvanicno nego samo price i predpostavke.... Zvanicno je da je Denis otisao u Slobodu i Smigi u Luxemburg.... :D
Muslimović bi bio najbolje riješenje a lično bih volio da tvoja tajna bude KENO KARAĐUZ :mrgreen:
I koji si ti kreten, da se primjetit iz toga sto prizeljkujes Kenana Karadjuza u Bratstvu. Prizeljkujes profesionalca od glave do pete pa i po ugovoru i rezimeu u kako ti rece amaterskom klubu.

Eto koliko si glup, da to ne moze sleper povuc. :rol:

BLUTUD
Kontakt:

Post Postao/la BLUTUD » 24 jun 2014, 18:53

NENAD GAJIĆ igrao za NK BRATSTVO do 2009god.Nije imao radnu dozvolu(igrao na crno) i nije imao nikakav ugovor jer se BRATSTVO tad takmičilo u drugoj ligi sjever.Pitaj ljude koji su bili u upravi ako te baš interesuje jel iko od igrača potraživao dugovanja sudskim putem.Službenim novinama možeš samo guzicu obrisat :guz:Misliš da bi JOGE,GORAN DIVLJAK,PANTA,TIMKOV.......bili u BRATSTVU tolike godine za prosječne plate :roll: Svi su oni za naše uslove ekstra zarađivali budi siguran ;) FILIP GLAVANOVIĆ(CRNOGORAC) je četiri godine na klupi Bratstva sjedio i mjesečno zarađivao 1800KM+smještaj i hrana ako nisi znao.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 24 jun 2014, 21:11

Panta meni prije 2 sata reko da ga nije niko kontaktiro iz Slobode....Tako da nemojte dzabe se profuravat oko pante.
sutra cu doznat za musu i damira

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 24 jun 2014, 21:40

GracanicaAA je napisao/la:Panta meni prije 2 sata reko da ga nije niko kontaktiro iz Slobode....Tako da nemojte dzabe se profuravat oko pante.
pa mi bi prvi znali da ga je Sloboda kontaktirala jer je nase dijete iz Mosnika ;) bombaju ljudi po forumu
Sloboda Tuzla

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 24 jun 2014, 22:44

fukaratz je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:Panta meni prije 2 sata reko da ga nije niko kontaktiro iz Slobode....Tako da nemojte dzabe se profuravat oko pante.
pa mi bi prvi znali da ga je Sloboda kontaktirala jer je nase dijete iz Mosnika ;) bombaju ljudi po forumu
Pa da....

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 25 jun 2014, 00:22

IronMany je napisao/la: I ovo nije amaterska liga, zajebao si se. Svaki klub koji se takmici u Federalnoj ligi duzan je da sa svojim sportistima potpise profesionalne ugovore. Ta liga nije amaterska ma koliko neko mislio da jeste. Po zakonu o sportu u TK ona to nije.
Ne bih da se mijesam u ostatak vase konverzacije, ali ovdje nisi u pravu.

U Prvoj ligi FBiH se potpisuju amaterski ugovori, a nisam upoznat da je neki igrac u ovom rangu vezan profesionalnim ugovorom.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 25 jun 2014, 00:26

Zoom088 je napisao/la:
IronMany je napisao/la: I ovo nije amaterska liga, zajebao si se. Svaki klub koji se takmici u Federalnoj ligi duzan je da sa svojim sportistima potpise profesionalne ugovore. Ta liga nije amaterska ma koliko neko mislio da jeste. Po zakonu o sportu u TK ona to nije.

U Prvoj ligi FBiH se potpisuju amaterski ugovori, a nisam upoznat da je neki igrac u ovom rangu vezan profesionalnim ugovorom.

I ne može biti vezan profesionalnim :?
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 25 jun 2014, 00:53

Zoom088 je napisao/la:

Ajd ti to dobro provjeri . Ja imam drugacije informacije, a imao sam pred sobom i tekst zakona gdje pise da su klubovi na nivou Federalne lige obavezni potpisivati profesionalne ugovore sa igracima. Jedino me yebe to sto ne mogu to sad da nadjem yebem mu sve, pa ispadam blesav.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 25 jun 2014, 10:00

Igraci mogu imati profi ugovor konkretno u nas imaju samo susa i moussa....
www.nkbratstvogracanica.com

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 25 jun 2014, 10:41

Panta objektivno nije kalibar za PL (zbog načina života i temperamenta). Sloboda ako se misli pojačavat igračima iz Prve lige FBiH može komotno pakovati kofere za expresan povratak. Za Bratstvo najbolje rješenje po meni je Ferid Imamović. To sam i ranije dosta puta govorio, samo je pitanje imal Bratstvo te pare da ga otme od Muje :D . Što se tiče ugovora svi znamo kako se rješava status povlaštenih, zapošljavanjem u opštini, civilnoj zaštiti, u matičnim uredima itd. Tako da tim nogometašima i nije toliko bitan ugovor koliko posao u državnoj službi i egzistencijalna sigurnost.
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk i 6 gostiju.