15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

sigurnoable
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la sigurnoable » 16 jun 2014, 02:39

Misketa mi ne dirajte, ja sam zadovoljan sa njegovom igrom veceras samo mislim da on pod hitno treba biti zamjenjen negdje u 60.minuti sa Medunjaninom a Pjanica ubaciti na Misketovu poziciju.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 jun 2014, 02:41

Nekim ljudima treba zabraniti pracenje fudbala , pa ljudi Dzeku su svi cuvali , nama fali jos jedan kapitalac u napada da se prepolovi opterecenje na Dzeki, brat bratu 50% jaci bi bili.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 jun 2014, 02:41

Velika utakmica, sjajan nastup naše reprezentacije. :tokralju: :tokralju:

2-1 je, nakon najnesretnijeg mogućeg ulaska u igru protiv praktički domaćina i protiv onakvih igrača (pokazalo se zakuratz kolektiva) fantastičan rezultat. Nikome zamjerke, nikome kritike.

S ovakvom igrom i pristupom Super orlovi će biti očerupani, a onda naplata Irancima za brojne poraze. :mrgreen:
Hayley <3

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 16 jun 2014, 02:42

DonCorleone je napisao/la:Samo jedno je sigurno, Medunjanin i Pjanic haraju sredinom terena.
Zaha o tome vazio danima tokom priprema, al' svi poletili da kažu..Medo spor, medo loš, medo ovakav, medo onakav ;)
Ko kad niko ne gleda dugoročno. svi momentalno :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 16 jun 2014, 02:43

Šteta što Bičakčić izblokira Bešića umjesto Messija... Bešić bi stigao ono izblokirat,uvjeren sam :D I imao bi perfektnu tekmu protiv Messija... :bih: :bih:
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la AsharaK » 16 jun 2014, 02:43

1988risha je napisao/la:Šteta što Bičakčić izblokira Bešića umjesto Messija... Bešić bi stigao ono izblokirat,uvjeren sam :D I imao bi perfektnu tekmu protiv Messija... :bih: :bih:
Ima je i ovakoo
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 16 jun 2014, 02:44

Ja ne mogu da vjerujem da poslije ovakve noći i ovakvog rezultata protiv jedne Argentine neko može bilo kojem igraču ili Papetu nešto da zamjeri?

PA JEL VAS STID VIŠE MIŠEVI IZA TASTATURA ?!

V O L I M T E B O S N O ! i Hercegovino

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 16 jun 2014, 02:44

Messi "Lo importante era empezar ganando y lo conseguimos. Bosnia es un gran equipo que juega bien"

Odlicna igra, sad kada se pogleda na ovaj "knap" rezultat bude mi krivo sto se nije bod uzeo jer bi to tek bila senzacija . Uglavnom, glavni fokus je a i od pocetka je bio na utakmici protiv Nigerije, tu ce se rijesiti sve vjerovatno.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 16 jun 2014, 02:45

Momcima se nema šta prigovoriti. Pomislio sam u jednom momentu da će se nakon onog autogola raspasti na terenu, ali nisu. Naprotiv, vratili s se u roku od 5 minuta. Nakon drugog sam mislio da će nas razmontirati u posljednjih 15 minuta i bilo je pomalo strašno gledati onu našu ofanzivnu formaciju, ali oni postigoše pogodak za 2:1. Zavidna psihološka snaga, gdje bi mnoge ekipe pokleknule.

Uz ovakvo zalaganje , protiv Nigerije i Irana sam uvjeren u pozitivan rezultat. Nema šanse da nedisciplinirana ekipa poput Nigerije može izdržati onakav naš presing na svoju zadnju liniju. Iran još manje. Na kraju, nadam se da će Safet i te utakmice početi u 4-2-3-1 formaciji. Ova iz drugog poluvremena (4-4-2?) je previše preofanzivna za fizički jaku ekipu kao što je Nigerija.

Ostaje mali žal zbog tog drugog gola, koji nismo postigli. Ali sve u svemu, zadovoljan prvom utakmicom na najvećoj smotri nogometa. Džeko nije mogao više protiv nekad i šestorice suparničkih nogometaša. Čovjek se vraćao nazad, radio i defanzivne zadatke. Niti jednom našem igraču se nema šta prigovoriti. Argentina je dobila utakmicu na taj individualni i trenutni bljesak Messija, koji je ostatak utakmice bio nevidljiv.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 16 jun 2014, 02:46

Opet ja ne mogu prežalit što nismo imali Zuku na stoperu umjesto Bičakčića,a bilo bi tako sigurno da nije otpisan... :D
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Rios

Post Postao/la Rios » 16 jun 2014, 02:46

Zbog onog gola i erupcije emocija koje su izasle iz mene sve im halal bilo.. :salut:
Nismo se obrukali,naprotiv..Bili smo ravnopravan protivnik velikoj Argentini u svojoj debitantskoj utakmici i to nije mala stvar..Imamo potencijal za prolazak dalje definitivno,nadam se da cemo ga i iskoristiti..
Besicu kapa do poda,momak je zvjer,fantastican igrac..Pjanic,Spahic odigrali takodjer dobro..Vedo opet zabio historijski.. :clap:
Nesto konkretnije pisati je bezveze,mozda neki drugi dan..
Jedva cekam narednu tekmu aBd :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 16 jun 2014, 02:48

orionFCB je napisao/la:
Bičakčić kod 2 gola 2 puta reagovao neshvatljivo, treba tu malo poraditi.
I sam sam ljut na njega radi te dvije lose reakcije kod Bice, medjutim mogu ga nekako i shvatiti. Samo kad pomislim da je ovo njemu kao i ostalima prvo svjetsko i da je moguce da je bio pod dojmom cijelu utakmicu, yebiga greske se desavaju.

Ja mu halalim... nismo mi po svjetskim hodali non stop, treba to breme znat iznijet na ledjima!

Ne mogu drugacije opisat i objasnit prvo saginjanje da ne udaris loptu pa potom u drugom poluvremenu postavljanje kuke, sto neko rece k'o na terminu, umjesto samo da nastavi udvajat hobita jer Mume ga je pratio u stopu i vec ga izgubio "iz nogu".

yebiga, sta je tu je....

Idemo dobit ono lavovsko meso iz Nigerije i Irancima naplatit za sve one poraze u prijateljskim i odlazenje njima na noge jer su neki kupili lovu u svoje dzepove radi njih...

pa cemo kasnije lahko :bih:
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 16 jun 2014, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 16 jun 2014, 02:49

izbrisali su ti video :)

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 16 jun 2014, 02:49

Karta Južne Amerike tokom meča :D

slika

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 16 jun 2014, 02:49

Pa hoce li iko reci da su se oni ustvari izvukli :crazy: I ovako za zapisnik... j.e.b.e.m im majku sretnu ;)
Zadnja izmjena: donniedarko, dana/u 16 jun 2014, 02:51, ukupno mijenjano 2 puta.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 jun 2014, 02:49

Po ko zna koji put je safet susic pao na psihickoj spremi ekipe... Ova utakmica je ponovo pokazala koliko je kreten osakatio ekipu izostavljanjem stevanovica , zukanovica , m.vrancica.... On da ima damu ko sto nema dzeku bi izbacio jos u 60toj minuti ... Misimovica je grijeh trositi od pocetka ... Njegova genijalnost moze doci do izrazaja puno lakse u zadnjih 20 min kad je protivnik umoran a on odmoran udze sa klupe... Pjanic I besic kapa do poda , ostali osim dzeke respekt za pokazano ali nazalost nedovoljna psihicka sprema su ucinili to da izgubimo utakmicu protiv prosjecne argentine ...

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 16 jun 2014, 02:51

Pošto sam maksimalno zadovoljan igrom, zalaganjem i svime sa naše strane, evo malo i humora, nema tugovanja. Da nema Messija, mi ne bi izgubili, ali šta bi, znali smo i prije meča da ulazimo u duel sa najboljim igračem svijeta.
Njima svaka čast, pošteno odigrali, pošteno dobili.
A našima naklon, svima, učinili su nas ponosnim i ovo je POBJEDA. Vjerujem da smo svima pokazali da nismo tamo neka Bosna i da možemo proći dalje. Još jednom: :tokralju:
- Safet Sušić: ''Spahiću čuvaj Messija''
Treći minut utakmice Kolašinac auto-gol.
Safet Sušić: ''Spahiću, j*beš Messija, čuvaj Kolašinca''

- J*beš Bramak za krov Bešić i to pokriva.

- Vršajević u pola 1: "J*bo ga led od juče trčimo ima li kraja ove utakmice!?

- Džeko i Vedad igraju papir kamen makaze da bi odlučili ko će da pita Markosa Roha ko je on. :rol:

- GOL! Mesiju je konačno upalio trik trčanja u jednu stranu. MESI **** DAJ GA BEZ KOSKE AKO MOŽEŠ!

- Rohova majka poručila iz zatvora da je ponosna na svog sina.
Rohov otac poručio da mu je žao sto je napustio njegovu majku u drugoj nedelji trudnoće kada vidi u kakvog deliju je izrastao Markos.

- Konačno, posle ove utakmice imamo i dokaz da su svi Bosanci Srbi, jer Samo Srbi mogu ovako da izdominiraju i izgube zbog auto-gola.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 16 jun 2014, 02:53

71% planete Zemlje pokriva voda,ostalih 29% Muhamed Besic :kralj:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 16 jun 2014, 02:54

gruezi je napisao/la:Po ko zna koji put je safet susic pao na psihickoj spremi ekipe... Ova utakmica je ponovo pokazala koliko je kreten osakatio ekipu izostavljanjem stevanovica , zukanovica , m.vrancica.... On da ima damu ko sto nema dzeku bi izbacio jos u 60toj minuti ... Misimovica je grijeh trositi od pocetka ... Njegova genijalnost moze doci do izrazaja puno lakse u zadnjih 20 min kad je protivnik umoran a on odmoran udze sa klupe... Pjanic I besic kapa do poda , ostali osim dzeke respekt za pokazano ali nazalost nedovoljna psihicka sprema su ucinili to da izgubimo utakmicu protiv prosjecne argentine ...
Kako te nije sramota?

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 16 jun 2014, 02:56

gruezi je napisao/la:Po ko zna koji put je safet susic pao na psihickoj spremi ekipe... Ova utakmica je ponovo pokazala koliko je kreten osakatio ekipu izostavljanjem stevanovica , zukanovica , m.vrancica.... On da ima damu ko sto nema dzeku bi izbacio jos u 60toj minuti ... Misimovica je grijeh trositi od pocetka ... Njegova genijalnost moze doci do izrazaja puno lakse u zadnjih 20 min kad je protivnik umoran a on odmoran udze sa klupe... Pjanic I besic kapa do poda , ostali osim dzeke respekt za pokazano ali nazalost nedovoljna psihicka sprema su ucinili to da izgubimo utakmicu protiv prosjecne argentine ...
Banuj sam sebe molim te eto, daću ti 100 KM samo se banuj.. Jel te sramota jadne jadni?

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.