15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

don_burza
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la don_burza » 16 jun 2014, 06:14

Ja sam zadovoljan . Tekma u arhivu idemo na Nigerijce . Ovakva igra nam donosi prolaz dalje. Al izlazak igrača na teren i sviranje himne je nešto sto neću nikad zaboraviti

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 jun 2014, 06:21

velez_mostar je napisao/la:U pocetku smo se prepali, primili smo nesretan gol nakon cega smo pomislili da svakako gubimo, i haj'mo igrat..sto je rezultiralo dobrim stvarima.
Zao mi je sto smo bili tupi prema naprijed, nismo imali okomitih lopti iza zadnje linije protivnika i Dzeko je odigrao losu utakmicu.
Sto se tice pojedinih igraca, Kolasinac, kako sam pisao i prije nije neki inteligentan fudbaler, misli da se na misice moze to kompenzovati, ali je u par navrata i na taj nacin ispravio svoju gresku i definitivno ce s iskustvom biti puno bolji.
Bicakcic je ok, ali moramo naci rjesenje za tu poziciju ubuduce.
Lulic, taj momak je cijenjen u Europi, ali u repci ne pokazuje zavidan nivo, i Visca treba da igra tu poziciju.
Misketu treba dati minutazu nakon sto se protivnicka ekipa umori.
Medunjanin u veznom redu ima mjesta.
Ne bi nabrajao sve..momci su odradili ok posao, minimalan poraz, i svi trebamo biti ponosni, ja jesam itekako!

Safet je veceras ok postavio stvari, i pokazao muda, cestitke.

Ne sumnjam u prolaz, jer smo i nakon poraza dobili krila da ostale ekipe u grupi pregazimo!

Volim te BiH!!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Boga ti dragog sta si ti ocekivao od Dzeko na kojem su trojica igraca bila do Vedinog ulaska?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 16 jun 2014, 06:43

pa dobro, Dzeko je bio strasno pokriven, ai treba malo pohvalit nekad Vedu koji nas je svojim golom i odveo u Brazil, a evo i zabi prvi gola na svijetskom :salut:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 jun 2014, 06:51

sonik24 je napisao/la:pa dobro, Dzeko je bio strasno pokriven, ai treba malo pohvalit nekad Vedu koji nas je svojim golom i odveo u Brazil, a evo i zabi prvi gola na svijetskom :salut:
Razumijem ja to ali ne razumijem zasto da bi pohvalio Vedu treba popljuvati Dzeku? Mogao je lijepo reci mislim da je Vedo danas super odigrao i da ima mjesta za njega u prvih 11 protiv odredenih ekipa. A ne ovako. Jer meni se fakat vise gadi kakve se sve stvari pisu o Dzeki i jos pojedinim reprezentativcima po ovom forumu. Volim i ja neke manje od drugih, ali ni jednom nisam ruznu rijec napisao ni za jednog reprezentativca zato sto ti momci kakvi god bili predstavljaju moje zemlju u najboljem svjetlu. Mozda jesam u sali, ali to je bilo propraceno sa milion smajlica i bilo je ocito da se samo zezam. :)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 jun 2014, 06:56

soccerfun@ Dzeko je bio ispod svog nivoa, morao je ulaziti dublje u 16 metara, navlaciti na sebe igrace, i oslobadjati prostor suigracima.
Ne ocekujem da shvatis, ali glavni igrac repke, ikona, najveci igrac ove zemlje otkako postoji na najvecem takmicenju mora pokazati puno vise.

Koliko smo mi pazili na Messija pa covjek gol postize.
U LP, ili premiershipu, siguran sam da Dzeki ovakvi stoperi ne bi mogli nista..e sad, da li je bio usamljen to je druga prica, ali po meni je mogao vise.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 jun 2014, 07:00

velez_mostar je napisao/la:soccerfun@ Dzeko je bio ispod svog nivoa, morao je ulaziti dublje u 16 metara, navlaciti na sebe igrace, i oslobadjati prostor suigracima.
Ne ocekujem da shvatis, ali glavni igrac repke, ikona, najveci igrac ove zemlje otkako postoji na najvecem takmicenju mora pokazati puno vise.

Koliko smo mi pazili na Messija pa covjek gol postize.
U LP, ili premiershipu, siguran sam da Dzeki ovakvi stoperi ne bi mogli nista..e sad, da li je bio usamljen to je druga prica, ali po meni je mogao vise.

Mozda jeste da je bio ukljucen u igru a zato su se trebali pobrinuti Hajrovic i Lulic koji su, bar se meni tako cinilo, danas igrali pod najvecom tremom i grcem. Pa Kolasinac je postigao autogol i za par minuta covjek igra sasvim normalno ko da se nista nije desilo. Morala su krila malo brza biti da bi Dzeko bilo sta mogao napraviti. Opet kazem ja iskreno nemam srca bilo kojem igracu da kazem da je bio los jer su se momci stvarno borili do zadnjeg sto se kaze. Bilo je u drugom poluvremenu 10-ak minuta kad smo blago pali, ali sve u svemu jako korektno i skncentrisano odradena tekma. :)

HamburgCity
Kontakt:

Post Postao/la HamburgCity » 16 jun 2014, 07:39

Begovic-nije krivac za golove a uostalom nije ni imao puno posla. -7-

Mujdza-poslje svih tih povreda tek je dostigo 75% svog nivoa. -7-

Spahić- kapitenski. -8-

Bičakčić- kriminalan, kod autogola Kolašinca se sageo, a kod gola Messija pokušava petom da ga zaustavi stim još blokira i Bešića u pokušaju da spreči šut Messija. Uz to onaj šut u zadnjim sekundama koji završi iza gola. -4-

Kolašinac- šteta za autogol, pogotovo jer očigledno da je cijelu utakmicu pod nekim strahom odigro, ništa od njega prema naprijed nije išlo. -5,5-

Bešić- odličan trkač i razbijač, transferom poslje prvenstva u jaču ligu momak postaje jedan od stubava repke. -8-

Pjanić- sa opravdanjem švabe ga sinoč više puta usporedjuju sa Pirlom, šteta što kao i ostatak ekipe nestade poslje 60 min. -8-

Hajrović- šteta što ga ne zakuca onaj pas od Pjanića, uostalom dosta izgubljenih lopti i loših dodavanja od kojih nas jedan umalo nije koštao. -6-

Misimović- sinoć smo vidjeli onoga starog Misketa, al nazalost samo 15 minuta ostatak je daleko od jedne ozbiljne 10ke. -5-

Lulić- loš pozadi, loši centaršutevi, al imao je dobru šansu glavom i onaj prodor kroz cijelu odbranu Gaučosa. -7-

Dzeko- nije imao lopti al nije se ni trudijo, usporvo igru u par navrata kad je to moglo i moralo mnogo brze. -5-

Višća tanak skroz, Medunjanin malo ozivijo igro, al se vidjelo u onoj akciji kad je jurijo nazad nakon izgubljene lopte kako je spor.
Ibišević se sa ovim golom najvjerovatnije vrača u prvih 11!?

Sve u svemu dobra partija protiv vrlo loših Gaučosa, samo šteta jer je se mogao mnogo bolji rezultat izvuči.
Zastrahujuč je bilo kolektivno odpadanje kondicije več od 60te minute.
Zato idemo razvaliti Nigeriju u prvom poluvremenu

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Using Tapatalk

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 16 jun 2014, 07:47

Ostace nam uvijek nedoumica, sta bi bilo da nismo onako rano dali sebi gol? Ipak, mozda je najbolje sto je Argentina bila prva. Da smo igrali sa Iranom, postojao bi taj neki grc otvaranja prvenstva, i kiks u takvoj utakmici bi nam definitivno znacio kraj. Ovako, mislim da ce nasi biti puno hrabriji i leprsaviji u naredne dvije utakmice. Nigerija-Iran navijati za neki iks.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 jun 2014, 08:15

Zadovoljan ali imam osjećaj da su nam se nudili, mnogo stvari se poklopilo ali nismo uspjeli!!

Jako nesretan gol, ne trebam se praviti pametan, prema analizama u svjetskim medijima svi prst uperuju u Spahica... Ako je neko trebao biti siguran u 2 min utakmice onda je to on...

Ohrabruje da smo imali kontrolu utakmice i blagu inicijativu skoro cijeli mec, imam osjećaj da bi nam porasla krila da smo zabili za 1:1 a Argentinci možda ne bi pronašli svoju igru..

Besic fenomenalan.... Lulic je po mom mišljenju najviše pogrešnih odluka donosio. Tskoder i Hajrovic koji je bio dosta nervozan...
Moram priznati da me Miske iznenadio, bio je fenomenalan.
Besic zvijer, ako on bude poslije spa igrao u Mađarskoj i ja cu!!!

Salihovic falio, barem da opali one slobodnjake, ono je bila pozicija za njega...

Ibisevic dao gol ali s druge strane brine ako se Pape vrsti sistemu 4-4-2... Po mom mišljenju mi smo izgubili inicijativu kad smo ovaj sistem počeli igrati...

Govorio sam da bi minimalan poraz uz dobru igru prihvatio ali nisam znao da ce ostaviti ovakvu gorčinu. Trebaće par dana da legne!!!

Sent from my Home using fingers

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 16 jun 2014, 08:29

Nakon neprospavane noci šta reći PONOSAN SAM ŠTO SAM BOSANAC I HERCEGOVAC. Taktove himne naše zelmje na početku utakmice nikad neću zaboraviti. Uspomena do kraja života :bih: Momcima se nema šta zamjeriti odigrali su pravo bili čak i bolji protiv favorita SP. Početak utakmice puno nervoze kod naših momaka i neretni odbijenac je puno uticao na naše momke. Šteta da se nakon uspostavljene ravnoteže i odličnih prilika nije rezultat na poluvremenu izjednačio. Drugo poluvrijeme i dalje dosta dobri Fajterski odigrano. Idemo dalje Nigerija će biti šrušena

Bešić naklon do poda :tokralju: :tokralju: :bow: :bow:

Pjanić el maestro :tokralju: :tokralju: :bow: :bow:

Kolašinac fantazija od igrača :bow: :bow:

Idemo dalje možemo mi to. Volim te BOSNO I HERCEGOVINO :bih: :bih: :bih:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 jun 2014, 08:41

Kad je himna svirala stajao sam mirno... suze same tekle... 20 godina skoro čeka se taj momenat da odemo na veliko takmičenje, sve one velike utakmice, pobjede, porazi, suspenzije... sve mi je bilo pred očima...

Kaže supruga ''Zašto?''

Eh ženo kad bi znala...

Primamo gol i kao da me neko polio hladnom vodom... međutim momci se ''vraćaju'' konsoliduju... igramo bolje...

Do kraja tekme sam stajao na nogama i skakao k'o lud... Ponosan opet po ko zna koji put što sam Bosanac.

Begović – naš portir odličan, sjajna tekma i sigurnost, kod oba gola nije mogao ništa
Spahić – odličan, kapiten se borio kao lav, kako je samo odnio ondje Aguera, morao je fasovati karton
Bičakčić – dobro se borio, kasnije kad je prebačen na desnog beka vidjelo sa da je umoran za tako nešto lai kapa do poda
Kolašinac – šteta za gol, dobrih pola sata je bio ''odsječenih'' nogu zbog toga... eh da se negdje drugo odbila...
Mujdža – veliki pritisak je kad vas ''salijeću'' Di Maria i Kun... dobro je odradio svoj dio posla
Pjanić – kakva kontrola i smirenost, svaka čast Mire
Bešić – ratnik, zmaj i lav... kakva borba i kontrola... svaka čast Muhamede
Misimović – smiren bio Miske kao da će ga zavući kakvoj gari, dobro je odigrao, eh da ono nije bio ofsajd kad je bacio loptu Luli
Lulić – nervozan, unezvjeren, nije to bila najbolja partija mog imenjaka, trema je učinila svoje
Hajrović – dobar bio, drzak i bezobrazan... može biti bolji još
Džeko – nije lako kad ti trojica ''jašu'' po leđima... mislim da je ondje mogao pružiti loptu Luli koji je bio sam.. ali i to je sastavni dio igre...

Vedator – svaka čast plavo oko, razbio sam stolicu kad je se zakoprcala...
Višća – dobar... može on mnogo dati ovoj repki
Medunjanin – dobar

Idemo dalje, momci ponosan sam na vas, možemo ovom igrom dobiti čamuge i homeinijevce... samo hrabro

Volim te BiH!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jun 2014, 08:50

bhsport je napisao/la:Nadam se da su nasi Zmajevi izvukli pouke iz sinocnje tekme, posebno oko diranja u 16, tu ce svaki kontakt biti penal.
Argentina ima slabiju odbranu, a jaci napad od Brazila i tu trebamo traziti svoju sansu.

Pape ce sigurno postaviti pametnu taktiku sudeci po zadnjim prijateljskim. Mi trebamo uci jako kao i hrvati, trkacki biti na nivou i igrati disciplinovano iza lopte.
Ukoliko u prvih 15-tak minuta zaprijetimo Argentini par puta, dobro ce razmisliti prije nego bezglavo krenu u napad, a mi imamo kvalitet za to u vidu Dzeke, Misketa i nasih poletnih krila (Izet i Lulic).
Imamo jake adute i na sredini terena u vidu Pjanica, Besica kojima ce podrsku raditi krila uz isturenog Misimovica koji je igrac poteza i cije lopte mogu napraviti pometnju u odbrani Argentine.

Ono sto je jos dobro sto nasi bekovi vise nece biti na vjetrometini jer se krila u ovom sistemu dosta vraacju i pokrivaju suparnicke bekove, tako da bi Lulic mogao neutralisati Zabaletu u paru sa Kolasincem, a Mujdza i Izet osujetiti drugu stranu argentinskog napada.

Odbrana je vrlo bitna, moramo se braniti kolektivno, jer je Safet rekao da nema flastera, dakle Dzeko i Miske prva linija, zatim Pjana i Besic, pa tek onda stoperi.
Bit ce problema sa ovim brzanerima u spicu Argentine ali vjerujem da zalganjem i trkom mozeo rijesiti i taj problem.
Stoperi ne smiju biti daleko od igraca, vrlo blizu stajati, ne dati im da disu.
Imamo i jaku klupu i u odbrani i na sredini i naseg plavookog bombardera.

Ako je Bico spreman moze startati hladno, a Rusioc na beka, ostalo je sve poznato. Tako mozemo gurati do pocetka drugog gdje treba izbaciti Misketa a ubaciti Medu.
Medo je mozda nas najinteligentiniji igrac, upariti ga sa Besicem a Pjanketa gurnuti naprijed uz Dzeku.
Ako Bico ne moze izdrzati gurnuti Vranjesa koji u paru sa Spahicem moze rijesiti Aguera i ubacivanja Mesija iz drugog plana.
Na klupi imamo Viscu koji moze zamijeniti oba krila i Vedu kao i Seju Salihovica.

Pape je na slatkim mukama, jer stvarno ima 15,16 igraca koji odmah mogu uskociti i odigrati svoje.
Zato idemo hrabro na gaucose i sa vjerom u sebe, nisu neranjivi posebno ako povedemo kao Hrvati sinoc, doduse za razliku od njih, nafakasa, mi nikad necemo biti u situaciji da nam protivnik pokloni pogodak na otvaranju tekme.
Mi ga moramo zasluziti.

Treba igrati i duge lopte na Dzeku i traziti neki faul, puni smo igraca koji imaju topovski sut, a Dzekson moze nadskociti svakog argentinca i bez problema nosati oba njihova stopera na ledjima cijelu tekmu.
Kao sto rekoh u najavi tekme, imali smo sanse, dobro stajali, da niej nesretnog gola ko zna u kojem bi to smjeru otislo. Besic, Pjanic odigrali odlicno, Miske u prvom maestralan, uzeo 3,4 lopte.
Kapa dole svima za borbenost, sada maksimalno iskoristiti vrijeme za pripremu za kljucnu tekmu - Nigeriju i njih opaliti 3-0, jer mi to mozemo.
Taktika, sve isto kao sinoc.
Pape - sinoc za 10, iznenadio me izmjenom Mujdza - Vedo, cime je promijenio 4-5-1 u 3-5-2 sa Viscom na desnom boku.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2014, 08:51

Sad čitam ove portale i Messi je na svakoj naslovnici, svugdje je igrač utakmice, i pitam se jesmo li mi previše subjektivni ili je sve otišlo u tri lijepe...

Čovjek se nije sastavio sa loptom, totalno nevidljiv, zabio solidan gol i ništa više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 jun 2014, 08:56

Virtu4l je napisao/la:Sad čitam ove portale i Messi je na svakoj naslovnici, svugdje je igrač utakmice, i pitam se jesmo li mi previše subjektivni ili je sve otišlo u tri lijepe...

Čovjek se nije sastavio sa loptom, totalno nevidljiv, zabio solidan gol i ništa više.
Jbg, ako već mora igrač utakmice bit' iz Argentine (jer su pobjedili), onda je to Messi. Ko se to kod njih izdvojio pa da možeš reći da je odigrao bolje od Meše?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 jun 2014, 09:00

I ubili smo Boga u njima. Da nije bilo Messija mi bi da li gol i bilo bi 1:1 a ovako 2:1.

Drzali smo presing, zatvorili Argentinu te bili konkretniji u napadu. Falilo je hrabrosti no zaa se iz kojeg razloga.
Igraci su odigrali fantasticno, dovoljno govori da smo od 3 gola mi dali 2 :mrgreen:

Sad idemo dalje, prosao nas je grc, pokazali smo svijetu da mozemo dalje i to cemo uciniti.

Po meni Besic igrat utakmnice, Pjanic pokazao zasto ga ceka izvanredna karijera, Spaha Bog, Seo nakon gola izgbuljen ali kasnije se dokazao.
Lulic se je trudio a najgori je bio Dzeko, lik koji ako se ni ne trudi igrati presing a ni trcati. Ceka da mu se lopta servira na pladnju.
Mozda Vedo ima manje tehnicke sposobnosti ali sam uvjeren da bi to nadoknadio trcanjem i vrsenjem presinga.

I jos jednom :tokralju: :tokralju: citavom strucnom stabu na celu sa selektorom Safetom Susicem koji je imao muda da krene ofanzivno pod cijenu katastrofe. Sreca prati hrabre a nas je sinoc ispratila do pola, ostatak cekamo protiv Nigerije i Irana.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 16 jun 2014, 09:01

evo i ja citam sve portale i komentare na raznim forumima, i mnogi su odusevljeni igrom nasi zmajeva, ali ja sam to ipak nekako drugacije dozivio.......2-1 izgubit od jedne argentine u prvoj utakmici na onakvoj atmosferi na stadionu, to je super za nas, ali bilo je tu neki stvari, sto mi se nisu nikako svidjale......razumijem ja to, nervozni momci, sok u 3oj minuti i sve to, ali dosta mi stvari nije jasno......naprimjer:

da li je argentina stvarno bila lose ili su igrali recimo s neki 50%? (tako je bar meni djelovalo)

zasto dzeko nije vise trcao? (pogotovo kad je vedo dao taj gol, on umjesto da vrsi presing, seta se po igralistu)

zasto je utakmica bila onako "spora" uopste? (gledajuci na ostale do sada na ovome sp)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 jun 2014, 09:12

Argentina je bila losa. Francuzi su sa pola snage razbili Honduras, ali mi nismo Honduras
Dzeko je p*icka, Dzeko samo ceka loptu u noge.
Zato sto je Safet znao da brzom igrom nemamo sanse i da ce nas Argentina razvuci i udariti nam kontru (nesto kao protiv Islanda u drugom dijelu smo se poceli natrcavati sa njima i bam 23-22 gubimo)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 16 jun 2014, 09:19

vazno je da smo hrabro i koliko toliko pametno odigrali.....sto se tice daljeng raspleta, mislim na sledeci scenario....

iran - nigerija ce odigrati X veceras...

bosna - nigerija.....ili nasa pobjeda ili X

bosna - iran.....bosna pobjedjuje i prolazimo u KO-fazu...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2014, 09:20

Niko u današnjem fudbalu ne igra sa pola snage.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BlackRiver
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver » 16 jun 2014, 09:23

Rezultat je prihvatljiv. Minimalan poraz je sasvim OK, ako uzmemo u obrzir da će Argentina u iduće dvije utakmice svakako odigrati bolje. Ali stvarno ne shvatam čemu euforija? Pa mi smo u 90 minuta igre imali dvije izgledne prilike. Šut glavom Lulića i gol Ibiševića. Ostalo sve mlako, blago, nepovezano.

Nije da želim da kritikujem, momci su se maksimalno zalagali, ali protiv onakve Argentine meni su izgledali previše amaterski. Pa Lulić kao krilo nije imao niti jedan prodor, niti jedan koristan ubačaj. Hajrović se trudio, ali nekako mi se previše oslanja na tu ljevicu, pa sam imao osjećaj da su ga lako čitali. Miske ko' Miske. Ima potez, zna povući, ali kad povuče lako ga stignu. Bičakčić po meni kriminalan. Krivac za oba gola. Pa kod drugog gola frajer je bukvalno uklizao Bešiću koji je pratio Mesija?!?!

Bešić me pozitivno iznenadio. Dobro se drzao protiv Mesija. Zao mi je Kolašinca, vidjelo se da je autogol imao negativnog psihološkog uticaja na njega, ali sve u svemu dobra partija Rušioca.

Dalje neću komentarisati individualne igrače, ali moram spomenuti ono što je meni zapelo za oko, a to je neka vrsta konfuzije u odbrani u nekoliko navrata. Kao da su prvi put zajedno na terenu.

Uglavnom, nadam se pobjedi protiv Nigerije, jer smatram da smo bolji.

I da, sudija bio odličan!

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.