BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

**The UniTy**
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la **The UniTy** » 21 feb 2010, 20:40

Prije svega da pozdravim sve navijace BvB-a.Veliki sam fan borusije, navijam za njih od 1998. godine.Jednostavno neizmjerna ljubav prema tom klubu!
Redovno cu izvjestavati o voljenom klubu zajedno sa ostalim navijacima BvB-a :D

Pozdrav

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 feb 2010, 22:19

**The UniTy** je napisao/la:Prije svega da pozdravim sve navijace BvB-a.Veliki sam fan borusije, navijam za njih od 1998. godine.Jednostavno neizmjerna ljubav prema tom klubu!

Pozdrav

Pozdrav ljudino...ja sam ovdje jedan od rijetkih koji pisu na ovoj temi tako da mi treba pomoc...a eto dosao si u pravo vrijeme pred derbi sa Schalke-om :D

**The UniTy**
Kontakt:

Post Postao/la **The UniTy** » 21 feb 2010, 22:59

adnan24 je napisao/la:
**The UniTy** je napisao/la:Prije svega da pozdravim sve navijace BvB-a.Veliki sam fan borusije, navijam za njih od 1998. godine.Jednostavno neizmjerna ljubav prema tom klubu!

Pozdrav

Pozdrav ljudino...ja sam ovdje jedan od rijetkih koji pisu na ovoj temi tako da mi treba pomoc...a eto dosao si u pravo vrijeme pred derbi sa Schalke-om :D

Primijetio sam da si sam :D.....nema veze kralju, zajedno smo jaci. :D....hehehe..a vidio sam ima i "plavih" :D...biti cu redovan bez brige :D

Pozdrav kolega :D

WIR SIND BORUSSIA

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2010, 23:03

I ako ste nam konkurenti iskreno se nadam vasoj pobjedi protiv Schalkea, jer bi se tada borba za trece mjesto zakomplikovala izmedju BVB-a, HSV-a i Schalke-a. Ali bit ce tesko jer pored toga sto morate probiti bunker, morat cete te moliti Boga da ne bude sklon Schalke-u kao sto je to bio slucaj u prvoj utakmici.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 21 feb 2010, 23:40

amerosm je napisao/la:I ako ste nam konkurenti iskreno se nadam vasoj pobjedi protiv Schalkea, jer bi se tada borba za trece mjesto zakomplikovala izmedju BVB-a, HSV-a i Schalke-a. Ali bit ce tesko jer pored toga sto morate probiti bunker, morat cete te moliti Boga da ne bude sklon Schalke-u kao sto je to bio slucaj u prvoj utakmici.
Meni i tebi je očito suđeno da se prepiremo na forumu. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 feb 2010, 00:00

Zdena04 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:I ako ste nam konkurenti iskreno se nadam vasoj pobjedi protiv Schalkea, jer bi se tada borba za trece mjesto zakomplikovala izmedju BVB-a, HSV-a i Schalke-a. Ali bit ce tesko jer pored toga sto morate probiti bunker, morat cete te moliti Boga da ne bude sklon Schalke-u kao sto je to bio slucaj u prvoj utakmici.
Ovo buker nemoj shaviti kao nesta lose, jer ekipa koja u 23 kola Bundeslige primi samo 17 pogodaka znaci ima cvrstu i jaku odbranu, ali moras i sam priznati da ste u onoj utakmici u Dortmundu imali srece, isto tako kao i danas samo sto Vam nije uspjelo da dodjete do pobjede. Ja stvarno pratim puno Bundesligu kada imam vremena i na forumu Schalke-a (znaci osobe koje vole taj klub isto kao i ti) kazu da se igra ne moze svoditi samo na srecu i na korner i slobodne udarce kada je napad u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 22 feb 2010, 00:08

amerosm je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:
Ovo buker nemoj shaviti kao nesta lose, jer ekipa koja u 23 kola Bundeslige primi samo 17 pogodaka znaci ima cvrstu i jaku odbranu, ali moras i sam priznati da ste u onoj utakmici u Dortmundu imali srece, isto tako kao i danas samo sto Vam nije uspjelo da dodjete do pobjede. Ja stvarno pratim puno Bundesligu kada imam vremena i na forumu Schalke-a (znaci osobe koje vole taj klub isto kao i ti) kazu da se igra ne moze svoditi samo na srecu i na korner i slobodne udarce kada je napad u pitanju.
Ma nema frke, znam ja dobro kako mi trenutno igramo tj. taktički i čvrst fudbal. Nažalost to nije lijepa igra ali ako si ikad igrao fudbal, znaš kako je to efikasno. Ne slažem se da je Dortmund bio bolju u prošloj utakmici, sjeti se samo onih 100% šansi Altintopa i Asamoh-e. Između ostaloga i da je bila sretna pobjeda, pa šta bih sad ja trebao da kukam i pljujem po sudijama i navijačima dortmunda zbog ona dva derbija iz prošle sezone. To mije moj način. :D
U svakom slučaju, radujem se narednoj utakmici protiv BxB ili Lüdendorfa ili pčelica (kako mi to nekad volimo reći). :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 feb 2010, 13:04

Prije meca sa Schalke-om uvijek se volim prisjetiti meca kad smo im uzeli titulu u predposljednjem kolu:
[youtube][/youtube]

Nazalost igramo bez Barrios-a i to je jedan veliki hendikep,ipak je on ubjedljivo najbolji strijelac...ali ipak tu je Zidan koji je i prosle godine poentirao u Gelzenu

**The UniTy**
Kontakt:

Post Postao/la **The UniTy** » 22 feb 2010, 13:09

Bez brige...sto kazes veliki hendikep, Barrios...zidan je tu...a taj video mi je veoma drag :lol: 8-) :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 feb 2010, 01:10

izgleda BvB zainteresovana za Trokovskog iz HSV..dobar igrac a jos bih dosao uz malo obestecenje...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 feb 2010, 01:51

adnan24 je napisao/la:Prije meca sa Schalke-om uvijek se volim prisjetiti meca kad smo im uzeli titulu u predposljednjem kolu:
[youtube][/youtube]

Nazalost igramo bez Barrios-a i to je jedan veliki hendikep,ipak je on ubjedljivo najbolji strijelac...ali ipak tu je Zidan koji je i prosle godine poentirao u Gelzenu

Sjećam se ove utakmice. Mesećini da je Lincoln imao neki slobodnjak, a BvB ih je pošteno deklasirao. Kada kažem deklasirao mislim na igru. Schalke želio titulu, a igrali su kao da su neka nižerazredna ekipa, a BvB ih je laganini dobio.

Eh sada je malo drugačije, i brate, u ovoj utakmice dajem prednost Schalke-u. Kako mi je drago što su obje momčadi u vrhu Bundeslige, te da će to ako Bog da biti strašna utakmica, veliki derbi.

Jedva čekam ako Bog da. Trebaš biti upoznat sa ovim da bi znao kakvog je značaja ova utakmica.

Emir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BvB » 23 feb 2010, 02:03

Ovo je ubjedljivo najveci derbi u Njemackoj jedva cekam petak hehe :D
BvB ako dobije ovo, onda su velike šanse da dođu do treceg mjesta koje vodi u kvalifikacije za ligu prvaka ...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 feb 2010, 13:50

Saurman je napisao/la:izgleda BvB zainteresovana za Trokovskog iz HSV..dobar igrac a jos bih dosao uz malo obestecenje...

Gdje si to citao?

@Neutral

Prednost Schalke-u zbog domaceg terena ali ovo je ipak derbi...ova 2 tima su tu negdje po kvaliteti a znamo da kada su ovakvi mecevi u pitanju nema favorita i kad je kvalitet izrazito na strani jedne ekipe...
Inace za ovaj derbi je aktuelna kampanja izmedju 2 tima kako ne bi dolazilo do raznih problema uoci i tokom utakmice...tesko da ce se to postici :mrgreen:

@Emir_BvB

Steta sto je mec u petak...poznato je da igramo najbolje subotom od 15:30 :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 feb 2010, 15:54

Pa da, utakmica je "visokog" rizika :mrgreen:

Kako god, očekujem ako Bog da dobru utakmicu, a ovaj put sam uvjeren da će biti više od tri gola. Nekako su mi obje ekipe raspoloženo, šteta što neće igrati Barrios.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 feb 2010, 11:30

adnan24 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:izgleda BvB zainteresovana za Trokovskog iz HSV..dobar igrac a jos bih dosao uz malo obestecenje...

Gdje si to citao?

Borussia Dortmund have set their sights on SV Hamburg attacking midfielder Piotr Trochowski (26).

ovo je s transfer market...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 feb 2010, 20:45

Cist penal nam nije sviran...ne znam kako je samo sudija izvukao onaj faul na 16 metara :evil:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 feb 2010, 22:49

Steta, izgubiste. Navijao sam za Dortmund, koji je po meni, bar remi zasluzio. Osjetio se izostanak Bariosa, jer su Valdes i mladi Sahin bili jedni od slabijih veceras. Unatoc tome sto su jedan i drugi imali zasluge za Borussijin gol.
Kehl se vratio, fino...sta je sa Dede-a? U zadnje vrijeme slabo pratim ta desavanja pa ne znam. Znam samo da se skroz primakao nasem Barbarezu po broju utakmica u Bundesligi. Da podsjetim da je Barba kao stranac, igrac sa najvise odigranih utakmica u BL-i.
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 feb 2010, 23:22

geronimo je napisao/la:Steta, izgubiste. Navijao sam za Dortmund, koji je po meni, bar remi zasluzio. Osjetio se izostanak Bariosa, jer su Valdes i mladi Sahin bili jedni od slabijih veceras. Unatoc tome sto su jedan i drugi imali zasluge za Borussijin gol.
Kehl se vratio, fino...sta je sa Dede-a? U zadnje vrijeme slabo pratim ta desavanja pa ne znam. Znam samo da se skroz primakao nasem Barbarezu po broju utakmica u Bundesligi. Da podsjetim da je Barba kao stranac, igrac sa najvise odigranih utakmica u BL-i.

Steta...mogli smo bar do boda ali onaj gol Sahina je mnogo vise pomogao Schalke-u nego nama.Drugi gol Schalke je bio poslije offside-a Kuranyi-a i to mi je najvise zao...Barrios je itekako nedostajao,on je nazalost jedini pravi strijelac u ovom timu...najpozitivnija stvar jeste povratak Kehl-a nakon duge pauze...Dede je sjedio na klupi jer nije dovoljno spreman iako je to i jednim dijelom zbog dobre forme Schmelzer-a...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 mar 2010, 15:48

Sven Bender van terena 2 sedmice i sto je najgore igrac u najboljoj formi u timu Mats Hummels 6 sedmica out...veliki hendikep u mozda kljucnom dijelu sezone :(

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 mar 2010, 19:43

Kakva golcina Zidana za 2-0 vodstvo protiv Gladbach-a. Groskreutz pogodio za 1-0

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.