Argentina je fudbalska velesila, a takve reprezentacije pobjedjuju i kada ne igraju najbolje. Mi smo im danas bili ravnopravan protivnik, mozda i vise od toga, ali ta velicina Argentine se pokazala kroz onaj autogol Kolasinca. Jednostavno takve reprezentacije imaju srece i kada ne igraju dobro i tako se izvuku. Da, velika Argentina se izvukla protiv Bosne i Hercegovine.
Sto se tice igraca, prvo da im svima od srca cestitam na borbenosti i zalaganju. Pali su fizicki u zadnjih 20-ak minuta i jedino mi je krivo sto ranije nismo zabili taj gol, jer bi do kraja sigurno jos dosta prijetili. Ako bismo ipak gledali individualni ucinak, Bicakcic je bio najslabiji veceras i mislim da onaj Messiev gol dosta moze ici i njemu na dusu. Siguran sam da bi Besic uspio blokirati Messia da ga Ermin nije omeo u tome. Ali treba razumjeti i Bicakcica, jer je dugo bio povrijedjen i prakticno je zadnji poceo sa punim treningom, a da nije bilo povrede Salihovica mislim da veceras nebi ni poceo. Besic

mozda i najveci dobitak za reprezentaciju u posljednje vrijeme. Poslije SP-a definitivno ide u neku jacu ligu. Spahic kapitenski

A ovaj sto kaze da Dzeko nije nista uradio, izgleda da nije skontao da je Edin veceras bio nas jedini napadac na terenu, gdje je igrao protiv odbrane od 5 likova.
U svakom slucaju ja sam potpuno zadovoljan onime sto su momci pruzili veceras i nekako mi i nije zao sto smo izgubili. Pokazali smo da se mozemo nositi i sa najjacima, a sada je na nama da ovu igru ponovimo i protiv Nigerije i Irana, te obezbjedimo sebi mjesto medju 16 najboljih svjetskih reprezentacija, a onda sta Bog da.