15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

IronMany
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la IronMany » 16 jun 2014, 03:42

JoeCelt je napisao/la: DailyMotion i Youtube su mi vec izbrisali snimke pa tako skidaj ove dok su jos zivi. Snimci su kompletne tekme sa preko 100 minuta trajanja. Pozdrav
Izgleda da su i ovi vec skinuli :evil: Prikaze mi da je sajt ko fol under construction :crazy:

Edit: nije, do mene je bilo...

Daj uploadaj snimke na torrent ako mozes? tako ces zaobic lakse ova brisanja...
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

SviSmoMiBosna
Kontakt:

Post Postao/la SviSmoMiBosna » 16 jun 2014, 03:47

Hajrovic je izgorio od prevelike zelje, nase neiskustvo nas je kostalo (Bicackic, Kolasinac) plus grc (Lulic), Besicu svaka cast, igrao je kao iskusan igrac.
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 03:48

smijesno kako niko prica o sudiju, pa yebo mater koji je to kriminalac pa dao vedo gol kroz noge golmana znaci pika se za 2 a ne samo 1
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 16 jun 2014, 03:49

slika
:kafa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 jun 2014, 03:53

Sigurno im nije bilo lahko plus onaj rano primljen gol i to na kakav način, pribojavao sam se da ne bude debakl no momci su se digli pokazali su da mozemo i to mi je najdraze u ovoj utakmici.
Mislim da cemo Nigeriju i Iran pobijediti bez problema.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 jun 2014, 03:53

let3 je napisao/la:
SviSmoMiBosna je napisao/la:
let3 je napisao/la:Sad kad vracam film utakmice, tacno vidim gdje je Pape pogriješio : Trebali su Vedad, Medunjanin i Višća uci 10 minuta ranije.
Sa njima na terenu smo bili mnogo opasniji i konkretniji.

Krivo mi je nenormalno, no ipak sam ponosan na momke - SVE I JEDNOG !! svi su borili kako treba :tokralju:
Jeste. S tim da je Visca trebao da zamjeni Lulica a ne Hajrovica
to su po meni neke logicne i prirodne izmjene....znaci Višća na krilo, umjesto Lulića ili Hajrovića (ovisno o toku utakmice), Medunjanin umjesto Misketa (s tim da upada na umjesto Pjanića, a Miralem se pomjera prema naprijed na poziciju Misketa), Salihović kao univerzalac se može koristi na lijevom krilu, lijevom beku ili u sredini (što igra u Hofenhajmu).... i na kraju Vedad umjesto Džeke (ili umjesto jednog od krila, ako želimo igrati sa dva špica).

Uglavnom Vedo, Salihović, Medunjanin i Višća bi trebali biti ti neki igraci sa klupe i bitne izmjene....pa tek onda eventualno Ibričić i Vranješ kao defanzivac. Naravno, sve to zavisi od protivnika i toka utakmice.
I ja sam bio zbunjen kad je izveo Hajrovica umjesto Lulica. Hajrovic je do tad bio nas igrac sa najvise udaraca po golu i bio je jako blizu postizanju gola. :? :?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 jun 2014, 03:55

Ovaj gol Vede će jako puno značiti u nastavku prvenstva. Sad tek idu dvije najvažnije utakmice ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 03:56

slika

BackSpace United

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 16 jun 2014, 03:59

Nerminovic je napisao/la:slika
Smije li se ovo staviti kao avatar? Hocu li popushit ban ako stavim? :mrgreen:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 04:02

IronMany je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:slika
Smije li se ovo staviti kao avatar? Hocu li popushit ban ako stavim? :mrgreen:
stavi brate ko ti brani super avatar vrlo kvalitetna :salut:
:lol: :lol:

BackSpace United

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 04:13

aaaaaaaaaaaaa ovo je bilo ne nevjerojatno
hvala bogu sto sam ponosan bosanac alhamdulliah

BackSpace United

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jun 2014, 04:15

Dobro je ispalo na kraju, moglo je bolje, al eto, očekivao sam pobjedu ostaje žal, al šta da se radi, glavu gore idemo dalje :bih: :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 16 jun 2014, 04:20

Nas stotinjak se sastalo u New York-u da gledamo utakmicu. Argentinaca bilo isto 100-150. Na izlazu poslije utamice 100 ljudi u glas dok su izlazili vikali "Bosna". Argentinci se s..bali kao da smo mi pobjedili. Nisa vise ne trebam dodati. :bih: :bih:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 04:21

ima li koji intervju

BackSpace United

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 jun 2014, 04:29

Ja sam prezadovoljan igrom i zalaganjem, ovako odigrati protiv argentinaca na marakani, na svom debiju je fantasticno. Nisam nezadovoljan zbog poraza jer sam ga ocekivao, samo sam zelio da pokazemo svijetu sliku ko smo. I uspjeli smo, vidim da nas mnogi svjetski mediji hvale.

Sa ovakvom igrom, drugo mjesto ne bi trebalo doci u pitanje. :bih:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 04:49

slika

:bow: :bow: :bow: :bow:

BackSpace United

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 16 jun 2014, 04:58

gruezi je napisao/la:Calcio mozambik I kaunas ne kakite nego otvorite oci. Nasi igraci su izgledali zbunjeno od starta, falilo I'm je samopoizdanja pravili su pocetnicke greske, panicili svaki put kad messi ima loptu I vi hocete mene da uvjeravate da safet nije zakazao na psihickom planu... Da nije kriv zbog toga sto nam je prva zamjena I igrac koji bi trebao unijet preokret igrac turskog drugoligasa... Sto ima 6-7 igraca na klupi koji su beskorisni I nepotrebni I nemaju ama bas nista da ponude ekipi....dajte molim vas... Dzeko igra kao balerina , lik se setka po terenu I sajo nema damu da ga izbaci ...
Ako iko na ovom forumu kritikuje Papeta onda sam to ja.

Al kritikovat ga sto nije psihicki pripremio ekipu koja igra, pazi sad, svoj prvi mec na SP, protiv velike Argentine na kultnoj Marakani je smijesno.

Do Messijevog gola mi smo bili bolja momcad od Argentine, a to je bogami dobrih 60 minuta. Protiv Argentine na svom debiju odigrat ovako je za svaku pohvalu.

U nekoliko navrata smo se poigravali sa Argentinskim presingom na nasoj polovini. Bila je maestralna akcija kad smo u nasem sesnaestercu uz tri, cetri brza, kratka dodavanja izlevatili Argentinace.

Onako lagano rjesavati presing Argentinaca tokom citave utakmice moze vrlo malo ekipa na svijetu, a mi smo jedna od njih.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 jun 2014, 05:41

i ja bi moju ozenio na stadion u brazilu

slika

slika

BackSpace United

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 jun 2014, 05:54

U pocetku smo se prepali, primili smo nesretan gol nakon cega smo pomislili da svakako gubimo, i haj'mo igrat..sto je rezultiralo dobrim stvarima.
Zao mi je sto smo bili tupi prema naprijed, nismo imali okomitih lopti iza zadnje linije protivnika i Dzeko je odigrao losu utakmicu.
Sto se tice pojedinih igraca, Kolasinac, kako sam pisao i prije nije neki inteligentan fudbaler, misli da se na misice moze to kompenzovati, ali je u par navrata i na taj nacin ispravio svoju gresku i definitivno ce s iskustvom biti puno bolji.
Bicakcic je ok, ali moramo naci rjesenje za tu poziciju ubuduce.
Lulic, taj momak je cijenjen u Europi, ali u repci ne pokazuje zavidan nivo, i Visca treba da igra tu poziciju.
Misketu treba dati minutazu nakon sto se protivnicka ekipa umori.
Medunjanin u veznom redu ima mjesta.
Ne bi nabrajao sve..momci su odradili ok posao, minimalan poraz, i svi trebamo biti ponosni, ja jesam itekako!

Safet je veceras ok postavio stvari, i pokazao muda, cestitke.

Ne sumnjam u prolaz, jer smo i nakon poraza dobili krila da ostale ekipe u grupi pregazimo!

Volim te BiH!!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: velez_mostar, dana/u 16 jun 2014, 05:55, ukupno mijenjano 1 put.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 16 jun 2014, 05:55

bitno je da je poslana lijepa slika u svijet, ipak je ovo nas debi na sp, protiv velike Argentine od koje smo bili bolji veci dio utakmice, iskreno. Imali smo dobre sanse da dodjemo do poravnjana dok je jos bilo 1:0 za Gaucose, medjutim, njihov golman brani vrhunski. Nakon 2:0, pali smo psihicki i fizicki, ali eto uspjeli smo preko Vede da pokazemo svijetu da i mi igramo nogomet, da umijemo zabit gol, da postojimo. Iskren da budemo, ocekivao sam poraz, reko sam jos nakon izvlacenja Argentine, samo da sene obrukamo, i tako je i bilo. Momci su se zalagali, trcali, otimali, koliko se moze, ipak je Argentina velesila u nogometu. Hvala vam Ljiljani/Zmajevi! Besic i Pjanic 10-ka :salut:

Muhamed Bešić | Broj pasova: 50 | Procenat uspješnosti 98%

Miralem Pjanić | Broj pasova: 60 | Procenat uspješnosti 92%

"Odličnoj BiH presudili nesretni Kolašinac i briljantni Leo Messi! ", piše Jutarnji list.

"BiH namučila Argentinu! Autogol i Messi spriječili senzaciju", naslov je koji donosi Večernji list.

"Zmajeve je u grupi F SP-a u Brazilu porazila Argentina s 2:1, no momčad Safeta Sušića je pružila odličan otpor", konstatira novinar Marko Pavić.

"Argentina preživjela BiH", je naslov koji donosi Radio-televizija Srbije na svojoj web-stranici.

"Rani autogol Kolašinca, inače najbrži u historiji Mundijala, odredio je ton utakmice, koji je bio anemičan sve do 65. minuta. Tada je Messi postigao svoj drugi pogodak na šampionatima svijeta - skoro tačno osam godina nakon što je Srbiji i Crnoj Gori postigao prvi. Počasni pogodak za BiH na ovom meču, prvi u historiji na Mundijalima i potencijalno vrlo važan za nastavak takmičenja, postigao je rezervista Vedad Ibišević", prenosi RTS.

"Trema i Messi jači od odlične BiH", javlja B92.

Blic ističe da BiH nije imala sreće, te da je Messi protiv BiH prekinuo post dug 623 minute.

Hrabra BiH poražena od Argentine, navode crnogorske Vijesti.

"Debitanti su dokazali da su sasvim zasluženo na Svjetskom prvenstvu - fudbaleri Bosne i Hercegovine su se hrabro suprotstavili Argentini, ali su ipak poraženi sa 2:1",navode Vijesti.

Argentina se trgnula i savladala solidnu BiH, navodi i beogradska Politika.

"Nisu se Gaučosi proslavili, u većem dijelu meča protivnik je bio ravnopravan, ali je na kraju Messi probudio tim drugim golom i osigurao pobjedu. Imali su fudbaleri BiH čak više šuteva u gol od protivnika u prvom poluvremenu, ali nisu imali dovoljno koncentracije, na kraju i sreće", piše srbijanski list.
Zadnja izmjena: sonik24, dana/u 16 jun 2014, 06:17, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.