Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 feb 2010, 20:37

harry_90 je napisao/la:
cikac je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:slika
najmladji 17,najstariji 26 godina,sve govori

BRAVO MOMCI
bezveze se furate
sloboda ima prosjek godina 22
bosna ima 23,5 nije to bas neka razlika.

a da su vodili klinca i demića imala bi i bosna 22.

uporedite adamovića i šehovića. obojica po 22 godine.
Koliko Bajic,Kojadinovic,Hajric,Radonjic itd,jel jedan Halilovic mogao parirat Kojadinovicu,Suljagic Rakocevicu itd.daj molim te,budi fer pa priznaj.

Djabe ti to njemu pricas prijatelju kod njega se vodi ona uzalud vam trud sviraci vidis njegovo poredjene Sehovica i Adamovica a ne igraju uopste na istoj poziciji i njegovo znanje o kosarci je stvarno veliko vidis i sam koliko je :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 feb 2010, 20:46

Vidim,zato i pisem,al jbg prvi post mu je pa ne treba odmah se ljutit,neiskusan je :D trebace jos postova da bi znao sta pise,ovo ga trema pravo zdrmala hehehe...Ja kao sto sam prije rekao u nekom postu,ekipa je odlicna,treba sacuvat za narednu godinu i dovest barem 2 dobra pojacanja jednog sutera i pod kosem da je dobar i nama super,vidjelo je se u u zadnje dvije tekme u kupu ko moze nosit igru i ko je dobar,Adamovic i Suljagic najvise pokazali,Albijanic da ne pricam taj igrac koji god klub zaobidje,super im je :) Halilovic tanak skroz,Persic jedino sto mu je valjalo u kupu je 3 poena u kljucnim momentima protiv Capljine,Ninoslav solidan,sve u svemu na potezu je uprava,a Bgmi i opcina na celu sa pjesnikom,Zare vraca dugove odkako sam ja stao na noge :D ja bi ih dosad otplatio,ili Zare malo u svoj djep vuce,sto me i ne cudi,Muminovic dokazao da je strucnjak i to dobar,da vidimo hocel se sta pojacat pred zavrsnicu prvenstva,dovest kakvo dobro pojacanje.Na upravi je sve :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 feb 2010, 20:52

harry_90 je napisao/la:Vidim,zato i pisem,al jbg prvi post mu je pa ne treba odmah se ljutit,neiskusan je :D trebace jos postova da bi znao sta pise,ovo ga trema pravo zdrmala hehehe...Ja kao sto sam prije rekao u nekom postu,ekipa je odlicna,treba sacuvat za narednu godinu i dovest barem 2 dobra pojacanja jednog sutera i pod kosem da je dobar i nama super,vidjelo je se u u zadnje dvije tekme u kupu ko moze nosit igru i ko je dobar,Adamovic i Suljagic najvise pokazali,Albijanic da ne pricam taj igrac koji god klub zaobidje,super im je :) Halilovic tanak skroz,Persic jedino sto mu je valjalo u kupu je 3 poena u kljucnim momentima protiv Capljine,Ninoslav solidan,sve u svemu na potezu je uprava,a Bgmi i opcina na celu sa pjesnikom,Zare vraca dugove odkako sam ja stao na noge :D ja bi ih dosad otplatio,ili Zare malo u svoj djep vuce,sto me i ne cudi,Muminovic dokazao da je strucnjak i to dobar,da vidimo hocel se sta pojacat pred zavrsnicu prvenstva,dovest kakvo dobro pojacanje.Na upravi je sve :D
[youtube] Mislis na ovu tricu :) heh Adamović još nije spreman za 40 minuta definitivno Miki odlična prva utakmica druga nema ga nigdje 2 poena čini mi se na kraju i to prekuco nečiji siguran koš , definitivno nam fali još jedan play , Adamović će ostati ovdje tri godine ima vremena da napreduje , Peršić me malo razočarao ali zbog one trice cu mu oprostiti :) sve u svemu nakon mnogo godina donjeli smo prvi pehar kakav je takav naš je :) a Sene pokazao da zna svaka mu cast, što se tiće pojačanja play i centar jedino me onaj Suljagić iznenadio pokazao je da moze kada hoce da tako nastavi bilo bi super :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 feb 2010, 21:00

Eh ta trica :) al djaba kad vise nista nije pokazao :( drago mi je da smo ovoliko dogurali sa ekipom,i na tome im skidam kapu,sad se moraju okrenut prvenstvu i igrat top 4.Ovaj kup bi se mogao igrat u Tz,al nece pjesnik da trosi pare,bolje otici promovisat knjige po regionu nego ovo uradit,Mejdan bi bio pun,Fukare bi dale podrsku nevidjenu,al sta ces,ovdje trebaju jos dva pojacanja i ekipa bi bila dobra,al tesko ce uprava izdvojit pare,bolje sebi ostavit u djep nego vratit navijace u Mejdan.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 feb 2010, 21:10

bezveze vam je prica jer i bosna i sloboda imaju poprilicno slabe ekipe u bosni je tu par igraca nesto viseg profila tipa felixa, žarka ili šehe ali igra ovog tima ove sezone je pokazala gdje smo... po meni je smijesno da se navijaci slobode i bosne zadovoljavaju ovim jer realno ni jednom ni drugom timu nije mjesto ovako nisko.
btw rakočević je 84. godiste sto ga po meni nikako ne moze stvstati u stare igrace.
nije bitno koliko je juniora bosna dovela ili sloboda na zavrsnicu kupa nego koliko su minutaže dobili ti mlađi igraći i ko su nosioci igre i tu je sloboda mlađa.
ali opet bosna je objektivno kvalitetniji tim to su pokazali i u finalu kupa a i pokazace i na BH ligi.
prvo govorite da šehović nije bolji od adamovića a onda poslije kako ih je neumjesno porediti... sada to znaci da ne mozemo reci da je nikola peković bolji igrać od zlaje jovanovića jer ne igraju istu poziciju i ako jedan igra dobro u PAO-u a drugi u slabo u Bosni.... Šehović nije neki strašan igrać ali je i sa svim svojim manama bolji od Filipa.
You are someone else I am still right here

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 feb 2010, 21:22

fera je napisao/la:bezveze vam je prica jer i bosna i sloboda imaju poprilicno slabe ekipe u bosni je tu par igraca nesto viseg profila tipa felixa, žarka ili šehe ali igra ovog tima ove sezone je pokazala gdje smo... po meni je smijesno da se navijaci slobode i bosne zadovoljavaju ovim jer realno ni jednom ni drugom timu nije mjesto ovako nisko.
btw rakočević je 84. godiste sto ga po meni nikako ne moze stvstati u stare igrace.
nije bitno koliko je juniora bosna dovela ili sloboda na zavrsnicu kupa nego koliko su minutaže dobili ti mlađi igraći i ko su nosioci igre i tu je sloboda mlađa.
ali opet bosna je objektivno kvalitetniji tim to su pokazali i u finalu kupa a i pokazace i na BH ligi.
prvo govorite da šehović nije bolji od adamovića a onda poslije kako ih je neumjesno porediti... sada to znaci da ne mozemo reci da je nikola peković bolji igrać od zlaje jovanovića jer ne igraju istu poziciju i ako jedan igra dobro u PAO-u a drugi u slabo u Bosni.... Šehović nije neki strašan igrać ali je i sa svim svojim manama bolji od Filipa.

Po cemu je bolji ako ga ne krene sut mozes ga na klupu staviti , mozda sada je bolji sto igra u vecem timu trenutno i po tome je bolje , ali Filip napreduje polako , a Hary jbga umjesto pojacanja valja u Luxemburg pa u Francusku kada je tamo neka ugovori i utakmicu sa Lyonom na otvaranju stadiona Tusanj 2029 godine pa da se obradujemo :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 feb 2010, 22:55

TaRgEt_ je napisao/la:
fera je napisao/la:bezveze vam je prica jer i bosna i sloboda imaju poprilicno slabe ekipe u bosni je tu par igraca nesto viseg profila tipa felixa, žarka ili šehe ali igra ovog tima ove sezone je pokazala gdje smo... po meni je smijesno da se navijaci slobode i bosne zadovoljavaju ovim jer realno ni jednom ni drugom timu nije mjesto ovako nisko.

Po cemu je bolji ako ga ne krene sut mozes ga na klupu staviti , mozda sada je bolji sto igra u vecem timu trenutno i po tome je bolje , ali Filip napreduje polako , a Hary jbga umjesto pojacanja valja u Luxemburg pa u Francusku kada je tamo neka ugovori i utakmicu sa Lyonom na otvaranju stadiona Tusanj 2029 godine pa da se obradujemo :)
cuj, ja nisam osoba koja nesto pretjerano gotivi šehovića i po meni on nije dobar izbor za kapitena i jedan je od krivaca za ovoseznonsku krizu bosne. ali realno govoreci i gledajuci po statistici on je jedan od boljih igraca na svojoj poziciji u NLB ligi i ako opet bude igrao onako kako moze i zna a to je da grize u odbrani kao nekad onda sigurno da se rijetko koji igrac koji nastupa za BH klubove moze porediti sa njim. i naravno jedna je velika razlika između njih dvojice ili evo recimo zlaje jovanovića iz ove i prosle sezone a to je sto jedan igra BH ligu protiv jako loših timova dok drugi igra NLB ligu koja je poprilicno kvalitetna.
ne bi ja sad ovdje da ulazim u neke rasprave jer postujem navijace slobode i taj klub a i ne mislim da su suad sehovic i filip adamovic vrijedni neke velike rasprave i jos jednom ponavljam da ovo sto trenutno prikazuju ova dva kluba nikako ne smije zadovoljiti navijace.
You are someone else I am still right here

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 feb 2010, 22:59

fera je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

cuj, ja nisam osoba koja nesto pretjerano gotivi šehovića i po meni on nije dobar izbor za kapitena i jedan je od krivaca za ovoseznonsku krizu bosne. ali realno govoreci i gledajuci po statistici on je jedan od boljih igraca na svojoj poziciji u NLB ligi i ako opet bude igrao onako kako moze i zna a to je da grize u odbrani kao nekad onda sigurno da se rijetko koji igrac koji nastupa za BH klubove moze porediti sa njim. i naravno jedna je velika razlika između njih dvojice ili evo recimo zlaje jovanovića iz ove i prosle sezone a to je sto jedan igra BH ligu protiv jako loših timova dok drugi igra NLB ligu koja je poprilicno kvalitetna.
ne bi ja sad ovdje da ulazim u neke rasprave jer postujem navijace slobode i taj klub a i ne mislim da su suad sehovic i filip adamovic vrijedni neke velike rasprave i jos jednom ponavljam da ovo sto trenutno prikazuju ova dva kluba nikako ne smije zadovoljiti navijace.

Slazem se kod vas je bilo ovih godina okay , ali kod nas koliko para toliko muzike jbga imas budjet 800 hiljada od tih 800 das 200 na dug ostane ti nista pa moramo i ovim biti zadovoljni mada nadam se da ce biti bolje , iskreno pa da opet gledamo derbije ko nekad...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 feb 2010, 01:53

TaRgEt_ je napisao/la: Izvini boga ti de objasni gdje su tu pare nadji pare, a odakle ti znas da nece izrasti u neku klasu sta si ti vidovita djemila ili neka slicno gatara :roll: slazem se ja s tobom da nam u ekipi fali dosta stvari , ali kosto hary kaze ako ostane ova ekipa sa 2 -3 pojačanja mozemo se nadati necemu
ko je spominjao pare,ja kazem ne zavaravajte se da imamo neku ekipu,ni mi ni Bosna...ako je ono sto je igralo finale kupa kvalitet BiH kosarke,onda nije ni cudo sto nas nema ni na mapi...ondje je Sehovic najbolji igrac,a i njemu fali sto-sta.
Nego de mi bgt ti reci ko ce ondje postat neka zvijezda u onom nasem timu, i ko ima potencijala za Euroligu.Halilovic sa nula poena,Albijanic motkica,Adamovic,Persic,Jeftic...ajd da cujem bas me zanima,da vidim koliko pratis i razumijes kosarku,nije ni cudo sto tako lose sudis :D ..
gledaj malo objektivno,navijamo mi svi za njih,al ne mora znacit da cim igra u Slobodi da valja,davno je proslo to vrijeme.
Ti nebi prepoznao talenta haman ni da dodje i opali ti cvoku,a kamo li da ga gledas na tekmi :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 23 feb 2010, 11:04

ultrasstyle_tz je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la: Izvini boga ti de objasni gdje su tu pare nadji pare, a odakle ti znas da nece izrasti u neku klasu sta si ti vidovita djemila ili neka slicno gatara :roll: slazem se ja s tobom da nam u ekipi fali dosta stvari , ali kosto hary kaze ako ostane ova ekipa sa 2 -3 pojačanja mozemo se nadati necemu
ko je spominjao pare,ja kazem ne zavaravajte se da imamo neku ekipu,ni mi ni Bosna...ako je ono sto je igralo finale kupa kvalitet BiH kosarke,onda nije ni cudo sto nas nema ni na mapi...ondje je Sehovic najbolji igrac,a i njemu fali sto-sta.
Nego de mi bgt ti reci ko ce ondje postat neka zvijezda u onom nasem timu, i ko ima potencijala za Euroligu.Halilovic sa nula poena,Albijanic motkica,Adamovic,Persic,Jeftic...ajd da cujem bas me zanima,da vidim koliko pratis i razumijes kosarku,nije ni cudo sto tako lose sudis :D ..
gledaj malo objektivno,navijamo mi svi za njih,al ne mora znacit da cim igra u Slobodi da valja,davno je proslo to vrijeme.
Ti nebi prepoznao talenta haman ni da dodje i opali ti cvoku,a kamo li da ga gledas na tekmi :D

Hmm da Halilović nije talentovan ne bi dobio ugovor sa Fenerom , a svi ostali momci dobro se trude mozda i izrastu u nekog extra kvalitete to ne moze niko da zna kako ce cija karijera da napreduje , to je sve do njih sami :) a polako mozda znam vise od tebe o košarci pozdravcic :) a posto sam ja vecinom u Mejdanu radim u REg. košarkaškom savezu i tako to sto za semaforima sto ovako drage volje mozemo sjesti na kafu i ispricati se ...:) onako u cetiri oka pa da viidmo ko ima vece znanje :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 23 feb 2010, 11:22

harry_90 je napisao/la:
cikac je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:slika
najmladji 17,najstariji 26 godina,sve govori

BRAVO MOMCI
bezveze se furate

uporedite adamovića i šehovića. obojica po 22 godine.
Koliko Bajic,Kojadinovic,Hajric,Radonjic itd,jel jedan Halilovic mogao parirat Kojadinovicu,Suljagic Rakocevicu itd.daj molim te,budi fer pa priznaj.
nema potrebe da pjenite. poredio sam "udarne igle" ekipe. evo rakočević ima 26 godina, albijanić 24. kad je rakočević imao 24 igrao je euroligi u bio na probi u realu... nije to neka razlika u godinama, a na istoj su poziciji. zašto porediš kojadinovića i halilovića kad možeš porediti sarajliju sa halilovićem, obojica po 19 godina, nisam vidio nekup posebnu razliku u kvaliteti. radonjića ne treba pominjati kao igrača, on je tu rekreativno po porodičnoj liniji.

nisam ja nikog želio da uvrijedim ovim poređenjima, nego mi vas je žao što vas filuju šupljom pričom. gledam poslije utakmice izjavu muminovića, priča kako je doveo izuzetno mladu ekipu, momci pred kojima je budućnost, talenti... a ono nisu ništa posebno mlađi od bosne, svi koji igraju imaju po 22-26 godina.

čudno mi je što to primjetite kad je u pitanju zimić ili suljagić dok je igrao u bosni. čim je stigao u tuzlu, postao je prespektivan talenat.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 23 feb 2010, 12:08

BRAVO MOMCI[/quote]

bezveze se furate

uporedite adamovića i šehovića. obojica po 22 godine.[/quote]
Koliko Bajic,Kojadinovic,Hajric,Radonjic itd,jel jedan Halilovic mogao parirat Kojadinovicu,Suljagic Rakocevicu itd.daj molim te,budi fer pa priznaj.[/quote]

nema potrebe da pjenite. poredio sam "udarne igle" ekipe. evo rakočević ima 26 godina, albijanić 24. kad je rakočević imao 24 igrao je euroligi u bio na probi u realu... nije to neka razlika u godinama, a na istoj su poziciji. zašto porediš kojadinovića i halilovića kad možeš porediti sarajliju sa halilovićem, obojica po 19 godina, nisam vidio nekup posebnu razliku u kvaliteti. radonjića ne treba pominjati kao igrača, on je tu rekreativno po porodičnoj liniji.

nisam ja nikog želio da uvrijedim ovim poređenjima, nego mi vas je žao što vas filuju šupljom pričom. gledam poslije utakmice izjavu muminovića, priča kako je doveo izuzetno mladu ekipu, momci pred kojima je budućnost, talenti... a ono nisu ništa posebno mlađi od bosne, svi koji igraju imaju po 22-26 godina.

čudno mi je što to primjetite kad je u pitanju zimić ili suljagić dok je igrao u bosni. čim je stigao u tuzlu, postao je prespektivan talenat.[/quote]

Filip od 22 do 26 godina Miki od 22 do 26 godina to je odmah dva manje :) a ne kontam Sarajliju porediti i Halilovica pa Sarajlija bog te nikako ne igra :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 23 feb 2010, 12:27

zar stvarno misliš da bi Halilović nešto više igrao da je u Bosni?

ovdje govorimo o individualnom kvalitetu, zato i niste pružili neki otpor jer su vam igali igrači koji u bosni ne bi imali mjesta u ekipi.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 23 feb 2010, 13:11

cikac je napisao/la:zar stvarno misliš da bi Halilović nešto više igrao da je u Bosni?

ovdje govorimo o individualnom kvalitetu, zato i niste pružili neki otpor jer su vam igali igrači koji u bosni ne bi imali mjesta u ekipi.
A zato je njega Bosna trazila da predje , kod vas sto je los sigurno ma razumijemo se :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 feb 2010, 15:43

cisto prodavanje magle od strane lopova zareta i samozvanog trenera muminovica.

mladi igraci?

mlad igrac je onaj od 15,16,17,18, pa hajde moze se reci i 19 (da se progleda kroz prste)

sa 20 godina ili si igrac ili nisi :!:

tako da u slobodi jedino je halilovi igrao od mladih (onu minutu hodzica necu ni da racunam)...

da je stvarno htio da mu "mladi" igraci igraju, gurnuo bi hodzica u vatru barem da igra citavu zadnju cetvrtinu (kad je bilo 20 razlike vec)... a trebao je podijeliti minutazu hodzicu i adamovicu

al eto, lakse je vjerovati o "mladima" persicu, albijanicu, adamovicu, hrncicu... nego otvoriti oci
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 feb 2010, 16:47

KK_Bosna je napisao/la:cisto prodavanje magle od strane lopova zareta i samozvanog trenera muminovica.

mladi igraci?

mlad igrac je onaj od 15,16,17,18, pa hajde moze se reci i 19 (da se progleda kroz prste)

tako da u slobodi jedino je halilovi igrao od mladih (onu minutu hodzica necu ni da racunam)...

da je stvarno htio da mu "mladi" igraci igraju, gurnuo bi hodzica u vatru barem da igra citavu zadnju cetvrtinu (kad je bilo 20 razlike vec)... a trebao je podijeliti minutazu hodzicu i adamovicu

al eto, lakse je vjerovati o "mladima" persicu, albijanicu, adamovicu, hrncicu... nego otvoriti oci
potpis...zare i njegovo...dze je ba nestalo je postalo legendarno...cuj...mladi igraci :D :D
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 23 feb 2010, 17:32

TaRgEt_ je napisao/la:
cikac je napisao/la:zar stvarno misliš da bi Halilović nešto više igrao da je u Bosni?

A zato je njega Bosna trazila da predje , kod vas sto je los sigurno ma razumijemo se :)
uopšte nisam rekao da je loš, samo sam rekao da nije nešto mnogo bolji od jednako starih igrača u bosni. uz to sam dodao da ni albijanić (koji je realno besperpektivna krampa) nije nešto mnogo mlađi od rakočevića, da bi se moglo pričati o talentima i budućnosti.

uostalom, bosna je tražila i sarajliju, nije valjda sam došao, pa opet sjedi na klupi. a da je bosna tražila halilovića da igra 30 minuta po utakmici, vjerujem da se slažeš da bi odmah dotrčao. nego je i on trebao imati 5-10 minuta po utakmici, ali je pogrešno zaključio da mu je bolje da bude u slobodi.

ne dolaze svi igrači da bi bili nosioci igre, pogotovo ne oni mladi.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 feb 2010, 19:06

KK_Bosna je napisao/la:cisto prodavanje magle od strane lopova zareta i samozvanog trenera muminovica.

mladi igraci?

kao i obicno, moram da se slozim sa ovim gospodinom :D :D :D :D ....a to je ono sto ja citavo vrijeme pricam, da igrac sa 20, 21 godinom postaje nosilac...ako je naravno pravi, ako nije onda je vec to drugi par cipela....halilovic, realno receno bice gori od hukica i to mnogo...koji trener muminovic?????pa cak nije ni bolji od ovakvog deje kakav je sad...dejo makar zna da dobro naruzi igrace i vice, a ovaj nazalost ni to....da ne zamjerite stagod, ali je realnost to.....jeftic (doduse bio je mnogo povrijedjen), albijanic su sve igraci koji su mogli da budu solidan back - up ali ni u kom slucaju nosioci
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 24 feb 2010, 12:18

Koliko para imamo mislim imamo vise ali valja staviti i u svoje dzepove :) nije lose i ni ovo :) kako nam ja tako nam je :) mada moze i mnogo bolje :) Dok dug ne vratimo koji vracamo ima cirka jedno 6 godina minimalno necemo na noge stati :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 feb 2010, 13:26

Muminović: Finale je uspjeh, komplimenti domaćinu!

Nastup košarkaša Slobode na završnici Kupa BiH u Čapljini, trener tuzlanske momčadi, Senad Muminović, ocjenjuje vrlo dobrim. Njegovim izabranicima nitko nije davao izglede za finale, a oni su ga izborili u dramatičnoj, taktički dobro odigranoj utakmici protiv domaće Čapljine Laste.

U finalu protiv Bosne Asa BH Telekoma, Sloboda je tri četvrtine odigrala vrlo dobro, a pala je u trećoj, kada je primila čak 32 poena, a ubacila samo 9. Što se dogodilo?- Utakmica protiv Čapljine nas je prilično iscrpila. Odigrana je u jakom tempu, s neizvjesnim ishodom do kraja. Protiv Bosne se osjetio taj umor, objašnjava Muminović.

Ključno je bilo što su se na najboljem tuzlanskom igraču, Filipu Adamoviću, izmijenjala tri čuvara. Padao je od umora, a za njega nema adekvatne zamjene.

- Nakon 15 poena u prvom poluvremenu, kada smo kontrolirali igru i rezultat, Adamovi je u trećoj stao, a s njim i ostali. Trojke Šehovića su nas razbile, dok naši, Mišo Tanasilović, Draško Albijanić, Mirza Hrnčić i Zlatan Halilbegović, nisu dali što mogu, dok je Dalibor Peršić igrao ozlijeđen.

Vrlo dobar u obje utakmice bio je Amar Suljagić, igrač koji je uoči puta odstranjen iz momčadi, a vraćen je nakon što se ispričao za samovolju.

- Priznao je pogrešku, promijenio se, bio je pravi. Dobili smo boljeg Suljagića nego što je bio do tada. Neka takav ostane do kraja.

Opći dojam nastupa u Čapljini, ipak je dobar. Finale za mladu momčad Slobode veliki je uspjeh.

- U Čapljini je u tri momčadi bilo više stranaca nego domaćih igrača. Jedini smo nastupili sa svojim, mladim igračima. Valja znati da najstariji, Mišo Tanasilović, ima 26 godina, dok su trojica, Miralem Halilović, Mirza Bulić i Irfan Hodžić, još juniori.

Prosjek godina tuzlanskih košarkaša je ispod 22 godine.

Muminović i ostali Tuzlaci impresionirani su organizacijom završnice Kupa BiH.

- Vidi se da su uložili dosta, mi smo im pokvarili planove da igraju finale. Ali, svejedno, organizacija je bila na najvišoj razini, od dočeka do ispraćaja. Poslije prvog kola imali smo zajedničko druženje i to mi se najviše dopalo, toga nam nedostaje. Zato i kažem, kapa dolje ljudima iz kluba i Općine, kao i gledateljima koji su stvorili lijepu košarkašku atmosferu – zaključuje Senad Muminović, jedan od najuspješnijih domaćih trenera posljednjih godina.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.