Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Izvinjavam se, samo da nesto pitam. Je li na ovoj temi mogu pohvaliti nas maestralno uvjezbani presing ??
Onaj ko kaze da za to Safet nema zasluge i mozda konta da je to jednostavno ili da su to igraci svojom voljom to sami molim moderatora da takve momentalno banuje.
Onaj ko kaze da za to Safet nema zasluge i mozda konta da je to jednostavno ili da su to igraci svojom voljom to sami molim moderatora da takve momentalno banuje.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.
Nikad nemoj sumnjati u Misketa, sinoc je odigro doktorski, uzeo 2 lopte, od toga jednu Mesiju i ne znam kome je pokupio drugu.floyd je napisao/la:Zagradit na kratko i potom izgubit loptu. Tako je bilo protiv daleko slabijih repki.bhsport je napisao/la:@emire, cim smo se mi slozili znaci da sigurno ne gubimo.![]()
Znaci isto smo vidjeli sinocnju tekmu. Dzeko i Misimovic su nasa prevaga ali pod uslovom da krila budu na visini zadatka. Ako ih krila ostete u prvih 15 minuta, par ubacaja i suteva, Argentina nece smjeti jurisati u napad.
Nadam se da je i Pape uvidio to i da ce nas ispostovati, i jos je vazno da Rusilac igra na beku jer tu pokriva veci dio terena, onako na stoperu je zarobljen a steta je njega trositi na stopera. Lik je zvijer. Zabaleta moze plakati pored njega.
Miske se moze zagraditi primiti loptu i traziti Edina, a to komsije sinoc nisu imali niti imaju takvog igraca od Bobana, nazalost.
Sad i ja svojim na poslu govorim, da igramo 1-1 i da ce Messi pogoditi iz penala u 90-toj za izjednacenje.
Kad bi druge reprezentacije racunale na jednog igraca samo zbog iscekivanja jednog poteza, onda bi Italija startala s Tottijem, a Brazil Ronaldinhom. Ovako, jasno je da nemaju mjesta ni za siri spisak, jer je nedostatak trke glavna stvar koja ih eliminise.
Mi moramo trpit Misketa i nadat se cudu da ce istrcat bar 9-10 km, da nece usporavat napade, prodavat lopte...jer selektor nema muda. Nepozivanje Zuke i Prcica (koji bio bio prva izmjena i za Pjanu i Misketa, Medo je grohno i nespreman, ostali su spasavaj se ko moze) bi nas moglo stajat prolaza ili uspjeha u osmini f.
Sto se gradjenja tice, gospodin, par faulova je izborio - odradio sto je trebalo.

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Nerminovic
- Kontakt:
miske juce rutinski, kako je covjek miran s loptom to je ljepota
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Dobra postava selektora protiv Argentine,super je sve zamislio i malo je falilo da uzmemo bod.Odigrali smo odlicno protiv favorita za osvajanje SP! nije sramota izgubiti protiv jedne Argentine,i uz to odigrati odlicnu utakmicu,pokazali smo se cijelom svijetu u lijepom izdanju sto je najvaznije! Sad se treba okrenuti utakmici protiv Nigerije. Ibisevic je pokazao da treba igrati,klasicni gol igrac,uigran u tandemu sa Dzekom kroz cijele kvalifikacije,gdje smo redovno resetali protivnicke odbrane! sad je pitanje umjesto koga staviti Ibisevica protiv Nigerije!? ne znam,bice tesko izbaciti nekoga iz ekipe.... mozda bi ova formacija bila najbolje rjesenje,4-1-3-2:
...........................Begovic...............................
Mujdza...........Spahic........Kolasinac...........Salihovic
............................Besic..................................
Hajrovic.......................Pjanic......................Lulic
...................Ibisevic........................................
.................................Dzeko............................
Ovako da ja i komentarisem. Utakmica je bila odlicna. Zamjene vrhunske sve osim jednog detalja. Covjek je izvadio desnog beka i i desno krilo a uveo je napadaca ( koji je igrao vise lijevo i po sredini nego desno ) i Viscu na desno krilo. Bukvalno ostali smo odjednom bez desnog beka. Znaci sa trojicom u zadnjem redu. I malo je falilo da to Argentina iskoristi. Visca je probao glumiti Hajrovica kao desno krilo ali je totalno zakazao. Uz sve to covjek se uopste nije ni probao vracati na Mujdzinu poziciju u odbrani. Sve sto je napravio je bio onaj namjerni faul na Messiju kada je zaustavio njihov napad.
Znaci kao sto sam govorio prije dvadesetak danas. Visca je jedan razred ispod Hajrovica, Lulica i Salihovica. On ima sam jedan minus ali taj minus je ogroman protiv velikih ekipa. On jednostavno ne zna igrati jedan na jedan. Inferioran je u tom elementu i bjezi od duela odnosno ne trazi loptu. I zato nikad nece igrati u ligama petice. Vrh mu je ekipa pri dnu u turskoj ligi ili Hrvatska liga ( Rijeka, Hajduk ). U odbrani je bio ocajan. Znaci on jedino moze odigrati lijevo krilo a desno NIKAKO. I to samo protiv jednakih ili losijih protivnika od nas zadnjih 30-ak minuta na svjezinu i to kad mu dodaju lopte u prostor. Cak mislim da bi i Stevanovic odigrao mnogo bolje od Visce na desnom krilu.
Sto se tice taktike ni u snu nebi trebao da prebaci na 4-4-2 protiv Nigerije. Mislim da je velikoj vecini jasno da ako bi krenuo tako protiv Argentine da bi primili minimalno cetiri gola. Najvise nas je spasila protiv Argentine zgusnuta sredina i krila ( Lulic, Hajrovic ) koja su itekako odigrala defanzivno i vracala se skoro pa do svog gola. Protiv Nigerije je bitan rezultat. Unistit cemo ih kombinatorikom u 4-5-1 jer smo puno tehnicki jaci od njih. A neko od Dzeke. Pjanica, Lulica, Hajrovica ili Misketa bi trebao zabiti gol. Znaci Ibisevic zadnjih 25 - 30 minuta. Kao zamjena za Dzeku ( ako budemo imali rezultat ) ili kao drugi napadac ako ne budemo imali rezultat. Ali Visca NIKAD vise na desnom krilu. Cak i protiv Irana je upitno dali bi ista uradio na desnom krilu. Na lijevom krilu jos i nekako. Sto se Dzeke tice nije mogao nista da uradi jer su ga uvjek cuvala trojica ( pet igraca u zadnjem redu ) a krila ( i Pjanic ) nisu bila toliko dominanta da bi ga dovoljno uposljavali. Protiv Nigerije bi to trebao da bude Dzeko kojeg poznajemo. Ako ne onda je uvjek tu Ibisevic. Ali nikako mjenjat nazad u 4-4-2. To bi bila velika greska Papeta. U rangu ove sa Viscom.
Moram priznati da je Seferovic juce potvrdio klasu koju sam vec duze vremena znao da posjeduje. Jer to se je jednostavno vidjelo iz njegove igre da ima ono nesto. Nesto jako slicno kao Hajrovic. Sa njim bi dobili odlicnog drugog/treceg napadaca za duze vremena. Momak ima 22 godine i igra ligu prvaka. Juce je zabio golicinu sa munjevitom brzinom i tako kriticarima zatvorio usta pa sta god oni mislili o tome. A momak bi trebao da bude sve bolji i bolji u sljedecim godinama. Imao je samo pola lose sezone a vidi kako je odigrao sada na svjetskom. Biti ce igracina sigurno.
Znaci kao sto sam govorio prije dvadesetak danas. Visca je jedan razred ispod Hajrovica, Lulica i Salihovica. On ima sam jedan minus ali taj minus je ogroman protiv velikih ekipa. On jednostavno ne zna igrati jedan na jedan. Inferioran je u tom elementu i bjezi od duela odnosno ne trazi loptu. I zato nikad nece igrati u ligama petice. Vrh mu je ekipa pri dnu u turskoj ligi ili Hrvatska liga ( Rijeka, Hajduk ). U odbrani je bio ocajan. Znaci on jedino moze odigrati lijevo krilo a desno NIKAKO. I to samo protiv jednakih ili losijih protivnika od nas zadnjih 30-ak minuta na svjezinu i to kad mu dodaju lopte u prostor. Cak mislim da bi i Stevanovic odigrao mnogo bolje od Visce na desnom krilu.
Sto se tice taktike ni u snu nebi trebao da prebaci na 4-4-2 protiv Nigerije. Mislim da je velikoj vecini jasno da ako bi krenuo tako protiv Argentine da bi primili minimalno cetiri gola. Najvise nas je spasila protiv Argentine zgusnuta sredina i krila ( Lulic, Hajrovic ) koja su itekako odigrala defanzivno i vracala se skoro pa do svog gola. Protiv Nigerije je bitan rezultat. Unistit cemo ih kombinatorikom u 4-5-1 jer smo puno tehnicki jaci od njih. A neko od Dzeke. Pjanica, Lulica, Hajrovica ili Misketa bi trebao zabiti gol. Znaci Ibisevic zadnjih 25 - 30 minuta. Kao zamjena za Dzeku ( ako budemo imali rezultat ) ili kao drugi napadac ako ne budemo imali rezultat. Ali Visca NIKAD vise na desnom krilu. Cak i protiv Irana je upitno dali bi ista uradio na desnom krilu. Na lijevom krilu jos i nekako. Sto se Dzeke tice nije mogao nista da uradi jer su ga uvjek cuvala trojica ( pet igraca u zadnjem redu ) a krila ( i Pjanic ) nisu bila toliko dominanta da bi ga dovoljno uposljavali. Protiv Nigerije bi to trebao da bude Dzeko kojeg poznajemo. Ako ne onda je uvjek tu Ibisevic. Ali nikako mjenjat nazad u 4-4-2. To bi bila velika greska Papeta. U rangu ove sa Viscom.
Moram priznati da je Seferovic juce potvrdio klasu koju sam vec duze vremena znao da posjeduje. Jer to se je jednostavno vidjelo iz njegove igre da ima ono nesto. Nesto jako slicno kao Hajrovic. Sa njim bi dobili odlicnog drugog/treceg napadaca za duze vremena. Momak ima 22 godine i igra ligu prvaka. Juce je zabio golicinu sa munjevitom brzinom i tako kriticarima zatvorio usta pa sta god oni mislili o tome. A momak bi trebao da bude sve bolji i bolji u sljedecim godinama. Imao je samo pola lose sezone a vidi kako je odigrao sada na svjetskom. Biti ce igracina sigurno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jun 2014, 10:33, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Vrhunski trener, sa onakvom vizijom kakvu je imao kao igrač. Učio od najvećeg i sve to super znao primjeniti. Taktički kompaktno, presing najveće klase,prave izmjene, jednostavno ostani što duže.
Protiv Nigerije Ibisevic mora igrati,Misketa ostaviti za zadnjih 25-30 minuta,kad je u punoj snazi i kad jednim potezom moze rjesiti utakmicu! Formacija 4-1-3-2,sa Dzekom i Ibisevicem je nasa naiuigranija formacija,s kojom smo i izborili SP i s kojom smo bili najucinkovitija reprezentacija u kvalifikacijama za SP!
S ovom formacijom bi mozda i primili gol protiv Nigerije,ali sam ubjedjen da bi i postigli 2-3 gola!
S ovom formacijom bi mozda i primili gol protiv Nigerije,ali sam ubjedjen da bi i postigli 2-3 gola!
Miske se je pokazao kao odlican danas. Trkacki iznad mojih ocekivanja. I kao takav je ipak jos uvjek potrebniji ekipi od Ibisevica. Ibisevic je radio upravo ono sto sam ocekivao od njega. Za njega nema zime samo neka se podredi kolektivu. Kao sto sam govorio prije mjesec dana. On ako zabije tri gola na svjetskom prvenstvu njemu se skoro sva vrata otvaraju ( bolji klubovi ). I na jako je dobrom putu. Sama minutaza nije toliko bitna. Mada po Papetovimn izjavama covjek pocinje 90% protiv Irana. Protiv Nigerije treba poceti istih 11. Jedini koji bi trebao konkurisati za prvi tim bi trebao da bude Salihovic, nikako Ibisevic.bosnas_ je napisao/la:Protiv Nigerije Ibisevic mora igrati,Misketa ostaviti za zadnjih 25-30 minuta,kad je u punoj snazi i kad jednim potezom moze rjesiti utakmicu!
ajax u potpunosti se slažem sa tobom,neka Vedo ponovo bude džoker ova formacija je dobitnaAjax je napisao/la:Miske se je pokazao kao odlican danas. Trkacki iznad mojih ocekivanja. I kao takav je ipak jos uvjek potrebniji ekipi od Ibisevica. Ibisevic je radio upravo ono sto sam ocekivao od njega. Za njega nema zime samo neka se podredi kolektivu. Kao sto sam govorio prije mjesec dana. On ako zabije tri gola na svjetskom prvenstvu njemu se skoro sva vrata otvaraju. I na jako je dobrom putu. Protiv Argentine treba poceti istih 11. Jedini koji bi trebao konkurisati za prvi tim bi trebao biti Salihovic, nikako Ibisevic.bosnas_ je napisao/la:Protiv Nigerije Ibisevic mora igrati,Misketa ostaviti za zadnjih 25-30 minuta,kad je u punoj snazi i kad jednim potezom moze rjesiti utakmicu!
- Principatus
- Kontakt:
Ni pod kojim slucajem mijenjati 1. postavu. Jedino mozda Salihovicu dati sansu, a Lulica kasnije ubaciti, pa rotacija, Salihovic pored Besica, a Pjanica na Misketovu poziciju. Ne smijemo dopustiti da nam napadac bude onako odsjecen kao jucer, to je sve, inace cemo na ovaj nacin samljeti Nigeriju, a defenzivno cvrsto odigrati i iz te iste defenzive imati veci posjed lopte. Nista ne mijenjaj Safete!
Samo jedan zuti karton, ovo je super za ostatak turnira.
Protiv Irana onda ovako:
----------------------------Begovic-------------------------------
Mujdza----------Bickackic---------Spahic---------Kolasinac-
------------------------------Besic--------------------------------
Hajrovic-------------------Pjanic-------------------------Lulic
------------------Ibisevic----------------Dzeko------------------
Samo jedan zuti karton, ovo je super za ostatak turnira.
Protiv Irana onda ovako:
----------------------------Begovic-------------------------------
Mujdza----------Bickackic---------Spahic---------Kolasinac-
------------------------------Besic--------------------------------
Hajrovic-------------------Pjanic-------------------------Lulic
------------------Ibisevic----------------Dzeko------------------
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
BEGOVIC: 8,5
MUJDZA: 8,5
SPAHIC: 9,5
BICAKCIC: 8,5
KOLASINAC: 7,5
HAJROVIC: 8,5
BESIC: 9,5
PJANIC: 9
LULIC: 8,5
MISIMOVIC: 8,5
DZEKO: 7,5
zamjene:
IBISEVIC: 8,5
MEDUNJANIN: 7,5
VISCA: 5
SUSIC 8 ( da nije ubacio Viscu na desno krilo dao bi mu 9-tku. Odnosno trebao je prebacit Lulica na desno krilo a Viscu na lijevo jer samo to i moze odigrati. Lulic onako umoran bi odradio vise na desnom krilu od Visce ).
MUJDZA: 8,5
SPAHIC: 9,5
BICAKCIC: 8,5
KOLASINAC: 7,5
HAJROVIC: 8,5
BESIC: 9,5
PJANIC: 9
LULIC: 8,5
MISIMOVIC: 8,5
DZEKO: 7,5
zamjene:
IBISEVIC: 8,5
MEDUNJANIN: 7,5
VISCA: 5
SUSIC 8 ( da nije ubacio Viscu na desno krilo dao bi mu 9-tku. Odnosno trebao je prebacit Lulica na desno krilo a Viscu na lijevo jer samo to i moze odigrati. Lulic onako umoran bi odradio vise na desnom krilu od Visce ).
- 1988risha
- Kontakt:
Haj zdravo

Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?
Bolna mi ne bila.
-
- Kontakt:
https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/h ... 8918_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Majka našeg selektora
Majka našeg selektora

"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."
Sta je sa kriticarima Safeta Susica?
Odlicno postavljena utakmica,nisu nam dvije sanse napravili,manjak srece i muda na pocetku nas je kostao pozitivnog rezultata.
Protiv Argentine cemo da dokazemo da smo ekipa za velike stvari.
Odlicno postavljena utakmica,nisu nam dvije sanse napravili,manjak srece i muda na pocetku nas je kostao pozitivnog rezultata.
1946
Kritika nema nakon promjene formacije i uvođenja defanzivnog veznog (najvece zamjerke su se odnosile na to), tako da ni nema razloga za krtiikovanje.Head je napisao/la:Sta je sa kriticarima Safeta Susica?
Jednostavno ne?

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dodaj kombinaciju Medunjanin-Pjanic-Misimovic, najsporiji vezni red u historiji fudbala.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- 1988risha
- Kontakt:
A mi k'o nismo znali kako će igratHead je napisao/la:Sta je sa kriticarima Safeta Susica?

Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.
Bolna mi ne bila.
- Goalgetter
- Kontakt:
Papetu se samo moze zamjeriti sto nije uveo Vedu 10 minuta ranije. Nije trebao cekati da nam Argentinci zabiju i drugi gol, pa da ga onda uvodi.
Ostatak, odlicno. Svako je znao svoj zadatak, igra je imala glavu i rep, drugo je sto su neki igraci podbacili i nisu mogli ispunuiti svoje zadatke.
Ostatak, odlicno. Svako je znao svoj zadatak, igra je imala glavu i rep, drugo je sto su neki igraci podbacili i nisu mogli ispunuiti svoje zadatke.
-
- Kontakt:
Jarane moj ovo ti nije ISS ili Winning Eleven da samo tako promijeniš formaciju i stil igre. Svaka formacija ima svoje taktičke posebnosti, način na koji ćeš postaviti sve tri linije, mjesto na kojem ćeš pokušati vršiti presing i tačno odredjena taktička kretanja. Ne pripisuj sebi niti bilo kojem drugom forumasu zasluge da ste vi pričali o formacijama, taktikama i zadnjim veznima jer se ne razumijete u tom dijelu. Tu se razumije Safet, Osim koji ga dobro savjetuje i njegovi stručni saradnici. Ja, ti i bilo ko drugi na forumu, nema nikakvih zasluga i znanja da se uopšte bavi tim. Tako da, 4231 ostavi sebi za igrica i ne hvali se da si je ti izmislio. 

Eh sada slijedi ono cega je mene najvise strah, a to je da ne promjeni formaciju, koji nemaju kvalitet Argentine.
Nadam se da ce i protiv Nigerije krenuti sa istom formacijom i da ce samo Salihovic zamjeniti Misimovica.
Kao sto sam vec jednom napisao time bi dobili mnogo, jer bi tada i tok utakmice mogli promjeniti kvalitetom sa klupe.
Nadam se da ce i protiv Nigerije krenuti sa istom formacijom i da ce samo Salihovic zamjeniti Misimovica.
Kao sto sam vec jednom napisao time bi dobili mnogo, jer bi tada i tok utakmice mogli promjeniti kvalitetom sa klupe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.