Grupa D (Urugvaj, Kostarika, Engleska, Italija)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Ko ide dalje?

1. Urugvaj
138
33%
2. Kostarika
38
9%
3. Engleska
80
19%
4. Italija
157
38%

Ukupno glasova: 413

Caeruleus
Kontakt:

Re: Grupa D (Urugvaj, Kostarika, Engleska, Italija)

Post Postao/la Caeruleus » 20 jun 2014, 20:05

Vidim stalno se piše da su Kostarika i Meksiko južnoameričke reprezentacije što mi jako živce vadi :o

Pa ljudi moji i Kostarika i Meksiko su Sjeverna Amerika.

slika

To što pričaju španjolski znači da su dio cjeline koja se kulturološki zove Latinska Amerika, ali geografski pripadaju kontinentu Sjeverna Amerika. Naučite više. To i njima smeta kad im se kaže da su Južnoamerikanci.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jun 2014, 20:06

0 primljenih golova iz igre :tokralju:

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 20 jun 2014, 20:06

Šta sad, trebam neku Kostariku gledati u osmini finala. :puke:
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 20 jun 2014, 20:08

Hombre je napisao/la:Šta sad, trebam neku Kostariku gledati u osmini finala. :puke:
Slazem se. Za moj ukus ce biti previse malih repki u 1/8 finala.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jun 2014, 20:08

Hombre je napisao/la:Šta sad, trebam neku Kostariku gledati u osmini finala. :puke:
Niko te ne tjera da gledaš.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 jun 2014, 20:09

Caeruleus je napisao/la:Vidim stalno se piše da su Kostarika i Meksiko južnoameričke reprezentacije što mi jako živce vadi :o

Pa ljudi moji i Kostarika i Meksiko su Sjeverna Amerika.

slika

To što pričaju španjolski znači da su dio cjeline koja se kulturološki zove Latinska Amerika, ali geografski pripadaju kontinentu Sjeverna Amerika. Naučite više. To i njima smeta kad im se kaže da su Južnoamerikanci.
Pripadaju Srednjoj Americi. Izmedju Paname i Nikaragve.

Inace tu su negdje sa nama po povrsini i brojus stanovnika.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 20 jun 2014, 20:10

Ljudi su maksimalno spojili borbenost sa igrackim elementom. Ocito su Campbel, Bolanos, Ruiz, prije svih ovaj zadnji veliki tehnicari. Bekovi Gamboa/Diaz defanzivno cista desetka. Gonzales/Borges/Tejeda vrhunski trokut u sredini, defanzivno odlican, brza transformacija prema naprijed. Ovo je od strane Kolumbijca Pinta vruhunski poslozeno..

Zanimljivo povrsina Kostarike oko 51 000 km² priblizno nasoj BiH.. :thumbup:
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 20 jun 2014, 20:12, ukupno mijenjano 2 puta.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 jun 2014, 20:10

Boze kakvih likova ima na ovom svijetu. Pa ovo je za naklonit se, a ne povracat... E Boze :facepalm:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 20 jun 2014, 20:10

Gunner4 je napisao/la:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAÀAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mala Costa Rica samara velike!! Pa ovo je kao neki film?! Sada lagano i Engleze makar bod da se izbjegne Kolumbija...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Costa Rica je sigurno prva = mogu i izgubiti protiv Engleske, jer su dobili i Urugvajce i Itaijane.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 20 jun 2014, 20:11

Armala je napisao/la:
Ma jok prijatelju, trebamo stavljati smajlije koji se klanjaju, jer će igrači Valerenge, AIK-a i inih velikana dati sve od sebe i raditi j*ben presing. :roll:
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jun 2014, 20:11

meho-medo je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAÀAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mala Costa Rica samara velike!! Pa ovo je kao neki film?! Sada lagano i Engleze makar bod da se izbjegne Kolumbija...

Costa Rica je sigurno prva = mogu i izgubiti protiv Engleske, jer su dobili i Urugvajce i Itaijane.
Gleda se gol razlika. Mogu i dalje završit drugi, mada je malo vjerovatno.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 jun 2014, 20:12

Zasluženo Kostarika...

Idemo sad Tale poslati Suareza & co. kući. Prandelli je pokazao kakva je on zapravo neznalica, Balotellia držao na terenu a odmah se vidjelo da je ovo jedna od tekmi koju ova izmišljena zvijezda igra preko qrca, lobotomca Candrevu držao do 60te minute a kao vrhunac svega ubacio Insignea i Cercia koji nije izlazio iz ofsajda, koji se prepao lopte i koji je bježao od nje. Da ne spominjem ubacivanje Cassana koji ne bi na turniru na Dobrinji zabio gol a uz sve to najbolji napadač lige sjedi na klupi :crazy:

Sad se čupaj protiv napaljenih Urugvajaca
Ja te volim, volim Željo..

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 20 jun 2014, 20:13

meho-medo je napisao/la:

nisu, gleda se gol razlika. Što slušaš onog komentatora
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 20 jun 2014, 20:13

Hombre je napisao/la:
Armala je napisao/la:
Ma jok prijatelju, trebamo stavljati smajlije koji se klanjaju, jer će igrači Valerenge, AIK-a i inih velikana dati sve od sebe i raditi j*ben presing. :roll:
Isto primjecujem kolektivnu furku navijanja protiv ovih vecih repki, to pogotovo ne razumijem. Jel to neki kompleks, sta li je?!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 jun 2014, 20:13

Hombre je napisao/la:
Armala je napisao/la:
Bolje gledati Kostariku u finalu nego vas dvojicu na forumu sa vasim nogometnim vjestinama :kafa:
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 20 jun 2014, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 jun 2014, 20:13

Hombre je napisao/la:
Armala je napisao/la:
Sta neces sve procitati na ovom forumu :roll:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 jun 2014, 20:13

Hombre je napisao/la:
Armala je napisao/la:
koji si ti medo,prestani gledati fudbal ako ne razumijes srz istoga :kafa:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 jun 2014, 20:15

Bogami, napravi Costa Rica pokolj favorita u tzv. grupi smrti. Ko je o ovome mogao uopće sanjati :?: Za sada gledamo fantastično Svjetsko prvenstvo, bolje nismo mogli poželjeti. Evropljani i Afrikanci potonuli, a Latinosi dominiraju. :cool:

Pored toga, današnja utakmica, zajedno s Čile vs Španija, pokazala je da u modernom fudbalu samo neumorna borba, požrtvovanost, trka i presing donose rezultat, a da je vrijeme tehničke savršenosti (u prevodu spore igre) davna prošlost. Sada se to jednostavno podrazumijeva.

Eh sad, zamislite koliko loša mora biti Engleska da je ovakva Italija pobijedi u međusobnom duelu. :mrgreen: Jedni razočarali protiv Urugvaja, gdje ih je Suarez uz pomoć Cavanija uništio (btw, Luis je za La Celeste na ovom Mundijalu ono što je Diego Forlan bio na prošlom :!: ), a druge je na svakom polju potukla jedna relativno nepoznata zemlja iz Srednje Amerike. I nije mi krivo, jer su obje selekcije s takvim pristupom zaslužile da ih se kazni.

Urugvaj vs Italija će biti paklen duel. Azzurrima bi i neriješen ishod godio, možda bi mogli igrati zatvoreniju varijantu i njihov standardni catenaccio, ali bi im iz ovog ugla bilo bolje da ne kalkulišu i jurišaju na pobjedu od početka. Sigurno da će se i Englezi nastojati djelimično iskupiti za katastrofu i pokušati zagorčati život Kostarikancima, koji ulaze u meč znatno rasterećeni i opušteni.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 20 jun 2014, 20:15

GameFKS je napisao/la: Bode li te u oko sa iphonea što pišem , a ti pišeš sa kamena nema se jadnik jelde . Neću se raspravljati kad ti tako porediš , ne umanjujem kataklizmu koja se desila al ti pojma oda nemaš šta znači bježati od granata . Ne repliciraj mi više bezveze da se raspravljamo. **** me otac kud sam se prijavio na ovaj forum da čitam svašta

Prije svega jadnik nisam sigurno. Telefon ne određuje čovjeka, ali njegovo ponašanje i kultura ( pa i odgoj ) svakako. ;) To što mene nazivaš jadnikom više govori o tebi samom nego o meni. Znam ja dobro šta znači bježati od granata, a pogotovo biti ranjen od iste. Ti si ovdje došao da nam soliš pamet kako moramo navijati za Italiju jer su nam nakon rata došli u razoren grad da igraju prijateljsku, ja sam ti odgovorio da to znači da treba onda isto i navijati za države koje su nam sad pomogle nakon poplava. Ali ti očigledno ne shvataš poentu, svako od nas navija za repku prema kojoj gaji neke simpatije, a ne šta je određena država uradila prema BiH. Nadam se da sada shvataš, ako ne tvoj je problem. Ne planiram se raspravljati sa osobama koje samo znaju da vrijeđaju. Ako ti se ne sviđa šta čitaš imaš opciju "Odjava" i doviđenja prijatno. :salut:

Zadnje kolo će da bude merak za gledanja Italija i Urugvaj u direktnom okršaju za prolaz dalje. :mrgreen: :opaopa:
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 20 jun 2014, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 jun 2014, 20:15

Žabari arrivederci. :wave:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.