NBA Final 2014

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BIHfan
Kontakt:

Re: NBA Final 2014

Post Postao/la BIHfan » 17 jun 2014, 10:15

Nastavlja se prica da James nema dobre saigrace.v :rol: :rol: :rol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 jun 2014, 10:39

BIHfan je napisao/la:Nastavlja se prica da James nema dobre saigrace.v :rol: :rol: :rol:
tužno , ali stvarno za povračat :puke:

Ne sad nije SA vrijedan ni Pop sa svojom filozofijom i sistemom , da veterani nisu ovo ispalnirali od pocetka predvodjeni Duncanom , Parkerom, Ginobiliom i sada i Kawhiom kao i svakim drugim kotacicem od Splitera do Borisa... i gdje su pokazali da su 2x bolji od Miami-a i bukvalno ih rastavili na proste faktore , e sad opet James bi pobjedio da ima bolje suigrace , pa eto nek dodje i Durant i Howard i Cp3 i Caramelo pa ce mozda tad imati "bolje" suigrace :roll: :roll: :roll:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2014, 11:13

koliko ste vi ekstremno ograniceni da ne mozete ili ne zelite da shvatite,LeBron ima dvojicu all star suigraca i Rey Allena i niko ne moze osporiti da ima vrhunske saigrace,ali kakve to veze ima kada vam se ti isti saigraci raspadnu u 5 utakmica,nema ih nigdje,svako ko misli da je LeBron mogao bolje ili da bi kao sto Vasa pise Kobe ili Jordan produzili ovu seriju nema pojma o kosarci.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 17 jun 2014, 11:28

L-Train je napisao/la:koliko ste vi ekstremno ograniceni da ne mozete ili ne zelite da shvatite,LeBron ima dvojicu all star suigraca i Rey Allena i niko ne moze osporiti da ima vrhunske saigrace,ali kakve to veze ima kada vam se ti isti saigraci raspadnu u 5 utakmica,nema ih nigdje,svako ko misli da je LeBron mogao bolje ili da bi kao sto Vasa pise Kobe ili Jordan produzili ovu seriju nema pojma o kosarci.
Pogledaj Duncanove saigrace kada je uzeo drugu titulu. Oni se nisu raspali u finalu, nego su bili raspadnuti cijelu sezonu. U playoffu preko 40% sut iz igre je imao osim Tima samo Robinson koji je zabijao nekih 7-8 poena po utakmici. Izbacili su tada u polufinalu Lakerse sa Shaqom i Kobeom i u finalu Dalas sa Dirkom, Nashom i Finleyem.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 12:14

kemo10 je napisao/la:
L-Train je napisao/la:koliko ste vi ekstremno ograniceni da ne mozete ili ne zelite da shvatite,LeBron ima dvojicu all star suigraca i Rey Allena i niko ne moze osporiti da ima vrhunske saigrace,ali kakve to veze ima kada vam se ti isti saigraci raspadnu u 5 utakmica,nema ih nigdje,svako ko misli da je LeBron mogao bolje ili da bi kao sto Vasa pise Kobe ili Jordan produzili ovu seriju nema pojma o kosarci.
Pogledaj Duncanove saigrace kada je uzeo drugu titulu. Oni se nisu raspali u finalu, nego su bili raspadnuti cijelu sezonu. U playoffu preko 40% sut iz igre je imao osim Tima samo Robinson koji je zabijao nekih 7-8 poena po utakmici. Izbacili su tada u polufinalu Lakerse sa Shaqom i Kobeom i u finalu Dalas sa Dirkom, Nashom i Finleyem.
Vidi se i koliko ti pratis kosarku.Pa ti Spursi su igrali jednu totalnu drugu kosarku,na 80 poena,gdje je dominirala odbrana.Znaci osim Duncana i Popa nista drugo im nije zajednicko sa ovim Spursima.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 17 jun 2014, 12:26

BABADZO je napisao/la:
kemo10 je napisao/la:
Vidi se i koliko ti pratis kosarku.Pa ti Spursi su igrali jednu totalnu drugu kosarku,na 80 poena,gdje je dominirala odbrana.Znaci osim Duncana i Popa nista drugo im nije zajednicko sa ovim Spursima.
Zasto Miami nije igrao kosarku na 80 poena, nije zato sto je Kawhi protiv Lebrona izgledao kao Jordan.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 12:28

WTF ? :eh:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 jun 2014, 12:28

Pitaj SA fanove na forumu :

2008 i WCF i deranje guzova mladjim SA 4-1 , a vi ste se vise sretno nego spretno iszvukli prosle godine

Duncan, Manu i Parker su bili 6 god mladji i igrali po 40 min.

A Kobe 2008 nije imao Baynuma jer je bio ozljedjen :

PG. Fisher :roll:
SG. Kobe
SF. Radmanovic :roll: :shock: :damn:
F. Odom
PF/C. Gasol (onaj kojeg je Garnett u finalu rastavio na proste faktore)
klupa:
S. Vujacic :roll: :roll: :roll:
Walton :shock: :shock: :shock:
Mbenga :shock: :lol:
Farmar
Ariza - porjedjen igrao 3-5 min u prosjeku

I hoces mi reci da je ovo jaci sastav od Miamia :roll: :roll: :shock: :shock: :crazy: :crazy:

Jednostavno Kobe je bio u prime-u i "prljavi" Bowen ga nije mogao zaustaviti ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 12:31

ovo ozbiljno pisanje kako je kawhi rastavio jamesa mi je nestvarno znaci
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 12:34

Kobe Bryant je napisao/la:
Pitaj SA fanove na forumu :

2008 i WCF i deranje guzova mladjim SA 4-1 , a vi ste se vise sretno nego spretno iszvukli prosle godine

Duncan, Manu i Parker su bili 6 god mladji i igrali po 40 min.

A Kobe 2008 nije imao Baynuma jer je bio ozljedjen :

PG. Fisher :roll:
SG. Kobe
SF. Radmanovic :roll: :shock: :damn:
F. Odom
PF/C. Gasol (onaj kojeg je Garnett u finalu rastavio na proste faktore)
klupa:
S. Vujacic :roll: :roll: :roll:
Walton :shock: :shock: :shock:
Mbenga :shock: :lol:
Farmar
Ariza - porjedjen igrao 3-5 min u prosjeku

I hoces mi reci da je ovo jaci sastav od Miamia :roll: :roll: :shock: :shock: :crazy: :crazy:

Jednostavno Kobe je bio u prime-u i "prljavi" Bowen ga nije mogao zaustaviti ;)

Cekaj,koji je tvoj pokusaj argumenta ovdje sad ? Svako ko prati kosarku duze od 5 godina zna da su Spursi poceli forsirati ovaj TEAMBALL TILL DEATH system u punom smislu te rijeci nakon onog poraza od memfisa u prvoj rundi?

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 17 jun 2014, 12:36

BABADZO je napisao/la:
Hes je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:Prva titula je dosla protiv raspalih Lakersa predvodjenih bolesnim i past his prim-eom Magicom,starim Worthy-em i mladim Divcem,znaci to se ne moze ni porediti naspram ovih Spursa koji igraju najbolji timsku kosarku svih vremena(i mozda cak uoopste i kosarku),i imaju 3 a mozda i 4 buduca HOF-A plus jednog od najboljih trenera ikada.
A šta su bili Mavsi 2011. osim raspali? I oni su imali 4 HOFera (mozda u primeu svi)?
Ti Mavsi su bili najslicniji tim ovim Spursima plus su imali jednog HOF-era koji je taj citav PO igrao u GODMODE-u.
I vidim odkad pratis kosarku,Allen tad uopce nije ni bio u Mia.Ne odgovoraj mi vise nista.
Šta su bili Mavsi nego predvođeni past his prime-om (tekmu bolesnim) Dirkom, starim Kiddom?

Možda ja i ne pratim dugo košarku, glavni razlog su godine ali tebi ni one ne mogu pomoći da napišeš šta pametno, konkretno nego valjaš gluposti kako stigneš. Veliki i dokazani poznavaoče košarke. Nemoj dalje pisati, zaboravi da je upitnik gore, što manje tvog pisanja i biće bolje za čitavu zajednicu. Doviđenja, prijatno.
#MFFL!
#COYG!

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 12:43

Jesi li ti pratio uopste playoff 2011 ?

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 17 jun 2014, 12:51

Čitam i ne vjerujem.

Dovedite mu Mela i Al Jeffersona. Možda tad više ne bude opravdanja, mada... :urnebes:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 17 jun 2014, 13:00

BABADZO je napisao/la:Jesi li ti pratio uopste playoff 2011 ?
Nedokazan si čovječe, nema te teme na koju se može s tobom normalno razgovarati i raspravljati, to je valjda već viđeno od strane većine forumaša nebrojeno puta. Nemoj mi se više obraćati.
#MFFL!
#COYG!

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 13:04

Vec sam ti napisao u prvom postu(gdje si se dokazao) da mi ne odgovaras,a pogotovo ne sa tim "corny" pokusajima spustanja.

A vjeruj da se ne planiram raspravljati sa nekim osnovcem.Ziv mi bio !

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 17 jun 2014, 13:09

:urnebes:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 17 jun 2014, 13:14

BABADZO je napisao/la: Ti Mavsi su bili najslicniji tim ovim Spursima plus su imali jednog HOF-era koji je taj citav PO igrao u GODMODE-u.
I vidim odkad pratis kosarku,Allen tad uopce nije ni bio u Mia.Ne odgovoraj mi vise nista.
E šta sve od tebe nećemo doživjeti majko mila. Ne, ne, ti Mavsi nisu bili najsličniji ovim Spursima, ti Mavsi bi izborili sedmu tekmu sa Bulsima iz '98.

Ti si agresivnija varijanta ovog pič.kopaćenika Lena, svaki put ste u pravu i svaki put ste vrlo dominantni u argumentima, sa čuvenim i glavnim argumentom koji glasi: "za tebe sam doktor košarke". :lol:
Nama je Željo svetinja jedina.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jun 2014, 13:15

Polako ljudi,polako.Nekoliko stvari bi iznio...Prvo,'pomocno osoblje' MIA je izgledalo staro i istroseno.To je fakt i to se posebno odnosi na Battiera,Haslema i Andersena kojeg je mucila i ona povreda,ocigledno.'Mlade snage' u vidu Chalmersa i Colea su nevidjeno podbacile,sto svojom krivicom,sto dobrom igrom SA.Lewis odigrao iznad svojih ocekivanja.U ECF odlicna odbrana,a u finalu solidna odbrana i jako koristan u napadu prve 3-4 utakmice.Zadnju nije ni igrao previse.Allen odigrao isto jako dobro,skoro na nivou Ginobilia iz SA,gledano cisto poenterski.E sad,3 glavna igraca...Bosh jako dobro poceo seriju,ali kad je Pop ubacio Diawa da mu 'stoji blize',tako je poceo i padati njegov doprinos u igri,jer je MIA od njega napravio spot up PF/C.Bez ikakvih akcija za njega na postu.Wade na visokom nivou odigrao prve 3 utakmice(sut iznad 50%).Zadnje 2 izgledao uzasno,sto zbog njegovih problema sa zdravljem,sto zbog dobre odbrane Greena kojeg skoro niko ni od medija ne pominje,a radi se o odlicnom defanzivcu.James....Koliko god to nekome mozda zvucalo i glupo,ovo je najbolji James kojeg sam ja gledao u njegovim svim finalima,iako je izgubio.Procenti njegovog suta sve govore,a i golim okom se vidjelo da je zabijao i suteve koje su bili dobro branjeni i da nije imao one mentalne blokade kad je trebalo zabiti sut,a koje je cesto iskazivao u svojoj karijeri.Tacno se vidjelo da je covjek u svom primeu.Medjutim,posto se MIA i previse oslanjao na njega,kako bi utakmica odmicala,on je igrao sve losije i losije(izuzetak je Game 2) sto zbog umora koji te neminovno stize kad igras velike minute,sto zbog jako dobre odbrane Leonarda,ali i ostatka ekipe kolji je uvijek bio spreman pomoci.Zakljucak je da ovaj MIA,generalno, nije imao losu ekipu,ali je SA ucinio da oni tako izgledaju te iskoristio sve slabosti i losu formu pojedinaca koju sam naveo iznad.Ovo finale ,DEFINTIVNO,nije na Jamesa vec na sve pomenuto kao i na sistem MIA koji se previse oslanja na njega,iako ima 3 All star igraca.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 17 jun 2014, 13:19

NEZALAGANJE je napisao/la:Polako ljudi,polako.Nekoliko stvari bi iznio...Prvo,'pomocno osoblje' MIA je izgledalo staro i istroseno.To je fakt i to se posebno odnosi na Battiera,Haslema i Andersena kojeg je mucila i ona povreda,ocigledno.'Mlade snage' u vidu Chalmersa i Colea su nevidjeno podbacile,sto svojom krivicom,sto dobrom igrom SA.Lewis odigrao iznad svojih ocekivanja.U ECF odlicna odbrana,a u finalu solidna odbrana i jako koristan u napadu prve 3-4 utakmice.Zadnju nije ni igrao previse.Allen odigrao isto jako dobro,skoro na nivou Ginobilia iz SA,gledano cisto poenterski.E sad,3 glavna igraca...Bosh jako dobro poceo seriju,ali kad je Pop ubacio Diawa da mu 'stoji blize',tako je poceo i padati njegov doprinos u igri,jer je MIA od njega napravio spot up PF/C.Bez ikakvih akcija za njega na postu.Wade na visokom nivou odigrao prve 3 utakmice(sut iznad 50%).Zadnje 2 izgledao uzasno,sto zbog njegovih problema sa zdravljem,sto zbog dobre odbrane Greena kojeg skoro niko ni od medija ne pominje,a radi se o odlicnom defanzivcu.James....Koliko god to nekome mozda zvucalo i glupo,ovo je najbolji James kojeg sam ja gledao u njegovim svim finalima,iako je izgubio.Procenti njegovog suta sve govore,a i golim okom se vidjelo da je zabijao i suteve koje su bili dobro branjeni i da nije imao one mentalne blokade kad je trebalo zabiti sut,a koje je cesto iskazivao u svojoj karijeri.Tacno se vidjelo da je covjek u svom primeu.Medjutim,posto se MIA i previse oslanjao na njega,kako bi utakmica odmicala,on je igrao sve losije i losije(izuzetak je Game 2) sto zbog umora koji te neminovno stize kad igras velike minute,sto zbog jako dobre odbrane Leonarda,ali i ostatka ekipe kolji je uvijek bio spreman pomoci.Zakljucak je da ovaj MIA,generalno, nije imao losu ekipu,ali je SA ucinio da oni tako izgledaju te iskoristio sve slabosti i losu formu pojedinaca koju sam naveo iznad.Ovo finale ,DEFINTIVNO,nije na Jamesa vec na sve pomenuto kao i na sistem MIA koji se previse oslanja na njega,iako ima 3 All star igraca.
+1.Stari nezalaganje se vratio.

Meni samo nisu jasni ljudi koji na jednoj strani dizu SA u nebesa a na drugoj govore James je podbacio.MOZDA ALI MOZDA JE SA jednostavno bio bolji tim ?

A Vasa,hajd mi reci gdje sam ja u ovim zadnjim postovima spomenuo sebe ? Djete nije znalo ko je igrao za Miami u finalu 2011 a hoce da nesto raspravlja. :crazy:
Zadnja izmjena: BABADZO, dana/u 17 jun 2014, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 17 jun 2014, 13:20

[youtube][/youtube]

:plac:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.