15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Piše čovjek ono što su i svi koji su gledali cijelu tekmu i imalo se razumiju u ovaj sport vidjeli.
Lik, koji bi trebao da je naš drugi najbolji igrač (ako računamo da je Džeko najbolji) se doslovce sakrivao od lopte.
Povlačim ovdje paralelu sa reprezentacijom Italije gdje je kreativac Pirlo Pjanić, a razbijač De Rossi Bešić.
Pjanke se doslovce rečeno na momente sakrivao od lopte i odbijao preuzeti veliku odgovnornost koju snosi pozicija sredine terena ili zadnjeg veznog.
Možda je nekima normalno da nam destruktivac povlači 80% napada, ali to nije realno. Bešić se i tu previše trošio, ali zato i dokazao da se od njega mogu očekivati velike stvari u budućnosti, tj. da će biti velika igračina.
Pjanić sa druge strane mora biti svjestan da je on taj koji mora najviše povući u sredini, uzeti loptu od stopera, kreirati, istrčati akciju. To sinoć nije radio.
Lik, koji bi trebao da je naš drugi najbolji igrač (ako računamo da je Džeko najbolji) se doslovce sakrivao od lopte.
Povlačim ovdje paralelu sa reprezentacijom Italije gdje je kreativac Pirlo Pjanić, a razbijač De Rossi Bešić.
Pjanke se doslovce rečeno na momente sakrivao od lopte i odbijao preuzeti veliku odgovnornost koju snosi pozicija sredine terena ili zadnjeg veznog.
Možda je nekima normalno da nam destruktivac povlači 80% napada, ali to nije realno. Bešić se i tu previše trošio, ali zato i dokazao da se od njega mogu očekivati velike stvari u budućnosti, tj. da će biti velika igračina.
Pjanić sa druge strane mora biti svjestan da je on taj koji mora najviše povući u sredini, uzeti loptu od stopera, kreirati, istrčati akciju. To sinoć nije radio.
Zadnja izmjena: NeverGiveUp, dana/u 16 jun 2014, 14:34, ukupno mijenjano 2 puta.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- Goalgetter
- Kontakt:
Hajrovic je bio vrlo aktivan, ali je imao samo 12,5% dobivenih duela. Uzasna kvota.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Snimka na HRT2 upravo počela.
Taman bio gol Kolašinca.
Sad se može gledati
Taman bio gol Kolašinca.
Sad se može gledati

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Pjanic je trebao kao yaya toure da uzme loptu prodje pola argentinaca i zabije go 

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Pa šta vi očekujete od Pjanića, da uzme loptu i predribla sve i ušeta se u gol
- Lik je odigrao odličnu utakmicu, Messia ganjao po terenu i uklizavao kao nikada do sada, poigravao se sa Argentincima i opet vam ne valja, stvarno smo čudan narod
Prije utakmice, samo da se ne obrukamo, poslije utakmice svi bijesni i razočarani što nismo pobjedili

- Lik je odigrao odličnu utakmicu, Messia ganjao po terenu i uklizavao kao nikada do sada, poigravao se sa Argentincima i opet vam ne valja, stvarno smo čudan narod

Prije utakmice, samo da se ne obrukamo, poslije utakmice svi bijesni i razočarani što nismo pobjedili

Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
http://www.--- SPAM ---/sp2014/clanak/bih-m ... 54770.aspx
Komsije objasnile,al ne mozes ti pojedincima dokazati
Komsije objasnile,al ne mozes ti pojedincima dokazati

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
PREGLED NASTUPA SVIH REPREZENTATIVACA:
Bešić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 12,271 m – najveća brzina 31,21 km/h – sprintova 52
Pjanić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 12,182 m – najveća brzina 28,69 km/h – sprintova 41
Bičakčić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,860 m – najveća brzina 29,23 km/h – sprintova 40
Spahić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,724 m – najveća brzina 29,56 km/h – sprintova 33
Kolašinac - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,647 m – najveća brzina 29,56 km/h – sprintova 41
Lulić – provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,532 – najveća brzina 29,38 km/h – sprintova 38
Džeko - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,154 m – najveća brzina 29,41 km/h – sprintova 28
Misimović - provedeno vrijeme na terenu 74’54″ – pretrčao 8,397 m – najveća brzina 25,60 km/h – sprintova 14
Mujdža – provedeno vrijeme na terenu 69’53″ – pretrčao 7, 851 m -najveća brzina 29,23 km/h – sprintova 32
Hajrović – provedeno vrijeme na terenu 71’31″ – pretrčao 7,831 m – najveća brzina 28,33 km/h – sprintova 28
Begović – provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 5,023 m – najveća brzina 15,05 km/h – sprintova 0
Ibišević – provedeno vrijeme na terenu 24’24″ – pretrčao 3,255 m – najveća brzina 26,50 km/h – sprintova 15
Višća – provedeno vrijeme na terenu 22’46″ – pretrčao 3.078 m – najveća brzina 24,80 km/h – sprintova 13
Medunjanin - provedeno vrijeme na terenu 19’23″ – pretrčao 2,683 m – najveća brzina 26,28 km/h – sprintova 13
Bešić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 12,271 m – najveća brzina 31,21 km/h – sprintova 52
Pjanić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 12,182 m – najveća brzina 28,69 km/h – sprintova 41
Bičakčić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,860 m – najveća brzina 29,23 km/h – sprintova 40
Spahić - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,724 m – najveća brzina 29,56 km/h – sprintova 33
Kolašinac - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,647 m – najveća brzina 29,56 km/h – sprintova 41
Lulić – provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,532 – najveća brzina 29,38 km/h – sprintova 38
Džeko - provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 10,154 m – najveća brzina 29,41 km/h – sprintova 28
Misimović - provedeno vrijeme na terenu 74’54″ – pretrčao 8,397 m – najveća brzina 25,60 km/h – sprintova 14
Mujdža – provedeno vrijeme na terenu 69’53″ – pretrčao 7, 851 m -najveća brzina 29,23 km/h – sprintova 32
Hajrović – provedeno vrijeme na terenu 71’31″ – pretrčao 7,831 m – najveća brzina 28,33 km/h – sprintova 28
Begović – provedeno vrijeme na terenu 94’17″ – pretrčao 5,023 m – najveća brzina 15,05 km/h – sprintova 0
Ibišević – provedeno vrijeme na terenu 24’24″ – pretrčao 3,255 m – najveća brzina 26,50 km/h – sprintova 15
Višća – provedeno vrijeme na terenu 22’46″ – pretrčao 3.078 m – najveća brzina 24,80 km/h – sprintova 13
Medunjanin - provedeno vrijeme na terenu 19’23″ – pretrčao 2,683 m – najveća brzina 26,28 km/h – sprintova 13
Kako komentatori svim srcem za BiH.tepsija je napisao/la:Snimka na HRT2 upravo počela.
Taman bio gol Kolašinca.
Sad se može gledati

Kaze jedan od njih "ne mogu prezalit ovaj nesretni gol".

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
ne mogu da vjerujem kako nizak nivo inteligencije kod nekih
pa pogledajte snimak i vidjet cete kako je odigrao Pjanic, napisati da nije nista uradio i zaliti su uopste je ravno retardaciji..
sram vas i stid bilo, nadam se da trollate, ako ne onda ne zasluzujete uopste gledati fudbal

pa pogledajte snimak i vidjet cete kako je odigrao Pjanic, napisati da nije nista uradio i zaliti su uopste je ravno retardaciji..
sram vas i stid bilo, nadam se da trollate, ako ne onda ne zasluzujete uopste gledati fudbal
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Niko ne očekuje od Pjanića niti od bilo kojeg drugog igrača na svijetu da to radi.Lampard8 je napisao/la:Pa šta vi očekujete od Pjanića, da uzme loptu i predribla sve i ušeta se u gol![]()
- Lik je odigrao odličnu utakmicu, Messia ganjao po terenu i uklizavao kao nikada do sada, poigravao se sa Argentincima i opet vam ne valja, stvarno smo čudan narod![]()
Njegova se uloga u reprezentaciji dobro zna, i najmanje što očekujem od njega je da bude taj glavni kreator u našoj igri, da preuzme odgovornost, iznosi loptu, svojom izvanrednom vizuelnošću i lucidnošću traži prazan prostor, itd.
I prije nego što počnete neopravdano napadati, neki čak i vrijeđati (jer drugačije ne znaju), vratite se nekoliko str. unazad, vidit ćete šta sam napisao u vezi utakmice. Dakle, ja sam prezadovoljan ne samo igrom već i samim rezultatom. Ipak je ovo Argentina!
Jedina zamjerka je to što sam već naveo da je momak iz mađarske lige u mnogo slučajeva bio glavni kreator igre a ne Pjanić čija je to zadaća i ta da smo prerano izgubili snagu. Nama prvenstvo ionako počinje tek sljedeću utakmicu.
sta kazete, pjanic bio los?

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
pa ljudi koji se ne razumiju u fudbal kazu da je pjanic bio los zato glupo je s anjima raspravljati....ali sinoc sam bio ponosan sto sam bosanac ponosan na nase momke koji su ostavili srce na terenu ali nismo imali srece a ja se nemogu oteti dojmu ljudi mi smo jaci od argentine mozete reci da sam lud ali ja sam ubijedjen u to.....i kako vrijeme prolazi sve mi vise zao sto ih ne pobijedismo jer smo mogli
Samo Sarajevo
Ima li ko snimak nase himne od sinoc?
Stavio je kix.ba al' ne mogu da dodjem do linka nikako.
EDIT: Nas'o.
Stavio je kix.ba al' ne mogu da dodjem do linka nikako.

EDIT: Nas'o.

Zadnja izmjena: Keenan.-, dana/u 16 jun 2014, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
momak iz madjarske nece jos dugo igrati u gulas ligiNeverGiveUp je napisao/la:Niko ne očekuje od Pjanića niti od bilo kojeg drugog igrača na svijetu da to radi.Lampard8 je napisao/la:Pa šta vi očekujete od Pjanića, da uzme loptu i predribla sve i ušeta se u gol![]()
- Lik je odigrao odličnu utakmicu, Messia ganjao po terenu i uklizavao kao nikada do sada, poigravao se sa Argentincima i opet vam ne valja, stvarno smo čudan narod![]()
Njegova se uloga u reprezentaciji dobro zna, i najmanje što očekujem od njega je da bude taj glavni kreator u našoj igri, da preuzme odgovornost, iznosi loptu, svojom izvanrednom vizuelnošću i lucidnošću traži prazan prostor, itd.
I prije nego što počnete neopravdano napadati, neki čak i vrijeđati (jer drugačije ne znaju), vratite se nekoliko str. unazad, vidit ćete šta sam napisao u vezi utakmice. Dakle, ja sam prezadovoljan ne samo igrom već i samim rezultatom. Ipak je ovo Argentina!
Jedina zamjerka je to što sam već naveo da je momak iz mađarske lige u mnogo slučajeva bio glavni kreator igre a ne Pjanić čija je to zadaća i ta da smo prerano izgubili snagu. Nama prvenstvo ionako počinje tek sljedeću utakmicu.

svako ko se imalo profesionalno bavio fudbalom zna sta je zadatak napadaca

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Pročitaj šta hrvati kažu za Pjanketa i Bešonju i sve će ti biti jasno, čak i Rio Ferdinand ih je hvalioNeverGiveUp je napisao/la:Niko ne očekuje od Pjanića niti od bilo kojeg drugog igrača na svijetu da to radi.Lampard8 je napisao/la:Pa šta vi očekujete od Pjanića, da uzme loptu i predribla sve i ušeta se u gol![]()

Besprijekorni Bešić i genijalni Pjanić
Navijače je zaludio i Muhamed Bešić, veznjak Ferencvaroša koji sljedeće sezone gotovo sigurno neće igrati u tom mađarskom klubu. Bešić, kojeg je Sušić pozvao nakon velikog pritiska javnosti, pravi je defenzivni vezni i ono što je reprezentaciji BiH nedostajalo posljednju godinu.
Argentinske ofenzivce, pogotovo Messija, uništio je sjajnom igrom u obrani. Uzimao im je loptu bez prekršaja i sigurno je predavao Miralemu Pjaniću i Zvjezdanu Misimoviću. Uz to je i najviše pretrčao, te bio najbrži u bh. momčadi. Nitko ga nije mogao zaustaviti izuzev njegovog suigrača Ermina Bičakčića koji mu je uklizao dok je trčao za Messijem i tako argentinskom genijalcu omogućio da zabije za 2:0.
"Bešić i Pjanić su nevjerojatni. Dominiraju travnjakom, ofenzivno su opasni, a stignu i pomoći svojim braničima i bekovima. Maestralna utakmica", komentirao je veliki Rio Ferdinand "srce" bh. reprezentacije.
I zaista, Pjanić je uz Bešića bio najbolji u Sušićevoj momčadi. Igra s nevjerojatnom lakoćom, vrhunski pronalazi suigrače i gura ih u prilike. Svjetska klasa kojoj je bio potreban baš igrač poput Bešića iza leđa kako bi mogao pokazati što sve može.
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
- NeverGiveUp
- Kontakt:
delko je napisao/la:momak iz madjarske nece jos dugo igrati u gulas ligiNeverGiveUp je napisao/la:Niko ne očekuje od Pjanića niti od bilo kojeg drugog igrača na svijetu da to radi.Lampard8 je napisao/la:Pa šta vi očekujete od Pjanića, da uzme loptu i predribla sve i ušeta se u gol![]()
Jedina zamjerka je to što sam već naveo da je momak iz mađarske lige u mnogo slučajeva bio glavni kreator igre a ne Pjanić čija je to zadaća i ta da smo prerano izgubili snagu. Nama prvenstvo ionako počinje tek sljedeću utakmicu.sto se tice Mireta igrao je sasvim odlicno, trcao, razigravao i poneki put se poigravao sa argentincima, trcao sasvim solidno
samo imam zamjerku na dzeksona sto nece da se trudi, vec igra kao na terminu, setka se i totalno je nezainteresovan :S umjesto da razvlaci odbranu da pravi pressing na zadnju liniju da pogadja, njega to ne interesuje
e na to imam veliku zamjerku
svako ko se imalo profesionalno bavio fudbalom zna sta je zadatak napadaca
Neće sigurno. Momak je već sada jedan od naših glavnih igrača u reprezentaciji.
Prosto obožavam ovakve igrače!
Slažem se za Džeku, može on još i bolje, više da se otvara, ali treba razumiti da je sinoć bio okružen sa 3 stopera, da nije imao pravih lopti kada smo istrčavali kontru. Ako se ne varam imao je samo jednu koliko toliko dobru situaciju u cijeloj utakmici, (ona kada je opalio sa 18m daleko iznad gola). Premalo za napadača takvog kalibra. Sve u svemu, možemo biti prezadovoljni, s obzirom na prvi nastup na velikoj smotri i protivnika takvog renomea.
Kao što već reče G.Vlaović, da nije bilo onog prvog nesretnog gola, BiH bi sigurno do izjednačenja.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Lampard8 je napisao/la:Pročitaj šta hrvati kažu za Pjanketa i Bešonju i sve će ti biti jasno, čak i Rio Ferdinand ih je hvalioNeverGiveUp je napisao/la:Niko ne očekuje od Pjanića niti od bilo kojeg drugog igrača na svijetu da to radi.Lampard8 je napisao/la:Pa šta vi očekujete od Pjanića, da uzme loptu i predribla sve i ušeta se u gol![]()
Jedina zamjerka je to što sam već naveo da je momak iz mađarske lige u mnogo slučajeva bio glavni kreator igre a ne Pjanić čija je to zadaća i ta da smo prerano izgubili snagu. Nama prvenstvo ionako počinje tek sljedeću utakmicu.![]()
Besprijekorni Bešić i genijalni Pjanić
Navijače je zaludio i Muhamed Bešić, veznjak Ferencvaroša koji sljedeće sezone gotovo sigurno neće igrati u tom mađarskom klubu. Bešić, kojeg je Sušić pozvao nakon velikog pritiska javnosti, pravi je defenzivni vezni i ono što je reprezentaciji BiH nedostajalo posljednju godinu.
Argentinske ofenzivce, pogotovo Messija, uništio je sjajnom igrom u obrani. Uzimao im je loptu bez prekršaja i sigurno je predavao Miralemu Pjaniću i Zvjezdanu Misimoviću. Uz to je i najviše pretrčao, te bio najbrži u bh. momčadi. Nitko ga nije mogao zaustaviti izuzev njegovog suigrača Ermina Bičakčića koji mu je uklizao dok je trčao za Messijem i tako argentinskom genijalcu omogućio da zabije za 2:0.
"Bešić i Pjanić su nevjerojatni. Dominiraju travnjakom, ofenzivno su opasni, a stignu i pomoći svojim braničima i bekovima. Maestralna utakmica", komentirao je veliki Rio Ferdinand "srce" bh. reprezentacije.
I zaista, Pjanić je uz Bešića bio najbolji u Sušićevoj momčadi. Igra s nevjerojatnom lakoćom, vrhunski pronalazi suigrače i gura ih u prilike. Svjetska klasa kojoj je bio potreban baš igrač poput Bešića iza leđa kako bi mogao pokazati što sve može.
Druže, različiti mediji pišu različito, (sasvim normalno da svi to ne gledaju iz istog ugla).
Ja samo kažem i ponavljam, igrač njegovog renomea je za moj ukus premalo preuzimao odgovornost u sredini kada je trebalo iznijeti loptu i pronaći suigrače. Spomenuo sam Bešića jer je upravo Muhamed taj posao obavljao mnogo češće nego što se od njega očekuje. Kolektiv je odigrao fenomenalnu utakmicu i to je ono što me najviše raduje za predstojeće susrete. Naravno, ne trebamo se uzdizati i misliti da će biti lako pobijediti u preostale 2 tekme, ali svakako da ulazimo sa dozom optimizma u iste jer mislim da smo bez imalo subjektivnosti druga najkvalitetnija momčad skupine.
Jedan od boljih fudbalskih komentatora... Gledao sam HRT samo zbog njega.NeverGiveUp je napisao/la: Kao što već reče G.Vlaović, da nije bilo onog prvog nesretnog gola, BiH bi sigurno do izjednačenja.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Pirke je napisao/la:Jedan od boljih fudbalskih komentatora... Gledao sam HRT samo zbog njega.NeverGiveUp je napisao/la: Kao što već reče G.Vlaović, da nije bilo onog prvog nesretnog gola, BiH bi sigurno do izjednačenja.
Zna i on nekada umoriti (niko nije savršen), ali mu odlično pristaje uloga sukomentatora pored Drage Ćosića.
Ne treba ni napominjati koliko je navlačio da izjednačimo zajedno sa Dragom i nije krio frustracije zbog prvog gola Argentine

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.