21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

let3
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 05:56

Lulic zavaljen na beku ili krilu ili gdje vec (zapravo, "strucnjak" je valjda mislio da ovaj sam treba pokrivatii citavu lijevu stranu) -a Kolasinac na klupi :clap: :clap:
dalje, Sunjic umjesto Bicakcica :clap: a zapravo je trebao umjesto Spahića
Misimovic + Medunjanin + Pjanic u startnih 11 :o u Ciuabi, po onakoj vrucini i sparini = nema pluca na sredini :clap: genijalno :tokralju:

izmjena Hajrovic jedan od rijetkih koji pokazuje htijenje i želju, leti vani :clap:
šlag na tortu ubacivanje džokera u vidu Tino-Svena :clap: izmjene je pravio i tempirao kao najveci amater koji vodi neki nižerazredni tim.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 22 jun 2014, 05:57

Selektor aka football genius
Sudija
Amra ravaku
Spahić
To su razlozi zasto ova ekipa koja kvalitetom sigurno zaslužuje a i igrom da bude u drugom krugu svjeCkog prv.
Nema potrebe za dalju pricu i razloge zasto se ovo desilo.
Ova je zemlja je toliko propatila i izgleda kao da nikada nam duh nemg slomit, bice novih zmajeva na evropskom i bogdom novog selektora i manje ravaku kod igraca

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

aydin_galatasaray
Kontakt:

Post Postao/la aydin_galatasaray » 22 jun 2014, 05:58

Ljudi kao i uvijek precjenjujemo se.Susic je uradio dobar posao samim time sto nas je doveo do prvenstva.Potcjenjujemo Nigerijance a mi debutanti?? i sad kao i uvijek prvo napadamo na one koje smo medju zvijezdama drzali do danas.A citav svijet bruji o tome kako smo pokradeni

Ovo je bas tipicno za nas

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 06:03

aydin_galatasaray je napisao/la:Ljudi kao i uvijek precjenjujemo se.Susic je uradio dobar posao samim time sto nas je doveo do prvenstva.Potcjenjujemo Nigerijance a mi debutanti?? i sad kao i uvijek prvo napadamo na one koje smo medju zvijezdama drzali do danas.A citav svijet bruji o tome kako smo pokradeni

Ovo je bas tipicno za nas
mlatiš praznu slamu ;) al' zezaju te nepobitne cinjenice:

WorldCup Group F:

1. ARG, 6 points, +2 gol razlika
2. NGA, 4 points, +1
3. IRN, 1 point, -1
4. BIH, 0 points, -2 (ELIMINATED)

znaci, kupimo prnje - a sarme probali nismo....eliminsani smo vec nakog drugog kola, tiho, bez ispaljenog metka.
Što je najgore, cak i Iran (sa jednim bodom) ima i dalje šansu da se plasira dalje...trebalo je samo da ne izgubimo veceras, pa da tražimo prolaz u zadnjem kolu - a ni to nismo uspjeli :thumbdown:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 22 jun 2014, 06:08

Sastav koji bi po meni trebao braniti boje u kvalifikacijama za Euro 2016.. Čistka! :bih:
slika
slika
slika

aydin_galatasaray
Kontakt:

Post Postao/la aydin_galatasaray » 22 jun 2014, 06:09

Pa ne negiram da smo lose prosli,komentarisem neke izjave na racun repke i Papeta.Mi smo debutanti na jednom velikom prvenstvu,ne znam sta su ljudi ocekivali...ne znam ni sto smo Nigeriju potcjenivali a oni bili par puta na prvenstvu

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 22 jun 2014, 06:10

ivan tirić pored Šehića, Burića... :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 22 jun 2014, 06:14

ZahaKING je napisao/la:ivan tirić pored Šehića, Burića... :)
Burić da :facepalm: kako da ga izostavim, a Šehić ne definitivno. Niti slučajno, čak je i Ivan Tirić po meni zaslužio poziv više od njega. ;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 06:15

aydin_galatasaray je napisao/la:Pa ne negiram da smo lose prosli,komentarisem neke izjave na racun repke i Papeta.Mi smo debutanti na jednom velikom prvenstvu,ne znam sta su ljudi ocekivali...ne znam ni sto smo Nigeriju potcjenivali a oni bili par puta na prvenstvu
kako misliš šta smo ocekivali :?: :shock:

eto ocekivali smo da odmah ispadnemo, jer smo pobogu debUtanti - garant nam je to vadiona...onolika raja na ulicama, euforija, išćekivanja,odbrojavanja dana do pocetka utakmica, borba u kvalifikacijama, mediji, ložiona, ovo ono - i šta ?? qrac ;) džabe smo krečili majstore.... i onda ti dođeš da lakonski kosntatuješ "pa šta smo ocekivali, kao debUtanti ?? koji smo q onda ikako išli u Brazil, ako smo debUtanti i ako ništa ne ocekujemo?' kakvo je to racionalizianje ovog ispadanja :shock:

pa i Hrvati 1998 su kao tadašnji debUtanti dogurali da polufinala- cinjenica....garant ništa nisu ocekivali ;) možda bod u grupnoj fazi.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 jun 2014, 06:20

let3 je napisao/la:Lulic zavaljen na beku ili krilu ili gdje vec (zapravo, "strucnjak" je valjda mislio da ovaj sam treba pokrivatii citavu lijevu stranu) -a Kolasinac na klupi :clap: :clap:
Misimovic + Medunjanin + Pjanic u startnih 11 :o u Ciuabi, po onakoj vrucini i sparini = nema pluca na sredini :clap: genijalno :tokralju:

izmjena Hajrovic jedan od rijetkih koji pokazuje htijenje i želju, leti vani :clap:
šlag na tortu ubacivanje džokera u vidu Tino-Svena :clap: izmjene je pravio i tempirao kao najveci amater koji vodi neki nižerazredni tim.
Jedan od rijetkih koji je IMAO SNAGE za više od 60 minuta danas, to je ključno. Kakav fail je ta izmjena to se opisat' ne može. Ponuda i dalje stoji, ko mi objasni smisao ove izmjene dobrovoljno napuštam forum.

Ajdine, to su obične floskule, nemoj sebi dopustit' da ti šuplja novinarska priča kreira mišljenje. Kakve veze ima što smo debitanti? Bitno je samo ko igra i kako je to posloženo. Kvalitet naših igrača nalaže da smo morali proći grupu, danas najgori igrači (Džeko, Spahić, Lulić) su prije mjesec ili dva tutnjali u svojim klubovima, došli kod Sušića i ne postoje, ne dišu. Pa to su smijurije. I kakvo je uopšte pitanje šta smo očekivali. Očekivali smo prolaz grupe minimalno jer je to bilo realno, na kladionici smo bili izraziti favoriti za drugo mjesto. Ali ko je mogao znati da će Sušić ostaviti beka i to sjajnog beka na klupi i napraviti propuh po lijevoj strani. To čak ni najgori pesimisti nisu mogli očekivati od Sušića. I kakve veze što je Nigerija bila par puta na prevnstvu. Pa nisu igrali Kanu i Okocha danas. Koliko puta su bili ovi igrači na SP-u? Promijeni malo tu retoriku, ne piju vode te floskule.

aydin_galatasaray
Kontakt:

Post Postao/la aydin_galatasaray » 22 jun 2014, 06:30

Nigerija manje vise redovna na prvenstvu od 1994,a ti pricas kao da smo izgubili tamo od nekog bogu iza nogu .Da razocaran sam,da moglo je bolje ! ali ne ovo nije debakl ni sramota kako je ti opisujes

i zdrao

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 06:31

DukeOfWellington je napisao/la:
let3 je napisao/la:Lulic zavaljen na beku ili krilu ili gdje vec (zapravo, "strucnjak" je valjda mislio da ovaj sam treba pokrivatii citavu lijevu stranu) -a Kolasinac na klupi :clap: :clap:

Jedan od rijetkih koji je IMAO SNAGE za više od 60 minuta danas, to je ključno. Kakav fail je ta izmjena to se opisat' ne može. Ponuda i dalje stoji, ko mi objasni smisao ove izmjene dobrovoljno napuštam forum.

Ajdine, to su obične floskule, nemoj sebi dopustit' da ti šuplja novinarska priča kreira mišljenje. Kakve veze ima što smo debitanti? Bitno je samo ko igra i kako je to posloženo. Kvalitet naših igrača nalaže da smo morali proći grupu, danas najgori igrači (Džeko, Spahić, Lulić) su prije mjesec ili dva tutnjali u svojim klubovima, došli kod Sušića i ne postoje, ne dišu. Pa to su smijurije. I kakvo je uopšte pitanje šta smo očekivali. Očekivali smo prolaz grupe minimalno jer je to bilo realno, na kladionici smo bili izraziti favoriti za drugo mjesto. Ali ko je mogao znati da će Sušić ostaviti beka i to sjajnog beka na klupi i napraviti propuh po lijevoj strani. To čak ni najgori pesimisti nisu mogli očekivati od Sušića. I kakve veze što je Nigerija bila par puta na prevnstvu. Pa nisu igrali Kanu i Okocha danas. Koliko puta su bili ovi igrači na SP-u? Promijeni malo tu retoriku, ne piju vode te floskule.

neces napustiti forum, jer je nemoguce objasniti taj potez (konkretno izmjenu Hajrovića).
sad, nakon što sam malo ohladio glavu, sam siguran da ni samom Sušiću nije jasno zašto ga je izvadio -ali je to svakako uradio :urnebes:

znaci, u 57 minutu pravimo dvostruku izmjenu (Salihović i Ibišević INN, Lulić i Hajrović OUT)...za Lulića ima logike, jer se momak potpuno potrošio lijetajuci ko muha bez glave po citavoj lijevoj strani (ne svojom krivicom, naravno)...ali ova druga izmjena je totalno nelogicna, zapravo nepromišljena :o pogotovu, ako uzmemo u obzir cinjenicu da je i Miske (poput Lulića) ispuhao i pao fizicki...i da je on taj koji je trebao biti zamjenjen ili barem Mudunjanin....zapravo, Hajrović je zadnji covjek kojeg je trebalo mjenjati :!: momak je bio spreman za 90 minuta....bar 3-4 igraca su bili "zreliji" za izmjene od Izeta.
Ali yebe se Sušiću za sve, pa tako i za pomenutu izmjenu.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 06:34

Papeta nije stid vaditi se na vrucinu i los terene, haaaalo bilmeze jedan uzmi krivicu na sebe budi muuusko....
Zivim za dan kad ce buduci selektor imati damu i spustiti pojedince na zemlju tacnije Dzeku i Spahu. Njihov performans necu komentarisati citav dunjaluk je vidjeo samo cu reci Dzeko stidi se. Jadan Hajrocic mu se nesto izvinjuje jer je usao u njegov prostor mislim se Hajrovicu je...bi mu mamu u po face pokazao si mu kako se bori na kraju krajeva svojim golom si nas doveo u Brazil. Neznam razocaran sam doduse ona kradja sudija je prica za sebe gledao sam preko ESPN-a ljudi su se sokirali. Begovicu dati traku podhitno popizdio je bio vidjeli ste kako se dere na spahu jos da nam njega nije bilo uvalili bi oni jos 2...
Jeste vidjeli istinskog kapitena Begovica kako na svoju ruku sam sklanja onog ugljesu sa terena da bi se nastavila tekma...
Sljedecu trebamo pustiti Iranu da nas dobiju 5-0 u slucaju da oni majmuni izgube od Argentine ide Iran makar su ljudi danas pokazali kako se bori.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 jun 2014, 06:37

Noske nas je j.ebo I to je to. Nea se tu sta prdit, sudija, kondicija itd. Ok.

Ali bi u najgorem slucaju uzeli bod, da je Noske imalo mislio tintarom, one tsunami zamjene I formaciju bez beka ni Sigmund Freud nebi mogao objasnit.... Noske je to

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 06:38

Jos nesto cirkusant Ciro da nas je vodio sad bi razmisljali o 1/8
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 jun 2014, 06:38

aydin_galatasaray je napisao/la:Nigerija manje vise redovna na prvenstvu od 1994,a ti pricas kao da smo izgubili tamo od nekog bogu iza nogu .Da razocaran sam,da moglo je bolje ! ali ne ovo nije debakl ni sramota kako je ti opisujes

i zdrao
:facepalm:

Znači ja ti maloprije fino objasnim da to što su oni igrali na 4 od 5 posljednjih prvenstava nema apsolutno nikakve veze sa današnjom utakmicom, a ti opet o tome. Nije Argentina protiv nas bila favorit zato što je dvostruki svjetski prvak nego zato što ima jači tim i što ima Messija koji je duh 90 minuta i u deset sekundi riješi dvije utakmice i donese šest bodova toj Argentini. Dakle, ne igra historija ni slava, igra 11 igrača na terenu vođenih od strane selektora.

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 22 jun 2014, 06:39

Safet je jedini krivac i treba preuzeti odgovoronost ko čovjek.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2014, 06:43

alemsa je napisao/la:Noske nas je j.ebo I to je to. Nea se tu sta prdit, sudija, kondicija itd. Ok.

Ali bi u najgorem slucaju uzeli bod, da je Noske imalo mislio tintarom, one tsunami zamjene I formaciju bez beka ni Sigmund Freud nebi mogao objasnit.... Noske je to
Sve fino receno samo kakav Freud cak on zajedno sa Nietzscheom bi blehnuli na njegove poteze.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 22 jun 2014, 06:45

Još jednu stvar da neko objasni, ko je vidio staviti ljevaka na desno krilo. Shvatam da mu je to "prirodna pozicija", ali bi protiv Nigerije odlično odigrao na toj lijevoj strani, jer bi praktično mogao ići do gol linije sa loptom i lakše upućivati centaršut u kazneni prostor. Višća bi odlično odigrao na desnoj strani, a Medunjanin bi odmorio na klupi, zajedno sa Šunjićem umjesto kojeg bi igrao Kolašinac... :shock:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 06:45

komax je napisao/la:Safet je jedini krivac i treba preuzeti odgovoronost ko čovjek.
u pravi su buraz, ali znaš i sam (a znamo i svi mi) da se to nece destiti ;) da se ne lažemo sad.

nikad on nece na sebe preuzeti krivicu, niti je to ikad uradio....radije ce pricati o lošem terenu, o lošim sudijama, o lošim uvijetima, o vrucinama, o nedostatku sreće, o kontelacijama zvijezda - nego reci jasno i glasno "Da, ja sam krivac , jer sam potpuno podbacio sa taktikom, sa formacijom, sa izborom igraca, sa izmjenama itd"....takav lik i vozdra

jbg, sinoc se ponovila Slovačka u Žilini ;) samo sinoc nije bilo Izeta da u prvom kontaktu sa loptom zavuce evrogol i spasi mu guzove ;) i to je sva prica....misim, bio je Izet koji se momacki trudio, ali nije to poenta.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.