Safet Sušić - Pape

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la MostaracVelezovac » 22 jun 2014, 19:53

Mozambik je napisao/la:Marjan je najveci dupelizac u ovoj drzavi.

Vec sam napisao, novinare treba u radne brigade da prave autoput, sa jednim obrokom dnevno.
Marjan nije dupelizac nego momak koji svata da kao Srbin koji prica ekavicu da udari na Susica yebo bi mu svaki nas baliyski Papetov dupelizac sve po spisku i to na nacionalnoj osnovi. Ne krivim Marjana sto suti - i ja bi da sam na njegovom mjestu.

Papeta treba rusiti raja. Jer novinari, a la sport .ba i ovaj portal i Hayat i OBN jednostavno nemaju muda. Pape je rak rana ove zlatne generacije. Mozda nas je unistio skroz. A mozda jos imamo snage za EP ako on ode.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 22 jun 2014, 19:53

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 22 jun 2014, 19:54

Ja nisam siguran da li ovi portali ne smiju da pisu nista protiv repke ili oni nisu svjesni losih poteza pojedinaca, tj. nisu fudbalski obrazovani i nemaju pojma analizirati dublje stvari . Vec su samo u fazonu sudija na ostetio i te stvari.
Zadnja izmjena: Armala, dana/u 22 jun 2014, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 jun 2014, 19:54

Ovako ja gledam na ispadanje.

Sa emotivne strane - ogromno razocarenje, sa razumne strane - ogromni propusti!

Pocnimo redom:

1. Zukanovic - Da je bio tu kao sto nije, imali bi vise opcija u odbrani, on je sigurno kvalitetnije rijesenje od rovitog Bicakcica protiv Argentine mogao biti, ali nije. Veliki propust i slab roster u odbrani, na to sam davno upozoravao.

2. Sanjin Prcic, kvalitetniji je od pola naseg veznog reda a nije bio na spisku, vjerovatno se nije uklapao u sistem "guraj sto vise 10-tki na sredinu terena".

3. Nova formacija pred Nigeriju - jos gora tranzicija igre. Da se razumijemo, optimistican nikada nisam bio, jesam laicki se nadao da mozemo ostvariti dobar rezultat ali sa Ibisevicem na krilu, najsporijim veznim redom u historiji fudbala, nisam puno ocekivao.

Medjutim pripremne utakmice, nova formacija, novi igraci - izgledalo je fantasticno i zaista kritike ne bi imale smisla. Ulogu tranzicije je preuzeo Miralem Pjanic, igrao je brzo i na prvu do svog saigraca koji se otvarao i tako smo djelovali dosta razigrani. Dvije pobjede, sve super.

Sta se desava pred najvazniju utakmicu drzave? Nova formacija, novi igraci? Medunjanin preuzima ulogu Pjanica i nasa trazicija igre pada potpuno.

4. Medunjanin, nakon odluke o novoj formaciji Medunjanin preuzima odgovornost tranzicije lopte. Dakle svaka lopta ide njemu, a on trazi solucije u napadu, to nazalost nije proslo a taktika iz pripremnih utakmica i uloga Pjanica pada u vodu. Nazalost Medunjanin nije uspio tokom igranja ni jednom da uzme loptu igracu te je tako bio skroz beskoristan u napadu, na sredini kao u odbrani. Jedan igrac manje na terenu.

5. Tranzicija i Misimovic. Jos protiv Argentine je nas vezni red izgledao djelimicno spor u akciji prema naprijed. Najodgovornija osoba je u tom slucaju Misimovic, koji je kocio svaki napad, stajanjem na lopti, dok ga protivnik ne raznese u duelu da bi placuci po podu se valjao i trazio nespostojeci prekrsaj. Uz Medunjanina koji je se kretao jako sporo i tromo, Misimovic je cinio slag na torti, dakle dva igraca manje na terenu, sto se pogotovo odrazilo na defanzivu, dje je Besic ostavljen na milost i nemilost kompletnog veznog reda Nigerije.

Nista novo, jer nam je nasa U-21 ocitala lekciju prvih 30 minuta kako se na sredini terena ne smije igrati.

6. Ljevi bek i Spahic. Da se razumijemo, Spahic nije bio na zadatku jucer. Dosta je dijelovao dekoncentrisan i naravno da je to rezultiralo i pogresnom dodavanju u nekoliko trenutaka. Medjutim sa igracke pozicije i gledista je to izgledalo dosta drugacije, on je dakle bio zaduzen da pokriva prostor uz Sunjica i da zaustavlja probijanje Emenikea po ljevoj strani. Drugim rijecima, jedan igrac je bio zaduzen da pokriva dvije pozicije. Po odgvornosti 50 % stoper, 50 % ljevi bek.

Nazalost Lulica nije bilo skoro pa nikako u odbrani, tako je roviti i dekoncentrisani Spahic ostavljen na milost i nemilost suprotnika.

7. Promijena formacije i igraca u zadnji cas. Naravno da nismo jos bili uigrani u sistemu 4-2-3-1 i naravno da se taj sistem suvise kasno forsirao, ali vodeci se kracenicom, bolje ikad, nego nikad, moze se konstatovati da se svako nadao suprostavljem Nigeriji u toj formaciji sa Pjanicem na sestici.

Sta se desilo u medjuvremenu? Zasto je Medunjanin preuzeo ulogu Pjanica kojoj apsolutno ni u jednom trenutku ni naprijed ni pozadi nije dorastao, te zasto nismo igrali sa Seadom Kolasincem na ljevom beku, to je dakle misterij Safeta Susica.

8. Sead Kolasinac i ljevi bek. Nakon kojekakvih izjava Safeta da ne moze formaciju zamisliti vise bez Seada Kolasinca, Safet u historijskoj utakmici prebacuje rovitog i lakse povrijedjenog Lulica na mjesto jednog od pet najvecih talenata na svijetu na poziciji ljevog beka. Dakle, momak koji je strpao Aguera, Messija i Zabaletu u dzep kada god su krenuli po njegovoj strani pocinje ipak sa klupe. Rezultat je bio realan, svi napadi su isli preko nase ljeve strane i to je rezultirao golom. Kako bi slavni Baka rekao: rezultat is ril.

9. Safet Susic i odgovornost. Kada god izgubimo, barem devet od deset puta, Safet prebacuje odgovornost na sve igrace, pojedine igrace, sudije, vrijeme i travnjak. Ni rijeci u eventualnom kiksu eksperimentisanja sa njegove pozicije.

10. Misimovic-Pjanic-Medunjanin kombinacija. Nakon sto nas je U21 spustila na zemlju prvih 30 minuta igre sa slavnom kombinacijom spor-sporiji-najsporiji, mi po ko zna koji put krecemo sa tom trojicom protiv opasne i fizicki dominantne Nigerije. Naravno da ni jedan od navedene trojice nije specijalista za oduzimanje lopte protivniku, tako da je mali Besic bio zaduzen za oduzimanje lopte svim! igracima Nigerije, sto je bila nemoguca misija. Dakle Besic je maksimalno zrtvovan i nije mogao se nositi sa teretom koji su mu ostavljali Misimovic-Pjanic i Medunjanin.

11. Pripreme i nonsalantnost.
Kada kod sam vidio slike na online portalima, vidio sam isto trckaranje, igranje sa loptom i ponovo trckaranje. Vjerovatno smo imali fizicki najlosije spreme svih reprezentacija na SP-u, sto je rezultiralo cinjenicom da se nismo mogli nositi sa fizicki izuzetno jakim crncima. Uostalom mora se priznati, da je neovisno o crncima, svaka reprezentacija igrala brze sa i bez loptom nego mi. Strucni tim i selektor su ponovo drasticno pogrijesili ne postavlajuci nikakav fokus na fizicki spremu tokom mjesec dana priprema.

12. Kapacitet reprezentacije i rezultat.
Kao sto Baka kaze, ovaj put nije tako. Rezultat iz not ril nazalost. Dakle, da su za Nigeriju igrali Okocha, Kanu i ostali igraci njihove zlatne generacije, ja ne bih nista zlobno ni pomislio a kamoli napisao. Medjutim, ova Nigerija se morala dobiti, jer je ovo nasa zlatna generacija sa igracima iz najboljih klubova svijeta.

13. Suma sumarum,
promijena formacije, taktike i uvodjenje novih igraca (Medunjanin) u dobitnicku formaciju u historijskom trenutku za ovu drzavu je rezultiralo velikim slomom nase igre naprijed kao i pozadi, drugim rijecima ponovna promijena taktike je rezultirala totalnim kolapsom igre svih nasih reprezentativaca.

14. Iscekivanje i razocarenje.
Posto nas ima na ovom forumu hrpa isto i protumisljenika koji zajedno iscekujemo ovo prvenstvo vec odprilike 20 godina, i koji iz navedenog razloga ovde vec mjesecima trubimo o svemu i svacemu, u nadi da razbijemo vrijeme sto prije, moze sa lagano konstatovati, da smo kolektivno u ogromnom razocarenju nakon dva poraza i veoma lose igre protiv Nigerije. Nazalost, nemamo vise ni formacije, ni sistema, ni taktike, svaku utakmicu krecemo sa nule u taktickom smislu, to je vjerovatno glavni razlog velikom razocarenju svih nas. Ovih i onih. Dakle, obicnim rijecima izreceno, Safet Susic nam se svima na ovom forumu, neovisno kojeg misljenja, posrao na glavu.

15. Odlazak.

Jedini realan ishod ovog druzenja uzimajuci tacku 1-14 u obzir je sto priji razlaz. Dakle Safete, **** i to sto prije i sto brzim koracima :evil: !
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 22 jun 2014, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2014, 20:00

Neutral je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=3320

Tu možete pisati o portalu jer admin redovno gleda na tu temu.

Armin Hasanbegović je zakucao ovaj tekst. Odličan je bio i sa pitanjima prije Svjetskog u vezi poziva za pojedince. Svaka mu čast.
Da, a neki ovdje su ga nazivali izdajicom, Hrvatskim placenikom i tako dalje jer nije dizao Safeta u nebesa kao "nasi" novinari veliki. :puke:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 jun 2014, 20:01

Je li se oglasio izbornik danas?
Je li vruće još uvijek?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 22 jun 2014, 20:01

Nemozes ti Saju I taktiku nikako staviti u istu recenicu!Dobro je da smo dosli na svjetsko prvenstvo sa ovakim "Strucnjakom".Sljedece kvalifikacije MORA da nas vodi novi trener sa pomladjenom ekipom I boljim autoritetom.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 20:03

floyd je napisao/la:Jedno je jasno, on sam nece otici. Ponude iz kluba sigurno nece biti jer je svako mogao vidjet o kakavom se laiku radi. Cekace da se bura stisa i da nekako, na guzove i tiho, iskamci novi ugovor.
Ne bi me cudilo da mu bagra iz saveza i da podrsku, jer je ipak najjeftiniji, sto znaci da njima ostaje vise.
Vec je potpisao za neki klub, i to poprilicno dobar :kafa:

**** ja sve ako ne dobije nogu za 3 mjeseca.

Dalje, to da je najjeftinij je cista laz nasih novinara. Ima on finu platu, bolju od naprimjer selektora Hrvatske...

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 22 jun 2014, 20:03

Vaha vjerovatno ide sa mjesta selektora Alzira nakon svjetrskog, i eto nam idealne prilike da dovedemo pravog strucnjaka na klupu.
pi.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2014, 20:03

Mene najvise iritira sto smo izgledali dobro protiv Meksika i Slonovace, nasli pravi recept za igru protiv ozbiljnih reprezentacija. I onda ovaj covjek sve izmjesa pred Nigeriju, stavlja Kolasinca na klupu, opet forsira vezni red sa Medunjaninom i tako dalje. Pa zasto covjece boziji? Jednostavno mislim da je covjek glup. Veliki fudbaler, ali glup k'o tocak.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 22 jun 2014, 20:05

Taj potez, stavljanje Sea na klupu i promjenu formacije, nikad niko, ali apsolutno niko neće shvatiti.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 22 jun 2014, 20:09

damir_82 je napisao/la: Imamo li boljeg, brzeg od Spahica? Vranjes sigurno losiji igrac, a racunas na Spahicevo iskustvo, postavljanje......
Spahic je logican izbor....ili cemo limitiranost igraca pripisati selektoru?
Valjda se od pocetka vidjelo da hocemo da drzimo loptu i da Dzeku hranimo loptama... Dobio ih je nekoliko, a nijednu nije iskoristio...
Nama su jedino Pjanic i Besic trkaci u ekipi (ne racunajuci krila/bokove)...a i dizelasi su oduzeli nekoliko lopti...
Ta tri vezna igraca o kojima govoris su tri razlicita tipa igraca, i Lulic je bio bocni igrac koji je trebao pokrivati cijelu stranu....

Tranzicija je postala losa onda kad sve taktike padaju u vodu... do tada se nasa zadnja linija uredno povlacila u lijevu stranu i nerijetko bivala popunjena Besicem....

Pogledaj prvo koliko su Nigerijci imali dalekometnih suteva...I u kojim periodima utakmice...kako je vrijeme odmicalo, logicno je i bilo da je propuh nazad bio sve veci....

Ponavljam, nismo mi toliko bolji od Nigerije da ih dobijemo uprkos ponistenom golu i indisponiranosti glavnih igraca....
Od rovitog Spahica je bolji i Sunjic,sinoc je se to i pokazalo,.Spaha nije imao ni kretnju,ni postavljanje ni agresivnost koju uobicajeno ima ,.No to nije ni sustina svega recenog,racionalno pitanje koje se postavlja je : Sta koji qrc Spaha radi na lijevom beku i zasto tu poziciju nije igrao Kolasinac ?

Zasto smo Nigerijcima dali lijevu stranu ako se vec zna da njihova najjaca snaga i jesu brzina i prodornost po stranama ?

Mi bi loptu drzali i da smo izveli isti sastav kao i protiv Argentine,mislim da nije upitno to da smo bolji na "lopti" od Nigerijaca a vjerovatno ne bi pogrijesili i da smo dali loptu Nigerijcima,pokazali su protiv Irana da i nemaju neku kreativnost i igru koja moze nanijeti ozbiljnu stetu postavljenoj odbrani..U ostalom nama je bod vise odgovarao u ovom susretu a mi smo izveli sastav kao da jurimo pobjedu od 3 razlike,.

Zasto je Safet u opste eksperimentisao sa formacijom ? Argentince smo drzali na 5 suteva u okvir gola a Nigeriji dozvolili 13,dok je Emenike u odnosu na Aguera i Di Mariu djelovao kao Ronaldo licno..

Jasno je da se pape ponovo istripovao i Nigerijce olako shvatio,nisu ga Slovacka i Weiss dovoljno opametili pa je opet popusio na bocnoj poziciji,opet nam je protivnciko krilo zadavalo najvise muke,.

Nasa formacija je imala manu,vidjelo se od starta da ce Nigerijci imati prostora po toj lijevoj strani jer je Lulic stajao dosta visoko i svaka njegova izgubljena lopta je znacila potencijalnu kontru,.Iz jednog takvog napada smo i primili gol tako da ne stoji ta konstatacija da su Nigerijci imali prostora tek nakon postignutog gola..

Safet je zrtvovao lijevog beka za dodatnu opciju u sredini i to mu se osvetilo,ko jos inace igra u formaciji sa "letecim" bekom ako to vec nije formacija sa tri stopera i dva WB-a ? Safet je revolucionar,mora da to je :mrgreen:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 jun 2014, 20:10

Pored ociglednih greski, tj. izostavljanje Kolasinca, tu je i zamjena u vidu T. Susica 25 minuta prije kraja, a ocito da se za taj period mogao dobrom trkacko/taktickom igrom napraviti pritisak na zadnju liniju ovog prosjecnog protivnika. Kostao nas je prolaska, ekipa ocigledno veoma lose pripremljena. One prilike nase repke, su plod umjeca kreativnog djela i mislim da tu nema nikakvog Papetovog potpisa, jer ponavljam, ova repka je tehnicki na visokom nivou.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Larive
Kontakt:

Post Postao/la Larive » 22 jun 2014, 20:11

http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /140622091" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma ja,koji ce qrac trenirati.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 22 jun 2014, 20:11

bhsport je napisao/la:Damire nije istina. Nigerijci su duplali desno krilo i stvarali šanse a sredina ugušena sa medom i kažeš igrali smo 20 minuta. Smiješno.
Sto nije ubacio Kolasinca?
Sinoc je pokazao kolika je neznalica nigerijac ga je pojeo talticki.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jesu li tim duplanjem izigrali nasu postavljenu odbranu ili su 1 na 1 prolazili pored svojih cuvara?
Zato sto je selektor i zato sto postavlja igrace i ekipu...
Vec sam pisao da se na terenu vidjelo na pocetku da igramo dobro, i da stvaramo sanse.... E to je cilj taktike! Da se stvaraju sanse i da protivnik nema igraca viska u zavrsnici.... Oni su visak dobijali individualno....
Kolasinac bi to zatvorio..... A za sredinu i napad jedan veliki upitnik sta bi bilo kad bi bilo....
Igrao bi bez Medunjanina koji je par puta odlicno uposlio Dzeku....

Takticki, treba naci nacin da lopta dodje do napadaca.... Da li je Dzeko dobijao sinoc upotrebljive lopte? Sigurno...
Takodjer treba naci nacin da branis svoj gol, da uvijek imas bar 1 na 1 u defanzivi.... I to smo imali do gola...
Kod gola je Spahic ispao, Sunjic izasao da pokrije i ostavio Odemwingiea samog.... Tu se stvori visak koji tesko branis....

Da je Dzeko realizovao nesto od serviranog druga prica bi bila....

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 20:13

Caeruleus je napisao/la:BH mediji, vi ste najveći tumor ovog društva. Ss.ba i klitoris vi ste sramota dupeuvlakačka. Nijedan članak da se kritizira Pape, a na ind.exu.hr-u:

http://www.ind.ex.hr/sp2014/clanak/idi- ... 55967.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

I šta je A.H, po nekima državni neprijatelj br.1 pogrešno rekao? Nego zagrebački portal, pa lik nema sarajevske okove, može pisati o svemu.

Džeko jeste bio loš, ali i za njegovu formu i forsiranje, te raskalašeno ponašanje, kao i slobode koje se tom igraču dozvoljavaju krivica su i samo krivica jednog čovjeka. Safeta Sušića. Tu sva priča treba završiti.

Ja čekam da se Marjan vrati u BiH, sam je rako da ima što šta reći BH javnosti. A od njeg očekujem buru kritika na račun izbornika koje su zaslužene, jer se njegova krivica i greške vide iz svemira.
:thumbup:

Nece da kvare atmosferu u repki :? :lol: :facepalm:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 22 jun 2014, 20:14

Oslobodio sma igrace vecerasnjeg treninga da pogledaju utakmicu SP-a,sobzirom da su bili umorni oslobodio sma igrace sutrašnjeg treninga trenirat cemo kad dodjemo u drugi grad.Sobzirom da je većina umorna od putovanja odlucili smo da postedimo igrace vecerasnjeg treninga da provedu vrijeme u setnji,Borce Sredojevic ce mi prenijeti informacije kako da napadnem Nigeriju jer on ih je skautirao..Borče je inače klasična babatunda vrstan strucnjak :lol:

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 22 jun 2014, 20:15

Hoce li i jedan medij u ovom vilajetu stisnuti petlju pa kritikovati ovog kvazitrenera??

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 22 jun 2014, 20:20

ARMIN je po nekima najveći neprijatelj BH repke...
A jedini čovjek koji ga je u facu pitao ono što smo i mi s foruma zeljeli... I ne treba meni niti jedna novina ni portal napisati i objasniti slučaj SUŠIĆ !!!

OVO JE DOVOLJNO!!!

[youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 22 jun 2014, 20:22

Jedino se radio Sarajevo usudio kritikovati ovog mamlaza na klupi i svaka im čast, trebaju se ugledati na njih svi ovi kvazi mediji.
P.S.
I daješ im odmor i danas mamu ti **** zavidovićku, zalsužili su je l' de? Sprčim ti ženu seljačino jedna

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.