Safet Sušić - Pape

soccerfan
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la soccerfan » 18 jun 2014, 20:45

DukeOfWellington je napisao/la:Kao i obično, hrpa pretjerano skromnih ljudi koji se zadovoljavaju mrvicama. Imamo reprezentaciju koja je potencijalni europski prvak za dvije godine, a oni se zadovoljili nastupom na SP, nevjerovatno.

Idi ti navijaj za Maltu.
Ne zadovoljavam se ja mrvicama nego postujem ono sto treba postovati. Mozemo li biti bolji? Mozemo. Moze li Safet biti jos i bolji trener i napraviti bolji rezultat sa repkom? Ja mislim da moze. Uspjeh nikome nit je pao s neba niti je dosao preko noci. Ide se stepenica po stepenica. Ja mislim da ni Pape jos nije dao svoj maksimum a ni ova reprezentacija. Zato smatram da ne treba nista dirati i podrzati ih da budu jos bolji. A kakva hajra ti imas sto omalozavas sve sto je napravljeno molim te?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 18 jun 2014, 20:48

Cuj potencijalnu prvak Evrope. Ja vecu provalu nisam cuo u zivotu. Imamo Dzeku koji je solidan napadac, ima najmanje 20 boljih u Evropi, Pjanke klasa, Begovic dobar, Seo tenk, Lulic solidan. Ostalo prosjek i on tu vidio nekog prvaka.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 18 jun 2014, 20:52

DukeOfWellington je napisao/la:Kao i obično, hrpa pretjerano skromnih ljudi koji se zadovoljavaju mrvicama. Imamo reprezentaciju koja je potencijalni europski prvak za dvije godine, a oni se zadovoljili nastupom na SP, nevjerovatno.

Idi ti navijaj za Maltu.
Sa ovim se moram sloziti.Nasa reprezentacija ima nesluceni domet,taj domet treba traziti bez samopotcjenjivanja.
Narodski,jaki smo ko zemlja,moramo postavljati ljestvicu sve vise i vise.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 18 jun 2014, 20:56

Idi ti navijaj za Maltu.
Begović - jedan od boljih u Europi
Mujdža - solidan bek
Spahić - dobar stoper, sklon kiksu
Bičakčić - dobar stoper
Kolašinac - veliki potencijal
Hajrović - dobro krilo
Bešić - veliki potencijal
Pjanić - vrhunski igrač
Misimović - nekad odličan igrač na zalasku karijere
Lulić - dobro krilo
DŽeko - nekada potencijal za top 5 napdača na svijetu, a sada jako dobar napadač
+
Ibišević- dobar napadač
Medunjanin - solidan vezni
Vranješ - dobar bek, solidan stoper
Salihović - nekad jako dobro krilo, a danas ok igrač
Zukanović - dobar stoper
Bunoza - dobar stoper
Vrančić - dobar vezni
Prcić - veliki potencijal

Sve u svemu dobra ekipa sastavljena od dobrih igrača, koja može redovito na velika natjecanja, ali neznam o kakvim titulama ti pišeš.
Zadnja izmjena: Pauleta, dana/u 18 jun 2014, 20:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 20:57

Omalovažavam? Ovo je iskreno govoreći čista realnost, bila bi sramota da se nismo našli na SP-u u onakvoj grupi, gdje smo bili daleko najkvaliettnija reprezentacija. Vic je u tome što je to prvi put pa se to sad glorifikuje i prelazi u mitomaniju. OK, plasirali se, proslavili i šta sad? Hoćemo li još 10 godina slaviti što smo na SP?

Safet Sušić je dovoljno vremena selektor da bi nakon ovoga dostigao maksimum, realno on ne može bolje. Neće nas koštati plasmana u osminu finala skoro sigurno, ali mogao bi nas koštati plasmana dalje i to me čini nervoznim već sad. A ne bih bio tako nervozan da je tu Halilhodžić ili Bajević. Selektor treba da izvlači maksimum iz ekipe, a Vaha je juče držao Belgiju u šahu sa u najmanju ruku za klasu lošijim sastavom. Takav nam selektor treba, da držimo Španije i Holandije u šahu, da pobjeđujemo takve selekcije koje su od nas jače ali ne za klasu, ni blizu.

@Pauleta

Hajde sad proanaliziraj Španiju i Holandiju recimo. Napiši da je Pique vrhunski štoper. Hajde molim te.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 jun 2014, 21:00

drummer je napisao/la:

Idi ti navijaj za Maltu.
Sa ovim se moram sloziti.Nasa reprezentacija ima nesluceni domet,taj domet treba traziti bez samopotcjenjivanja.
Narodski,jaki smo ko zemlja,moramo postavljati ljestvicu sve vise i vise.
Niko ne kaze da nema jer fakat ima. Ali ne treba sad pljuvati selektora i ocekivati cuda. Svi smo mi svjesni da imamo dobru ekipu koja moze daleko dogurati, medjutim neki ovdje misle da samo promjenom selektora mozemo postati bolji. Ja mislim da nije priblem u selektoru nego nam treba jos dobrih igraca kako bi pojacali klupu i tad se necemu mozemo i nadati. Samo kazem da se treba ispostovati i ovo sto se dosad postiglo. :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 jun 2014, 21:01

Imamo odlicnu ekipu, igramo super, atmosfera je super.
I naravno tu je nas selektor koji je jedan od ljudi koji su zasluzni za sve ovo sto sam naveo.
Imamo sa druge strane i prilican broj ogranicenih ljudi koji smatraju da je sve ovo palo sa neba. Dobra ekipa, dobra igra, dobre takticke postavke... slucajno se sve desilo, 'ta ce Pape. :crazy:

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 18 jun 2014, 21:01

DukeOfWellington je napisao/la:Omalovažavam? Ovo je iskreno govoreći čista realnost, bila bi sramota da se nismo našli na SP-u u onakvoj grupi, gdje smo bili daleko najkvaliettnija reprezentacija. Vic je u tome što je to prvi put pa se to sad glorifikuje i prelazi u mitomaniju. OK, plasirali se, proslavili i šta sad? Hoćemo li još 10 godina slaviti što smo na SP?

Safet Sušić je dovoljno vremena selektor da bi nakon ovoga dostigao maksimum, realno on ne može bolje. Neće nas koštati plasmana u osminu finala skoro sigurno, ali mogao bi nas koštati plasmana dalje i to me čini nervoznim već sad. A ne bih bio tako nervozan da je tu Halilhodžić ili Bajević. Selektor treba da izvlači maksimum iz ekipe, a Vaha je juče držao Belgiju u šahu sa u najmanju ruku za klasu lošijim sastavom. Takav nam selektor treba, da držimo Španije i Holandije u šahu, da pobjeđujemo takve selekcije koje su od nas jače ali ne za klasu, ni blizu.

@Pauleta

Hajde sad proanaliziraj Španiju i Holandiju recimo. Napiši da je Pique vrhunski štoper. Hajde molim te.
Pajdo moj za Španjolsku igraju mahom igrači Reala iz Madrida i Barcelone, a za BiH igrači Freiburga, Hoffenheima, Genta, Stoke citya, Ferencvarosa i Stuttgarta uz par momaka koji igraju za Lazio, Galatasaray, Romu, Manchester City, Bayer Leverkusen i Schalke.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:05

De ti jednog po jednog, da vidimo. Pa onda Holandiju. Pa uporedi te dvije reprezentacije i sjeti se rezultata iz prvog kola.

Pa onda uzmi Grčku iz 2004. jednog po jednog igrača. Pa uzmi Portugal iz te godine. Pa ih uporedi. Pa se sjeti kako su završili prvi i zadnji meč na EP te godine.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 18 jun 2014, 21:07

Ja ne mogu da vjerujem sta lik pise... Necu da podcjenjujem nasu ekipu, ali osmina finala je realnost iz ove grupe i to je to. Dzeko nikada nije bio i nikada nece nikakav potencijal za top 5. Znaci Dzeko je bio najveci potencijal uz Aguera, Rooneya, Falkaa, Higuaina itd?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:09

Džeko nije, zato jest Charisteas, rame uz rame sa Gerdom Muellerom.

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 18 jun 2014, 21:10

soccerfan je napisao/la:Jedino sto mogu reci nakon provedene dvije minute na ovoj temi je :o :o :o :o :o :o :o :o
Djeco draga selite se u Spaniju i navijajte za njih. Oni su fudbalska velesila. Pustite nas normalne da volimo svoju domovinu i svoj nacionalni tim. Samo neznam koliko "udaren u mozak" moras biti da u ovakvim trenutcima imate bilo sta reci i selektoru i bilo kome od igraca. Ma da svaku tekmu izgube 5 ili 6-0 oni su jos uvijek generacija na celu sa Papetom koja je nasu domovinu prvi put u njenoj historiji odvela na Svjetsko prvenstvo i to treba postovati. Ja rijec jedinu necu reci dok ne ispadnemo i za to sam da se ne prave ogromne promjene u timu, ukljucujuci i selektora. Imamo dobar tim, selektor nije najbolji ali za nase uslove predobar, i neki se ovdje opet javljaju i pljuju. Svaka vam cast kako vise snage imate. Ja vam se :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Svojim nacinom razmisljanja upravo pokazujes koliko si ti dijete.
Procitaj koliku si glupost napisao da bi opravdao Susica, "navijajte za Spaniju i pustite nas da volimo svoju domovinu".

Znaci, ako smatram da Susic nije najbolje rjesenje za jednu od najpotentnijih reprezentacija Europe, automatski ne volim svoju zemlju, i nisam navijac?
Koji paradoks!

Mozda da izvagamo patriotizam kojim smo ispunjeni?Mozda da stavimo na papir koliko je ko dao za ovu zemlju?
Mozda da vidimo ko jace dozivljava reprezentaciju i njen uspjeh?
Da se prisjetimo utakmica na kojima smo bili, novca koji smo potrosili na navijacke rekvizite, suza koje smo prolili prateci repku?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 jun 2014, 21:10

amstaff je napisao/la: Cuj potencijalnu prvak Evrope. Ja vecu provalu nisam cuo u zivotu. Imamo Dzeku koji je solidan napadac, ima najmanje 20 boljih u Evropi, Pjanke klasa, Begovic dobar, Seo tenk, Lulic solidan. Ostalo prosjek i on tu vidio nekog prvaka.

Titulu ne osvajaju samo imena na terenu..Grcka je bila prvak Evrope,Klop je od anonimusa i solidnog Bundesligasa napravio viceprvaka Evrope,itd,itd..

Duke je rekao potencijalnog,a upravo to i jeste evidentno,ova ekipa ima potencijal da se ravnopravno nosi sa najjacim svjetskim reprezentacijama,pokazali su to i protiv Argentine,.Uvjek moras teziti ka boljem jer samo na taj nacin se i stvaraju pobjednici,.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 jun 2014, 21:11

Braveheart23 je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Susicu se ugovor nece produziti, doslo je do zasicenja sa obadvije strane, i veliki broj kikseva od strane selektora je nedopustivo za ozbiljnu reprezentaciju.

Ako se vratimo unazad, mozemo napraviti poduzi spisak katastrofalnih poteza koji su uveliko umanjile kvalitet i renome reprezentacije, kao i povjerenje navijaca u Safeta.

U Brazilu na klupi ima 4-5 igraca koje je poveo na izlet, nikakve koristi od njih, i trebamo se moliti da do opterecenja kartonima ne dodje.

Ima tu i dobrih stvari, recimo formacija 4-5-1 i pressing, ali to nije nikakva inovacija samo logican slijed dogadjaja i koncentracija igraca u veznom redu zbog stabilnosti odbrane svog gola.

Susic ce naci angazman u solidnom klubu i nakon jedne sezone ce biti zaboravljen i nece biti trazen jer jednostavno nema to u sebi, od njega nikad trener nece biti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sta si ti? ko si ti? hocel od tebe biti ikad ista? Pusti ti nama naseg Susica idola, mozes mu se samo :guz:

Pozdrav,

Prvo, mislim da je skroz pogrešno vrijeme pričati o zamjeni trenera koji je na svjetskom prvenstvu upravo u ovom momentu. Totalno loš trenutak za ovakav post i ne služi stvaranju dobre atmosfere, što je trenutno primarni cilj. Tako da uopšte o smjeni Papeta ne treba ni razgovarati u ovom momentu.

A da li je pokazao neko znanje svog posla, ne znam. Nisam siguran. Na početku mislim da je bio jako loš, ali ovo sad kako je složio ekipu u zadnje dvije pripremne utakmice, plus tekma sa Argentinom (bez obzira na poraz) ne bi bilo fer reći da nije uradio svoj posao.

Da li je bolji od Vahe Halilhodžića, nije. Ali ne treba mijenjati ono što fino funkcioniše sve dok funkcioniše.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 18 jun 2014, 21:12

Toliko lupas da sada u pricu ubacujes Caristeasa, a on nema nikakve vezebsa.ovom pricom niti je ko rekao da je on ikakav potencijal bio.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:14

amstaff je napisao/la:Toliko lupas da sada u pricu ubacujes Caristeasa, a on nema nikakve vezebsa.ovom pricom niti je ko rekao da je on ikakav potencijal bio.

On je prvak Europe. Isto kao što bi možda i Džeko bio da ga za dvije godine vodi neko ko zna izvući maksimum iz njega i ostalih.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 18 jun 2014, 21:16

Burazeru Caristeas nije imao skoro nikaku klupsku karijeru niti je ikada smatran bilo kakvim potencijalom. Odigrao dobro za A tim i to je to. Ta prica nema veze Dzekinim potencijalom. Budite korektni ispostujte A tim do kraja SP a onda sta bude bude.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:24

Vi ste došli s pričom kako za Španiju igraju giganti iz Reala i Barcelone i da zato Džeko i njegova BiH nemaju šta da traže među takvim gigantima. Igrali su i 2004. pa to Charisteasa nije zanimalo. Nas ne treba da zanima ko igra za koga. 11 na 11 da li imamo šanse da dobijemo Španiju, Italiju ili Holandiju? Da. E onda treba da pokušamo sve da to i napravimo. Pravili smo im probleme kad smo bili daleko nekvalitetniji nego sad.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 21:30

DukeOfWellington je napisao/la:Jednostavno je nedovoljno, već je protraćio sav kredit, ne može to vratiti retroaktivno ni sa titulom prvaka svijeta.
Pretjeruješ. Dovoljno je naravno, i više od toga. Od jedne ekipe koja je uglavnom bila na marginama došli smo do tima koji oduševljava Evropu, a evo sad i svijet. Napravljen je respektabilan tim, tim za budućnost, tim koji će bez problema otići na nekoliko narednih smotri, a to nam je prije 4-5 godina bilo nedostižno.

Ta priča o polufinalima i finalima ne pije vode. Mi možemo odigrati dobro, nadigrati većinu ekipa koje su bolje od nas, ali konstantni ne možemo biti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2014, 21:34

Naravno da možemo, samo nam treba dobar selektor koji je u stanju to da napravi. Ovaj nije.

Grčka sa daleko nekvalitetnijim sastavom je uspjela da to postigne.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.