15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

Consigliere
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la Consigliere » 16 jun 2014, 12:57

:rol:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 jun 2014, 12:58

Nema nas zemlja. :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 16 jun 2014, 12:59

Snimak u pola 3, na HRT 2 i BHT . :!:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 jun 2014, 13:00

hahahahahahahahhahaha :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 16 jun 2014, 13:00

:urnebes: :clap: :rol:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 16 jun 2014, 13:02

Samo nemojte ko hrvatska 2002., 2004. i 2006. Dobiju italiju, remi s francuskom, casno protiv brazila i toliko se psihicki istrose na prvoj tekmi da druge dvije zajebu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jun 2014, 13:02

Razmišljam šta da napišem... Da pohvalim momke uprkos porazu, možda će zvučati patetično i otrcano, a s druge strane se pitam kako da ostanem ravnodušan na činjenicu da su nadigrali moćnu Argentinu.

Nesretan poraz je mogao naslutiti svako ko godinama prati našu reprezentaciju. Svaki put nam fali neki detalj (koji se poslije ispostavi kao ključan) protiv najboljih timova da pobijedimo ili izvučemo bod. Svaki put dođemo do izvora, ali se ne napijemo vode. Tako je bilo i sinoć, gdje nas je nesretni autogol koštao senzacionalnog rezultata. Nemam razloga kriviti Kolašinca, dešava se. Bičakić je smušeno reagovao i propustio loptu, koja se odbila do Sea i završila u mreži Begovića. Ipak, mene raduje ono što smo uradili u periodu između dva gola Gauchosa. A to je ono što raduje svakog istinskog ljubitelja Zmajeva (ili Ljiljana, kako vam drago). Odigrali smo sjajnu odbranu koja će se dugo pamtiti, pogotovo Bešićev "flaster" na Messiju, koji nije mogao disati cijelu utakmicu i zbog toga je napravio niz pogrešaka. Međutim, kako se radi o višestrukom Balon d'Or dobitniku, jedan bijeg je bio dovoljan za egzekuciju. I da, Mume nije bio kriv, nego opet Ermin koji ga je nes(p)retno srušio i omogućio Lionelu čistu situaciju. A znamo da LM10 iz takvih situacija ne promašuje. Da smo kojim slučajem bili hrabriji i odvažniji, manje vraćali loptu nazad a više kretali prema naprijed, mogli smo napraviti puno više. Nekako smo bili previše tromi u napadu, nismo bili svoji, nije bilo brzine, lakoće, jednostavnosti. Nije bilo podvaljenih lopti za Džeku, kojeg su konstantno čuvala 2-3 igrača. Previše smo se bojali pogreške i igrali u grču veći dio utakmice. Dobro, bilo bi suludo previše kritikovati i zamjeriti igračima zbog toga. Prvo veliko takmičenje za nas, prepuna Maracana argentinskih navijača i protivnik s najjačom ofanzivnom linijom na svijetu. Recite mi, koji debitant bi ostao hladan i pribran u takvoj situaciji :?:

Sinoćnji poraz, koji nismo zaslužili, treba biti lekcija za Nigeriju i Iran. Odbranu nema potrebe mijenjati, jer je protiv najboljih napadača svijeta odlično funkcionisala, što je ogromna stvar za nas i nešto na što moramo biti ponosni. Dakle, Begović - Mujdža - Spaha - Bičakčić (uprkos greškama) - Kolašinac - Bešić - Mire. :tokralju: Međutim, prema naprijed moramo igrati brzo i lepršavo ako želimo doći do šansi i golova. Džeki treba podrška, a u krilima je sinoć nije dobio. Hajrović je obavljao dosta zadataka pozadi, mijenjao pozicije s Mujdžom, trošio se, ali od Lulića nismo vidjeli gotovo ništa. Djelovao je smotano, nije ulijevao povjerenje i usporavao je našu igru. Kasnije se malo popravio, ali od Senada očekujem da uvijek bude među našim najboljim igračima i da bude čovjek kojem možeš vjerovati. Bez njega nismo ista reprezentacija, to je jasno. Našem genijalnom kreatoru, Miralemu Pjanić, kojem niko ne može uzeti loptu, treba dati slobodu i pustiti da radi ono što je radio sinoć Nadam se da je svima sada jasno šta je njegova uloga na terenu, a šta Misimovićeva. Kad smo već kod Misketa, ne mogu a da ne pohvalim zalaganje i trud. Dao je sve od sebe i nekih 60-ak minuta igrao vrlo dobro. Doduše, sve slabije kako je vrijeme odmicalo, ali Argentinci su ga dobro čuvali. Od njega očekujem magične poteze i leadership, jer bez toga očito ne možemo.

Za kraj sam ostavio skromnu posvetu za našeg prvog strijelca na Mundijalu, Vedada Ibiševića. Drago mi je da je upravo čovjek, koji je golom u Litvaniji odlučio direktnog putnika na SP u Brazilu, postigao prvijenac i ujedno zlata vrijedan pogodak. Dosta nam može značiti zbog gol razlike, ma koliko se to sada činilo kao trivijalan podatak.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 jun 2014, 13:04

tyler durden je napisao/la:Snimak u pola 3, na HRT 2 i BHT . :!:
@vedatore, @Joe, može li koji snimati meč sa HTV2, pa kasnije ovdje okačiti? Bilo bi dobro i njihov varijantu pogledati. A, neću stići na cijelu utakmicu.

(možda smo tamo pobjedili :P )
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 16 jun 2014, 13:07

nikada necu zaboraviti ovu utakmicu... naša himna na velikoj maracani protiv argentine... vedin go i odličan otpor protivniku. sigurno idemo dalje, VOLIM TE BOSNO
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 16 jun 2014, 13:08

[youtube][/youtube]

Koji kraljevi :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Eh sto se tice tekme nacija je zadovoljna,i treba cestitati nasim ,za prvi nastup protiv mocne argentine nisu se osramotili kako su mnog ocekivali,odigrali su dosta dobro,ali opet po meni ostaje zal jer smo morali uzeti remi,pa cak smo mogli i do pobijede.

Argentina je odigrala vjerovatno i najlosiju tekmu na prvnestvu,svi su im skoro podbacili al mi to nismo znali iskoristiti. Glumljenje tika take u odbrani je nedopustivo,svaka iole ozbiljna prilika argentine u 1pol je bila nakon nasi gresaka u odbrani.

Kontre su nam neshvatljive bile,ne sjecam se da smo i jednu uspjeli odigrati kako treba,previse je prostora bilo na krilima ,al jednostavno nasih nigdje ,cilj ove formacije i jest da napadas preko krila i bekova,al nevjerovato je kako su podbacili i bili spori u tom segmentu,pogotovo jer imamo dosta brza krila.

Vidim da i dosta ih krivi dzeku ,al jednostavno sam je bio cijelo vrijeme,bez ikakve ispomoci.

Sto se tice drugog poluvremena pape je morao reagovati izmjenama odmah nakon sibele. Ulaskom gaga i higuina se znalo da ce nam sredina biti pod jos vecim pritiskom ,i besic i pjanic su jednostavno pali i nisu mogli sami.

MISKE: Nas najveci problem,kolika god on igracina bio on ne moze odigrati dobro vise od 15 20min na terenu u ovako fizicki zahtjevnim utakmicama. Sinoc je bio najbolji prvih 15min i jednostavno nestao,isto kao protiv obale slonovace,jednostavno je fizicki potrosen. OD 15min do izmjene je 3-4 puta primio loptu i to je to. Najgore u svemu tome je sto besic i pjanic moraju trcati za njega i raditi defanzivno i onda se oni trose vise nego sto treba.
Gubili ili vodili njega treba cuvati za zadnjih pola sata utakmice,jer tad nam najvise moze dati,kad su i protivnicki igrac istroseni,njegove lopte ili za kontre ili za bunker tad najvise mogu doci do izrazaja.

Sad lagano dobiti nigere i iran i idemo dalje :bih:

I posebno bi pohvalio besica,stvarno je prekucao sve kako je dosao u repku :opaopa: :salut:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Moracikus
Kontakt:

Post Postao/la Moracikus » 16 jun 2014, 13:13

Svaka cast Jarani. Malo vas je trema zdrmala u prvih 15tak minuta ali ste poslije pokazali i tehniku i karakter.
Najvaznije je da ste postigli gol i time razbili maler. Da ga slucajno nijeste dali opet bi postojala ta psiholoska barijera u utakmici sa Nigerima.
Izgleda da nijesam jedini Crnogorac koji navija za BIH :mrgreen: :bih:
http://www.cdm.me/sport/sp-2014/crnogor ... navijacima" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Moracikus, dana/u 16 jun 2014, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jun 2014, 13:15

Svaka cast nasim momcima na prikaznoj igri sinoc...
Ukoliko ponove onakvu igru u naredne dvije utakmice siguran sam u prolaz grupne faze.

Jedino sto je meni licno sinoc zasmetalo su dodavanja blizu naseg kaznenog prostora kada su Argentinci vrsili pritisak na nasu zadnju liniju. Istina sinoc je to izgledalo lijepo, ali kad-tad ce lopta doci do protivnickog igraca i onda smo u velikim problemima. Nadam se da se to u buducnosti vise nece ponavljati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 jun 2014, 13:16

Moracikus je napisao/la:Svaka cast Jarani. Malo vas je trema zdrmala u prvih 15tak minuta ali ste poslije pokazali i tehniku i karakter.
Najvaznije je da ste postigli gol i time razbili maler. Da ga slucajno nijeste dali opet bi postojala ta psiholoska barijera u utakmici sa Nigerima.
http://www.cdm.me/sport/sp-2014/crnogor ... navijacima" onclick="window.open(this.href);return false;
:tokralju:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 jun 2014, 13:20

Kad su u obzir uzme važnost utakmice, atmosfera na stadionu i kvalitet protivnika, onda mogu biti zadovoljan onim što su igrači sinoć prezentovali. To se posebno odnosi na reakciju poslije gola, svaka im čast na tome.
Prije utakmice mi je bilo važno da se dostojno predstave i da ne dožive neki veći poraz. Uradili su i više od toga.

Ali zbog nešto lošije predstave Argentine, koji nisu opravdali ulogu favorita na SP, ostaje žal što nismo uzeli bod. Bili su dosta ranjivi, samo što naši igrači nisu imali hrabrosti da ih napadnu. Pogotovo u prvom poluvremenu gdje se vidjelo da su niti jednom igraču Argentine nije odgovarala ona formacija 5-3-2. Trojica stopera su čekali Mascherana da izenese loptu, Maxi Rodriguez igrao na beku umjesto na krilu, Di Maria predaleko od gola, Messi i Aguero se vraćali po loptu.
S druge strane, u drugom poluvremenu su izgledali bolje, ali su igrali sa tri igrača koja nisu igrali prema nazad. (Messi, Higuanin, Aguero), tako da se to moglo iskoristiti.

Sporo smo se kretali prema naprijed i previše pasova je trebalo da loptu prenesemo do njihovog gola, trebali smo više koristit krila i centaršuteve. Kontra napad nam nije ni postojao.
Malo je bilo lopti u prostor, ona jedina koja je upućena je završila iza leđa Romera.
Misimović je ranije trebao izaći, ali nisam siguran da je Pape imao hrabrosti da ide uzeti bod, koliko je bio zadovoljan što gubimo samo dva razlike. Taj utisak sam ja imao, možda griješim.

U odbrani su ponekad komplikovali više nego što je bilo potrebno, ali sve u svemu je izgledalo dosta dobro i bolje nego što sam očekivao.
Od igrača bih izdvojio Pjanića koji je po meni bio naš najbolj igrač, možda i igrač utakmice (Messi je pokazao malo, ali dovoljno da potvrdi klasu) i Bešića koji je sa tako malo godina i iskustva odigrao nevjerovatno zrelo i hladno, mangupski. Ostali su bili dosta dobri, ali ova dvojica najbolji.
Bičakčić je, po meni, kriv za oba gola. Možda ne toliko kod prvog gdje su loptu trebali izbaciti prije nego što je došla do njega, koliko kod drugog gola.
Amaterski je reagovao kod onog prodora Messija, ali teško je bilo očekivati da će bilo koji igrač odigrati bez greške. Ostali dio posla je obavio korektno, dosta je i pretrčao kad je zaigrao na beku, ali vidjelo se da on nije igrač za tu poziciju.

Sve u svemu ovo je bilo veoma dobro izdanje naše reprezentacije i pokazatelj da imamo kvalitet za prolaz dalje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jun 2014, 13:22

Moracikus je napisao/la:Svaka cast Jarani. Malo vas je trema zdrmala u prvih 15tak minuta ali ste poslije pokazali i tehniku i karakter.
Hvala na podršci. slika

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 16 jun 2014, 13:25

Kako je moguće da su Mujdža i Hajrović pretrčali samo 2 kilometra više od Bege? :roll: :roll:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 16 jun 2014, 13:27

Kaunas je napisao/la:Kako je moguće da su Mujdža i Hajrović pretrčali samo 2 kilometra više od Bege? :roll: :roll:
Ugledali se na mesija :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 16 jun 2014, 13:27

Ja nemam nikakvih zamjerki na sinoćnji nastup, ipak prva utakmica na SP, protivnik jedan od favorita, legendarna Marakana, peh na početku utakmice...

Argentina je bila loša jer im mi nismo dozvolili da budu dobri. Vidjeti kako se grčevito brane zadnjih 10 minuta i vidjeti navijače Argentine kako grizu nokte je neprocjenjivo.

Sad kada smo skinuli taj teret prvog nastupa sa leđa idemo oderati ove garave a onda nas niko zaustaviti neće
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 jun 2014, 13:29

NoName je napisao/la:Argentina je bila loša jer im mi nismo dozvolili da budu dobri.
+10000000000000000000
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.