1. Vrlo bitna stvar izostavljena, a to je da Jaime nije spomenuo Tyshu i da to fakat nije bila qurva i da je stvarno voljela Tyriona (to priznanje je nagnalo Tyriona da ide naprijed, između ostalog i da ubije Tywina, plus izostavljanje super rečenice da Tywin Lannister ipak ne sere zlato).
2. Varys mu je pomogao da nađe put do Tywina i Shae, ispada malo nerealno da je Tyrion baš toliko upoznat tim putevima kao u seriji.
3. Kud će koji qrac Varys brodom?
4. Stannisov dolazak na zid ni blizu spektakularan i herojski kakav je bio u knjizi gdje su mu braća u crnom skandirala, no opet nije ni loše toliko.
5. Jojen umire, nije mi drag lik ali hvala ti Martine što si dopustio da ubiju lika koji je još uvijek živ u knjigama, wtf?? Previše slobode seriji se dopušta, a ustvari sam uvjeren da će serija završiti a knjige ne...
6. Nema Coldhandsa, do sad sam smatrao da je bitan dio priče, opet kontam da nam serijom Martin daje do znanja da je nevažan.
7. Bloodraven/trooka vrana realno sranje, obični starac, veoma loša ekranizacija jedne bitne pojave s obzirom da je jedan od rijetkih što koketiraju sa magijom
8. Djeca šume tu i tamo, nisam ih baš tako zamišljao (kometice su smiješne)