Rekonstrukcija stadiona u BiH

VolimTz
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la VolimTz » 01 jun 2014, 18:53

Kandi GSK je napisao/la:zar kod nas moze klub u privatne ruke u potpunosti, pa tek tako reci, klub tog i tog ?
Dok on nije došao sa idejom i novcem klub je propadao. Ovako hvala mu i nek upravlja klubom 100 godina.

A ove slike su stare, puno toga je urađeno. :)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2014, 11:07

Mostar

slika

Nadam se samo da ce raditi te loze duz cijele tribine

Doboj-Kakanj

slika

slika

Nema nigdje slika stadiona, ovo je s neke revijalne utakmice prije tri dana. Ne grade nekom brzinom, al polako napreduje.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 jun 2014, 12:07

Neće Mostar cijelom dužinom, samo u sredini. 80 mjesta će biti, svako po 2,000 KM. :D
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jun 2014, 12:20

80? A za kategoriju 2 treba 100. Pa sta izvode oni? :?

zrinja05
Kontakt:

Re: Odg: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la zrinja05 » 04 jun 2014, 16:40

Signore je napisao/la:80? A za kategoriju 2 treba 100. Pa sta izvode oni? :?
Radi se po zahtjevima uefe koji su bili u inspekciji.Prodaju se godisnje karte za 80 mjesta a ja sam cuo da ce ih biti ukupno 200.Kakve koristi za Vip mjesta ako se sve proda domacima ,gdje ce gosti?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 jun 2014, 21:30

Razumijem, al iz ovog sto je livnjak naveo se nije dalo to zakljucit :mrgreen:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 jun 2014, 23:09

Krivo sam onda pročitao/skužio jedan tekst na temi Zrinjskog. :D
Hayley <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 09 jun 2014, 11:37

slika

slika
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jun 2014, 12:42

Mislio sam da ce Vozdovac bit jedinstven sa svojim stubovima, al po svemu sudeci BB ce ga presisat svojim stubovima u VIP lozi :? Bas me zanima kako ce supervaznim gostima bit na utakmici kad budu gledali iz treceg reda te loze i kad ne budu vidjeli 20m terena u kompletu.

I ocel to bit loza na dva nivoa? Ovaj sektor je sirok 30m, ne vjerujem da tu moze stat 200 VIP sjedala i da obicne stolice stavljaju, trebalo bi im bar cetiri reda, a jos vidim armature da vire na gornjem nivou.

Stvarno smijesno od strane Zrinjskog da nisu detaljno predstavili sta se radi.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 09 jun 2014, 18:12

Pa djeluje da ce biti u dva nivoa. Samo kontam da ce taj krov smetati barem nekim mjestima na gornjem dijelu tribine. Plus ovako gusti stubovi za lozu, pa i ovi iz loze pola nece vidjeti. Zao mi je sto se kod nas uvijek ovako fuseri i lose improvizuje. Daj boze da se zeznem i da ispadne super, ali...
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 jun 2014, 19:10

vjerovatno je ovo kao zatvoreni dio,pa ce u nastavku postaviti nadstresnicu.
Nema potrebe da budu ovako blizu stubovi,moze se napraviti mnogo veci raspon.

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 jun 2014, 19:24

It also confirmed the decision of the Finance Committee to donate USD two million to help the football associations of Bosnia and Herzegovina, Croatia, Romania and Serbia rebuild their football infrastructures, which were damaged by the recent serious floods in the region. FIFA and UEFA will conduct a joint initiative.

http://www.fifa.com/aboutfifa/organisat ... about_fifa" onclick="window.open(this.href);return false;
Pyro is not a crime !

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 09 jun 2014, 20:48

Što se tiče ovih stubova, ne znam koja je ovdje širina u pitanju, ali na svakih cca 6 m se treba postaviti po jedan.
Mes Que Un Club

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jun 2014, 21:22

Sirina tog gore sektora je cca 30-35m. To pretpostavljam zbog broja sjedalica u ovom centralnom sektoru. Nisam gradjevinac, al svakako mislim da su to trebali puno bolje izvest, a vjerujem i da se moglo. Stubove su mogli staviti celicne da budu tanji, a i krov neki montazni da bude laksi i da ne treba bas toliko stubova.

Ukoliko bude drugi nivo te loze, po ovim armaturama pretpostavljam da ce i tu biti neki krov, a onda se vjerojatno s dobrog broja mjesta na gornjem nivou nece vidjeti nista od te loze. U tom slucaju su trebali ovaj prvi nivo rasirit i da loze bude samo dolje.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 09 jun 2014, 21:38

Signore je napisao/la:Sirina tog gore sektora je cca 30-35m. To pretpostavljam zbog broja sjedalica u ovom centralnom sektoru. Nisam gradjevinac, al svakako mislim da su to trebali puno bolje izvest, a vjerujem i da se moglo. Stubove su mogli staviti celicne da budu tanji, a i krov neki montazni da bude laksi i da ne treba bas toliko stubova.

Ukoliko bude drugi nivo te loze, po ovim armaturama pretpostavljam da ce i tu biti neki krov, a onda se vjerojatno s dobrog broja mjesta na gornjem nivou nece vidjeti nista od te loze. U tom slucaju su trebali ovaj prvi nivo rasirit i da loze bude samo dolje.
Mislim da iduće ljeto ide kompletno natkrivanje donje tribine sa istim sistemom ka i ova centralna sa vip ložema i novinarskim kabinama. Gornja tribina ionako je predviđena za povijest.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jun 2014, 21:51

Mogu rec da bi bilo jako lijepo da ju sruse, pokriju donji nivo i tamo gdje je stajanje naprave jednu normalnu tribinu. Imali bi ektra stadion.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 09 jun 2014, 21:58

Signore je napisao/la:Mogu rec da bi bilo jako lijepo da ju sruse, pokriju donji nivo i tamo gdje je stajanje naprave jednu normalnu tribinu. Imali bi ektra stadion.
Na mjestu gornje tribine moglo bi se svašta napraviti, od ogromnog parkinga do hotela ili stambenih zgrada. Zauzvrat pokrila i renovirala bi se donja tribina i naravno ista takva na istoku gdje je trenutno stajanje.
Sve je stvar politike i dozvola za gradnju.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jun 2014, 22:13

Stadion je u vlasnistvu grada? I pretpostavljam da se gradski oci ne zele nesto smarat oko tog.

Ja sam prije mjesec poceo da uradim neki projekt kako ja zamisljam taj stadion, al ne zavrsih ga nikad. Vidjet cu bas ovih dana ako ulovim vremena. Uglavnom bi se srusio gornji nivo, na ovom donjem pokrivenom bi bila novinarska mjesta, povis tog bi bila VIP loza i to bi oboje islo duz cijele tribine. Na stajanju identicna tribina, a iza gola tamo gdje je semafor i pomocni teren takodjer tribina za goste. I samo bi teren malo pomjerio prema tribini, a samim tim bi i istok isao vise unutra i bilo bi mjesta za njeg

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 17 jun 2014, 23:51

Jel se desava po ovom pitanju na nekom stadionu nesto, bilo sta.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 jun 2014, 17:30

Stadion Pod Bijelim brijegom u novom ruhu će dočekati predstojeće utakmice Zrinjskog u Ligi prvaka.
UEFA je od vodstva našeg prvaka zatražila nove, savremenije VIP lože, te bolju poziciju za akreditovane medije, pa su se u Mostaru još prije mjesec dana dali na posao.

Stadion koji je nekad bio gradski, tačnije njegova centralna tribina dobit će potpuno novi izgled. Svečana loža uskoro će biti završena, što potvrđuju i fotografije koje smo danas zabilježili.

klix.ba
slika

slika

slika

Gledam ove slike i zamisljam da nema gornjeg nivoa i da su ove loze duz cijele tribine. Pa to bi bila strasna tribina. Samo krov bi joj falio, a i kad njega zamislim onda je to vec perverzija. Strasno bi to izgledalo.

Na ovoj zadnjoj slici, ova rupa, to pretpostavljam da kopaju za klupe za rezerve igrace.

Bilo bi super kad bi bila neka slika slikana s tribine, ali izgleda nista od tog, morat cemo se zadovoljit s ovim s terena, jer nigdje drugo nema nista novo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.