Rekonstrukcija stadiona u BiH

SteveMcQueen
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la SteveMcQueen » 19 jun 2014, 19:03

to je vjerovatno za klupe, a vidio sam danas da je i sa druge strane terena kopano duz citave linije :eh:
reinkarnacija krmka

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 jun 2014, 19:56

Mogao bi klupski web upoznati malo javnost s planom. :roll:
Hayley <3

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 19 jun 2014, 21:58

SteveMcQueen je napisao/la:to je vjerovatno za klupe, a vidio sam danas da je i sa druge strane terena kopano duz citave linije :eh:
TOo što je uz linije i po terenu iskopano to je za novi sustav prskalica za teren .

A ove ostale rupe su za nove klupe za igrače.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 jun 2014, 10:00

badblueboylivno je napisao/la:Mogao bi klupski web upoznati malo javnost s planom. :roll:
Zrinjski ima jedan od najlosiji webova i jednu od najlosijih fb stranica. Ne znam tko im to vodi, al vise sam informacija o stadionu saznao iz komentara po fb-u nego iz njihovih objava koje u 90% slucajeva nemaju bas nikakvog smisla. Bolje stranice imaju mnogi nizeligasi.

Zajednički do prvoligaških utakmica na stadionu Mračaj

U cilju iznalaženja rješenja za gradski stadion „Mračaj“ i priprema za odigravanje utakmica predstojećeg prvenstva Načelnik Općine Jajce Edin Hozan upriličio je zajednički sastanak sa predstavnicima NK Maestral-BSI i predsjednicima Klubova političkih partija u Općinskom vijeću. Sastanku je prisustvovao i direktor JKP „Čistoća i zelenilo“, Upravitelj stadiona.

Naime NK „Maestral-BSI“ Jajce plasirao se u Prvu ligu F BiH a trenutno stanje infrastrukture stadiona „Mračaj“ ne zadovoljava standarde za dobijanje licence NS F BiH i potrebna su dodatna ulaganja, od postavljanja stolica, do uređenja svlačionica i mokrih čvorova. Učesnici sastanka bili su saglasni u ocjeni da se treba iznaći rješenje kako bi NK „Maestral-BSI“ Jajce u svom gradu igrao prvoligaške utakmice u sezoni 2014/2015.

Do narednog sastanka potrebno je, shodno uslovima iz propizicija takmičenja za prijavu stadiona, pripremiti prijedlog finansijskih troškova, kako bi se pokušala iznaći sredstva za obnovu istog, zaključeno je nakon obavljenih razgovora.

Nekako sam uvjeren da nas u Jajcu nece iznevjeriti. BSI radi odlican posao ulagajuci u Maestral. Jedino me malo muci to da ljude u Jajcu mozda ne zanima ovaj klub, ali sta je tu je, vjerujem da ce s vremenom postajat sve zanimljiviji, pogotovo ako udju u PL, a BSI ima pare za to i to im i jeste cilj. Imaju bolju perspektivu od recimo Olimpica.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 20 jun 2014, 11:19

Ono i onakvo uzurpiranje gornje tribine,ma kakva ona bila, mi je stvarno krajnje neprofesionalno. Pa izgubice onim 1000 mjesta zbog zaklanjanja. Ako su vec htjeli sirit one VIP-prostorije il sta vec, to je trebalo uklopiti u donju tribinu. Ovako je ono skroz nakaradno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

union1966
Kontakt:

Post Postao/la union1966 » 20 jun 2014, 16:26

U jednom dijelu ove vijesti spominju se i radovi na stadionu..da li neko zna o cemu je rijec?

http://sportsport.ba/bh_fudbal/natron-n ... evo/134054

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 jun 2014, 16:35

Signore je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Mogao bi klupski web upoznati malo javnost s planom. :roll:
Zrinjski ima jedan od najlosiji webova i jednu od najlosijih fb stranica. Ne znam tko im to vodi, al vise sam informacija o stadionu saznao iz komentara po fb-u nego iz njihovih objava koje u 90% slucajeva nemaju bas nikakvog smisla. Bolje stranice imaju mnogi nizeligasi.
Nadam se da ono na fejsu nije službena klupska jer su linkovi i upisi koje postavljaju sramota.

Ali slažem se, užasan marketing, Sarajevo i Željo su za Zrinjski Real Madrid u tom segmentu. :?
Hayley <3

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 20 jun 2014, 21:37

de mi reci badbluboylivno šta bi sa troglavom što se raspade, ko da nije nitko htio ulagat u klub ?

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 20 jun 2014, 21:48

Raspadanje? Cuo sam da ima problema ali zar je do toga doslo?

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jun 2014, 02:39

Pa istupili smo iz lige, ne zna se ništa o budućnosti kluba, hoće li se dalje ili ne. Znam da većina omladinaca ide po probama po Hercegovini i Hrvatskoj, nitko ne vjeruje da će se išta igrati dogodine. Milijardu je problema bilo, možete malo iščitati temu kluba na Nižim ligama. Sve u svemu, tuga i jad. :(
Hayley <3

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 jun 2014, 20:27

Sutra se nastavlja gradnja pomocnog terena na gradskom stadionu u Visokom.
Do sada su zavrseni zemljani radovi,sada ide postavljanje reflektora,ograde,umjetne trave.
Napokon ce Bosna imati adekvatne uslove za treniranje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 24 jun 2014, 21:44

Pa hoce li to trening-stadion sad biti bolji od glavnog?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 jun 2014, 22:31

Eborg je napisao/la:Pa hoce li to trening-stadion sad biti bolji od glavnog?
glavni je davno propao.Gdje si vidio ozbiljan teren a da ga rekreativci koriste.Alkoholicari i narkomani se okupljaju.
Ja od kako idem na stadion nisam ga vidio u losijem stanju.
Tako ce zavrsiti i ovaj pomocni ako se ne bude cuvao.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 24 jun 2014, 23:35

Pa što ne napraviste umjetni teren na glavnom stadionu, tako ne može "propasti"?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jun 2014, 00:07

Eborg je napisao/la:Pa što ne napraviste umjetni teren na glavnom stadionu, tako ne može "propasti"?
to ti ne bih znao odgovoriti.
ne znam kakva su pravila u nas za umjetnu travu?
Zar nije bolje ovako?
Na glavnom ce igrati samo Bosna,dok ce svi ostali koristiti pomocni,od Zanatlija,skola nogometa,rekreativaca.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 25 jun 2014, 00:43

Kakva će biti pravila, FIFA i UEFA dozvoljavaju, dakle može i kod nas. Pametnije bi vam bilo da ste tako uradili. Nije mi jasno zašto kod nas klubovi često prave takve greške - umjetni teren za trening a za utakmice kita.

U ovim nižim rangovima bi to trebala biti obaveza, bolje rješenje 10 puta od trenutnih oranica koje se ne održavaju.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 25 jun 2014, 00:51

zato što kupe najnekvalitetniju moguću podlogu-najjeftiniju logično, a ako si ikad igro na jednoj od takvih znaš da se možeš sav 'zgulit' bezazlenim padom, a izgledaš ko da si im'o obračun s tigrom...a sad je druga priča sasvim podlaga boljeg kvaliteta

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jun 2014, 00:57

Ljudi meni je opet bolje postaviti na pomocni teren,posebno u nasim ligama.Zamislite koje bi mi probleme stvarali oko igranja na takvim terenima.
Ovako imas idealne uslove za trening,glavni teren ne koristis osim jednom u dvije sedmice.Ako klubovi nisu u stanju da i tada odrzavaju teren onda se ne trebaju takmiciti.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2014, 01:49

Gusar1995 je napisao/la:zato što kupe najnekvalitetniju moguću podlogu-najjeftiniju logično, a ako si ikad igro na jednoj od takvih znaš da se možeš sav 'zgulit' bezazlenim padom, a izgledaš ko da si im'o obračun s tigrom...a sad je druga priča sasvim podlaga boljeg kvaliteta
FIFA ili UEFA (ne mogu ni ja bas sve znati :mrgreen: ) je tacno propisala koji sinteticki "travnjaci" su dozvoljeni, pretpostavljam da nas savez to postuje.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 25 jun 2014, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 25 jun 2014, 02:02

AnelZ je napisao/la:
Gusar1995 je napisao/la:zato što kupe najnekvalitetniju moguću podlogu-najjeftiniju logično, a ako si ikad igro na jednoj od takvih znaš da se možeš sav 'zgulit' bezazlenim padom, a izgledaš ko da si im'o obračun s tigrom...a sad je druga priča sasvim podlaga boljeg kvaliteta
UEFA je tacno propisala koji sinteticki "travnjaci" su dozvoljeni, pretpostavljam da nas savez to postuje.
pa eto onda ne znam idi od kluba do luba i pitaj zašto? ja sam dao svoje mišljenje a ti mi reci svoje

evo vidim sad da pitanje malo zvuči podrugljivo ili šta već, ali nije tako :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.