15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

uschtipak
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la uschtipak » 16 jun 2014, 03:12

Budimo realni. Nama je plafon sa Argentincima mogao biti samo remi, bar dok Lessi igra. :D A vama svaka cast na tolikoj dozi optimizma. Covjek je tornado. Nosi sve pred sobom. Ide mi na zivce kol'ko je ufuran, al' sta se moze kad mu se moze. Mi smo dobri bili, doduse vise u prvih 45. minuta, iako je gol dos'o u drugom poluvremenu. Po meni, da ne bi onog autogola, ne sumnjam da bi oni zapeli jos vise, i Bog te pit'o kako bi se zavrsilo. Ovako, ispalo je da su pobijedili zahvaljujuci tom autogolu, tako da ne vjerujem da su pretjerano zadovoljni. Momcima svaka cast, predstavili su nas u najboljem mogucem svjetlu. A nama ostaje da navijamo za buduce pobjede i prolazak dalje. :bih:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 16 jun 2014, 03:13

Svi su momci dali sve od sebe..samo mi zao Dzeke,jasu ga ko konja..trebao se Lulic i Hajrovic vise otvorti u napadu jer njega stanlo cuvaju bar 2 igraca. Jedino mu zamjeram sto nije dao Lulicu loptu umjesto razbio preko gola.

Miske dobar bio sam mora se nekako brzina igre upalti brze u zadnjoj trecini, neznam jel bolje igrati Pjanica tu a Medunjanina gdje Pjanic igra.

Kolasinac je bio odlican osim autogola dobro je cuvao messija i razbio zabaletu par puta. Ibisevic je legenda i mozda mozemo sa dva napadaca protiv Nigerije i Irana ali mora se zrtvovati onda Hajrovic,Lulic ili Miske.

Prva utakmica na SP..zadovoljan sam sigurno kao svi ostali. Nismo bili razbijeni i igrali smo pasove fenomenalno po sredini sa Pjanicem i Besicom...Treme vise sigurno nema sada idemo po 6 bodova siguran sam in Shaa Allah... bolje sto smo i igrali prvo..oni kad se uigraju sada Iran i Nigerija imaju da se boje.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 jun 2014, 03:13

gruezi je napisao/la:Po ko zna koji put je safet susic pao na psihickoj spremi ekipe... Ova utakmica je ponovo pokazala koliko je kreten osakatio ekipu izostavljanjem stevanovica , zukanovica , m.vrancica.... On da ima damu ko sto nema dzeku bi izbacio jos u 60toj minuti ... Misimovica je grijeh trositi od pocetka ... Njegova genijalnost moze doci do izrazaja puno lakse u zadnjih 20 min kad je protivnik umoran a on odmoran udze sa klupe... Pjanic I besic kapa do poda , ostali osim dzeke respekt za pokazano ali nazalost nedovoljna psihicka sprema su ucinili to da izgubimo utakmicu protiv prosjecne argentine ...
Bojim se da kod tebe nesto nije u redu sa psihom.
Pun mi je racku generala poslije bitke, da samo znate kako smijesni ispadate...

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 16 jun 2014, 03:14

Snimak historijske tekme sa BHT

BiH - ARG 1.pol
http://BillionUploads.com/acklzhjvj40g

slika

BiH - ARG 2.pol
http://BillionUploads.com/w1mdhhdebhrc

slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 jun 2014, 03:16

Ja sam ponosan. Falilo je tu nekih stvari, ali za prvu utakmicu na SP ikada, 20 godina poslije genocida, mjesec poslije najgorih poplava u zadnjih 100 godina, nisam mogao očekivati više. Hvala vam za ovo. Živim navijački i patriotski san.

Sent from my C6506 using Tapatalk
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 jun 2014, 03:18

Sad kad vracam film utakmice, tacno vidim gdje je Pape pogriješio : Trebali su Vedad, Medunjanin i Višća uci 10 minuta ranije.
Sa njima na terenu smo bili mnogo opasniji i konkretniji.

Krivo mi je nenormalno, no ipak sam ponosan na momke - SVE I JEDNOG !! svi su borili kako treba :tokralju:

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 16 jun 2014, 03:19

JoeCelt je napisao/la:Snimak historijske tekme sa BHT

BiH - ARG 1.pol

slika

BiH - ARG 2.pol

slika
Tebra hoces li uploadovat mozda cijelu tekmu? Pitam da znam, da ne skidam onda ovo dzabe, ipak bi volio da je imam u jednom komadu, al' ako ne moze, onda moze i ovako. Hvala u svakom slucaju.

Ja sam sad bas htio da pitam hoce li ko kaciti tekmu ovdje.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 jun 2014, 03:23

Calcio mozambik I kaunas ne kakite nego otvorite oci. Nasi igraci su izgledali zbunjeno od starta, falilo I'm je samopoizdanja pravili su pocetnicke greske, panicili svaki put kad messi ima loptu I vi hocete mene da uvjeravate da safet nije zakazao na psihickom planu... Da nije kriv zbog toga sto nam je prva zamjena I igrac koji bi trebao unijet preokret igrac turskog drugoligasa... Sto ima 6-7 igraca na klupi koji su beskorisni I nepotrebni I nemaju ama bas nista da ponude ekipi....dajte molim vas... Dzeko igra kao balerina , lik se setka po terenu I sajo nema damu da ga izbaci ...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 16 jun 2014, 03:25

U cjelosti sve super proslo :
Manjkavosti : - Kolasinac se izgubio od treme covjek utrnuo dossao sebi tek poslije 60 minuta
- Lula izgubljen prvoh 15 min.
- Misimociv pozitivno iznendjenje
- Bicakcic pozitivno iznenadjenje mada je po meni kriv kod drugog gola fakticki srusio svog igraaca
Besica.
Spahic, Pjanic, Besic su nam drzli def sredinu terena zmajevski. Besic dokazao da ma brzinu za andmetanje sa najbrzima. Mujdza fenomen od prve minute bez respekta isto Hajrovic

Meni prvi put igramo otvorenu utakmicu protiv top protcnika i odbrana se trkacki nosi, Pogledajte samo snimal koliko je tu bilo pokusaja zalijetanja Aguer, MEssia ,DiMarie.

Ima ona istina. Igras dobro kolko ti protivnik dozvoli .

Susic je zakasnio sa izmjenama 10 minuta brat bratu. Nje mi jasno kako ovako uvjek kasno odreaguje. Ne mogu da budem pametan. Sledece dvije zna se sta nam je raditi. Spahic nisposto ne smije dobit zuti ., maestralan danas.

Nesto je uradila trema a nesto i jak tempo koji se mozda i ne moze primijetiti na tvu pa neke stvari izgledaju pocetnicki.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 16 jun 2014, 03:27, ukupno mijenjano 2 puta.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

SviSmoMiBosna
Kontakt:

Post Postao/la SviSmoMiBosna » 16 jun 2014, 03:25

let3 je napisao/la:Sad kad vracam film utakmice, tacno vidim gdje je Pape pogriješio : Trebali su Vedad, Medunjanin i Višća uci 10 minuta ranije.

Krivo mi je nenormalno, no ipak sam ponosan na momke - SVE I JEDNOG !! svi su borili kako treba :tokralju:
Jeste. S tim da je Visca trebao da zamjeni Lulica a ne Hajrovica
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 16 jun 2014, 03:28

Muhamed Besic je vec trecu jaku utakmicu izdominirao. Ja sam preponosan na momke, jer su ostavili fantastican dojam. Nismo pustili Argentincima da se razlete ni sekunde, izdominirali smo ih u svim segmentima osim u posjesti lopte.

Onaj Vedin gol ce nam jako puno znaciti u nastavku prvenstva, jer da smo zavrsili sa 2:0, bili bi psihicki razbijeni.

Sada imamo imperativ pobjede na obje utakmice i pritisak je na nama. Ne bih mijenjao prve postavke, zato jer sam misljenja da ce fantasticno djelovati protiv prosjecnih reprezentacija.

Bojim se da ce sada Pape navaliti sa dva napadaca i tako otvoriti sredinu i dati prostora trkacki superiornijim Nigerijcima.

Sve u svemu, momci - HVALA VAM ;)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 16 jun 2014, 03:32

Cudna utakmica...i BiH i Argentina su bili ispod prosijeka i svog potencijala jer je bilo stvarno previse pogresnih dodavanja i nesporazuma a i treme i kod nas i njih.

Pozitivan je relativno rezultat jer nije bio debakl i uvjek ce pisati 2-1 i to ce ljudi pamtiti a ne igru na terenu.

Mene licno brine sto smo izgledali jako sporo pogotovo kad napadamo...svi igraci mozda zbog te treme i sto su bili u grcu.

Posle utakmice Iran-Nigerija vise realno mozemo reci kakve mogucnosti imamo, ali moramo igrati bolje i brze.

Mislim da sam prilicno realan, iako sam gledao sam utakmicu na danskom kanalu i danski komentatori su bili prilicno pateticni jer su vise ili manje rekli da BiH je razocarala i prakticno nije zasluzila da bude u Brazilu. Danci su ljubomorni jer smo mi tamo a oni nisu.

Ali stvarno moramo igrati bolje protiv Irana i Nigerija.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 jun 2014, 03:34

SviSmoMiBosna je napisao/la:
let3 je napisao/la:Sad kad vracam film utakmice, tacno vidim gdje je Pape pogriješio : Trebali su Vedad, Medunjanin i Višća uci 10 minuta ranije.

Jeste. S tim da je Visca trebao da zamjeni Lulica a ne Hajrovica
to su po meni neke logicne i prirodne izmjene....znaci Višća na krilo, umjesto Lulića ili Hajrovića (ovisno o toku utakmice), Medunjanin umjesto Misketa (s tim da upada na umjesto Pjanića, a Miralem se pomjera prema naprijed na poziciju Misketa), Salihović kao univerzalac se može koristi na lijevom krilu, lijevom beku ili u sredini (što igra u Hofenhajmu).... i na kraju Vedad umjesto Džeke (ili umjesto jednog od krila, ako želimo igrati sa dva špica).

Uglavnom Vedo, Salihović, Medunjanin i Višća bi trebali biti ti neki igraci sa klupe i bitne izmjene....pa tek onda eventualno Ibričić i Vranješ kao defanzivac. Naravno, sve to zavisi od protivnika i toka utakmice.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 16 jun 2014, 03:36

Samo ovo. :tokralju:

SviSmoMiBosna
Kontakt:

Post Postao/la SviSmoMiBosna » 16 jun 2014, 03:38

Pauk je napisao/la: Mislim da sam prilicno realan, iako sam gledao sam utakmicu na danskom kanalu i danski komentatori su bili prilicno pateticni jer su vise ili manje rekli da BiH je razocarala i prakticno nije zasluzila da bude u Brazilu. Danci su ljubomorni jer smo mi tamo a oni nisu..
Ako su to rekli onda stvarno pojma nemaju o fudbalu. Bosna je super odigrala i odlican rezultat zabiljezila. Argentina je trenutno mnogo bolja od Brazila a njihov selektor nas se prepao nevjerovatno puno. Nismo imali srece, mogli smo biti na 1:0 umjesto 0:1, Sabello je sam priznao da je pogresio u 1. PV.
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 16 jun 2014, 03:38

IronMany je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:Snimak historijske tekme sa BHT

BiH - ARG 1.pol

slika

BiH - ARG 2.pol

slika
Tebra hoces li uploadovat mozda cijelu tekmu? Pitam da znam, da ne skidam onda ovo dzabe, ipak bi volio da je imam u jednom komadu, al' ako ne moze, onda moze i ovako. Hvala u svakom slucaju.

Ja sam sad bas htio da pitam hoce li ko kaciti tekmu ovdje.
DailyMotion i Youtube su mi vec izbrisali snimke pa tako skidaj ove dok su jos zivi. Snimci su kompletne tekme sa preko 100 minuta trajanja. Pozdrav
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 16 jun 2014, 03:39

Nocas smo bili u potpunosti ravnopravam protivnik jednoj od 3 najbolje repke na svijetu. Uz to napomenuti da nam je ovo prva utakmica na SP, te da je trema prevelika. Sve u svemu zadovoljan :thumbup:
Next stop: Nigerija :cool:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 16 jun 2014, 03:39

Na kraju nam je presudila povreda Salihovica,da smo igrali kako smo prvobitno mislili,Seo na stoperu a sejo na lijevom beku sigurno ne bi izgubili.
Bicakcic je bio nespreman i to nas je kostalo.
Ali ne zelim ni jednu rijec kritike nasim Zmajevima,odigrali su junacku utakmicu protiv velesile i po statistici bili cak i konkretniji.Ostaje zal ali sta je tu je,idemo dalje.
Zmajevi :tokralju:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 jun 2014, 03:40

A ljudi dragi na marakani prva povjesna tekma prvi put igrat medju ovom elitom tu je trema do bola strah pritisak gleda te milijarde ljudi ocito da su sa oprezom usli pog protiv protivnika kao sto je argentina dobro je sad cemo bolje rasterecenije igrat ujedno davno smo mi izgubili ovu tekmu pa velika spanija 5 primi pa sta idemo dalje ponosno jako i hrabro do kraja nigerija i iran padaju ako bog da insallah mjera
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 16 jun 2014, 03:41

SviSmoMiBosna je napisao/la:
Pauk je napisao/la: Mislim da sam prilicno realan, iako sam gledao sam utakmicu na danskom kanalu i danski komentatori su bili prilicno pateticni jer su vise ili manje rekli da BiH je razocarala i prakticno nije zasluzila da bude u Brazilu. Danci su ljubomorni jer smo mi tamo a oni nisu..
Ako su to rekli onda stvarno pojma nemaju o fudbalu. Bosna je super odigrala i odlican rezultat zabiljezila. Argentina je trenutno mnogo bolja od Brazila a njihov selektor nas se prepao nevjerovatno puno. Nismo imali srece, mogli smo biti na 1:0 umjesto 0:1, Sabello je sam priznao da je pogresio u 1. PV.
Mnogo su ljubomorni i nemaju pojma o reprezentaciji BiH...mada smatram da jesmo mnogo pogresnih dodavanja imali i ubacivanja...to mora biti bolje i popraviti brzinu.

Argentina ima najbolji napad na svijetu i zadovoljan sam generalno kako smo njih zaustavili.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.