NBA Final 2014

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: NBA Final 2014

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 jun 2014, 13:30

Izvini drug nezalaganje ali .

Ko je kriv sto se all-star PF/C i svojevremeno najbolji big man u NBA pretvorio u spot up sutera i tricasa i pic and pop eventualno , da je 70% lopta u rukama Jamesa :?: :?: :?:

Wade nije onaj iz 2006 ali je u finalu protiv Indiane itekako pokazao , drugo je sto trener Miamija nije prilagodio igru za Wade-a a Pop to jeste ;)

naravno najveca krivica za raspad Miami-a je 1. Trener , 2. James ... previse se oslanjaju na 1 na 5 igru Jamesa :roll:

na papiru Miami ima 3 najbolja igraca na parketu , to je uvijek donosilo pobjede , sto ovdje nije je zahvalonst odnosu snaga trenera i mentalitetu veterana SA kao i jednoj buducij zvjezdi sa sakama poput lopata :urnebes:
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 17 jun 2014, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 17 jun 2014, 13:30

BABADZO je napisao/la:A Vasa,hajd mi reci gdje sam ja u ovim zadnjim postovima spomenuo sebe ? Momak nije znao ko je igrao za Miami u finalu 2011 a hoce da nesto raspravlja. :crazy:
Napisao si da Spursi imaju 3 ili 4 HOFera, ja sam tebe samo pitao da li su i Mavsi 2011. imali 3 ili 4 HOFera.
Stvar je bila što forsiraš priču kako je Jordan uzeo titulu preko raspalih Lakersa dok je eto James imao najbolju timsku košarku protiv sebe. A imao je i James Mavse kojima niko nije davao ni grama šanse da dođu do finala, kamoli da uzmu naslov.. Znamo isto tako kako je James podbacio u tom finalu.

Priča je već otišla u nekom drugom smjeru, a tema je ovogodišnje NBA Finale. Nezalaganje je objasnio neke stvari na kraju, tema bi trebala pod lock valjda pa da se bavimo Draftom i offseason-om.
#MFFL!
#COYG!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 13:31

Kobe Bryant je napisao/la:Izvini drug nezalaganje ali .

Ko je kriv sto se all-star PF/C i svojevremeno najbolji big man u NBA pretvorio u spot up sutera i tricasa i pic and pop eventualno , da je 70% lopta u rukama Jamesa :?: :?: :?:

Wade nije onaj iz 2006 ali je u finalu protiv Indiane itekako pokazao , drugo je sto trener Miamija nije prilagodio igru za Wade-a a Pop to jeste ;)

naravno najveca krivica za raspad Miami-a je 1. Trener , 2. James ... previse se oslanjaju na 1 na 5 igru Jamesa :roll:
Ako si procitao pazljivo moj post,onda si u zakljucku i vidio da je sistem jedan od krivaca za ovakvu igru MIA i Jamescentricnost. ;)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2014, 17:03

@Kobe-shvatili smo,James je kriv :urnebes:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 jun 2014, 17:20

Samo da prestane prica da je Kawhi nadigrao LeBrona.

FINALS STATS:
Kahwi Leonard:17.8, 6.4, 2
LeBron James: 28.2, 7.8, 4

Problem je sto je ostatak tima Spursa barem duplo jaci od ostatka tima Miamia. Raul646464 je vec o tome govorio. Nadam se da se LeBron vraca kuci. Cavsi ako su pametni znace dovesti Lovea i Jamesa i postati najjaci tim na istoku.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2014, 17:28

ma dzaba to,James je kriv,Kawhi ga je nadigrao,statistika nista ne pokazuje,Miami bi pobjedio da je James pustio da Wade i Bosh organizuju napade,ovako nista :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 17:32

Greivis je napisao/la:Samo da prestane prica da je Kawhi nadigrao LeBrona.

FINALS STATS:
Kahwi Leonard:17.8, 6.4, 2
LeBron James: 28.2, 7.8, 4

Problem je sto je ostatak tima Spursa barem duplo jaci od ostatka tima Miamia. Raul646464 je vec o tome govorio. Nadam se da se LeBron vraca kuci. Cavsi ako su pametni znace dovesti Lovea i Jamesa i postati najjaci tim na istoku.
Nije ga ni mogao nadigrati statisticki,ni zbog razlicitih uloga u timu,ni zbog minuta koje su igrali,posto Leonard nije bio ni blizu Jamesu u prve dvije tekme,ako se gledaju samo minute,a time i produkcija.S druge strane,nadigrao ga je i statisticki 3 i 4 tekmu,a 5 bio jako blizu i jednostavno se moglo vidjeti da je od 3. tekme upravo Leonard bio glavni razlog zasto se ova serija okrenula.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2014, 17:35

nije Leonard bio glavni razlog preokreta serije,nego Borisov ulazak u petorku,s njegovim ulaskom u petorku Kawhi je mnogo cesce ostajao sam na sutu i mnogo vise prostora je imao jer je Miami morao mnogo vise da skuplja.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 17 jun 2014, 17:38

bio je ravnopravan ali ga nije nadigrao
A.F.C. Bournemouth!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 17:45

L-Train je napisao/la:nije Leonard bio glavni razlog preokreta serije,nego Borisov ulazak u petorku,s njegovim ulaskom u petorku Kawhi je mnogo cesce ostajao sam na sutu i mnogo vise prostora je imao jer je Miami morao mnogo vise da skuplja.
Kawhi je bio razlog preokreta serije i njegova agresivnost.Otvoreni sutevi su bili jedan dio onoga sto je on zabio.Boris je isto bio bitan,ali ne kao ovaj.Uostalom,zasto vodim ovu raspravu uopste!? :roll: Covjek je MVP finala ,a time i najbolji igrac te serije.Dovoljno receno.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 17:46

ispravka, najbolji igrac na strani pobjednickog tima
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 17:48

Ljudi de hajmo bit realni,Leonard je prvi put u svom zivotu postigao postigao 20+ u 3 utakmice zaredom(izabrao je pravi momenat za to).I realno je zasluzeno uzeo MVP,ali isto tako je Duncan mogao biti MVP niko ne bi ni rijec rekao.Spursi su pobijedili kao tim a ne zbog pojedinca.Ovo je pobjeda timske kosarke.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 17:50

Nagrada se zove MVP finalne serije,a ne pobjednickog tima! Sigurno ga je nadigrao 2 tekme,kao sto je James njega prve dvije...Peta je bila izjednacena i to sa 7min manje Leonarda.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2014, 17:58

nije ga sigurno nadigrao dvije,nego jednu i to onu trecu,sve ostale ili su izjednacene ili idu na stranu Jamesa.To sto su Spursi nadigrali Heat pa se mozda i tebi cini kako je Kawhi nadigrao Jamesa...ne brkaj babe i zabe.

Borisov ulazak u petorku je okrenuo seriju,Kawhi je bio vas najbolji igrac.Miami je u prve dvije utakmice imao odgovor za Kawhi,za Borisa nikako nismo,samim tim jasno je.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 18:00

BABADZO je napisao/la:Ljudi de hajmo bit realni,Leonard je prvi put u svom zivotu postigao postigao 20+ u 3 utakmice zaredom(izabrao je pravi momenat za to).I realno je zasluzeno uzeo MVP,ali isto tako je Duncan mogao biti MVP niko ne bi ni rijec rekao.Spursi su pobijedili kao tim a ne zbog pojedinca.Ovo je pobjeda timske kosarke.
+1
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 18:04

L-Train je napisao/la:nije ga sigurno nadigrao dvije,nego jednu i to onu trecu,sve ostale ili su izjednacene ili idu na stranu Jamesa.To sto su Spursi nadigrali Heat pa se mozda i tebi cini kako je Kawhi nadigrao Jamesa...ne brkaj babe i zabe.

Borisov ulazak u petorku je okrenuo seriju,Kawhi je bio vas najbolji igrac.Miami je u prve dvije utakmice imao odgovor za Kawhi,za Borisa nikako nismo,samim tim jasno je.
Pogledaj kompletnu statistiku 4. tekme,pa da razgovaramo,a na stranu sto ga je u 2. poluvremenu iste,stavio u dzep.Poeni nisu jedini statisticki parametar. ;)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2014, 18:34

NEZALAGANJE je napisao/la:
L-Train je napisao/la:nije ga sigurno nadigrao dvije,nego jednu i to onu trecu,sve ostale ili su izjednacene ili idu na stranu Jamesa.To sto su Spursi nadigrali Heat pa se mozda i tebi cini kako je Kawhi nadigrao Jamesa...ne brkaj babe i zabe.

Pogledaj kompletnu statistiku 4. tekme,pa da razgovaramo,a na stranu sto ga je u 2. poluvremenu iste,stavio u dzep.Poeni nisu jedini statisticki parametar. ;)
nije ga stavio u dzep,nama vec nakon prvog poluvremena i 3 i 4 utakmice nije bilo spasa,pogledao sam statistku,a gledao sam i utakmicu,nije ga nadigrao.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 jun 2014, 18:36

L-Train je napisao/la:@Kobe-shvatili smo,James je kriv :urnebes:
Nego ko je kriv :roll:

1. Spoelstra - nije se znao prilagoditi
2. Lebron - 70-80% lopta kod njega lider , ponistio akcije za Bosha, Kawhi sa njegovim "lopatama" mu sprijecio asistencije, ...
3. Chalmers izabrao najgore vrijeme da padne u formi
4. Pat Riley - sa odabirom klupe (Beasley , Oden , škartiranje Millera..)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 18:43

L-Train je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:

nije ga stavio u dzep,nama vec nakon prvog poluvremena i 3 i 4 utakmice nije bilo spasa,pogledao sam statistku,a gledao sam i utakmicu,nije ga nadigrao.
Jok nije...Po cemu je to bolji bio James od njega tu tekmu,osim poena za koje je uzeo i vec broj suteva?I cuj nije bilo spasa nakon poluvremena. :lol: :lol: Otkad se to jedna utakmica,a posebno finalna rjesava na poluvremenu?Normalno da je velika zasluga Leonarda sto se ovaj nije razmahivao u u nastavcima utakmica.
EDIT:+23 dok je bio na terenu,veci broj skokova,veci broj ass,vec broj ukradenih,veci broj blokada,manje izgubljenih lopti,bolji procenat suta i strasna odbrana.Ne,to nikako nije bolje.Bolji je bio James! ;) James je bio bolji statisticki kroz cijelu seriju,zato sto Kawhi nije doprinio skoro nista prve dvije tekme,a uz to,ovaj imao i svoju najbolju utakmicu u Game 2.Nakon 3. tekme,jasno je bilo ko je najbolji igrac u seriji...

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 jun 2014, 18:57

kemo10 je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Nisu nezahvalne prognoze.
Jordan je harao sa mnogo slabijim rosterom.

Koga više dovesti tom LeBronu da dominira/ju ligom...
Razumijem da mrzite LeBrona i sve,ali dokle to jahanje kurca Jordanu,cuj slabijim rosterom,pa Jordan je isto imo 2 HOF-era I najboljeg trenera svih vremena :S
Kada je uzeo prve tri titule ko su bila ta dva HOF, Pippen i ?

imao je granta koji baš i nije puno slabiji igrač od bosha

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.