SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

Nerminovic
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Nerminovic » 18 jun 2014, 04:22

IronMany je napisao/la:Spaho yebo te dan te yebo, zar i Ti? :facepalm:

slika
a bruke majko mila. :facepalm:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jun 2014, 08:24

:crazy: Zar je teško zapamtit da zvjezdice idu ispod žute boje. Koja sramota :facepalm:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jun 2014, 09:35

slika

'Ta će Messi :mrgreen:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 18 jun 2014, 10:10

Jeste, tačno je što se priča. Ja žderem malu djecu.

slika
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 18 jun 2014, 15:18

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 18 jun 2014, 15:39

slika
Cuj Spaho... :mrgreen:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 18 jun 2014, 16:54

UltraSA je napisao/la:

slika
:lol: :lol: :lol:

oj bota :lol:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 18 jun 2014, 19:30

Navijači reprezentacije BiH oduševljeni Brazilom
BOSANCI I HRVATI PRONAŠLI NAČIN DA PREVARE ORGANIZATORE MUNDIJALA!

„Brazil je zemlja snova! Brazilci su nevjerovatno ljubazni, jako duhoviti i voljni su pomoći u svakom trenutku“, rekao je na početku razgovora za ****.ba portal Miran Mahmutović, navijač fudbalske reprezentacije BiH koji je na čuvenoj Maracani posmatrao duel naše reprezentacije i Argentine.

Miran je samo jedan od nekoliko hiljada Bosanaca i Hercegovaca koji su u Rio de Janeiru bodrili našu reprezentaciju protiv Argentine, ljutog rivala domaćeg Brazila. Upravo je taj rivalitet dijelom uticao na činjenicu da su Brazilci jako dobro prihvatili naše navijače.

„Čak smo favele obišli bez ikakvih problema, ponajviše zbog toga što smo naredni dan igrali protiv Argentine, pa su naš baš zagotivili, a poželjeli su nam i sreću“, kaže Miran.

Prethodno Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini je obilježeno navijačkim neredima, a u Brazilu ih, prema njegovim riječima, nije bilo nikako.

„Ovdje svi navijači šetaju slobodno, bez ikakvih problema i tenzija. Svi se šale, navijaju, a međusobno se poštuju. Ja sam bio u grupi sa hrvatskim navijačima, koji su bili zaista sjajni. Oni su čak sa nama išli i na utakmicu sa Argentinom i bodrili su našu reprezentaciju“, priča naš sagovornik i dodaje kako Hrvati nisu jedini „sa strane“ koji su na Maracani bodrili BiH.

„Na stadionu je bilo oko 15.000 Brazilaca. Svi su navijali za BiH! Isprva su pjevali svoje navijačke pjesme koje pjevaju protiv Argentine, a zatim su skandirali 'Bosna, Bosna'. U pojedinim trenucima je, uprkos ogromnom broju Argentinaca, to zaista odjekivalo stadionom“, dodao je.

Miran ističe kako su Argentinci nakon utakmice bili puni riječi hvale za igru naše reprezentacije, a njihov odnos prema fudbalu je nešto što ga je posebno impresioniralo.

„Oni su nevjerovatni! Takvu ljubav prema fudbalu i prema svojoj reprezentaciji ja još nisam vidio. Oni su od sada za mene broj jedan navijači na svijetu u svakom smislu. Mislim da ih je u gradu bilo oko 100.000. Cijele porodice su dolazile, a ulice su pune njihovih automobila, autobusa...“, ispričao je Miran za ****.ba portal.

Naravno, noćni život je posebna priča i on ističe kako je Rio grad koji nikada ne spava. U skladu sa tim, ni naši navijači nisu previše vremena proveli u snu.

„Prva dva dana se bilo teško prilagoditi na vremensku razliku, a onda je đavo odnio šalu. Tad shvatiš da si u Brazilu. Danju smo bili na plaži, a noću na ulici“, kratko je, uz smijeh, prokomentarisao Miran.

Kartu za utakmicu sa Argentinom je u Riju bilo jako teško naći, a sve su bile rasprodane već mjesecima ranije. Uoči utakmice se mogla kupiti, ali po cijeni od 800 eura! Ipak, Miran priča kako su hrvatski navijači uspjeli ući na Maracanu bez karti.

„Prve dvije kontrole nam doslovno nisu ni pogledali karte. Bitno je da smo ih imali u rukama, a osiguranje nije obraćalo pažnju za koju su utakmicu karte namijenjene. Hrvati su imali karte za utakmicu svoje reprezentacije. Na trećoj kontroli je potrebno skenirati barcode na kartu. Mi smo to uradili sa svojim kartama, a nakon što smo ušli, dali smo karte Hrvatima. Oni su ih zgužvali, otišli do drugog ulaza i požalili se osiguranju kako im se na kapiji ne očitava karta, te ne mogu ući. Uz brojne žalbe organizatorima kako je to sramota jer ne mogu ući sa kupljenim kartama, te uz brojne naknadne pokušaje da skeniraju kartu (koja se nije mogla skenirati jer je prethodno skenirana, a ne zbog greške ili gužvanja) omogućen im je ulazak na stadion. Tu su hrvatski navijači navijali sa nama“, ispričao je on.

Situacija koja je nasmijala region, u kojoj Argentinci sa Bosancem skaču uz „Malo vas je, malo vas je pi***“, prema Miranovim riječima, nije jedina takva. Sličnu je i sam doživio u metrou u Sao Paulu prije utakmice Brazila i Hrvatske.

„Hrvatski navijači su počeli pjevati 'Biće Brazil ku*** šampion'. Brazilci su samo čuli Brazil i šampion, pa su počeli skakati sa nama“, kaže Miran.

ma nasi balkanci sto znaju te fazone za prosvercat se to niko ne zna, ovi brazilci se toliko susrecu sa tim svercanjem da im ovi obicni fazoni nisu jasni :urnebes: :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 jun 2014, 20:12

:ljepota:

slika
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 jun 2014, 20:18

Kako bi ja kaznjavao sa 300 KM ovo okretanje zastave!!! Ovo samo kod nas ima :facepalm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 18 jun 2014, 20:21

UltraSA je napisao/la:

slika
:mrgreen:

HAHAHAHA jesam bot :lol:

Baho bem ga u pedu... Baho :rol:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 18 jun 2014, 20:22

Čitam ove izvještaje na stranici BHF, koji provod i doživljaji .. mogu misliti kako je tek kad si tamo, meni se na ove priče naježi potiljak :urnebes:

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 18 jun 2014, 23:12

Ovo je jos jedan rekord Bosne:
Spanija ispala prije B i H, sa Svjetskog Prvenstva :)

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 18 jun 2014, 23:47

Kalkulirajući sam doš'o do pitanja, šta kad bi odigrali neriješeno protiv Nigerije i Irana, a Nigerija izgubi od Argentine 2:1 :lol: :mrgreen:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 jun 2014, 23:48

UltraSA je napisao/la:Kalkulirajući sam doš'o do pitanja, šta kad bi odigrali neriješeno protiv Nigerije i Irana, a Nigerija izgubi od Argentine 2:1 :lol: :mrgreen:
Prolazimo hinjski u osminu finala :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 23:49

UltraSA je napisao/la:Kalkulirajući sam doš'o do pitanja, šta kad bi odigrali neriješeno protiv Nigerije i Irana, a Nigerija izgubi od Argentine 2:1 :lol: :mrgreen:
Kojim rezutatom bi Iran izgubio od Argentine u toj kalkulaciji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 18 jun 2014, 23:50

Virtu4l je napisao/la:
Kojim rezutatom bi Iran izgubio od Argentine u toj kalkulaciji.
Jel' to treba i oni još da izgube 2:1 :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2014, 23:53

UltraSA je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Kojim rezutatom bi Iran izgubio od Argentine u toj kalkulaciji.
Jel' to treba i oni još da izgube 2:1 :mrgreen:
Kad je bal nek' je maskenbal :crazy: mi bi prošli dalje, ako bi ti remiji sa Nigerijom i Iranom bili sa golovima, 1:1, 2:2, itd...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 19 jun 2014, 00:00

Virtu4l je napisao/la:
Kad je bal nek' je maskenbal :crazy: mi bi prošli dalje, ako bi ti remiji sa Nigerijom i Iranom bili sa golovima, 1:1, 2:2, itd...
Razumijem to 1:1, 2:2, ali govorim o ovom;
Argentina - Nigerija 2:1, mi protiv Irana 0:0 i Nigerije također 0:0, Iran nek izgubi koliko hoće, bila bi ista gol razlika nama i Nigeriji, mislim ovo je pa i nemoguće da se desi, ali kontam šta kad bi se desilo :)
Zadnja izmjena: UltraSA, dana/u 19 jun 2014, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jun 2014, 00:02

@UltraSA onda se izvlace kuglice (kao za zdrijeb ) i koga se izvuce ide dalje. Glupo ali tako je to.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, FerdinandF, UtdBiH21 i 31 gost.