Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

SteveMcQueen
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la SteveMcQueen » 19 jun 2014, 15:45

korisnikforuma je napisao/la:Što se Kameruna tiče, prava je šteta da te Afričke ekipe uvijek imaju neke probleme nevezane uz sport, jučer su se na terenu skoro potukli Assou Ekotto i Moukandjo, Song je napravio nešto što u normalnim uvjetima nikad nebi napravio, na klupi su se stalno ili grlili ili svađali... Isto tako je bilo i sa Togom na prošlom svjetskom. Šteta, jer uopće nisu loša ekipa, a i simpatični su, i imaju srce kao i Gana i većina afričkih momčadi...
znaju nogomet ali fali discipline
reinkarnacija krmka

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2014, 15:46

:kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 19 jun 2014, 15:47

Ovi nacionalisti imaju pozdrav iz jednog normalnog grada u Bosni. Grad se zove ODŽAK.

slika
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 19 jun 2014, 15:47

SteveMcQueen je napisao/la:
korisnikforuma je napisao/la:Što se Kameruna tiče, prava je šteta da te Afričke ekipe uvijek imaju neke probleme nevezane uz sport, jučer su se na terenu skoro potukli Assou Ekotto i Moukandjo, Song je napravio nešto što u normalnim uvjetima nikad nebi napravio, na klupi su se stalno ili grlili ili svađali... Isto tako je bilo i sa Togom na prošlom svjetskom. Šteta, jer uopće nisu loša ekipa, a i simpatični su, i imaju srce kao i Gana i većina afričkih momčadi...
znaju nogomet ali fali discipline
Bas me zanima sta ce Etoo reci u vezi svega ovoga,da vidimo u cemu je vise problem,imaju oni jako dobrih igraca...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jun 2014, 15:47

Iskreno, ovo je prvo prvenstvo na kojem navijam za Hrvatsku. Nakon ove sad situacije sa poplava, pokazali su se i navijam za njih. Preokrenuo sam mišljenje o njima, o Đokoviću itd.

Ovi naši domači Hrvati nisu isti kao oni u Hrvatskoj, ovdje su previše zasljepljeni mržnjom, nacionalnosti. Sinoć smo otac i ja navijali za Hrvate, srcem, ne kao za Bosnu, ne mogu ni za koga navijat kao pšto nvijam za BiH, da se ne lažemo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 19 jun 2014, 15:48

SteveMcQueen je napisao/la:
tepsija je napisao/la:
Android je napisao/la: Uvijek ce se naci takvi likovi koji ce paliti zastave,ali ne zaboravi da takvih ima i sa vase strane
Slažem se sa većinom onog što si napisao ali hajde neka neki Turčin,Grk ili Talijan,ma može i Nijemac,neka zapali zastavu Njemačke u Berlinu.
I neka izađe na ulicu i neka pjeva kako yebe Njemačku.Ne smiju mrdnuti brate.
Ili npr. da ja odem u Zagreb i zapalim zastavu Hrvatske,u ćuzu bih iste sekunde.
A ovdje je to busanje u prsa.
turci i grci su naknadno došli u Njemačku, dok su Hrvati na područiju BiH i Hrvatske mnogo mnogo duže. Ne može se to uspoređivati. Paljenje zastava je glupo, naravno.
Spomenuo sam i Nijemce.
Neka kaže sieg heil naglas,more li tako?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 19 jun 2014, 15:48

Unofficialpage je napisao/la:Ovi naši domači Hrvati nisu isti kao oni u Hrvatskoj, ovdje su previše zasljepljeni mržnjom, nacionalnosti.
Ovo nije istina.
Marksizam u skole!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 jun 2014, 15:49

korisnikforuma je napisao/la:Šteta, jer uopće nisu loša ekipa, a i simpatični su, i imaju srce kao i Gana i većina afričkih momčadi...
Nikakva su ekipa, ali su kvalitetni igrači. Kad ih okupiš u ekipu, dobiješ cirkuski show. Tuče, svađe, pobuna protiv saveza, bojkot, a kolovođa Samuel Etoo. Otkad pratim nogomet i SP, Kamerunci rade probleme, a obično uz njih još neka afrička reprezentacija... čak su lani Nigerijci prijetili bojkotom Kupa konfederacija zbog premija :rol:, a poznat je Togo iz 2006., pa i Gana koja potjera trenera na poluvremenu osmine finala. Slični su i obalobjelokošćani, otkaz Vahi tri mjeseca prije turnira. :rol:

Tu volim afričke Arape, limitirani su, ali uvijek dođu i bore se do kraja, nema (bar javno) problema kao kod ovih sa zapadne obale. Ne mogu prežaliti zlatnu egipatsku generaciju i činjenicu da nisu vidjeli SP kad su dominirali afričkim kontinentom.
Hayley <3

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 19 jun 2014, 15:50

tepsija je napisao/la:Ovako...sve je to sport ali nigdje bagre kao kod nas nema.
Slažem se sa Androidom,da dobar dio zapadne Hercegovine simpatizira reprezentaciju BiH,u to sam se uvjerio u Ljubuškom.Ljudi reprezentaciju Hrvatske doživljavaju svojom prvom i najvoljenijom reprezentacijom i to treba svima biti jasno.Mi u Hercegovini to znamo i meni to nije nikakav paradoks,čak bih rekao da je logično,Hrvati su ipak,koje dijeli granica.Isto kao što su Dinamo i Hajduk najomiljeniji klubovi.To nije od prije 20godina,tako je uvijek bilo.To je ok.
Ali nije mi ok da se izrazito mrzi BiH,a ima i takvih popriličan broj jer BiH je država svih naroda koji žive u njoj,tako i Hrvata.Te idiote ne mogu smisliti i ne mogu im nikad ruku pružiti.To su po meni paćenici zbog kojih ima ljudi na ovom forumu koji navijaju protiv Hrvatske.To je zbog tih zadrtih,jednosmjernih.Jer ipak,kada u svojoj zemlji ti moraš strahovati da te neko ne upuca jer je Hrvatska izgubila(bio je slučaj u Mostaru,smrtni),kada u se u BiH iskaljuje bijes na svemu.Hrvatska izgubi,u Splitu je mirno,u Zagrebu je mirno,u Varaždinu je mirno,neredi su u Mostaru,Kiseljaku,Vitezu.To ne razumijem niti ću ikada razumjeti.
Pitao je neki miki sa teme zrinskog da li ima zastavica Brazila u 'istčonom' Mostaru,ima,ima i danas,na istim mjestima,eno ih ispred caffe Publica,to je čim pređe Špansko/Španjolski trg ako slučajno ne zna,ima ih u Starom Gradu,ima ih.I zato,cijeli ovaj negativni naboj prema reprezentaciji Hrvatske je upravo zbog onog što se događa na teritoriju BiH,i to je jasno kao dan.
Eno Argentinske zastave na raskrnici,na skretanju prema poznatom vodopadu Kravice,viđao sam ih i brojnim kafićima...ipak je prvenstvo u Brazilu,a ne u Argentini,ali eto...vratimo se sportu.
Ovo ti je jako dobar post i slozio bih se u svemu osim toga da primjera radi Bosnjaci u inat Hrvatima iz BiH koji navijaju za HR ili pojedinci koji prave ekscese (i naglasavam pojedinci) navijaju sad odjednom za protivnike i slicno. Ne. To nije od jucer, i to nije tek sada. Ti ljudi su jedno te isto, njih razdvaja samo nacionalnost, medjutim mentalni sklop im je isti, jer on ako je time opterecen, on je opterecen time vec duze vrijeme i ne moze on pravdati svoje postupke na ''ovaj je to uradio i ja cu napraviti isto'' nacin. To je isti profil ljudi, znaci to su isti pacenici i to je to. Sto prije to ljudi shvate i prihvate prije ce imati malo vise realnosti u svom zivotu i bolje sagledati sadasnjost i buducnost BiH.

Veliki broj Hrvata nema nista protiv BH reprezentacije (samim time ni drzave, iako je cinjenica da ona nije uredjena kako treba i egalitarna kao na papiru, no to nije tema), simpatizira je, pa tako i ja, situacija je u najmanju ruku da pola simpatizira, pola je indiferentno gdje je hrvatska vecina, dok naravno imas i najmanju grupicu ekstrema koji bi samo htjeli sokirati i ispadati mangupi, a vjeruj, to se ne razlikuje u BiH ni po cemu kod sva tri naroda jer to je zatvoreni krug nekakvog inata, kompleksa i frustracija i ne mogu se jednostavno sloziti da jedni to rade u inat drugima, kad svi troje pate od istog problema (samo sto se kod jednih to naziva patriotizam, a kod drugih necim puno gorim) i to tako zacaranim krugom rade tipa eno spalise zastavu RH na Grbavici, eno zapalise zastavu Hrvata u BiH u Mostaru (i sad bih ja po tvojoj logici trebao reci ovo je u Zap. Mostaru inat za paljenje te dvije zastave u Sarajevu i Ist. Mostaru, nigdje veze), eno ih zapalise zastavu RBiH u Mostaru, itd. Gdje je tu vise kraj?!

To su isti mentalni sklopovi i pojedinci ciji se glas zbog svoje ekstremnosti, nazalost, i najjace cuje i najvise potencira i vrlo, VRLO je ruzno diskriminirati, pljuvati, omalozavati i osudjivati kompletan jedan narod (nebitno hrvatski, bosnjacki ili srpski) zbog takvih pojedinaca koji ih sramote, jer svatko normalan ce takvo sto osuditi, pocevsi od mene prvog i vecine Hrvata u BiH, isto kao sto ces ti i bilo tko normalan osuditi divljanje i primitivizam pojedinaca iz vlastitog naroda. Od toga inata i oko za oko, sto bi rekli, moze ostati samo cijeli svijet slijep.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 19 jun 2014, 15:56, ukupno mijenjano 2 puta.

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 19 jun 2014, 15:51

Ne mogu da vjerujem da Hercegovci prave ispade a Hrvatska pobjedila, pa zasto nije mi nikako jasno. Ipak moram reci da mozda 1% podrzava BIH dole u Herc i ipak mogu shvatiti ove nase sto se inate

albino1990
Kontakt:

Post Postao/la albino1990 » 19 jun 2014, 15:56

Ja imam dva druga iz hercegovine i nema teorije da bi takva dva covjeka igdje nasao. cak sam i zivio dole i ljudi su ekstra. ne smeta mi ni najmanje sto su ponosni hrvati

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 jun 2014, 16:10

U Kamerunu, kao i u vecini africkih zemalja (a bogami kao i kod nas), vlada velika korupcija. To sto im se igraci bune zbog bonusa mozda na prvi pogled izgleda kao da su pohlepni. Fudbaleri koji zaradjuju prilicno dobro se nesto bune zbog para. Etoo koji je milioner predvodi pobunu zbog premija.. Ali zar nisu u pravu? Te pare sigurno vise pripadaju njima koji su izborili SP nego da ih neke guzonje razgrabe i podjele izmedju sebe. Jos sam procitao da je na jednom prvenstvu reprezentacija Kameruna ostala bez para za smjestaj pa je Etoo iz svog dzepa platio hotel za cijelu ekipu. Njemu je izgleda stvarno stalo do reprezentacije, nije to samo zbog para.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 19 jun 2014, 16:12

Konačno je tema otišla u pravom smjeru.
Takve vas volim.
@Tribalian,lažu,lažu samo da nas razdvoje.Nije Tina takva.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 19 jun 2014, 16:15

:urnebes: :lol: :rol:
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 19 jun 2014, 16:22

slika
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 jun 2014, 16:27

Izgubio bi se i ja kad bi bio sa njom Vlaoviću, opraštamo ti sve :mrgreen:

http://tinypic.com/player.php?v=jtth7p% ... 6Lya_l_t8F
:rol:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 19 jun 2014, 16:28

rio_Ferdy88 je napisao/la:Izgubio bi se i ja kad bi bio sa njom Vlaoviću, opraštamo ti sve :mrgreen:

Da ne guzi slucajno on :think:
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 jun 2014, 16:29

Android je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Izgubio bi se i ja kad bi bio sa njom Vlaoviću, opraštamo ti sve :mrgreen:

Da ne guzi slucajno on :think:
Tesko, vidis da se prestravio.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2014, 16:29

:rol: :rol: :rol:

Nije on kriv. :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jun 2014, 16:29

'Ta ce on onakav smotan... :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.