Grupa C (Kolumbija, Grčka, Obala Slonovače, Japan)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Ko ide dalje?

1. Kolumbija
124
40%
2. Grčka
45
14%
3. Obala Bjelokosti
86
28%
4. Japan
56
18%

Ukupno glasova: 311

alan_kardec
Kontakt:

Re: Grupa C (Kolumbija, Grčka, Obala Slonovače, Japan)

Post Postao/la alan_kardec » 20 jun 2014, 15:06

Consigliere je napisao/la:Serete previse za Grcku. Ljudi igraju onako kako njima odgovara i kako mogu doci do uspjeha. Bili su prvaci Evrope sto mnoge 'atraktivnije' ekipe mogu samo sanjati.

Apsolutno si u pravu. To sam ja pisao ovdje prije početka prvenstva. Ovo je njihova igra, kao što su Holanđani oduvijek bili poznati po napadačkoj igri, Španci zadnjih godina po tika-taki... Ovom igrom su uz najjače evropske repke, postali konstantni na svim velikim takmičenjima u zadnjih 10 godina (osim sp 2006.) Na prošlom ep su ušli među 8, ispali od Njemaca.

Claus je napisao/la:Grčka vs Japan nisam gledao, i bolje što nisam. Grčka odavno nije atraktivna za gledanje
A ti si nekad gledao atraktivnu igru Grčke? :hmmmmm: Možda u košarci. U fudbalu oni nikad nisu igrali lijepo za oko.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 20 jun 2014, 15:15

ギリシャでは、アニタのサッカー遊び性交性交する
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jun 2014, 15:17

samirr je napisao/la:ギリシャでは、アニタのサッカー遊び性交性交する
Maži Niveom koji dan, a ako ne prodje obavezno doktoru...

;) :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 jun 2014, 15:22

alan_kardec je napisao/la:A ti si nekad gledao atraktivnu igru Grčke? Možda u košarci. U fudbalu oni nikad nisu igrali lijepo za oko.
Ma jasno da nisam, barem ne u post-Rehhagelovo vrijeme, ali prije su makar znali biti opasni po krilima, organizovati yebene kontranapade, a sada su totalno potonuli. :crazy: Da se razumijemo, nemam ništa protiv npr. Chelseaja i ATM-a, ili Mourinha odnosno Simeonea, svako igra stil koji mu najviše leži i u konačnici daje rezultat, ali problem je što Grcima ovaj način sve manje prolazi. Eto, da ne prejudiciram ništa, vidjet ćemo koji će biti epilog meča protiv Obale Slonovače, ali mislim da bi morali nešto mijenjati.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 jun 2014, 15:59

Prije je Grcka makar znala dati gol kad docekaju priliku a sad......... :facepalm:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 20 jun 2014, 16:02

Otelo je napisao/la:Prije je Grcka makar znala dati gol kad docekaju priliku a sad......... :facepalm:
Sad su stari i nemaju volje za gol. u njih ima 8-9 preko 30 godina.....

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 20 jun 2014, 16:56

Consigliere je napisao/la:
Krokodil je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Serete previse za Grcku. Ljudi igraju onako kako njima odgovara i kako mogu doci do uspjeha. Bili su prvaci Evrope sto mnoge 'atraktivnije' ekipe mogu samo sanjati.
Misliš da će ikada ponoviti taj uspjeh? Hoće sutra, malo sutra. :facepalm:
A, zasto bi ponavljali? Nek prvo EURO osvoje Portugal, Belgija, Engleska, Turska... pa cemo onda vidjeti sta dalje. ;)
A de mi brate reci, šta su oni sa tim stilom igre uradili u ovih 10 godina od kad su osvojili EURO? :problem:

Ne mogu da vjerujem da ima neko ko pravda onu vrstu fudbala tj. anti-fudbala. :hmmmmm:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jun 2014, 17:12

Krokodil je napisao/la: A de mi brate reci, šta su oni sa tim stilom igre uradili u ovih 10 godina od kad su osvojili EURO? :problem:

Ne mogu da vjerujem da ima neko ko pravda onu vrstu fudbala tj. anti-fudbala. :hmmmmm:
Plasman na EURO 2008
Plasman na SP 2010
Plasman na EURO 2012, cetvrtfinale
Plasman na SP 2014

Napisacu ti jos samo da Ukrajina ima pet puta vise stanovnika nego Grcka, Poljska cetiri, Rumunija duplo... Ako osvajanje Eura i konstantnost na natjecanjima bolja i do Engleske nije uspjeh, onda... :tokralju:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 20 jun 2014, 18:05

Ma žibje tamo ba, čuj bivši Europski prvaci a najveći im uspjeh konstantnost na velikim takmičenjima. :urnebes:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jun 2014, 18:50

Krokodil je napisao/la:Ma žibje tamo ba, čuj bivši Europski prvaci a najveći im uspjeh konstantnost na velikim takmičenjima. :urnebes:
Zavrsili smo...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jun 2014, 19:41

Claus je napisao/la:Ma jasno da nisam, barem ne u post-Rehhagelovo vrijeme, ali prije su makar znali biti opasni po krilima, organizovati yebene kontranapade, a sada su totalno potonuli. :crazy: Da se razumijemo, nemam ništa protiv npr. Chelseaja i ATM-a, ili Mourinha odnosno Simeonea, svako igra stil koji mu najviše leži i u konačnici daje rezultat, ali problem je što Grcima ovaj način sve manje prolazi. Eto, da ne prejudiciram ništa, vidjet ćemo koji će biti epilog meča protiv Obale Slonovače, ali mislim da bi morali nešto mijenjati.
Bili opasni po krilima? Nešto se ne sjećam takve igre, ali ajde da ne dubimo puno. Kažeš da im takva igra sve manje prolazi. Ko što reče ovaj @gračanica, godine čine svoje, glavni igrači Karagounis, Katsouranis, Gekas, Salpi... nisu to više oni igrači od prije 4-5 godina, to da nam bude jasno. Svi nabrojani će vjerovatno nakon mundijala napustiti repku, dolaze novi igrači, na mjesto selektora dolazi Ranieri. Pitanje je kako će se to odraziti na njihov stil igre, ali ja mislim da neće ni približno imati uspjeha kao do sada. Što se tiče promjena u timu pred meč protiv slonova, Santoš nema mogućnosti za neke veće promjene. Umjesto sinoć isključenog Katsouranisa, u prvih 11 će Karagounis, a zbog toga što ganjaju pobjedu, možda će od početka igrati i Salpingidis, i to je otprilike to.

Krokodil je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ima neko ko pravda onu vrstu fudbala tj. anti-fudbala. :hmmmmm:
Pravdam :lolno: ? Šta ih imam pravdati, nisu počinili neko krivično djelo ako igraju zatvoreno, da ih se mora pravdati.
Za mene je antifudbal ovo što danas rade PSG, City, Real..., a ovo što Grci pokazuju godinama unazad je potpuno legitiman način da dođu do rezultata (dobro, nije nelegalno ni ovo što radi psg, ali iskrcati 60 miliona za stopera kakav je Luiz...). Antifudbal je i ono što su na ovom turniru pokazali recimo Španci. Toliko suvog kvaliteta na jednom mjestu, a u dvije utakmice su torpedovani, poniženi, 7 golova primili. :salut:

Ne mogu Grci igrati otvoreno i napadački kao Holanđani ili Njemci, ako nemaju i nikad nisu ni imali dovoljno kvalitetne igrače i dovoljan broj istih za takav sistem igre. Jednostavno oni su uvijek bili limitirana ekipa koja je ovim stilom izvlačila maksimum iz sebe, pa i preko toga.
Čisto sumnjam da bi svi vi koji se nešto kao zgražavate nad grčkim antifudbalom, imali išta protiv da repka BiH istim takvim stilom zaigra u četvrtfinalu ili osvoji ep ili da se plasira na 4 velika takmičenja zaredom.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 20 jun 2014, 20:00

Scena: Grčka dobija Slonove, bude 2. u grupi, ide na Kostariku i prolazi u 1/4 finala. :urnebes:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 20 jun 2014, 20:02

Amar Dzeko je napisao/la:Scena: Grčka dobija Slonove, bude 2. u grupi, ide na Kostariku i prolazi u 1/4 finala. :urnebes:
Izbjegnuti domacini za obje reprez. :clap:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jun 2014, 20:39

Amar Dzeko je napisao/la:Scena: Grčka dobija Slonove, bude 2. u grupi, ide na Kostariku i prolazi u 1/4 finala. :urnebes:
Sasvim moguce.. :kafa:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 jun 2014, 20:51

Admir_Sa je napisao/la:umro brat kola i yaye turea, obojica krecu za manchester :cry: :cry:
Ibrahim Ture, mlađi brat fudbalera Kola i Jaje Turea, iznenada je preminio u 28. godini, saopštio je Fudbalski savez Obale Slonovače. Manje poznatiji od starije braće Ture, Ibrahim Ture je igrao u Metalurgu iz Donjecka, francuskoj Nici, a potom se vratio Afriku. Prošlu sezone igrao je za klub iz Libana Al-Safi.

Jbga, Slonovi su ugasili bez ove dvojice. Ali, jbesh sve to kad chovek od 28 godina ode... :cry:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 jun 2014, 21:01

Sapuiza je napisao/la:Ako se Grci proguze u zadnjem kolu sa klasičnih 1:0 prestajem pratiti prvenstvo. :thumbdown:
Pazi sto si rekao :mrgreen: 1-0 i prolaz uz gol razliku 1-3.Gustat cemo ko prasci nakon takvog raspleta u zadnjem kolu :kafa:

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 24 jun 2014, 00:56

HRT prenosi sutra Kolumbija-Japan a bilo najavljeno da ide Grčka-Obala Bjelokosti do večeras :roll:,vjerovatno im grčki bunker slabo gledan :lol: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2014, 14:25

Očekivani sastavi za večerašnje duele u južnim vratima Amazona Cuiabi i najgušće naseljenom gradu domaćinu Fortalezi :kafa:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jun 2014, 20:23

Veceras su sve nase misli uz Grke i ocekujemo taj jedan pogodak koji vodi u 1/8 finala.Usput koristim priliku da se spomenem bliznjih imbecilima s hrt-a koji su odlucili prenositi Kolumbija-Japan umjesto ovog meca gdje se odlucuje o prolazu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 24 jun 2014, 20:25

Moje misli su uz Grke veceras :pray: ... IDEMOOO!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.