bila je 2,40-2,80,sada je 2,30-2,95.HZ_ilidzaa je napisao/la:Kolika je kvota protiv Nigerije bila prije sinocnje tekme ?
21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Nije smak Svijeta ni da odigramo neriješeno,mada treba ići na pobjedu.
Kvalitetniji smo,imamo disciplinu koju Nigerija nema a disciplina je jako bitan faktor.
Oni su više šoumeni,individualci,kao kolektiv ništa posebno.Biće tu dosta rupa u njihovoj obrani jer će se definitivno nadigravati....to bi trebali lagano riješiti.
Kvalitetniji smo,imamo disciplinu koju Nigerija nema a disciplina je jako bitan faktor.
Oni su više šoumeni,individualci,kao kolektiv ništa posebno.Biće tu dosta rupa u njihovoj obrani jer će se definitivno nadigravati....to bi trebali lagano riješiti.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
bili smo konkretniji od Argetine ,gluposti pričaš jer nijedan tim na svijetu ne igra na 1:0 jer je opasan rezultat a kamoli argentine sa onakvim napadom. Teško je shvatit da smo bili dobri, al smo bili dobri.FaraonTM je napisao/la:Ja se slažem sa Cartmanom da se malo previše potencira da smo bili bolji od njih. Da se razumijemo, imali smo posjed lopte, dođemo na 30-ak metara od gola i onda ne znamo šta ćemo, ili je vratimo nazad, ili je izgubimo ili pokušamo neku loptu na krilu pa je opet izgubimo. Nismo znali probiti njihovu odbranu.jasko__ je napisao/la:Pa bolan kolega ja dosad cijenio tvoje mišljenje na "našoj" temi a ovdje si ga vala pretjerao...Cartman je napisao/la:Mi uopste nismo nadigrali Argentinu, ljudi su bili bolji, i u svakom trenutku su imali kontrolu.![]()
Ne bih baš rekao da su imali kontrolu dobrim dijelom prvog poluvremena (što su i sami priznali sve do jednog)...a pogotovo u zadnjih 5 minuta kad su legli ko kakva kur... i nudili se...ali je belaj što mi nismo više mogli..
Moje mišljenje je da smo mi igrali onoliko koliko su nam oni dali da igramo. Da ga Seo nije zavalio vjerovatno bi na nas radili presing i ne bi nam dali loptu dok ne dadnu gol. Ovako su se oni zadovoljili jednim golom, prepustili nama da se patimo sa organizacijom igre i čekali neku našu grešku za kontru. Srećom, mi nismo imali neke kardinalne greške tako da je ostao utisak da smo odigrali i bolje od Argentine.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Budite oprezni u prognozama da vam se ne dogodi ko nama kada smo parirali Brazilu na SP-u 2006 ,ali smo isto ostali bez bodova i sada igrate utakmicu koju ne smijete izgubiti protiv vrlo neugodne i vrlo dobro fizički pripremljene reprezentacije Nigerije,a pošto niti jedna reprezentacija s ovih prostora nema baš dobra iskustva s afričkim ekipama trebat će dobro pripremiti taktiku,jer sinoć je bilo vidljivo da je BiH dosta fizički pala poslije 65 min ,a Sušić je prekasno reagirao s izmjenama i u tom trenutku ste primili gol,alli dobra vijest je poraz od samo jedan razlike i vrlo je izgledno da bi u eventualni remi protiv Nigerije mogao biti dovaljan za prolaz uz pobjeduu nad Iranom u zadnjem kolu.
Nama godi i remi protiv Nigerija, te pobjeda protiv Irana, uz uslove da Nigerija danas ne napuni Iran sa 3-4 razlike te da Argentina dobije i preostale 2 utakmice, tako da imamo i dalje najvece sanse za 2. mjesto!

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
S onakvom igrom kao sto smo jutros je prezentirali protiv Argentine pada Nigerija
. Ja smatram da smo u svim segmentima bolji tim i da cemo to pobjedom od 2:0 da dokazemo 

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- 1988risha
- Kontakt:
Ma mi u toj tekmi s Nigerijom fkt cemo opet imati problema s nasim trčanjem... 60 minuta i to je to... maksimum... Džaba ti kad 90 % igrača repke samo toliko moze igrati u visokom tempu... kod Bešića na treninge 

Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Ma ne smije se ulazit u ovu utakmicu sa ciljem da osvojimo jedan bod. Idemo igrati svoju igru, pa sta bude. Ako smo onako odigrali protiv gaucosa, protiv Nigerije to moze biti samo bolje. Idemo po sest bodova iz sljedece dvije utakmice. Nista ne prepustat slucaju, bolje je da sve ovisi o nama, a ne drugima. 

Upravo tako kolega.FaraonTM je napisao/la:Ja se slažem sa Cartmanom da se malo previše potencira da smo bili bolji od njih. Da se razumijemo, imali smo posjed lopte, dođemo na 30-ak metara od gola i onda ne znamo šta ćemo, ili je vratimo nazad, ili je izgubimo ili pokušamo neku loptu na krilu pa je opet izgubimo. Nismo znali probiti njihovu odbranu.jasko__ je napisao/la:Pa bolan kolega ja dosad cijenio tvoje mišljenje na "našoj" temi a ovdje si ga vala pretjerao...Cartman je napisao/la:Mi uopste nismo nadigrali Argentinu, ljudi su bili bolji, i u svakom trenutku su imali kontrolu.![]()
Ne bih baš rekao da su imali kontrolu dobrim dijelom prvog poluvremena (što su i sami priznali sve do jednog)...a pogotovo u zadnjih 5 minuta kad su legli ko kakva kur... i nudili se...ali je belaj što mi nismo više mogli..
Moje mišljenje je da smo mi igrali onoliko koliko su nam oni dali da igramo. Da ga Seo nije zavalio vjerovatno bi na nas radili presing i ne bi nam dali loptu dok ne dadnu gol. Ovako su se oni zadovoljili jednim golom, prepustili nama da se patimo sa organizacijom igre i čekali neku našu grešku za kontru. Srećom, mi nismo imali neke kardinalne greške tako da je ostao utisak da smo odigrali i bolje od Argentine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ja bih i ovdje ostavio iste igrace i istu taktiku (4-5-1). Samo onda Vedu uvesti puno ranije, oko 60. minute. Trebalo bi nasa igra biti jos bolja. Prvo sto smo se valjda oslobodili tog pritiska i treme, ne vjerujem da ce uci u ovu utakmicu sa nekim strahom. Drugo, Nigerija je nemjerljivo losija reprezentacija od Argentine i mislim da njih ne treba toliko respektovati. Biti oprezan DA, ali ni u kom slucaju se plasiti njihovih igraca.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Nigeriju nesmijemo potcijeniti.Radi se o vrlodobroj reprezentaciji koja ima ambicije kao i mi,stići do 1/8 finala.Fizički su spremniji od nas,dobri tehničari.Imaju iskustva sa svjetskih prvenstava.Ove euforične priče o laganoj pobjedi baciti u korpu za smeće,jer nam se može vratiti kao bumerang.BiH i Nigerija su reprezentacije podjednakih kvaliteta gdje bi objektivni posmatrač sa strane kada bi se morao odlučiti blagu prednost dao nama.
- Principatus
- Kontakt:
Najbitnije je da mi u nizu 3 utakmica (Obala Slonovace, Mexiko, Argentina) imamo veoma dobru igru, koja je postajala sve bolja. Tako da se mozemo nadati pobjedi protiv Nigerije i Irana.
Isto tako: Psihicki smo nenormalno ojacali. Primiti onakav gol u 3. minuti, biti debitant na SP, i onda se vratiti u igru protiv favorita za SP i to pred 40.000 njihovih navijaca. Sjajno.
Nas bedem protiv Nigerije:
--------------------Begovic---------------------------
----Mujdza----Bicakcic----Spahic----Kolasinac---
Pogledajte zadnji red Nigerije i usporedite. Mozemo ih krilima lijepo probijati. Uz to ce Bicakcic biti jos spremniji, nego protiv Argentine. Moramo ih dobro stisnuti, a golovi ce doci, ne vjerujem da cemo primiti gol.
Isto tako: Psihicki smo nenormalno ojacali. Primiti onakav gol u 3. minuti, biti debitant na SP, i onda se vratiti u igru protiv favorita za SP i to pred 40.000 njihovih navijaca. Sjajno.
Nas bedem protiv Nigerije:
--------------------Begovic---------------------------
----Mujdza----Bicakcic----Spahic----Kolasinac---
Pogledajte zadnji red Nigerije i usporedite. Mozemo ih krilima lijepo probijati. Uz to ce Bicakcic biti jos spremniji, nego protiv Argentine. Moramo ih dobro stisnuti, a golovi ce doci, ne vjerujem da cemo primiti gol.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Misketa ubaciti u 60-65 zavisno od rezultata
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
- Goalgetter
- Kontakt:
Necu moci gledati ovu utakmicu protiv Nigerije.
Nema gore stvari, ne biti u mogucnosti gledati utakmicu reprezentacije..

Nema gore stvari, ne biti u mogucnosti gledati utakmicu reprezentacije..

- Principatus
- Kontakt:
Cuj nemozes gledati. Pa ja sam ekstra premjestio party na petak navece, da bi ovo mogao gledati, a ti tamo zbog nebitnih stvari (sigurno skole) nemozes, sramota. 

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Goalgetter
- Kontakt:
Putujem u to vrijeme u avionu u Tursku (Spring Break.Principatus je napisao/la:Cuj nemozes gledati. Pa ja sam ekstra premjestio party na petak navece, da bi ovo mogao gledati, a ti tamo zbog nebitnih stvari (sigurno skole) nemozes, sramota.

- Principatus
- Kontakt:
Aha turski Spring Break, vidi to, ova omladina samo razmislja kako ce ici na zabavu ccc.
Gledati ovu utakmicu ce biti veci stres nego protiv Argentine, a juce mi je puls vec bio previsok. No africke ekipe nam nekako leze, tako da.

Gledati ovu utakmicu ce biti veci stres nego protiv Argentine, a juce mi je puls vec bio previsok. No africke ekipe nam nekako leze, tako da.
- NoName
- Kontakt:
Re: Odg: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Lijepo provali u kokpit, otmi avion i po gasu. Kad dođeš blizu Turske vratis im avion i nek oni slijecuGoalgetter je napisao/la:Putujem u to vrijeme u avionu u Tursku (Spring Break.Principatus je napisao/la:Cuj nemozes gledati. Pa ja sam ekstra premjestio party na petak navece, da bi ovo mogao gledati, a ti tamo zbog nebitnih stvari (sigurno skole) nemozes, sramota.) U 8 navece krecem, tamo sam tek tamo oko ponoci. Dakle lose stoje sanse da pogledam tekmu. I za vrijeme tekme protiv Irana sam tamo, ali naravno kao sto kazes, party se moze prekinuti zbog tog. Ali za Nigeriju, bice knap.

Ipak igra reprezentacija.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Goalgetter
- Kontakt:
Treba se proslaviti diplomarinje.Principatus je napisao/la:Aha turski Spring Break, vidi to, ova omladina samo razmislja kako ce ici na zabavu ccc.![]()

Isto tako sto se tice tekme, kod Argentine sam vec racunao sa porazom, i ne racunam to kao neku veliku tragediju, ali ovo protiv Nigerije se mora dobiti.
A stvarno, steta bi bilo ako ne bi uspjeli pobjediti ove dvije preostale tekme i plasirati se u osminu finala, jer stvarno imamo jako dobru ekipu, koja moze do cetvrtfinala. Zelim to i zbog Misimovica i Spahica, kojima je ovo vjerovatno zadnje veliko takmicenje u reprezentaciji.
Vjerujem u njih, i 100% sam siguran u pobjedu protiv Nigerije, jedino ako se ne bi desila glupost kao protiv Argentine na pocetku.

Vec sam razmisljao o slicnoj ideji. Ili neko sranye uciniti da pomjere let za par sati, taman dok pogledam utakmicu.NoName je napisao/la:Lijepo provali u kokpit, otmi avion i po gasu. Kad dođeš blizu Turske vratis im avion i nek oni slijecu
Ipak igra reprezentacija.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.